Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6874) Szten Márs válasza alienpapa (#6873) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Neked Cort Earth 70-ed van, ugye... annál szerintem - ha csak nem szabtak el rajta valamit - megfelelőek eleve is a húrmagasságok. Ha nagyon csökkenteni akarod, szerintem a hídból is és a szemöldökből is reszelj nagyon keveset - alulról. Igen, mindkettőből és lehetőleg egyformán (bár tudom ez nem könnyű), olyan egyszerű okból, hogy szimmetrikus legyen a húrok lejjebb ültetése. Ha csak a szemöldökből faragsz, a hídnál ugyanolyan magasra kell felfutnia a húroknak, csak épp mélyebbről, a húrok emelkedési szöge így nagyobb lesz, mint eredetileg, magasabb fekvésekben nem lesz jobb játszani vele, ilyesmi. Arről nem is beszélve, hogy csak a szemöldök árkait mélyítve minimális mértékben, de változik a rezgő húrhossz, így veszít a pontosságából a gitár.

Az Earth 70-hez egy plusz ajándék hidat amúgy is adnak - legalábbis régebben adtak - szóval, ha elrontod, akkor is ott a cseredarab :)
Amúgy relative igen olcsó alkatrészek, így ha van rá keret, be lehet szerezni hídből is meg szemöldökből is még plusz pár darabot, és lehet kísérletezgetni, játszani, hogy hol tiszta még a hangzás, de alacsony a húrmagasság, hogy a legkényelmesebb, legjobb, stb. Bár hatalmas türelem kell ilyen kísérletezgetéshez, egy hangszerre megéri áldozni az időnkből :)

Ha az óramutató járásával egyezően tekered a merevítőpálcát, akkor növeled a feszítettségét, az óra mutató járásával ellentétesen csökkented. (Ha a nyak görbülete eredetileg egy völgyre, vagy teknőre emlékeztet, akkor kell növelni a pálca feszítettségét, csökkenteni pedig akkor, ha a nyak görbülete egy dombra vagy felpúpozott hátú macskára hasonlít. Szerintem jól megaszondtam, így képek nélkül nem nagyon tudom jobban elmagyarázni :DDD De szerintem érzi az ember, hogy mit takar a feszítés és mit a feszítettség csökkentése.)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.