Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) Dugos


Dugos
tag

Sziasztok!

A helyzet a következő: van itthon egy Quadral Caerul QLX 160-as álló hangfal, és arra gondoltam, hogy felhasználnám őket egy kis sztereó rendszerbe. A gond az, hogy erősítő az nincs, úgyhogy azt venni kellene. Természetesen használtban gondolkozom, és a pénz sem vet éppen szét. Max 40 ezer JMF lenne a célra,de nem baj ha olcsóbban is ki lehet hozni. Nézegettem régebbi Marantzokat, és Denonokat, de más márkától sem zárkózom el. Milyen típusokat érdemes nézegetnem? Nem vagyok egy nagy audiofil, zenében viszont szinte mindenevő vagyok. Hangfalkábel van valamilyen Neotech, pontos típust nem tudok, az RCA kábel pedig még a jövő zenéje lesz, addig megoldom valahogy. A forrás okostelefon, vagy laptop lesz a legtöbb esetben, ami egy jack-rca kábellel lenne az erősítőhöz kötve.

A segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.: d.

[ Szerkesztve ]

(#7002) Joshi válasza fehér_ember (#6987) üzenetére


Joshi
titán

Te írtad hogy neked nem egyértelmű az mp3 és a flac közötti különbség, aztán most jössz a kábelekkel? :D Most viccelsz? Egyébként pedig egy olyan példa amit Nemir Ombe írt, miszerint ez meg az az effekt hallható vagy sem pusztán beállítás kérdése is lehet. De ritka az ha az embernek első filmnézésnél feltűnnek ilyen és hasonló jelenetek. Ha junkpodnak feltűnt egy hkts16 szetten, akkor biztosan nem nagy különbségekről beszélünk.

ui.: én már arra se emlékszem hogy miről szólt a Feledés, na jó kis túlzással. ;]

[ Szerkesztve ]

(#7003) fehér_ember válasza Dugos (#7001) üzenetére


fehér_ember
addikt

Szerintem menj át ide
És kérdezősködj ilyenekről: 1+táp; 2; 3 ...stb

(#7004) fehér_ember válasza Joshi (#7002) üzenetére


fehér_ember
addikt

Igen, a pocsék és jó hangszórókábel közti különbség sokkal nagyobb, sokkal jobban hallható mint a jó minőségű mp3 és flac közötti különbség.
Saját tapasztalatom alapján ez a véleményem.

(#7006) Joshi
Az számít pocséknak ami után egy jót betéve hallod a különbséget még egy alapabb rendszeren is. :D
Vegyél egy olyat Vandamme-ot mint én és hasonlítsd azzal a Somogyisadat, ha nem hallasz különbséget 24-30óra bejáratás után a hangzás tisztaságában, a mélyek mennyiségében és ha esetleg eddig fárasztónak éreztél volna számokat és abban sem lenne változás, akkor neked a jelenlegi rendszeredhez megfelelő a mostani.

[ Szerkesztve ]

(#7005) BBéci válasza Joshi (#7002) üzenetére


BBéci
titán

Minél jobb minőségű egy rendszer, akár házimozi, akár hifi, annál több finom részlet kerül elő. Olyanok, amiknek a létezéséről fogalma sincs az egyszerűbb rendszerek tulajdonosainak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7006) Joshi válasza fehér_ember (#7004) üzenetére


Joshi
titán

Mi számít pocséknak? Nekem van egy 2.5-es Somogyis réz kábelem, ezt mire cseréljem le? Csak azért kérdezem, mert én ezzel a kábellel is meg tudom különböztetni az mp3-at a flac-től.

ui.: egyébként kábelt mindenképpen cserélek és nagy valószínűséggel Van Damme lesz. :B

(#7005) BBéci ez biztosan igaz ebben nem is kételkedtem soha, de ugye itt az mp3 vs flac és a belépő rendszereknél a pass-through és hasonlókról volt szó. Gondolom emlékszel.

[ Szerkesztve ]

(#7007) Nemir Ombe válasza Joshi (#7002) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

”Egyébként pedig egy olyan példa amit Nemir Ombe írt, miszerint ez meg az az effekt hallható vagy sem pusztán beállítás kérdése is lehet. De ritka az ha az embernek első filmnézésnél feltűnnek ilyen és hasonló jelenetek. Ha junkpodnak feltűnt egy hkts16 szetten, akkor biztosan nem nagy különbségekről beszélünk.”

Látod,ez az amit azok írnak akik még nem hallottak “jobb” rendszert. Egy jobb rendszeren (itt nem kell azonnal több milliós cuccokra gondolni) mindezek az “apróságok” meg vannak,de ha ezután meghallgatsz egy “gyengébbet” hiányozni fognak. Csak amíg nem tudod/tudtad,hogy “ott vannak” addig nem is hiányoznak/hiányoztak és ezeket nem lehet “csak” beállítással pótolni. ;)

De mivel ez a “belépő topik” valóban felesleges ilyen “apróságokról” vitatkozni. ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#7008) Joshi válasza Nemir Ombe (#7007) üzenetére


Joshi
titán

Lehet hogy te nem tartod jó szettnek az én JBL-em, de azért én úgy gondolom hogy nem egy kis lépést tettem a hkts 9-ről. Ha ez nem előrelépés akkor nem tudom nektek mi az. :U

(#7009) Nemir Ombe válasza Joshi (#7008) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Teljesen félreérted amit írtam. Nem személyed (és a rendszered) ellen szólt,hanem általánosságban. (a hkts-nél Te is jobb hangot hallasz valószínűleg,az hogy ez neked tetszik másnak esetleg nem,már ízlés dolga,amiről ugye nem vitatkozunk) Amit korábban írtam olyan “tények”,amiket mindaddig nem értesz meg,amíg meg nem tapasztalod. És kb ugyanez a helyzet a kábelekkel is .... ;)

Hmm ....

(#7010) Joshi válasza Nemir Ombe (#7009) üzenetére


Joshi
titán

Oké, de mi van ha semmivel se lesz jobb a Van Damme kábel mint a jelenlegi Somogyis? ...akkor élezni fogom a kést. ;]

Egyébként most teszteltem az mp3 vs flac-et, van különbség. :K A jbl-nek nagyon jót tesz a hangerő, brutális lesz tőle. A Guns N' Rosest meg imádom. :D

[ Szerkesztve ]

(#7011) windlord válasza Joshi (#7010) üzenetére


windlord
őstag

Meg szerencse, hogy olcsok a vdc kabelek :)

(#7012) liszi70 válasza Joshi (#7010) üzenetére


liszi70
nagyúr

"most teszteltem az mp3 vs flac-et, van különbség"

Foobar teszt megvolt már? :)
Egyébként naná hogy van különbség, ez a világ legegyértelműbb dolga, hiszen az MP3 csonkított, és ez mérhető. Hogy ezt valóban kihallani milyen rendszer, akusztika, és fül kérdése, megint egy más kérdés. :) Tessék megcsinálni a tesztet, ha átmész, onnantól kezdve komolyan lehet venni a tapasztalatodat. (Tudok olyat, aki átment a teszten, és olyat is, aki azt hitte hogy "hallja", de a teszten bebizonyosodott, hogy mégsem. :) )

[ Szerkesztve ]

(#7013) fehér_ember válasza Joshi (#7010) üzenetére


fehér_ember
addikt

Akkor 2x4m-ert vegyél a hifi szériásból 4 vagy 6mm²-es erenkénti keresztmetszettel.
Ezt csak azért írtam, mert ha neked nem lesz jó, akkor féláron átveszem tőled :D

Amúgy így szerintem nem lehet hozzáállni, mindig benne van a pakliba hogy az új szerzemény nem hozza meg a hozzáfűzött reményeket és akkor valamennyi buktával tovább kell adni; de inkább próbálj kölcsön kérni valakitől próbára ha biztosra akarsz menni.

[ Szerkesztve ]

(#7014) Nemir Ombe válasza Joshi (#7010) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

“Oké, de mi van ha semmivel se lesz jobb a Van Damme kábel mint a jelenlegi Somogyis?”

Erre meg csak azt tudom mondani (írni),hogy ez így olyan mint a lottó vagy talál vagy nem. ;)

Nem véletlenül írja mindenki,hogy próbáld ki(!) mielőtt veszel bármit is,ajánlottam én is próbára kábelt,de azt írtad “vásárolni akarsz,nem próbálgatni”,akkor nem értem hogy jön ide a “kés”. :D

Hmm ....

(#7015) Joshi válasza Nemir Ombe (#7014) üzenetére


Joshi
titán

"Erre meg csak azt tudom mondani (írni),hogy ez így olyan mint a lottó vagy talál vagy nem."
Erre most mit írjak?

Igen felajánlottad, de nem Van Damme kábelt és még csak nem is olyan Van Damme kábelt amit fehér_ember írt az előbb. Mondjuk hogy bejön a kábel és? Én nem fogok kábelért egy jobb médialejátszó árát adni, nálam még normális szinten van az értékrend. ;]

(#7016) windlord válasza Joshi (#7015) üzenetére


windlord
őstag

Miert nem veszel a frontokhoz es a centerhez kezdesnek?
Kb. 2k-2.5k\fm a 2*4mm hifi kabel...

(#7017) Nemir Ombe válasza Joshi (#7015) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Méterenként 2-3000Ft -os kábeleket ajánlottam próbára (kb. a “jobbik” VDC árkategóriája),hogy egyáltalán hallasz-e különbséget a jelenlegihez képest (mert múltkor is ezen rugóztál),de nem erőszak a disznótor....nekem teljesen mindegy mit veszel. ;)

(mellesleg nem eladni akarom neked a kábeleket,csak kölcsön próbára :D )

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#7018) fehér_ember válasza Joshi (#7015) üzenetére


fehér_ember
addikt

Kipróbálhattad volna ha adni akartak. Amúgy természetesen nem muszály vandamme-ot venni és nekem is csak 2,5-es van, ami úgy 1450Ft/m áron volt a nyáron, nem hiszem hogy azóta sokat változott volna. Annyiért nem kapsz jobb médialejátszót, és egyenlőre elég ha a frontokhoz veszel és sztereóba teszteled.

(#7012) liszi70
Ehhez vannak tesztszámok is valahol, amik pl. garantáltan azonos hangerővel rendelkeznek és ugyanabból a forrásból állítódtak elő megfelelő szoftver segítségével.
Te már tesztelted? Sikerült?
Ha tesztelted és van zenéd, küldj 1 tetszőleges zeneszámot a kétféle változatban és majd letesztelem és beszámolok az eredményről.

[ Szerkesztve ]

(#7019) Joshi válasza Nemir Ombe (#7017) üzenetére


Joshi
titán

Nem úszod meg, mindenképpen igényt tartok rá ha elkészült a surround állványom. Ez kb április közepe vége, majd úgy is megkereslek. :B

(#7018) fehér_ember kíváncsi leszek, mondjuk a frontokhoz még nem is olyan drága a 2-3000Ft-os méterár, azt még talán bevállalnám ha tényleg hoz valamit a konyhára.

(#7020) windlord válasza Joshi (#7019) üzenetére


windlord
őstag

Ha nem hoz, akkor 500Huf bukojal eladod. Elviszik..

(#7021) BBéci válasza fehér_ember (#7018) üzenetére


BBéci
titán

Attól tartok, az a linkelt teszt arra van kitalálva, hogy senki ne halljon jelentős különbséget, vagy inkább semmit. Csalásnak, átverésnek tartom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7022) liszi70 válasza BBéci (#7021) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ettől nagyobb ostobaságot nem is mondhattál volna.

Van aki átmegy a teszten, ő tényleg hallja a különbséget. Sokan meg természetesen nem. Pedig durván mérhető különbségek vannak MP3 és FLAC között, és mégsem sikerül kihallani sokaknak.
Csak úgy elgondolkoztam,akkor mi lehet a találati arány olyan dolgoknál, amik még csak nem is mérhetőek. :D

Neked sem ártana megcsinálnod a tesztet.

[ Módosította: Intruder2k5 ]

(#7023) waccamár


waccamár
senior tag

Sziasztok! Remélem nem baj, hogy ebben a topikban kérdezek, és kicsit "alálövök" a házimozi témának.

Samsung TV-m van, és eddig a beépített hangszóróval használtam. Szeretnék venni hozzá egy hangfalat. Semmi extra igényem nincs, csak az, hogy a beépített hangszórónál jobban szóljon. Ezt abszolút nem nehéz elérni :)
Logitech Z313-at néztem ki. Árban 10k, annál többet most nem feltétlen szánnék rá.
Kérdés: ez egy szimpla PC hangfal, ha bedugom a TV jack csatlakozójába, akkor működni fog?
Kicsi szobába kell, főleg filmnézésre, és nem nagy hangerőn, azért gondoltam, hogy egy szintlépésnek ez is megfelel.
Esetleg valami alternatíva 10-20k környékén?

(#7024) liszi70 válasza fehér_ember (#7018) üzenetére


liszi70
nagyúr

"küldj 1 tetszőleges zeneszámot a kétféle változatban és majd letesztelem"

Csinálhatsz magadnak is könnyűszerrel. Egy eredeti CD-ről begrabbelsz számokat, például EAC-al, vagy amit én használok, free audio converter-el. Csinálsz egy WAV vagy FLAC, meg egy 320 CBR (Constans Bit Rate) MP3-at. Felteszed a Foobar-ba az ABX plugint, beviszed a kétféle zeneszámokat a Foobar-ba, és kész. A videó végigvezet a folyamaton. :)

Úgy működik a teszt, hogy a kétféle fájlt véletlenszerűen, általad nem látható véletlenszerűséggel játssza a program, ha te az A vagy B lehetőségre kattintasz. Így garantáltan objektív eredmény jön létre, amiben nincs semmilyen pszichés hatás. Ez a lényeg. Először próbából tegyél be valami 48-96 kbps-es fájlt, és vesd össze FLAC-el, hogy garantáltan halljad a különbséget. :D Utána jöhet a lényeg, a 320 kbps CBR vs. FLAC vagy WAV.

bajnokpityu például átment, és többen is közzétettek már sikeres eredményeket különféle topikokban, például a hifiben. Hajrá, drukkolok neked! :K

[ Szerkesztve ]

(#7025) #98221312 válasza liszi70 (#7022) üzenetére


#98221312
törölt tag

"Csak úgy elgondolkoztam,akkor mi lehet a találati arány olyan dolgoknál, amik még csak nem is mérhetőek."

+1 Na ez tényleg egy jó meglátás, én is kíváncsi lennék. :K
Egyébként olvastam a kialakult vitát, és nyilván nem tudok érdemben hozzászólni, mert nincs tapasztalatom, viszont azzal a dologgal kapcsolatban, hogy "ki mit hall ki egy rendszeren, esetlegesen egy hangsávon" arról van egy személyes érdekességem.
Tudom, hogy a belépő kategóriában jelen esetben DenonX520-al sokak szerint nem hallhatom a HD hangok előnyeit, mégis nekem sokkal jobbnak tűnik mint a hagyományos DTS, vagy DD.

waccamár

Ez valóban nem szaktopik téma, MM-ban bármelyik eszköz megfelel, ha csak annyi az igény, hogy a tv hangjánál jobb legyen.

[ Szerkesztve ]

(#7026) BBéci válasza #98221312 (#7025) üzenetére


BBéci
titán

"mégis nekem sokkal jobbnak tűnik mint a hagyományos DTS, vagy DD."

Sokszor alaposan, részletesen kitárgyaltuk, hogy kizárólag akkor van értelme az efféle összehasonlításnak, ha egy DTS-HD Master Audio hangsávot hasonlítasz az abban lévő core-hoz. Ha a filmhez mellékelt (egy Blu-ray lemezen akár 6-8 hangsáv is lehet) másikkal hasonlítod, az becsapós.
Valamint a hangnyomás-szinteket is műszerrel azonosra kell állítani, mert ha nem, az szintén befolyásolja a formátumok összehasonlítását.

Ugyanez érvényes a WAV - FLAC - MP3 témára.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7027) Tamoo válasza fehér_ember (#7018) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Pár éve próbáltam én is ilyen flac - mp3 ABX tesztet (Shure SRH840 fejes + Asus Xonar Essence One), de elvéreztem rajta. Akiknek sikerül, azok közül is van aki 10x 20x meghallgatja a zenét mire kiszúr egy-egy részletet ahol esetleg megkülönböztethető a kettő. Szóval kell egy jó lánc, egy jó fül meg türelem ...
A rendszerek 99.9%-ánál biztosan nem maga az mp3 formátum a szűk keresztmetszet.

Az hogy pl. valaki hallott egy szutyok mp3-at és ugyanabból egy jó flac-et az irreleváns. Ne keverjük a formátumok összehasonlításához. Flac-ből is lehet ugyanolyan sz@rt készíteni.

[ Szerkesztve ]

(#7028) jaszy76


jaszy76
aktív tag

Üdv!

Polk Audio M20 szettet hajtok egy Onkyo HT-R548 -cal.
A szett mellé ajánlott esetleg egy jobb erősítő?
Mivel nincs tapasztalatom, ezért nem tudom, hogy a kis onkyo méltó társa e a polknak.

Köszönöm!

(#7029) Kiskopika


Kiskopika
senior tag

Nah elkezdtem az osszeallitast... De tobb problemam is van :) 1 ha az erosito kimenetere a projektort kotom nincs kep es a htpc frissitese ugral 59-60 hz kozott. (Samsung tv hibatlan a kep)
2 ha kodiba beallitom az erositot hangkimenetnek jo a terhangzas a hangszorok a helyukon szolnak, de ha mar kilepek winbe es a hangszoronkenti tesztet rakuldom a hangszorok felcserelodve szolnak es nem latok modot a szoftveres felcserelesre.

(#7030) #98221312 válasza BBéci (#7026) üzenetére


#98221312
törölt tag

Igen tudom, csak az a baj, hogy a "core" sajnos nem található meg a bd lemezen csak a Master változat, így csak a másik dd5.1-el tudom összehasonlítani, illetve a dvd-k hangsávjaival, de ezek mind a nyomába sem érnek a DTS HD-nak. :N

[ Szerkesztve ]

(#7031) #54715584 válasza #98221312 (#7030) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nálam ez úgy működhetne, hogy a PC-ről csak DTS megy át, a médialejátszóról meg megy a DTS HD.
Ha ugyanazt a filet játszom le kis idővel eltolva, így lehetne tesztelni. :)

[ Szerkesztve ]

(#7032) Dorian válasza #98221312 (#7030) üzenetére


Dorian
félisten

A core a DTS-HD hangsávban van benne. Pl. összekötöd a BD lejárszót HDMI-n és SPDIF-en (ami HD-t nem visz át, így a core megy rajta) is és váltogatsz a bemenetek közt az erősítőn.

Nyilván, hogy egy töredék bitrátás, esetleg más masterelésű DD nem fog úgy szólni, mint a HD hangsáv, így lehet téves következtetéseket levonni és fórumban kijelenteni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7033) Kiskopika


Kiskopika
senior tag

Miert van az hogy egy benq 1070 et nem tudok osszekotni egy pioneer vsx 921 erositovel? Ha csatlakoztatom az erosito kimenetere a projektort, a htpc frissitesi frekvenciaja elkezd ugralni 29-30 kozott addig amig kinem huzom. Probaltam kabel cseret, setupboxal, masik laptoppal. Egyszeruen ha erositon keresztul akarok kelet kuldeni a projektorra az nem megy. Az erositot kihagyva hibatlanul megy minden massal, kabelekkel gepekkel.
Otlet, esetleg egy beallitas?
(Tv vel hibatlanul megy a dolog) :W

Bocs hogy megegyszer de ideges vagyok mar es az elobb ugy erzem osszecsapva kerdeztem... :R

(#7034) #98221312 válasza Dorian (#7032) üzenetére


#98221312
törölt tag

" Nyilván, hogy egy töredék bitrátás, esetleg más masterelésű DD nem fog úgy szólni, mint a HD hangsáv, így lehet téves következtetéseket levonni és fórumban kijelenteni. "

Ezt mind megértem, és eszemben sincs vitatni az igazatokat, :R de függetlenül core-tól, meg magtól, meg mit tudom még mitől... :DD alapjában véve akkor csak jobb a HD hangsáv belépő szinten is. :K és szerintem ez nem téves következtetés. :N

monstre
Igen ez jó ötlet, csaj sajnos nincs rá lehetőségem. :(

[ Szerkesztve ]

(#7035) Dorian válasza #98221312 (#7034) üzenetére


Dorian
félisten

Éppen most írtam le, hogy miért téves ez a következtetésed... :W

Ha nem a core-t hasonlítod a teljes HD hangsávval, akkor erről nem vonhatsz le semmilyen következtetést. Amit most vizsgálsz, az az, h a HD hangsáv sokkal jobb egy másik, gyengébb hangsávval, ami még mellé van téve a lemezre. Ez többnyire még belépő rendszereken is észrevehető, de nem mond semmit a HD nyújtotta többletről.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7036) TonTomika


TonTomika
aktív tag

Sziasztok!

Most költöztem egy albérletbe a párommal és szeretnék venni egy jó hangrendszert a nappaliba.

Elég sokféle variáció van a terítéken, nem tudom mit tegyek. :) Alapvetően a külön erősítő + állóhangfalak híve vagyok, de erre sajnos a lakásban nagyon nincsen hely. A TV körül lenne, de a számítógépemre is szeretném rákötni, vagy mint BT hangszóró vagy kábelen. Itt fontos, hogy valamilyen szinten legyen egy kevés térhangzás, hogy ne legyen túlságosan zavaró a hangfalnak háttal ülni.

A TV-re HDMI-n van kötve egy raspberry, azon szoktunk Plex-szel házimozizni. A TV-n (Panasonic ST60) van optikai, koax, jack kiemnet is a hangnak.

Igények:
- lehetőleg legyen bluetooth / airplay / spotify / hálózati opció
- szép, tiszta, dinamikus hangzás. Inkább zenehallgatásra, esti tévézésre lesz használva.
- helytakarékos kiépítés
- 2.1-es külön mélynyomós rendszer, de 5.1 is szóba jöhet
- szép, letisztult design

A szoba mérete: 21nm.
Keret: max 150 000 Ft

1. opció:
BOSE Companion 50
Egy Companion 5-öt hallottam már élőben, annak nagyon tetszett a hangminősége. Sima hangszóróért kicsit sokat kérnek el érte, de a jó hang mellett még nagyon jó a dizájn is, kevés helyet foglal, van benne erő is.

Hátrányai: Csak jack-en fogadja az audiójelet, csak kábeles távirányító, nincs wireless funkció.

2. opció:
Klipsch R-4B Soundbar
Elég jókat írnak róla, kíváncsi lennék a hangminőségére. Nyilván nem összehasonlítható egy jó komponens rendszerrel, de hátha megfelel a hangminősége számomra.

Előny, hogy most 40 ezerrel olcsóbb a listaárnál, minden wireless funkció megvan benne, kevés helyet foglal, szép.

Hátrány lehet: kérdéses hangminőség, nincs DTS kódolás (kell ez nekem egyáltalán? :) )

3. opció:
Yamaha R-N301 + Klipsch R-15M
Ez tetszene a legjobban, az erősítő éppen befér a médiaszekrénybe, bár ~3cm marad a tető és az erősítő között, a széleken 5-5mm a hátoldal is félig burkolt, félnék nagyon, hogy megfő az erősítő. Nem tudom mennyire nagy ezeknek a modern erősítőknek a hőtermelése. Elég neki ekkora hely? :)

Előny, hogy szép dísze lenne a szobának, nagyon tetszik a Klipsch aranyszínű membránnal ellátott hangfala, illetve a klasszikus erősítőkre hajazó kinézet. Hatalmas előny a Spotify integráció és az airplay, hálózati médialejátszás stb.

Hátrány: hangminőség, lehet kevésnek találnám zenéhez a teljesítményt subwoofer nélkül. Találtam hozzá csatlakoztatható mélynyomót, további plusz 60 ezer forintért, Így viszont 210k lenne a szett, a mélynyomót később venném meg hozzá. További hátrány a helyigénye, illetve az ára.

+1 opció:
5.1-es rendszereket nem nézegettem, de ajánlhattok, ha van olyan, ami inkább zenére és kevésbé filmre van kihegyezve. Esetleg ezt néztem még ami lehetne, de ez is drágább: HARMAN KARDON AVR-161S + HKTS 9. Szélességben még pont befér, felette valamivel több hely maradna, mint a Yamahánál.

Mi a véleményetek? Melyik megoldást válasszam? Milyen más opciók lehetnek, amikre nem gondoltam?

A válaszokat előre is köszönöm.

A soundbarért ne üvöltsétek le a fejemet, tudom, hogy nem fog hifi minőségű zenét adni, de hátha elég. Vásárlás előtt mindenképpen elmennék kipróbálni. :)

[ Szerkesztve ]

(#7037) BBéci válasza #98221312 (#7034) üzenetére


BBéci
titán

Jobb, de az nem mindegy, hogy mihez képest. Nálam az éppen összeállított rendszerek régóta nem belépő szintűek, leginkább csúcskategóriásak, néha elérik a high end alját. Mégsem törekszem ezerrel a HD hangsávos változatok beszerzésére, mert a DTS core is embertelenül jól tud szólni. Még a tesztanyagaim között is van jó néhány sima DTS hangú filmrészlet, (például Drive, The Incredible Hulk, Oblivion, Valkirye, stb.) amik kiváló minőségűek.
Erősen kétlem, hogy belépő rendszeren az éppen észrevehetőnél nagyobb különbség lenne a DTS-HD MA és annak "magja" között.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7038) #98221312 válasza Dorian (#7035) üzenetére


#98221312
törölt tag

Jól van na, azért szét ne fejeld azt a falat... :DD :N Értem én, a lényeget csak kicsit más megközelítésbe akartam helyezni, de ám legyen " nincs értelme az összehasonlításnak "

BBéci:
Szívesen meghallgatnám, de sajnos nem bírom, :( na mindegy elhiszem amit mondasz. :R

[ Szerkesztve ]

(#7039) BBéci válasza #98221312 (#7038) üzenetére


BBéci
titán

Van, de nem úgy, ahogy Te hasonlítasz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7040) fehér_ember válasza liszi70 (#7024) üzenetére


fehér_ember
addikt

Eddig ha nagyritkán kellett valamiért mp3-ra alakítás akkor a Format Factory-t használtam. De azt nem tudom, hogy annyira gagyi-e mint amennyire egyszerű.
Bár az is igaz, hogy vettem 1-2-szer zeneáruházból zeneszámot, ami már alapból mindkét formátumban leszedhető volt és úgy is töltöttem le. Úgyhogy valami csak akadni fog.
Tuti nem fogok átmenni, nagyon nehéz kiszúrni, felfedezni, meghallani a különbséget (már annak is örülök, hogy bármilyen csekély mértékben érzékelem).

Amúgy akad néha hűha élményem is ezzel kapcsolatban.
Általában olyankor amikor megkérdezek valakit és a világ legtermészetesebb módján azt válaszolja, persze hogy hallja a különbséget, elvégre otthon is egy genius (vagy logitech) hangendszere van. Egyből tolja is elém a telóját, mutatná a sok flac-et, elvégre nem fog ő mp3-at hallgatni a (mobilhoz adott) fülesén.
Ilyenkor magamban mindig azt mondom... hű.ha. ;)

(#7027) Tamoo
Eléggé egyetértek :K

[ Szerkesztve ]

(#7041) Smiley válasza fehér_ember (#7040) üzenetére


Smiley
őstag

En sokszor elverztem mar ilyen teszten... par napja talaltam egy dsd dire straits albumot, ezt osszehasonlitottam a spotify-os verzioval, ott azert lehetett erezni a kulonbseget, de egy normails 320-as mp3-nal szerintem mar nem tudtam volna eltalalni.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#7042) Tamoo válasza Smiley (#7041) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Az ilyen összehasonlítások irrelevánsak, csak akkor van értelme ha ugyanazon forrásról lett grabbelve.

(#7043) Smiley válasza Tamoo (#7042) üzenetére


Smiley
őstag

Hmmm... ebben igazad van. :R

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#7044) liszi70 válasza fehér_ember (#7040) üzenetére


liszi70
nagyúr

"persze hogy hallja a különbséget, elvégre otthon is egy genius (vagy logitech) hangendszere van"

:D

"Tuti nem fogok átmenni, nagyon nehéz kiszúrni, felfedezni, meghallani a különbséget"

Ugyanarról a forrásról készített, jó minőségűt nehéz megkülönböztetni, de nem lehetetlen, próbáld meg! Úgy ahogy leírtam. :K Nyilván kell hozzá megfelelő rendszer-érzékenység és fül, de többen átmentek már rajta. Ha te is átmész, utána joggal savazhatod az MP3-at, de addig....... :D

[ Szerkesztve ]

(#7045) Pepszi válasza Kiskopika (#7033) üzenetére


Pepszi
tag

Nálam pio lx76 + benq 1070 akkor megy rendesen, ha előbb a projektort kapcsolom be,
és a távirányítóval kiválasztom a megfelelő bemenetet (hdmi 1/2). Utána kell bekapcsolnom az erősítőt, hogy felismerje a jelet.

(#7046) MasterMark válasza Pepszi (#7045) üzenetére


MasterMark
titán

Ó a HDMI érdekes dolgai. :DDD

Switch Tax

(#7047) Myth


Myth
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy 5.1-es szettet? Androidos TV boxxal lenne használva, BD lejátszóra nincs szükségem.
A tv típusa: LG 42LA690S

Az árcetlinek 70k alatt kellene maradnia.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Battletag: Myth#1775

(#7048) Karel666


Karel666
tag

Hali.
Egy gyors véleményt szeretnék kérni az alábbi avr-ről.
Onkyo txnr 3007.
Dali concept 6 5.0 szett mellé lenne.

(#7049) bacinus válasza fehér_ember (#7018) üzenetére


bacinus
csendes tag

nem vagyok egy vérbeli profi, de érdeklődve olvasom egy ideje ezt az mp3 vs flac témát, gondoltam letesztelem, eredeti cd-ről készítettem 192-es mp3-at és wav-ot, de nem az 5 megás pc-s foobar programmal hallgattam meg, hanem normálisabb lejátszóval ill. közvetlenül az erősítővel usb-ről. az eredmény: új hangfalakat és kábeleket kell vennem :D

(#7050) MasterMark válasza bacinus (#7049) üzenetére


MasterMark
titán

A Foobar-nál normálisabbal? :F

Switch Tax

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.