2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gazdálkodjatok okosan és ezt ne vegyétek meg

    Beszívtam. Nem úgy, hanem a helyzetet. Átvertek mint macskát a platánfán, vagy ilyesmi.

    Megyek az Intersparban a sorok között, mint egy ember, hoppá, ismerős doboz, kék és piros, gazdálkodj okosan. Egyből rámtört a nosztalgia, hogy wazze, ezt mennyit nyomtuk anyámékkal kölyökkoromban, amikor 87-ben Görögországban voltunk, se TV, se melegvíz autentikus házban, akkor ez volt az esti program. Apám meg első este felcseszte az agyát a szerencsekártyákon, hogy borítékos sorsjeggyel szobabútort nyertél, és gyártott sajátokat. Mondjuk: addig-addig játszottál borítékos sorsjeggyel, amíg 1000 forintot vesztettél, vagy egy kellemesebb: az infláció miatt a mosógép ára az eddigi 1500-ról 15000-re emelkedett. De a leggenyább az volt, hogy "beköszöntött a proletár-diktatúra, mindenkitől azt vehetsz el, amit csak akarsz". És akkor még javában tombolt a szocializmus.

    Úgyhogy - visszakanyarodva történetünk magvához - megvettem ezt a new editiont, 20.000 forintos volt az oldalára rajzolva, milyen up-to-date - gondoltam. Hazahoztam, kinyitottam, és pár perc múlva már anyáztam. Mert az egy dolog, hogy a tábla olyan, mint egy hirdetési újság zanzásítva (Pick, OTP, Mediamarkt, Citroen, Vista, stb), de nem lehet vele játszani.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 27

  • A gugli azért gennyes egy banda

    Túl sok ez nekem. Túl sok Google, minden Google, csak a Google. Eddig csak elemzők próbálták felnyitni a népek szemét, hogy itt valami veszélyes dolog alakul, de most láthatjuk mi is. Te is.

    Ezeknek mindenben benne van a kezük. Mindenben, ami internet. Mindent akarnak, és meg is szerzik, és elképesztően rafinált módon. Ugyanis amit a Google csinál az jó. Jó neked, jó nekem, jó mindenkinek, amíg egyénekként használjuk a rengeteg tényleg professzionális, ingyenes szolgáltatást.

    És ezt már több éve megtervezték. Hogy a Google Mail, Earth, Wave, Lattitdue, Maps, Android, Adsense külön-külön is rohadtul meg vannak csinálva, az egy dolog. De hogy ezek egy baromi nagy rendszerben működnek az már nem vicces. Hanem félelmetes. A Google egy dolgot biztosan tud: olyan dolgot adni az embereknek, ami jobb, mint a konkurencia, vagy ingyenesebb. És akkor ezt fogják használni.

    Kereső? Kipipálva. Térkép? Az is. Navigáció? Ingyen és bérmentve. Korlátlan levelezés? Nem volt probléma. Böngésző? Készen. Oprendszer? Az is, ráadásul minden platformra.

    És állati jó, hogy minden mindennel kommunikál, szinkronizálja a névjegyzékem, megosztom a Gmailből a YouTube linkeket a telefononom át a Facebook-on, de még meg is taggelem GPS pozícióval, amiből egyből látszik a térképen, hogy hol vagyok, tényleg kiváló.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 57

  • Sorakozó!

    Hogy mennyire begyepedesett, posztkommunista, maradi és segghülye a társadalom, arra a legjobb példa a sorban állás. Hogy belénkégett évtizedeken át, hogy ha sor van, akkor elöl biztos valami atomfasza cuccot osztogatnak, és egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy furakodjunk, tolakodjunk, lökdössük egymást, de ha azt nem lehet, akkor minimum olyan sűrűn álljunk, hogy egymás szájvizét (ha van egyáltalán) molekulárisan tudjuk elemezni.

    Mondok egy példát.

    Kora délután, hétköznap, Újbuda center, posta. Belépek, két pultnál dolgozik ügyintéző. Már az ajtóban ott a tábla, hogy "kérjük, hogy a választott ablaknál álljon sorba." Ezen én élből felcseszem az agyam, de kellemes meglepetéssel veszem észre, hogy a várakozók a józan eszükre hallgatva, saját idegrendszerük megkímélése okán automatikusan leszarták a táblát, és egy sorban álltak, aki elöl volt, az pedig a felszabaduló pulthoz lépett.

    Így igazságos, így kiszámítható, így kulturált és így normális, ugyanis. Mindenhol így van, tőlünk nyugatra.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 18

  • Rohadt kátyú

    Beszoptam. Este fél 10-kor a Pongrác úton, nem messze a Liget tértől beleszaladtam egy kátyúba, ami délelőtt még nem volt ott. Pont a nyomvájúban volt, későn észleltem, elkaptam a kormányt, a rohadt luk pedig a kerék szélét. Volt vagy 20 centi mély, szétütötte a felnit.

    Egyből el is kezdett kopogni és rázni a kocsi, az első lehetőségnél félreálltam, s bár semmi nem látszott kívülről, biztos volt, hogy ezzel így tovább nem lehet menni. Eldöcögtem a benzinkútig, kutas csávó rettentő jó arc volt, kifordítottuk a kereket és ott volt az ütés.

    Azt mondta, hogy ha kártérítést akarok, akkor hívjam ki a zsarukat, 1 óra alatt talán ki is érnek. Kellemes programnak ígérkezett este 10-kor Kőbánya legzűrösebb környékén bónusz barátnő. Úgyhogy hagytam a francba, és csak reméltem, hogy a futóműnek nem lett baja.

    Nem lett, a felni is javítható pár ezerből, úgyhogy nincs vész, de.

    A büdös francnak nem lehet úgy megcsinálni az utakat, hogy ez ne forduljon elő. Tudom, hogy szélsőséges az időjárás, de a rohadt életbe: ahol faltól falig van aszfalt, folytonossági hiba nélkül, ott nincs kátyú. Hogy miért nem lehet úgy megcsinálni egy úthibát, hogy ott teljes szélességben kicseréljük az aszfaltot? Kéregből mondok 10 olyan utat Pesten, ami olyan, mint egy patchwork, esik szét, hullik darabokra.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 35

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.