2021. május 8., szombat

Gyorskeresés

Kiégett Ferrari a ház előtt

Írta: | Kulcsszavak: ferrari . tűz

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Felkapta a net a sztorit, úgyhogy megírom a saját verziómat, ami szerintem meglehetősen tényszerű lesz, lévén az autó itt áll(t) a ház előtt. Láttam az erkélyről, amíg még autó volt.

Volt egy heves vihar éjjel, jól ki is nyitottunk minden ablakot, hogy fújja ki a meleget a szél, ez egyébként kimondottan hatásos volt, aztán nyugovóra tértünk. Éjjel, 01:30-kor volt egy komolyabb csattanás, amit több kisebb követett, menyasszonyom fel is ébredt, hogy jajmivoltez, én pedig mindig bazira nyugodt vagyok, úgyhogy mondtam, hogy biztos leesett valami fadarab valahonnan, ne is törődjön vele. Ám kisvártatva elég erős fény jött be kintről, úgyhogy mégis felkeltem megnézni, hogy ez mi, és nem kellett nagyon elhúznom a függönyt, hogy tudatosuljon, hogy tűz van. Egy húbazmeg után pattantam is ki az erkélyre, hogy tájékozódjak, közben lazán levertem a karnist, de addigra a lány is talpon volt és neki bezzeg az volt az első szava, hogy "a Ferrari!".

A gond csak az volt, hogy a saját kocsim kábé 3 méterre parkolt az olasz verdától, ami akkor már jó nagy lánggal égett, úgyhogy tiszta bürleszket adtunk elő, ami ott és akkor persze kicsit sem volt vicces. Hol a gatyám, a polóm, a kocsikulcsom, hívjuk a tűzoltókat, és persze hogy megint a rutinos női működés oldotta meg a felsoroltakat egyszerre, miközben rántottam magamra a pólót, már a kezembe is került a telefon, ahol a 105-öt bazi gyorsan felvették, elhadartam a helyszínt és a tényállást: már tudjuk, jövünk. Oké, akkor volt nálam gyorsabb lakó is, de a következő pár percben biztos én voltam a környék legsebesebben rohanó embere, le a lépcsőházban, ki az utcára, menet közben nyitottam az autót, ugrottam be és fénysebességgel téptem onnan el minél messzebbre, a fene tudta, hogy ez most fog-e robbani, vagy sem. Tisztes távolságban leraktam a gépet, s mire visszasétáltam, már kint volt a fél ház, és kábé 1 perc múlva megjöttek a rendőrök (őket is kihívta valaki), aztán még három perc és ott voltak a tűzoltók is.

És ezek tök nyugodt emberek, komolyan. Szakszerű, gyors, precíz beavatkozás nyomán eloltották a lángokat, hűtötték a még forró maradékot, közben megjöttek a kutyák, keresték az égésgyorsító nyomát és felbukkant két-három jegyzetelő nyomozó, akik begyűjtötték az érdemi információkat. Kiderült, hogy igazából senki sem ismeri a tulajt, aki a másik házban lakik, viszonylag fiatal és külföldre jár dolgozni, most sem volt itthon. A tűzoltók szerint szándékosságnak nincs nyoma, viszont ekkor végre eszembe jutott, hogy talán meg kéne nézni a saját autómat is, hogy nincs-e baja, s persze, hogy megszívtam, mert a hátsó lámpabúra csodásan megolvadt a melegtől. Bár aláírtam mindenféle jegyzőkönyveket és megadtam az adataimat, vajmi kevés esélyt látok arra, hogy ez a kár megtérüljön, de én még mindig jobban jártam, mint a szomszéd a Passattal, aminek az elején minden műanyag megolvadt, hűtőrács, lökhárító, lámpák, az tutira 100 lepedős tétel.

Másnap reggel még megvolt a roncs, aztán délutánra már el is vitték, semmi sem mutatja, hogy egy napja éjjel lángokban állt itt egy Ferrari. Hogy miért gyulladt ki? Hát most őszintén, az ember nehezen tudja elhinni, hogy tök magától. Viszont az is tény, hogy a környéken sok a nyest, azok rágcsálják örömmel az elektromos kábeleket, a korábbi autómat kétszer tették tönkre (indítókábel), volt egy heves villámlással tarkított vihar, plusz az olasz elektronika egyébként is hírhedt... nálam belefér a rövidzárlat, mint opció, bár tényleg elég sok dolognak kell ehhez egyszerre teljesülnie.

Az intézkedő rendőrök és tűzoltók maximálisan normálisan, korrektül és rutinosan jártak el, a lángok felcsapása és a levonulás között két óra telt el, ebből legalább másfél óra az adminisztráció volt. Már pirkadt, amikor visszamentünk aludni, bár egy ilyen "élmény" után ez szerintem nem csak nekünk nem ment annyira könnyen. Egy Ferrarival kevesebb van mostantól Magyarországon, nekem pedig - amíg ki nem cseréltetem - a hátsó lámpabúra juttatja még pár napig eszembe a történteket. Sosem gondoltam volna, hogy ebben a nyugodt, kisvárosias és messze nem flancos utcában, ahol kábé a megsérült Passat volt addig a legdrágább autó ilyesmit fogunk átélni, és baromira remélem, hogy a hasonló történeteket a későbbiek során is majd csak az újságban olvasom.

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

A Passatról, meg az elolvadt lámpákról nem raksz fel képet?

Borzalmas katasztrófaturista lehetek, mi? :D

Am köszi a leírást, nem mindennapi, az biztos. :(

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) GabN73


GabN73
addikt

sniff sniff, szegény Ferka, szegény Te, szegény Passat :(

(#3) staker


staker
addikt

Kíváncsi lennék a tulaj milyen fejet fog vágni, amikor megtudja. :)

=> ! ALBÉRLETET KERESEK ! Eladó jó áron Fürdőszoba bútor és egyéb kütyük: tinyurl.com/1sg8wgno ! <=

(#4) Winner_hun


Winner_hun
félisten

levonáls - levonulás akart lenni?

Karcsika akkor szerencsésen megúszta.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5) Shadows


Shadows
senior tag

Azon csodálkozom, hogy a mellette levő fa nem kapott lángra.... ám ha valakinek ilyen autója van, tuti van casco...vagy bármiféle biztosítás! :R

Ám a következő post akár lehetne: Ferrári a MÉH-be :D

[ Szerkesztve ]

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#6) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Ez milyen fajta Ferrari volt?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#7) Winner_hun válasza Mister_X (#6) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ott van a linken

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8) szentkuti11 válasza Winner_hun (#4) üzenetére


szentkuti11
HÁZIGAZDA

Ha jól tudom, már lecserélte Károlyt.

(#9) Lauda


Lauda
félisten

Szerintem ez 90% biztositasi csalas. Senki sem tarol utcan honapokig egy ferrarit, szerintem egy napig sem. Arra szamitottak gondolom, hogy majd ellopjak, de mivel ez nem tortent meg, jott a b-terv.

(#10) danih


danih
addikt

Javítható?
;]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.