Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4692) magno válasza Szten Márs (#4690) üzenetére


magno
csendes tag

Nos igen azért érdekes a dolog mert ugye a koreai szériák még 2004 előttről állítólag hardveresen jobb minőségűek voltak, és mióta kínában készülnek elég nagy a minőségi szórás. Van egy 2007-es Epi les paul studióm is. Azon pl a hardverek teljesen jók krómozott és nem kopik nem marad rajta ujjlenyomat (mondjuk a potik ugyanolyan rosszak :D). A nut is jó a jack soha nem esett szét viszont cserébe a 14-15-ös bund rossz síkba kéne csiszolni de végül is ez orvosolható probléma. Tehát itt is az jön be hogy minőségi szórás. Valamiért az aranyozott szerelékekkel gondban vannak :D az Epi-nél. Mondjuk a Gotoh cuccok amiket felraktam az minőség a köbön. Ennél feljebb már csak a Graphtech resomax meg stringsaver hídjai vannak. De megéri cserélni a gyári cuccokat mert könnyebben is lehet intonációt állítani és nem akasztja meg a húrt a saddle mert olyan kiképzése van hogy éppen hogy csak beleül a húr és ez jót tett a hangkitartásnak is.

Eastman kérdésére válaszolva: minden arany rajta persze kivéve a potik meg a jack de a gyári poti se volt arany színű viszont a jack az igen de nem izgat hogy az nem arany nem látszik igazán. Azt hiszem 2db custom széria volt amin ezüst színűek a hardverek az egyik a limitált custom chrome a másik a szintén limitált silverburst az összes többi custom amit gyártanak csak arany a hardverrel készül ugyanúgy ahogy a Gibson-nál.

Volt nálam Epi standard is egy vintage sunburst és ott pl szépen belereszeltek a 21-es bundba de ez csak esztétikai hiba volt minden más jó volt rajta. Egyszerűen ki kell fogni egy jó darabot. Ezzel viszont csak egy a gond hogy amennyibe kerül mondjuk egy Custom azért már elvárható lenne hogy ne kelljen a szerencsére bízni hogy jó darabot hoznak-e vagy sem mert készleten meg nem nagyon tart senki. Tehát nem tudod megnézni csak mikor már megrendelted és elmész érte a boltba. Ha kiszámolom hogy mennyibe került a gitár plusz amit még ráköltöttem meg amit fogok akkor azért már bőven kaptam volna egy LTD Ec1000-est amin eleve Graphtech hardverek vannak Earvana nut és satus kulcsok. Tehát a formát fizetjük meg és nem a minőséget az Epi-nél és ki is használják. Lehet hogy ez a feeling nincs meg egy LTD-ben (még nem próbáltam) pl mert vékonyabb a nyaka nem 1960 slim taper más a teste vékonyabb sokkal stb stb...de lehet hogy megvan. Nem mondom hogy megbántam mert nagyon jó gitár minden más téren igazi les paul feeling és szerencsére hasonlítási alapom volt mert járt nálam 2 db Gibson les paul is pár éve. Jó gitárok voltak :D

Jó gitárolást ;)

forever hardcore

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.