Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gabber01

addikt

válasz Ferrari fan #6752 üzenetére

Hello,

nem csináltam ilyeneket. Igazából ez egy használt eszköz, amit nemrég vettem, pusztán abból a célból, hogy a TV-hez legyen egy hálózati tároló.
    Nem gondoltam, hogy ennyire primitív a rendszere és hulladék kezelőfelülete van.
    Az hogy alapvető dolgokhoz is a linuxban kell turkálni meg SSH-val variálni az számomra felfoghatatlan egy ilyen konszumer eszköznél. Pont az ilyen kicsi, otthoni, small office környezetben használatos eszközöknek kellene a legfelhasználóbarátabbnak lenniük, mert egy enterprise eszköznél ezt szódával elnézném, hiszen ott szükségszerűen komolyabb hálózati és egyéb konfigurálásra van szükség.
    De ez, amit a Zyxel ad (vagyis inkább nem ad), az ezen a szinten nevetséges.

Köszönöm egyébként a segítséged és a javaslataid, de közben sikerült más úton megoldanom a problémát. Valamennyire konyítok a linux rendszerekhez is, úgyhogy némi utánajárással sikerült kiderítenem és megtalálnom, hogy ugyan mégis hova és milyen nevű mappákat hoz létre ez a nyomorult. Viszont ennél több, és hosszadalmasabb linuxos konfigurálgatásra nem vagyok hajlandó és ezzel vesződni a továbbiakban.
    Ez alapján most beállítottam a megfelelő útvonalat TM-ben, úgyhogy megy a letöltés jó helyre, működik a dolog.
    Így most megy amíg megy, aztán majd ha valami lesz ezzel, vagy értelmesebb áron lesznek egyszerű, otthoni 2.5Gb-es NAS-ok, akkor majd beruházok egyre, ami nem ilyen szemét.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés