Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
-
LOGOUT
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
LucMandelor #10246 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal próbáld meg.
Innen van -
LucMandelor
újonc
-
blakey
titán
válasz
BoRRoNeo #10244 üzenetére
Sajnos az Androidos boxok többségén a GUI nem 4K-ra van "renderelve", sőt, jó ha a 1080p-t éri el. Az Android TV OS (pl Shield) már 4K viszont mindkettő esetében az kevés ha az app-okat nézzük, mert ahogy írod, én is látom a különbséget a TV, az Android TV OS és pl. az Apple TV Netflix menüje között, a TV és az Apple TV esetében a Netflix 4K viszont az Android TV OS-nél nem tűnik annak és a feliratok sem olyan élesek, persze ezeket a különbségeket valóban csak akkor látod ha van mihez viszonyítani, ha nincs akkor akár a véletlen műve is lehet, hogy észreveszed-e vagy sem. 1-2 éven belül remélem már arról beszélhetünk, hogy a legtöbb lejátsz esetében már szinte minden app minimum 2160p-s menüvel rendelkezik.
-
BoRRoNeo
csendes tag
válasz
kokokka #10243 üzenetére
Bocsánat, akkor félreérthető voltam. Csak és kizárólag az appokra gondoltam, azon belül is a Youtube-ra és a Netflix-re. Nálam volt napokig a Dune Pro 4K II, azon teszteltem ezeket először és pont olyan volt, mint a Zidoo-n. De simán elhiszem, hogy ez így nem tűnik fel valakinek összehasonlítási alap nélkül. Ha nem volna a Samsungom már egy éve, akkor én sem azzal kezdtem volna, hogy milyen szar. De a jó után, a legkisebb hibát is ki lehet szúrni. Mint ahogy mikor először bekapcsoltam a Zidoo-t és megláttam a 720p felbontású menüjét elsírtam magam (be is írtam). Ez sem tűnt fel senkinek pedig a 720p kontra 4K nem kis különbség. A külföldi fórumokon is három embert találtam összesen, aki rákérdezett, hogy ez miért ilyen szar és őket is komplett hülyének nézték.
Ahogy írtam is, már 25 éve ezzel foglalkozom. Minden hibát azonnal kiszúrok, általában nem nagyon érdekel, hogy ki mit mond hangról, képről, felbontásról, akármiről, mert nagyon szubjektív. Eszközpark, előélet, tapasztalat és persze érzékenység kérdése, hogy valaki észreveszi-e ezeket. Azért raktam be a képeket, hogy lássátok, szvsz egyértelmű a különbség. De ha gondolod elkérem újra a Dune Pro 4K II-t és befotózom ugyanezt, hogy tiszta legyen. Persze ahogy írtam ez az ordító különbség leginkább a menün és a renderelt feliraton érhető tetten, a filmeken ennél jóval kisebb a különbség, jó megjelenítő, nagy méret és gyakorlott szem kell, hogy észrevehető legyen. És simán azt gondolom, hogy az emberek 99.9%-ának tökéletesen megfelel. Nekem a vetítőm több, mint 3 méteres képátlót vetít, ott az apróságok is számítanak. -
kokokka
addikt
válasz
BoRRoNeo #10239 üzenetére
Ezt írtad :
Én csak annyit mondtam, hogy a médialjeátszók 4K HDR-je nem ad olyan minőséget, mint a Samsung TV-m beépített appjának 4K HDR opciója
Ez szerintem nem igaz így, vagy nem teljesen így igaz. Nincs Zidoo-m ezért lehet, hogy ott igazad van. Ha csak a beépített appokra gondolsz, azok míg a TV Netflix-e és YT-ja hibátlan, addig az összes eddigi lejátszom ugyan ezen appjai annyit sem érdemeltek, hogy szót említsek róluk. A NF a Dune-ön akadt, de nézhetetlenül, a YT úgyahogy... A mostani boxomon (CE alatt) a YT szép, de a NF csak 720p, szóval értelme sincs elindítanom. De ha nem streamekről hanem filmekről beszélünk, akkor sem a DUNE-ről, sem a mostani boxomról lejátszva nincs érdemi különbség a 65-ös Samsung-on. Az elején azért írtam, hogy ez így nem bizos, hogy igaz, mert az új 4K Pro II állítólag hibátlan NF-et és YT-ot ad ki. Ezt egy Dune fórumos admin tesztelte le a kérésemre. Ezért is írtam, hogy ha nem ennyi lenne az ára, már itt figyelne a polcomon....
-
BoRRoNeo
csendes tag
válasz
renatto #10238 üzenetére
Mindegyiknek van baja. Nekem a Shield is tetszett, annak az volt a legfőbb baja, hogy nincs belső lejátszója, így a Kodi fut rajta minden szempontból (jukebox+player) és bár a szolgáltatásai megvannak, de nehézkesebb kezelni. És ehhez jön még a puritán táv (dedikált gombok nélkül), amin még egy nyelvválasztás is combos feladat.
-
BoRRoNeo
csendes tag
válasz
kokokka #10236 üzenetére
Epson 9400. De nem a projektor a lényeg, hanem a forrás. Most a Samsung tévére van kötve a Zidoo és side by side látom a különbséget. A menü ég és föld, akárcsak a filmek feliratai.A filmek már jóval kisebb különbséget mutatnak, de 190 centis méretben simán látszik. Csináltam négy képet. Nem lettek túl jók, de a lényeg látszik. 100% képkivágások, a tévé természetesen ugyanúgy van beállítva.
Netflix menü a Zidoo-n (4K):
Netflix menü a Samsung TV appjával (4K):
Filmfelirat Zidoo:
Filmfelirat Samsung TV app:
Próbáljátok a kép megnyitása új lapon, mert nagyon béna vagyok. -
renatto
őstag
válasz
BoRRoNeo #10233 üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél!
Pláne, hogy a Kodi-t használom borítókezelésre, bár ha a Zidoo sajátja is jó, az is működhet. Értem mit mondasz Netflix-nél, mert nálam OLED65C9 van, amin tökéletesen működik, viszont ha a projektorra dobom ki a képet már látható itt-ott apróbb hiba (ugye itt nem a TV a forrás, tehát lehet a másik forrás a hibás).
A két gép között kb 20k a különbség, de annyit érhet is a plusz, amit kapok érte, ha más nem a DolbyVision és a világítós táv.
Köszönöm még egyszer!#10234 kokokka: "Egy percig sem gondolkoznék rajta, csak ne lenne ilyen qrva eszement drága!" Ez most melyik?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Zidoo X9S lejátszóm van. Letöltöttem az hbo go alkalmazást amivel két komoly gond van.
1: Kizárólag wifin hajlandó működni. Hogy lehet rábírni hogy vezetékes neten is működjön?
2: A saját távirányítójával egyáltalán nem működik, külső egeret kell használnom.
Ezekre van valami megoldás? -
BoRRoNeo
csendes tag
válasz
kokokka #10234 üzenetére
Én csak annyit mondtam, hogy a médialjeátszók 4K HDR-je nem ad olyan minőséget, mint a Samsung TV-m beépített appjának 4K HDR opciója. Papíron mindkettő ugyanaz és mégsem.
Ez nekem azért probléma, mert a moziszobámban projektor van (amin a méret okán még inkább látszik a minőségromlás) és nem tudom milyen lejátszót vegyek csak a Netflix miatt, mert amúgy HTPC-t használok és a Netflix Windows-os kliense szintén rosszabb minőséget ad.
-
kokokka
addikt
válasz
BoRRoNeo #10233 üzenetére
Ezt csak így ide teszem :
5.1-es hangsávok kezelése Netflix filmekben, beleértve a Dolby Digital Plus és Atmos sávokat is. Tehát már élvezhetőek a 4K HDR + Atmos tartalmak is.
Meg ezt is :
Android alkalmazások számára is lehetővé vált az automatikus képfrekvencia- és képfelbontás váltás! Ezt máris támogatják olyan videós alkalmazások mint a YouTube és a Netflix, más programokról nincs infónk. 23,976 és 24 Hz korrekt megjelenítése is működik.9. havi frissítésből idéztem. Egy percig sem gondolkoznék rajta, csak ne lenne ilyen qrva eszement drága!
-
BoRRoNeo
csendes tag
válasz
renatto #10226 üzenetére
Nálam volt mindkettő. Nehéz megítélni. A képminőség szvsz azonosan jó. A hangot tévén hallgattam, nem releváns, de nem hallottam különbséget. A feliratoknál egyik sem tökéletes, a Dune a kétsoros feliratoknál vacakolt néha (nem egyszerre jelent meg a két sor és nem egyszerre tűnt el), a Zidoo pedig bizonyos formátumoknál (m2ts) nem teljesen stabil, ha feliratról van szó. A Dunén tökéletesek voltak azok az ékezetes feliratok, melyek a Zidoo-n nem, de ez elég ritka és javítható.
A Dune stabilabbnak tűnik, mint a Zidoo, ebben a Dune mindig is erős volt.
Ami miatt én a Zidoo mellett döntöttem az egyrészt a jukebox. A Dune gyári jukeboxa borzalmasan néz ki szvsz, a Kodi pedig nem használható a Dune belső lejátszójával. A Zidoonál a gyári is csinos és a Kodi is működik. A másik, hogy számomra fontos az audio delay. Nagyon érzékeny vagyok arra, ha a kép és a hang nincs tökéletes szinkronban és ezeknél a mai mkv-nál nem ritka az 50-100ms-os eltérés sem. Koncerteknél különösen zavar. A lényeg, hogy a Dune-n erre nincs semmilyen beállítási lehetőség, a Zidoon viszont van.
A Netflix. Nekem sok vitám volt emberekkel, most nem szeretnék. A lényeg, hogy az a tapasztalatom, hogy a Netflix minősége jelentősen függ az adott eszköztől. Van nekem egy Samsung 75Q70-es QLED tévém. Annak a beépített Netflix kliense tökéletes. Egyrészről 4K-ban rendereli a menüt és a feliratokat, másrészt a filmek minősége is tökéletes. Három lejátszót próbáltam az elmúlt 1 hónapban (Shield, Dune Pro 4K II, Zidoo Z9X) és mindhárom ugyanabban a betegségben szenvedett. A Netflix menü 1080p felbontású, a borítók sokkal rosszabb minőségűek, mint a Samsung tévén és a filmek is rosszabb minőségűek. Filmje válogatta, de alapvetően jobban makroblokkosodtak, mint a tévén. Ugyanez igaz a Youtube-ra is. A kedvenc demóm a Costa Rica 4K. Az a Samsung tévé Youtube appjával tökéletes. Semmilyen képi hibát nem produkál. Az említett három lejátszóval viszont tetten érhetőek a makroblokkok, úgy általában rosszabb minőséget adnak.
A Netflix ráadásul firmware függő. Mikor a Dune megjelent még nem volt HDR. Aztán jött béta frissítés és lett HDR, de nem volt auto frekiváltás. Azóta állítólag jött egy még újabb és most már az is van. A Zidoo ebben le van maradva a másik kettő mellett ha jól tudom.
Bocs a hosszúért. -
TIT
veterán
X8-al ha megy a kamera mondjuk víz felett vagy balra gyorsabban mozog akkor zajos a kép,gondolom ez nem normális.
-
t_vilmos
tag
válasz
Beni2360 #10228 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót.
Tavaly az enyémet a geekbuying oldalán rendeltem. Érdekes hogy ott nincs a választékban a Z9X. Szóval mit ajánlasz? Hbo go vagy netflixhez beszerezni a Z9X-et? A média lejátszóm a mozihelyiségemben van. Ott csak kivetítőm van. A benti tv készülékre tervezem az egyiket, mozihelyiségbe a másikat (netflux,hbo go). A tv-ben ott van netflix applikáció és az hbo go is gondolom menne probléma nélkül. Hogy tudom megoldani?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
t_vilmos #10227 üzenetére
Azért nem mondanám, hogy nem kapható.
Van itt már jó pár db, mint nekem is.
Sajnos liszensz hiánya miatt nem fog a te készülékeden menni hivatalosan a Netflix. A hbo go meg szintén nem opció ott meg főleg sokat változtatnak folyamatosan, ahol most megy holnap után már nem megy. -
t_vilmos
tag
Sziasztok !
Adott egy Zidoo Z9S tipus media lejátszó. Egy 2019es írásból tudom hogy az hbo go megy rajta, viszont hogy a netflix nem.
Nem alakult ki erre azóta megoldás? A Zidoo Z9X nél működik a netflix, ez gondolom az új modell ami talán még nem is kapható.
Köszönöm a válaszokat előre is. -
renatto
őstag
Heló!
Új lejátszó vásárlásán gondolkozok és két kiszemelt között vacilálok: Zidoo Z9X illetve a Dune HD Realbox 4k.
Ha jól tudom a Zidoo tud DolbyVision-t, míg a Dune nem. Van valami "köztudott" előny/hátrány a Zidoo esetében? Ha valakinek van hasonlítási alapja a Dune-vel, azt is szívesen fogadom. Házimozihoz lenne, OLED/Projektor. Netflix előny lenne. Más javaslatot is meghallgatok. Előre is köszi!
ui: jól látom, hogy a Zidoo-ban a Realtek 1619 SOC van, míg a Dune-ben az eggyel gyengébb 1395?!
-
blakey
titán
válasz
kenuba01 #10220 üzenetére
Azért a legtöbb lejátszó AUTO állapotban jól felismeri a feliratok kódolását, szóval UTF-8-nak nem kell rossznak lennie ahogy a többinek sem. Nagyon sok lejátszón teszteltem. Hasonló gondom az Emby-vel van, ott at UTF-8-at ismeri magyar karakterekkel, pontosabban helyesen jeleníti meg az őű betűket, egéb kódolásnál kalapos lesz. Értem, hogy van rá megoldás, de ezt eljátszani minden alkalommal az elég nagy szívás, egy darabig én is eljátszadoztam aztán inkább passzoltam az Emby-t, maradt a Plex mint központi szerver.
-
kenuba01
tag
válasz
BoRRoNeo #10219 üzenetére
A közép-európai kódolás a helyes megjelenítés szempontjából az ANSI szabvány szerint kell legyen, te valószínű, hogy UTF-8 kódolású feliratot találtál. Bár ritkán de előfordul némely rls csapatnál. Én ezt úgy szoktam kiküszöbölni, hogy minden filmből kiszedem a magyar feliratot MKVextractGui val, leellenőrzöm hogy milyen kódolással rendelkezik majd átalakítom ANSI-ra ha nem az. Majd leellenőrzöm a feliratot is Subtiletool programmal. Tudom macerásabb, bár nagyjából 3..4 percet vesz igénybe minden filmnél. De inkább mindig megcsinálom, mert nagyobb halálom nincs mikor nem stimmel valami a feliratokkal rossz karakterek átfedés stb.... Én mindig külső, a filmnévvel megegyező felirattal nézem a filmeket.
-
BoRRoNeo
csendes tag
Azt tapasztalta valaki, hogy az mkv-kba integrált magyar feliratok néha nem ékezethelyesek? A szokásos mindenféle karakterek vannak helyettük. Az egy dolog, hogy ugyanezek az mkv-k más lejátszókkal tökéletesek, de a Z9X-en hiába állítom a karakterkódolást Auto-ról bárhova soha nem lesz jó. Mennyire gyakori ez? Én nyúltam bele pár ilyen filmbe? Ezek a magról letöltött viszonylag ismert emberek munkái (pl. HRT).
-
djnice
veterán
válasz
azelsomillio #10217 üzenetére
Ilyent a lejátszó nem tud, a TV-n kell kikapcsolnod.
-
azelsomillio
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek, hogy X9S-nél, hogy lehet kikapcsolni az interpolációt/szappanopera effektet? Próbáltam a lock resolution-t 24 hz-re állítani, próbáltam az automatic frame rate-et ... de nem jöttem még rá.
köszi
-
powerup2
addikt
válasz
Szikrabohóc #10212 üzenetére
Köszi az infót bár nason tároló a filmeket ha atirom a nevét már a seed meg is fog szakadni :(
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #10211 üzenetére
Van ez így, de a lényeg azért meg van.
Szikrabohóc - Azért jól tapasztaltam ki, hogy indítás után kiolvassa a videóból az adatokat. Ott is ezt írják. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
powerup2 #10205 üzenetére
Ahogyan Chris Kiki is írja: Szerintem ez csak egy bortó meg némi általános információ a filmről, amelyeket a Zidoo leránt valahonnan - hát nem valahonnan hanem a hivatalos oldalról ( TVDB) ahonnan általában lekérik az adatokat. The NUN Ez meg is található a beállításokban.
Na a tapasztalat az, hogy miután elindítottad a filmet és egy darabig megy akkor érzékeli az adatokat és a következő lekérésnél már bővebb infó lesz a képen. De minden adatt akkor sem lesz kint. Pl 5 hang 3 Fi-rat. stb -
powerup2
addikt
válasz
Chris Kiki #10206 üzenetére
De ezt szeretném szerkeszteni hogy valós adat legyen ott.
-
-
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Medialejátszó cserén töröm a fejem, és egy Zidoo lenne a kiszemelt, viszont egy kicsit elakadtam.
A konkrét "préda" egy Zidoo z10 pro lenne.A kérdés(ek) amik felmerültek bennem, hogy:
- lehet-e a zidookra pl Spotify klienst telepíteni? (mint pl a konkurens himediakra)
- van-e esetleg music streaming tapasztalata valakinek?Olvastam, hogy a legnagyobb Zidoo hangja kifejezetten audiofilnek mondható stereo zenehallgatás esetén is. Az nekem sajnos nem fér bele a keretbe, viszont a z10 pro igen, és az már rendelkezik külön stereo rendszerek számára audio kimenettel.
Én pont ezt a képességét használnám a legtöbbet (és emiatt cserélném a himediamat).
A Spoti viszont nekem sarkalatos pont lenne.Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest