Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9065) M@trixfan válasza bucsupeti (#9061) üzenetére


M@trixfan
addikt

Itt van még pár: Blackstar HT1, Orange Micro Terror, Laney Cub. HK Tubemeister 5 és 18 sajnos túllóg már a kereten, pedig van bennük Powersoak. ENGL Gigmaster 15 is a barátod lenne... Cornford Roadhouse crunch hangjai olyan "szövetesek" lennének amit a modellezők távolról sem tudnak ugatni, de ez már 500 GBP Andrtons-ról de nem is "Fisher Price" kategória :)

A 10" nem baj, van aki nagy ládába is olyat szeret tenni. Kisebb teljesítménynél előnyös is, jobban tud hangszóróként viselkedni, de megmondom őszintén ilyen hangerőn tökmindegy. Szerintem vedd is le a szempontok listájáról!

Azért lenne jó valamilyen "rendes" erősítőt használni, mert ég és föld a tiszta csatorna pedálbefogadó képessége. Lehetne a tiszta csatornát használni pedálokkal és egész jó hangot lehet kapni. Ez az otthoni "sound" sajnos a legrosszabb macera ami csak van :( Családi házban érdemes elgondolkodni egy lemikrofonozott izolált kabinet építésén a sufniba.

A tökéletes kompromisszum létezik, csak ezek már ipari cuccok, ipari árron. Nyilván nem ezt javaslom most 70000-ből, de leírom, hátha érdekel valakit a pro irányzat:

1. Gitár processzorok terén a Fractal Axe FX II és a Kemper Profiling Amplifier egyértelmű megoldások a problémára. Egyszerűen ezen az ársznten érhető el az a konverterminőség és CPU erő aminél tényleg meg van fogva még a transzformátor és a láda "attitüdje" is és nem műanyag a hang. Full stúdió minőség, sokan kizárólag az effektek miatt is vesznek egy AXE-ot, simán oda lehet tenni egy Eventide mellé.

2. Two Notes Torpedo VB-101, vagy az új, olcsóbb Torpedo Live. Ezek impulzusválaszos végfok és kabinet szimulációval ellátott terhelések. Foghatsz egy kopott, öreg plexit és használhatod szobahangerőn, monitorokon keresztül. Itt abban segít a digitális technika amiben a legjobb: az IR-alapú kabinet és mikrofonozás szimulációban.

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.