2021. május 7., péntek

Gyorskeresés

Gazdálkodjatok okosan és ezt ne vegyétek meg

Írta: | Kulcsszavak: gazdálkod . okosan

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Beszívtam. Nem úgy, hanem a helyzetet. Átvertek mint macskát a platánfán, vagy ilyesmi.

Megyek az Intersparban a sorok között, mint egy ember, hoppá, ismerős doboz, kék és piros, gazdálkodj okosan. Egyből rámtört a nosztalgia, hogy wazze, ezt mennyit nyomtuk anyámékkal kölyökkoromban, amikor 87-ben Görögországban voltunk, se TV, se melegvíz autentikus házban, akkor ez volt az esti program. Apám meg első este felcseszte az agyát a szerencsekártyákon, hogy borítékos sorsjeggyel szobabútort nyertél, és gyártott sajátokat. Mondjuk: addig-addig játszottál borítékos sorsjeggyel, amíg 1000 forintot vesztettél, vagy egy kellemesebb: az infláció miatt a mosógép ára az eddigi 1500-ról 15000-re emelkedett. De a leggenyább az volt, hogy "beköszöntött a proletár-diktatúra, mindenkitől azt vehetsz el, amit csak akarsz". És akkor még javában tombolt a szocializmus.

Úgyhogy - visszakanyarodva történetünk magvához - megvettem ezt a new editiont, 20.000 forintos volt az oldalára rajzolva, milyen up-to-date - gondoltam. Hazahoztam, kinyitottam, és pár perc múlva már anyáztam. Mert az egy dolog, hogy a tábla olyan, mint egy hirdetési újság zanzásítva (Pick, OTP, Mediamarkt, Citroen, Vista, stb), de nem lehet vele játszani.

Úgy indul a játékszabály szerint, hogy kocsi 80 ezer (muhaha), lakás 300 lepedő. Ezt megveheted OTP részletre is. Kezdőzseton 158.000. És ránéztem a táblára, majdnem mindenhol ott figyelt a mezők alján valami összeg, mondjuk a Malév alatt 4000. Játékszabály, Malév mező: vegye igénybe törzsutas kedvezményeinket! Ennyi. Hogy most ezen a mezőn én fizetek 4k-t, vagy én kapok 4k-t, vagy 4k-ért cserébe oda repülök, ahová akarok, arról egy mukk sincs. És a mezők fele ilyen. Fogalmad sincs, hogy mit kéne csinálni. Van egy ilyen, hogy Allianz biztosítás. A játékszabály kimondja, hogy csak akkor nyerhetsz, ha van gépjármű-biztosításod is (5k), de azon a rohadt mezőn lehet kötni életbiztosítást is (10k), de hogy minek, az sehol sem derül ki. Egy nagy rakás szar az egész, rohadékok, elvettétek az emlékeimet, és megöltétek Kenny-t.

Senki ne vegye meg ezt a kupac trágyát.

Hozzászólások

(#1) iSonic


iSonic
addikt

Nekem itthon van az old edition és eléggé mókásat nevettem, amikor rtad, hogy Malév meg miegymás xD én nagyszüleimnél játszottam sokági vele ;) kedves emlék ez a játék számomra is..

(#2) EczkE válasza iSonic (#1) üzenetére


EczkE
addikt

Húúú mamámmal mennyit játszottunk régen. :) Esős őszi napokon minden elővettük és meséltem, hogyapám vette, meg ,hogy ezzel apám is játszott. Még most is szeretem, nem lehet megunni. :)

Asszem mindenféleképpen!

(#3) Magnum_


Magnum_
nagyúr

nos, mi is megvettük.... pontosan ahogy leírtad, értelmetlen reklámújság az egész. inkább Ki-nevet-a-végén.. az király :D

I humbly and respectfully decline™

(#4) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

2009 nyaralás barátokkal:


Katt a képre!

Ez valami ősrégi kb. 60-as évekbeli változata lehet a játéknak. Nekem is van egy a 80-as évekből, de a képen láthatónak még az enyém is csókolomot köszön :D Mindenesetre baromi jó partykat nyomattunk esténként ezzel :))
Na meg kiskoromban is jókat nyomattam a szüleimmel és a saját verziómmal :K -

Egyébként szvsz az enyém, ami kb 20 éves, jobban használható, mint a képen látható, felbecsülhetetlen korú. Akkor még normálisan patchelték.

[ Szerkesztve ]

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#5) Bling95


Bling95
őstag

tyűű ilyennel még énis játszottam :D best of játék, nyáron balcsin még mindig szoktuk nyomni

(#6) Jadro


Jadro
veterán

Javaslom inkább az Alkoholi c. társasjátékot.

- Maga a társasjáték olcsón kinyomtatható, bár a kellékek igénytől függően drágák is lehetnek
- Egyre nehezedő körök (Már ha sikerül lenyomni az első kört)
- Garantált móka, kacagás
- Hátránya hogy a gyerekek nem játszhatnak max üdítővel. Így nem fogják érteni. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S21 5G

(#7) Psychonaut válasza Szten Márs (#4) üzenetére


Psychonaut
addikt

Nagymamámnak is pont ilyenje van, még én is játszottam vele. Bár szerintem '70-es évekbeli lehet, mamám gyerekei (édesapám, nagybátyám,-néném) akkor voltak kisiskolás korúak.
Jobb mint a mai kupac sz...rossz társasjátékok. :K

Jadro: az vicces játék, játszottuk már mi is. :))

(#8) sbazsi


sbazsi
veterán

hát akkor remélem nem lett kidobva. elvileg a telken van.
ha még ott van. :U

(#9) ollie


ollie
MODERÁTOR

Jelentsd fel a gyártót, forgalmazót a fogyvédelemnél.

****

(#10) mephi666


mephi666
veterán

mi 1éve vettünk ilyen "retro-update edition" változatot, aminek a doboza is szinte teljesen olyan, mint a régié és ugyanazok a mezők/kártyák meg minden, csak az összegek/bankjegyek változtak... kb ennyi... még a "lakás" és a berendezési tárgyak is a régi hangulatát adják vissza... láttuk a totál felújított változatot is, de az nekünk sem tetszett... viszont ezzel a régi stílusúval jókat játszottunk :) szerintem csak melléfogtál a választással, mert ha ilyet vettél volna, meg lennél elégedve ;)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.