2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Regénycsíra

    Nincs vége. Mindössze próbálkozás, hogy van-e értelme egyáltalán.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 22

  • Regényt írok

    Nem tudom, hogy miért, de elkezdtem írni egy regényt. Csak úgy. Mert hátha menni fog. El is készült hat fejezet, és most nem tudom, hogy hogyan tovább. No, nem a sztori rekedt meg, mert azt elég könnyű csűrni-csavarni, így belemászva a cselekménybe már értem, hogy mondjuk a 24 szerzői miképp tudnak újabb és újabb fordulatot bevinni a sorozatba. Nem nagy ügy, fogunk egy korábban jelentéktelen mellékszereplőt, kicsit piszkáljuk, amíg nem csinál valami bődületes baromságot, aztán megint van két-három rész, amíg meg lehet oldani, ez ilyen baromi egyszerű.

    A gond inkább az, hogy nem tudom, hogy jó vagyok-e egy regényre. Bochanak persze átküldtem már és Zita is elolvasta, de ők elfogultak. Azt sem tudom, hogy ha továbbírom, akkor van-e értelme. Ki fogom-e tudni adni? Megveszi-e valaki? Egyáltalán: milyen dolog az, hogy egy mobilos újságíró bűnügyi regényt ír?

    Azon is gondolkodtam, hogy kiteszem az első pár fejezetet ide, a logoutra. Olvassátok el és utána mondjátok meg, hogy érdekelne-e benneteket a könyv. Egyáltalán: érdekel bárkit is egy könyv manapság, amikor mindenki netezik?

    Bog 13 éve 35

  • Svédország - turistaszemmel

    Egy hetet töltöttünk el a déli részen. Az ország, ahol minden működik.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 110

  • Raklet - ez mindig kiváló

    Nem tudom, hogy ki ismeri a szerkezetet, elektromos és jellemzően süt, a neve pedig raklet. A raklet egy pofonegyszerű cucc, van benne egy darab fűtőszál, ami kicsit kanyarog egy négyzetes, esetenként kör alakú teflon lap alatt, alulra pedig X darab kisebb tálcácska tolható be, ide kerül a sajt. Felül közben süthető konkrétan bármi, mi jellemzően a csirke, bacon, gomba, hagyma, cukkini vonalat szoktuk erőltetni.

    Ehhez a kombóhoz nem árt még egy szögegyszerű saláta, illetve némi kenyérnemű sem.

    Ennyi, kész a vacsora (ebéd), s mivel a raklet jellemzően nem két főre kalkulál, ezért mi jellemzően meghívunk 8-10 embert, bontunk pár bort. És baromira adja. Leginkább azért, mert iszonyatosan hangulatos, hogy körbeülünk egy asztalt, aminek a közepén ott sistereg a kaja, mindenki forgatja, cseszegeti a sülő terméket, néha valaki lesöpör a tányérjára egy adagot, szedegetjük ki a sajtot alulról, megy a táplálkozás, és rendre mindenki legalább három kört bevállal.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 15

  • Karakterek focin

    Mióta is járok minden héten egyszer ugyanazokkal ar arcokkal focizni? Talán 2002-ben kezdtük, s azóta töretlen a lelkesedés. Néhány ember lemorzsolódott, újak jöttek helyettük, de együtt öregszünk, viszont a játék szeretete állandó. És ennyi év után már nagyon ismerjük egymást, vannak jellegzetes karakterek. Bemutatnék pár arcot, szerintem minden kispályás csapatnál megvannak ezek a típusok.

    A szakértő lúzer
    Az egyik kedvencem. Majdnem mindig jön, pontosan, időre, tutira van valami meze, pöcsöl még a lábszárvédővel is, pedig soha nem rúgjuk szét egymást, nyilván. De neki kell a profi-feeling miatt, meg kenegeti is magát Richtofit cuccal, mert "tudod, a múlt héten ráhúzódtam a régi sérülésre", aminek olyan szaga van, hogy menekül az öltözőből minden élő ember, plusz az esetleges növények is. A pályán nem mozog rosszul, de valamitől mindig ő lesz a balfasz a végén, rajta megy el az utolsó passz, mellélövi az üreskaput, őt szerelik utolsó emberként. Nem jó vele lenni, pedig a beszólogatásokat, vicces sértéseket zokszó nélkül tűri. Ha le kell ülnie a padra mondjuk csere miatt, akkor ha valakit talál, biztos elemzi a "csapat" játékát és pontosan tudja, hogy mit kéne tenni, de senki sem veszi komolyan.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 12

  • Újra felfedezett sport: ping-pong

    Csak azért nem vagyok tökéletes gömb, mert amióta az eszemet tudom, szeretek sportolni. Az alacsony fickókra tervezett tevékenységek zömét mind kipróbáltam, fiatalabb koromban volt az életemben tenisz (6 év), evezés (kajak és kenu), bringa, illetve amióta járni tudok, próbálok labdát is rúgni. Ez utóbbit hetente kétszer két órában volt kollegákkal és haverokkal toljuk, teremben és műfüvön.

    Viszont amikor 12-13 éves voltam, akkor egy évet jártam a BSE-be asztaliteniszezni.

    És most Zitával újra felfedeztük magunknak ezt a sportot. 600 pénz, per fő, per óra. Labdát és asztalt kapunk ezért cserébe, ütőt is adnak ha kell, de most már nem kell, mert annyira belelkesedtem, hogy vettem egy 700-as szintű ütőt. A dologban egyébként az még az igen kellemes, hogy az általunk használt ojjektum jellemzően üres, csak mi megyünk le játszani, így aztán komoly anyázásokat is el lehet ereszteni a játék hevében. Z egyébként is olyan ebből a szempontból, mint Monica Geller.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 8

  • Pókszázlábú

    Létezik egy ilyen állat, hogy pókszázlábú. Ez a legdurvább kombó az ízletlábúaktól irtozó júzerek szempontjából, mert egyrészt rettentően ergya kinézete van, másrészt elég nagyra meg tud nőni (4-5 centis testet is birtokolhat), harmadrészt baromi gyorsan közlekedik.

    Jelentem: nem kiirtható, ugyanakkor bizonyos források szerint még védett is. Nem mintha ez annyira zavart volna minket az elmúlt pár hétben, mert 8-10 darabot biztosan elintéztünk. Nem tudom, hogy az olvasók közül ki találkozott már ilyesmivel, megosztom az én tapasztalataimat.

    Egyrészt én annak ellenére utálom az összeset, hogy kábe együtt nőttem fel ezekkel. Buda, kertes ház, ott van fauna bőven, a pókszázlábú a kellemetlen véglet, de még emlékszem arra az estére, amikor a kertben egy őz figyelt frankón, meg a borz, a róka és a vaddisznó sem voltak éppen ritka vendégek. Manapság kicsit belakta a városból kimenekülő újgazdag nép a környéket, de róka még volt tavaly, sün is gyakori, nyest pedig tutira van nagy mennyiségben, lévén minden reggel össze van járkálva Károly (a kocsi) teteje és egy-két kulát is elhelyeznek a spoileren. Mókussal pedig 20 centiről szemeztem reggel hétkor pár hete, élvezte a napsütést, amíg meg nem moccantam. Régebben bagoly is volt, nagyon bírtam a hülye fejüket, no meg lábatlan gyík (amire kígyót kiabál a sok tudatlan, a kutya pedig szétszedi szerencsétlent).

    Folytatás...

    Bog 14 éve 36

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.