2021. május 7., péntek

Gyorskeresés

Kommunikáció duguláselhárítás kapcsán

Írta: | Kulcsszavak: dugulás . vécé

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Azt gondolod, hogy az ürítek-lehúzom-illatosítok munkafolyamatba nem csúszhat hiba, s ez jellemzően így is van. De amikor nem, akkor beüt a szar. Szó szerint.

Velem ez történt.

Sebaj, láttam már ilyet, hosszú élettapasztalatom van így 30 felett, úgyhogy ezzel a tudással felvértezve láttam neki a probléma megoldásának. Az első lépés a kefe. Ha az ember ügyesen forgatja, akkor hamar eléri, hogy a lent beszorult végtermék bizonyos részei elszakadnak a törzsanyagtól, és barnára színezve a csészét kitöltő vizet hamara a felszínre kerülnek, más eredményt viszont nemigen érhetünk el vele.

Második lépés a misztermászkül és társai öntögetése, majd a reménykedés, ami totálisan hiábavaló.

Ezek után jönnek a barkácsmegoldások. Fadarab, csőgörény (tudjátok, hogy ez mi?), rugalmasabb rúd döfködése. Nyakig a szarban.

Úgyhogy fel a netre, rákerestem a duguláselhárításra, s ahol voltak árak is (horror), meg egy órán belüli kiszállást ígértek, azt feltárcsáztam.

Nos, egy duguláslehárító ügynök nyilván mindennap hallja és használja a szar, fos, kakalé és hasonló szavakat, de az ember valahogy nincs felkészülve arra, hogy most konkrétan azt kéne valahogy cizellált és kulturált mondatokba öntenie, hogy visszajött a szar és baromi gyorsan kéne segítség.

A beszélgetésünk valahogy így nézett ki:
- Kérem vázolja a problémát.
- Az történt, hogy rendeletétszerű használatot követően a végtermék nem távozott a fajanszból az előre kijelölt úton, hanem kisvártatva visszatért, s ezzel sajátos vegyületet hozott létre a tartályból érkező tiszta vízzel, amely vegyület most a csészében cirkulál.
- ???
- Visszajött a szar!
- Ja, értem.

Innentől az arc - aki egyébként full korrekt volt - rövid tanácsokat adott, amelyekben gyakran szerepelt a WC-pumpa szókapcsolat. Állítása szerint egy ilyen céleszközzel a dugulások 90%-a gyorsan és könnyen megszüntethető, ráadásul ő csak holnap tudna kijönni, addig nézhetem (és szagolhatom) a barna tavat. Megköszöntem és letettem.

Hol lehet kapni WC-pumpát? A duguláselhárító expert szerint csak a classic verzió a nyerő, fa nyél, fekete gumi a végén, a többi - konkrétan - szart sem ér. Megint jött a net, a keresőben csak atomtávoli háztartási boltok szerepeltek, úgyhogy megpróbáltam a legközelebbi plazaszerűséget: irány a Budagyöngye. Itt hamar megtaláltam az inkriminált üzletet, ahol az eladó hölgy teljesen összetört azon, hogy nem tart ilyen készséget, javasolt egy közeli boltot és még mikor kifelé jöttem, akkor is úgy búcsúzott el, hogy mennyire sajnálja, hogy nem tud segíteni.

A közeli üzletben viszont volt device. Azt mondta a tag, aki ott a tulaj lehetett, hogy ez annyit ér, amennyibe kerül. 350 forint volt és rá volt írva, hogy mi is ez igazából: dugulási harang.

Hazahoztam a harangot, kettőt pumpáltam vele, majd bennmaradt a feje. Ott álltam egy piros műanyag nyéllel a szartenger felett, a mélyben valahol ott figyelt egy harang, s azt gondoltam, hogy ha eddig volt is remény, az most szertefoszlott, lelki szemeim előtt láttam, ahogyan a harang valahol lent befeszül az útba, a klotyót szét kell majd verni kalapáccsal, mindent elönt a szar.

És akkor azt hallottam, hogy szivárog lefelé a víz, aztán láttam is, hogy csökkent a csészében a szint, egy perc alatt eltűnt az egész. A harangot kiemeltem lentről, ráküldtem a tartály tartalmát az egészre, s minden olyan volt, mint előtte.

Azt hiszem, hogy a délelőtt folyamán kétszer könnyebbültem meg a szar kapcsán.

Hozzászólások

(#1) szombatitomi


szombatitomi
aktív tag

"visszajött a szar és baromi gyorsan kéne segítség" :DDD

Az a lényeg, hogy sikerült megoldani, bár ez tényleg nagyon idegesítő...

(#2) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

néhány hónapja nagyon rápörögtél a blogolásra, aztán nagy szünet volt, de jkó most megint olvasni. jó a stílusod :)

(#1) szombatitomi hidd el, sokkal szarabb, amikor először vagy az új barátnődnél, és nála dugul el, alattad.
azt persze azóta sem közölték, hogy az a WC ilyenre nem alkalmas, de a 3 év alatt feltűnt, hogy komolyabb műveletekre senki sem használja.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3) Móci


Móci
addikt

Csőgörény... na, ha az kellene, akkor lenne csak igazi móka!
Legalább olcsón, könnyen megoldódott a probléma. Szerencsére.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#4) Gergő_


Gergő_
őstag

a vödör víz zúdítását is érdemes kipróbálni!
végső eset előtt sósav 2-3 percig, ízlés szerint! de felelősséget a wc-csésze szilikát rétegéért felelősséget nem vállalok.

(#5) máyköl


máyköl
veterán

Ez jó volt... :DDD

(#6) szombatitomi válasza Lenry (#2) üzenetére


szombatitomi
aktív tag

Hát, az tényleg sokkal szarabb. Szó szerint.

(#7) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#8) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

"..kettőt pumpáltam vele, majd bennmaradt a feje. "

Na igen,ezeknek a szép designos WC-pumpáknak ez a hátrányuk. Könnyen elválik a nyél a harangtól. Ezért jó az a régi, fa nyelű, fekete pumpa.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#9) talmida


talmida
Közösségépítő

Azt kell, hogy mondjam, hogy szerencsés ember vagy. :K

Pár napja, mi hasonló tortúrán estünk át, kicsit komplikáltabb módon.

Az úgy történt, --hogy az elejénél kezdjem,-- hogy az egyik lakónk (házkiadással foglalkozunk) fölhívott a fönt említett probléma miatt.

Fiam kimegy, konstatálja a helyzetet, pumpa, görény bevetve, de nuku eredmény. Arra gondoltunk először, hogy a pöcegödör megtelt. (Csatorna csak a másik utcában) Pöcegödör kiürítése után same thing. :O Talán a WC és a pöcegödör közötti cső tömődött el? :F Cső kicserélése négyszer vastagabbra!!! Eredmény zéró. WCkagyló teljes leszerelése, udvarra kihelyezése, görény újboli alkalmazása közvetkeztében a következő tárgyak varázsolódtak ki belőle: 1 db (kb 12 cm-es !!) WC lehúzó-kar, 1 db rongy, 1 db tampon. A lakó hüledezett és esküdözött, hogy ő nem is használ ilyent, és megmondja a barátnőjének, hogy.., meg az 5 gyerekének... stb. Jelentem, WC most (átmenetileg, meghatározhatatlan ideig) ismét jó. :C Szép az élet. :DDD

Azt nem említettem, hogy mikor a pöcegödör teteje le lett emelve, csodálatos színkavalkád és tárgy-börzé tárult elénk. Mindenféle játék, lufi, pelus stb volt a felszínen. Hihetetlen, hogy jutott oda?? :Y Olyan volt, mintha egy egész kukát odaöntöttek volna.

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#10) Kolondrum

Rámnyitottak h mit kurjongatok! :D

Poco F2 Pro - Eladó lesz 2db MI band 5 hamarosan. Garanciális, több szíj, fóliák. Patika állapotban vannak.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.