2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gázművek konteo

    Képzeljen ide az olvasó egy veretes káromkodást, ezzel kezdődik ez a bejegyzés. Megvan? Oké, én két hete folyamatosan ezt gondolom, alanya a Gázművek.
    Történt ugyanis, hogy egy verőfényes szeptember végi napon a fent említett cég kiragasztott egy szép papírt a társasház ajtajára, miszerint ők fel fogják túrni az utcát, mert cserélik a vezetéket, minek következtében november végén egy napig (8-16h között) elzárják a gázt, hogy átkössék a házat. Nem vagyok egy nyeretlen kétéves, pontosan tudom, hogy ez necces, mert könnyen lehet olyan következménye, hogy nem lesz gáz. Mivel én csak bérlem a lakást, ezért szóltam a tulajnak, hogy szerintem készítse fel a közös képviselőt a bonyodalmakra, de illető úriember nagyon magabiztosan állította, hogy nem lesz gond.

    Nos, gond az lett. Gáz pedig nem.

    Ugyanis az van, hogy amikor visszakötik az ojjektumot, akkor végeznek egy nyomáspróbát. Ha szerintük ez alapján valahol szivárgás van, akkor nem kötik vissza a gázt, csak akkor, ha a társasház a szivárgást megszünteti. Mivel van némi közöm az építészethez (rokoni ágak sora köt ide), ezért hamar megtudtam, hogy ez eléggé várható volt, mivel pár évtizede még a fővárosi földgázt vizezték, ezért az ekkoriban épült házak vezetékeinek tömítései és csatlakozásai úgynevezett kócos technológiával készültek, kóc van szigetelőanyagként benne, mert az a vízpárától jobban összeáll.

    Folytatás...

    Bog 12 éve 40

  • Lisszabon és környéke

    A portugál fővárosban jártunk, s kimondottan ajánljuk. Élménybeszámoló.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 13 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.