2021. május 8., szombat

Gyorskeresés

ezt mind tudom főzni

Írta: | Kulcsszavak: főzés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

simán bekerülhetne a világtörténelem legrövidebb könyvei közé ennek a bejegyzésnek a címe. én a következő dolgokat tudom főzni:
a. tea
b. smack leves

a kávé is instant nescafé (én élből nem iszom, de mindig van itthon, ha valakinek kellene esetleg reggel), a smack levesem pedig messze földön híres, világszerte próbálják utánozni, s gyakorlatilag mindenkinek sikerül is.

amikor kissrác voltam, akkor imádtam panírozni. valószínűleg pont ezért imádtam később a fotolaborban nagyítani is. de ennyi. vége. amikor életemben először lettem szerelmes, akkor a lány kitalálta, hogy süssünk együtt kuglófot. én pedig szépen kussoltam róla, hogy utoljára akkor volt fakanál a kezemben, amikor aranyrúd. hősiesen elmentem és konkrétan a keverés nemes feladatát láttam el mintegy két órán keresztül, amíg a lány megsütötte a kuglófot.

a főzésben engem leginkább az taszít, hogy minden mocskos lesz. és ha - tegyük fel - mindenféle szakácskönyvekből, internetről letöltött receptek segítségét felhasználva, ujjperceim jelentős részét a vöröshagymába keverve elkészül életem első pikáns és véres pörköltje, akkor is az van, hogy telezabálom magam, kipukkadok, és akkor még el kéne pakolni és mosogatni.

csodálom a nőket, és ez még egy érv amellett, hogy sosem fogom megérteni a működésüket. a főzést alkotásnak felfogni azért kicsit erős eufémizmus, tekintettel arra, hogy az utókor számára nem, illetőleg erősen módosított formában marad fenn a produktum, ahogyan két-három nap múlva tesz egy kanyart bulgária partjainál. és olyankor már nemigen fogja csodálni senki.

nem igénylem, hogy a jövendőbelim többet tudjon produkálni a konyhában, mint én. a konyhapult még rengeteg egyéb dologra felhasználható, és bár én próbálom rendeltetésének megfelelően használni, valahogy mindig a konyhapultra kerül akármi, illetve bármi, ami a kezemben van és kurvagyorsan le kéne tenni. ergo a konyhapult funkciója számomra, hogy rá lehet rámolni, esetleg lehet bele kapaszkodni lányoknak, ha szemben állnak vele, illetve akár rá is ülhetnének, de ahhoz a felső szekrénysort meg kéne bontani. a konyhapult még kiválóan alkalmas arra, hogy komoly gyűjteményt halmozzunk fel azon használt borospoharainkból, amelyek a mosogatóba már nem férnek be.

a húgom komolyan meg volt döbbenve, amikor konstatálta, hogy nincs sütőm. nincs sütőd??? hogy lehet így élni??? hát igen, értettem vele egyet, pedig kiváló készülék arra, hogy üres üvegeket tegyek bele, és szomorúan bólogattam.

Hozzászólások

(#1) mephi666


mephi666
veterán

hehe... jó írás :)) smack levest 1-2szer ha ettem, de nekem nem nyerte el a tetszésemet... tegnap spagettit főztem... gyártottam hozzá házilag szószt, mert sokkal jobb, mint a bolti és olcsóbb is... (válság van) na, mármost a jókis paradicsomos-darálthúsos-fűszeres anyag tud rotyogni rendesen... kaptam belőle én is a pólómra-hajamba meg a konyha is... most szerintem ha valaki ott körbenézne, kihívná azonnal a helyszínelőket, mert helyből azt hinné, hogy valakit felszeleteltünk :DD nekem szerencsém van, mert főzni szeretek és úgy-ahogy tudok is... (eddig nem sok kaját kellett kiöntenünk... egyedül a tojáslevest, ami kicsit sűrűre sikeredett és úgy nézett ki, mint egy nagy kondér sűrű-rotyogó hányás) asszony meg mosogatni szeret... be van osztva a munka: én főzök... (amit kellemesen össze lehet hangolni 1 jókis vodkázással-sörözéssel...) aztán együtt megesszük... ő meg utána mosogat... :)

egyébként egyszerűbb kajákkal nem próbálkoztál? mirelit pizza/spagetti kész öntettel/stb? rengeteg félkész kaja van, amit el sem lehet rontani és kicsit komolyabb alapozást lehetne vele tartani borozás előtt, mint smack levessel :))

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) Polacheck


Polacheck
HÁZIGAZDA

Szerintem addig járunk jól, ameddig rendelsz.

Egyébként barkácsolás témakörben lesz hasonló post? :D

less qq more pewpew!

(#3) Bog válasza Polacheck (#2) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

dehogynem ;)

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#4) Gubro válasza Polacheck (#2) üzenetére


Gubro
senior tag

Ezek szerint gyorséttermet indítottál? :DD

(#5) Polacheck válasza Gubro (#4) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Ha magának főzne akkor cirka egy hetet adnék neki. :)

less qq more pewpew!

(#6) puttputt


puttputt
őstag

Hasonlóképp állok a témához/ban... :U :DDD

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#7) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

egy pazar kaja az élet legnagyobb élvezeteinek egyike. persze, mindezt megkapod egy pár étteremben is, de azért azt napi szinten nyomni drága és körülményes. ha van otthon elég alapanyag, akkor ha megkívánsz valamit, 1-2 órán belül már eheted is.

jó dolgok ezek. egyedül mondjuk szar főzni, ez tény. párosan viszont zsír. :)

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#8) Bog válasza Parci (#7) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Z elég jól főz, lelkesen, ráadásul el sem férnék mellette a konyhában, úgyhogy addig én általában bontok egy bort... és ez így megafrankó :D

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#9) eastsider


eastsider
nagyúr

smack levest én is főztem már xD szerintem tré. mondjuk a leveseket átlalában utálom...
jah tudok palacsintát sütni :R 2 serpenyővel (dual channel :D )

[ Szerkesztve ]

(#10) madstunt válasza eastsider (#9) üzenetére


madstunt
addikt

Dual Channel úúúúúúúúúristen:DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.