- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- Vissza a PC Masterrace-re
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
aktív tag
Akit érdekelhet...
Elajándékoznám az account-omat
Hosszú éveken át játszottam folyamatosan, de közel három éve tisztán élek.
Csak esetenként telepítettem újra és újra fel a játékot; legutóbb akkor, amikor a jubileumi cuccokat osztogatták (T50-2, stb.). Utána kb. két hétig játszottam, még egy KV-122-vel is megleptem magam, de ismét úgy felqrta az agyam ez a xar, hogy megint töröltem...
Az account: [LZs_WoT]
WN8 2015
WR 54%
Battles 26k
Főleg német (14k csata a 26k-ból), illetve mellette orosz, amerikai és kínai ágon játszottam, plusz francia light vonal. Prémium tankok azok, amiket a fent linkelt oldalon listáz: egy T8, pár T7 és T6 meg az apró, plusz a küldetéstankok; a T55A-hoz talán 2 (?) küldetéssorozat befejezése kell. Több ágon 4-5 skilles komplett legénységek, illetve a jutalom és küldetés hölgyek. 11M credit, 89k free XP, 5200 bond és 7 gold...
Ha valaki igényt tartaná rá, nem kérek érte semmit anyagiakban; pusztán annyit, hogy pár mondatban vázolja fel privát üzenetben, miért szeretné megkapni.
Péntek este 18.00-ig várom a jelentkezőket, akik közül roppant szubjektíven és teljesen csak szimpátia alapján választok ki valakit, akinek egyúttal át is küldöm majd a login adatokat - a többieknek külön-külön nem fogok válaszolni, sry.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
@zodo
Ugyan 'főállásban' valami TV/mozi kombóra kitalált Sennheiser HD quality csillámpónit használok, de amikor ritkán kell a mikrofonos füles a játék miatt, akkor a céges headset-et teszem fel: Plantronics Blackwire 500 C520-M.
Könnyű, ritka kényelmes hosszútávon is (több órás conf-callok...pff) és rendkívül tisztán és érthetően szól, mind a hangszóró, mind a mikrofon. Meló közben néha ezen hallgatok zenét is...
Nem fültakarós, de mégsem hallatszik be szinte semmi (és a fül sem pálik be...); értsd: amikor az irodában vagyok, néha fent szoktam hagyni hang nélkül, hogy a T. Kollégák kívül maradjanak.
Mondjuk nem gémer...
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz benvolio #49474 üzenetére
@benvolio
Az én kedvencem a T71, de ezt is elsz@rták.
Szintén zenész... Elővettem a patch után, de nem az 'igazzy'. Faxa, hogy még mindig 6-os tárral megy, de a löveg sohasem volt a toppon, a múltkori szórásmódosítás már betett neki, most még a penje is le csökkentve lett. Ráadásul mióta a fizikával is variáltak/nak, olyan a mozgása (stabilitása...), mint Wartburg-nak a szlalompályán.
Ellenben a 1375 egész jó lett. A löveg mindig is xar volt, de most sokkal mozgékonyabb és végre van rá stabilizátor...így fél év után lehet, folytatom a francia ágat.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
WoT jelenlegi gépigényével kapcsolatban érdeklődnék.
Jelenleg egy Phenom 2 970, GTX950, 16GB DDR3 konfigon tolom; a DX11-es patch óta 40-50 közötti átlag FPS-t produkál. Ez egyben a HTPC-m is, viszont CPU-RAM-MB kombóra szükségem lenne rá másra/máshol.
A tervem az, hogy VGA és a RAM fele maradna, így 1150-es platformon nézegetek CPU + MB párost.
1150-en érdemes lehet G3258@4.0-4.5 + Z lapot nézni, kb. 30k-ból megvan. Ezek együtt ugyanúgy megfelelnének még, mint DX11 előtt?
Alternatívaként 1151 H lap és i3-6100 + 8GB DDR4 kombót néztem össze, kb. 60k. Ugyanakkor mindössze öt dolog 'történik' csak a gépen: Kodi, Youtube, WoT, Skyrim, Rome: TW EB. Szerintem egyik sem hálálná meg a dupa árat.
Köszi!
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Üdv mindenkinek...
Tegnap igyekeztem kicsit játszani, karácsony óta először, és úgy tűnik, nálam már tetőzött a WoT...jó ideje.
Az elmúlt évben alig ültem le elé, és mindig úgy léptem ki, hogy "ez egyre idegesítőbb". Miután rengeteg időt öltem bele, így magára hagyni az accountomat, hogy szépen lassan elkallódjon, nem szeretném.
Milyen informális csatornák vannak, ahol tovább tudnám ajándékozni? Persze nem venném zokon, ha valami véletlen folytán engem is megajándékozna valaki valami számomra hasznosabbal...
Köszi,
LZsNevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz bigobert #37930 üzenetére
@bigobert
Éppen én is rajta vagyok; nálam a recept: napi dupla, aztán egyszer csak elfogy...
Egyébként majd' minden map-en van olyan rész, ahova pár perc alatt megérkezel és onnan tudsz bántani másokat, minimális retorzióval; kivételek talán: Steppe, Serene Coast és Highway (vagy ilyesmi, a félig mező, félig város pálya) - ezeken vagy szembe jönnek veled vagy nem, esetleg elhúzódik/fordul a csata úgy, hogy tudj sebezni.
Szerintem erőltetni nem érdemes, mert abszolút szituáció függő a gép.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz szbalogh #37090 üzenetére
@szbalogh
Valaki világosítson fel, hogy mitől és mennyivel jobb a T54light mint a WZ132?
Részemről a light vonalon húztam ki a T54-et és a kínai light vonalon a WZ132 kifejlesztésénél álltam meg, de nem gurultam vele; csak azért, hogy kontextusba lehessen helyezni a következőket:
T54 Ltwgt
+ picit jobb DPM (elhanyagolható)
+ picit gyorsabb
+ észrevehetően jobb páncél
+ kissé nehezebb (rammolás)- kevésbé agilis
- jobban szór a lövege menet közbenSzerintem összességében jobb a T54, mert több van benne a medek "fajtajellegéből", így kevésbé lóg ki a jelenlegi metaból.
A páncél és nagyobb tömeg miatt jobb eséllyel jön ki a egy másik LT-vel folytatott dog-fightból; a két mumus a 1390 és a Spypanzer: a gép riszálásával lövések egy része pattintható, főleg ha előtte sikerül bevinni egy egy megelőző rammolás/láncolás kombót. A WZ tankokat mind a két fenti ellen csípőből lyuggatja ki közelről.
Ezektől eltekintve sz'tem más téren nem nagyon különbözik a kettő.
Nevermind...
-
-
LZs?!
aktív tag
válasz jozefgucci1 #36871 üzenetére
@jozefgucci1
Nem vittem végig az angol med ágat, de a Centi 7/1 elvileg különösebb free-XP befektetés nélkül is játszható.
...ami viszont biztos, hogy a T-54 nem; egyedül a lánctalp ami opcionális, ami orosz tanknál meglepően üdítő jelenség.
Én a light vonalon fejlesztettem ki, így a motor (és a rádió...) már megvolt, bár a T54 Lightweigth-et is free XP-ből pimpeltem ki.
A T54-en végül a tornyot és a láncot tettem fel free-ből; az alap 100-as nekem gold ammo-val elég volt a nagy löveg kifarmolására.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz mcwolf79 #32851 üzenetére
@mcwolf79
Nekem a P8.8 van meg, és kifejezetten kedvelem.
Ha csak darálni kell, akkor inkább mégis a T54-et javasolnám.
A Panther - legalábbis nekem - ugyanolyan hímestojás T8-ban, mint T10-ben; míg a Proto-val T8-ban nagyon csúnya dolgokat lehet csinálni, legalábbis ahogy elnézem. Gondolom ez T9/10-ben bosszúlja meg magát.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Diarmand #32635 üzenetére
@Diarmand
[...] ezek mellé mikor fér be a camo? És leginkább miért?
Azon a vonalon a camo önmagában sokat nem ér; ugyanakkor én az E50 legénységemen a 3. skillsor után puffer skillként camo tettem mindig. Lassan jön a 6. sor (5. -> 88%) és a camo-t a legutóbbi reset akcióban dobtam el.
Igazából csak a "view range game"-ben hasznos: jelenleg van 470 méter látótávom (de alapból is 440 optics-szel bárkinek). Amikor mozogsz, számíthatsz rá, hogy ~400m range esetén az ellenfelet te látod meg előbb, főleg ha közben lő vagy mozog is; illetve ugyanez igaz a peek-spot-ra is.
Amikor lőni kell, ott a célzásra szánt időt növelheti meg, de utána tipli fedezékbe.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz MinionFlasH #32645 üzenetére
@MinionFlasH
Mekkora egy retek tank ez a VK 3001(P). Azon gondolkoztam, hogy mik az előnyei, de csak hátrányt tudok mondani...
- mobilitás
- DPM / alfa
- tierjében troll gun mantletKülön-külön egyik sem kiemelkedő, de együtt lehet velük operálni.
Egyáltalán nem erős tank, de nem is rossz.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Mardel #32249 üzenetére
@Mardel & szbalogh
Az ez előtti leáraskor vettem meg az AT15A-t, és egy pillanatig sem gondoltam, hogy jó lesz...
...de azóta 83 csatát toltam le és a kezdeti bizonytalanság után arra döbbentem rá, hogy a cucc EPIC.
Nem fogja megváltani a világot és nem is kiemelkedő, de minimális odafigyeléssel brutálisan lehet zúzni vele, miután T7-ben sokan nem tudnak mit kezdeni vele; a weekspot-ok nem olyan nyílvánvalóak, mint az AT8 és AT7 esetében.
Nem TD; használjátok úgy, mint egy "féltornyos" heavy-t: a gun arc-ot kihasználva, oldalra forgatva folyamatosan pötyögni.
Részemről eddig 57.83% WR és ~1350 avg dmg.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz lacibacsi #28080 üzenetére
@lacibacsi
Személyes vélemény:
British Sexton I - megvan; nagyon vicces tud lenni, de semmi extra
Soviet SU-85I - nincs meg, de nem is lesz; sz'tem gyenge, főleg hogy drágább, mint a többi T5
American RAM II - nincs meg, de majdnem megvettem féláron; jó, de nem érdekel a yenki medium ág
German Pz.Kpfw. IV Schmalturm - megvan; nagyon jó mind credit, mind játékélmény tekintetében (kistigris), de miután a többi prémium medium is megvan az ágon, ha vissza lehetne váltani tankokat goldra, akkor ő menne (rögtön a T-25 után...)
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Angel1981 #26205 üzenetére
@Angel1981
De sajnos tényleg az a "trend" mindegyik generáció egyre degeneráltabb, ha a nagy átlagot vesszük, mégpedig azért, mert az utóbbi 40-60 évben eltűntek azok a "fékek", amik a "csürhét" kordában tartották.
És hogy honnan látni mindezt?
Onnan, hogy olyan társadalmi problémák jelentkeznek, amik korábban nem voltak - de nem csak nálunk, hanem nyugaton sem.és
Egyébként az "ezek a mai fiatalok" kifejezés is csak egy olyan szűk 100 éve indult útjára, korábban a generációk között gyakorlatilag nem volt különbség, az utódok ugyanúgy élték életüket, mint az elődök.
Ha maradunk az általad megfogalmazott gondolatoknál, akkor a kettő között mintha lenne ok-okozati összefüggés, nem?
Amikor én voltam kisiskolás, az osztályom 30 tagjából 5 olyan volt, akinek elváltak a szülei.
Most, a nevelt fiam 20 fős osztályában alig van több 5-nél akiknek még együtt vannak.A nevelt fiad "szülei" nem váltak el?
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Tomi0703 #23078 üzenetére
@Tomi0703
Elnézést, lehet, hogy félreérthető voltam: jobb egér gomb folyamatosan lenyomva tartva.; rögzíted vele a célkeresztett az adott irányba, a tank mozgásától függetlenül (kivéve pl. TD-k a kitérésen túl).
Nem autoaim-ként dobod rá a cél közepére, hanem kicsit félrehúzva, így nem "ugrik rá".
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Éppen megjegyeztem volna egy delikvensnek, mennyire örülök, hogy élve született és ráadásul idáig még kihúzta, mire pirosan megjelent a "neked most csend" rendszerüzenet...meg is néztem az email-emet:
Dear Player,
This is an automated e-mail to inform you that a chat suspension will be applied to your account for the amount of 5 days. The action was taken after analysis of our in-game report system.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz diegho #20715 üzenetére
@diegho
Mindig top vagy, mindig több múlik rajtad.
Bevallom, ebből a szemszögből még nem vizsgáltam a dolgot, illetve eddig nem is igazán vettem figyelembe.
Az adottságoktól függően (térkép, besorolás, csapatösszetétel) igyekszem kitalálni, hogy mit érdemes nekem csinálni, illetve mivel érdemes kezdeni; a többit hozza magával a játék.
Talán egyfajta látens passzív rezisztencia, de azon már jó ideje nem töprengek, hogy mit illene csinálni a csapatért, átvitt értelemben a győzelemért...
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz diegho #20696 üzenetére
@diegho
2k sebzés T10 meddel nagyon kevés.
Nem is állítom az ellenkezőjét; sőt, ha csak a két említett tankot vesszük, akkor az elődeikkel is ugyanezt az 1.0-1.2 átlagot hoztam/hozom (stock-statok nélkül val'sz'eg jobb), és mellé 51% / 53% WR.
Visszatérve az eredeti felvetésemre:
Engem személy szerint érdekelne a véleményed a T10-es játékkal kapcsolatban, azon belül is a sajátomat illetően.
Ha csak az átlagsebzés kontextusába helyezem a WR-t, akkor T9 és T10 között különbség nem egyformán mutatkozik meg bennük.
Ha mindent ugyanúgy csinálok (értsd: hozzáállás és odafigyelés), ahogy az T9-ben még elmegy, akkor T10-ben mitől lesz ugyanaz "defektes"?
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz diegho #20664 üzenetére
@diegho
Engem személy szerint érdekelne a véleményed a T10-es játékkal kapcsolatban, azon
belül is a sajátomat illetően.
Eddig két 10-es gépig mentem el a fejlesztésben: E50M és Leopard 1.
E50M - DmgRatio: 1.0 SpotDmgRatio: 0.2 WR: 45% Games: 291
Leopard 1 - DmgRatio: 1.1 SpotDmgRatio: 0.5 WR: 45% Games: 211
Hogy teljesen őszinte legyek a fent említett WR %-ok miatt tettem le T10 eléréséről egyéb fejlesztési vonalakon (T110E5, orosz TD ágak, orosz és francia medium ágak), és egyelőre mindkét géptől megváltam; a legénység jobban hasznosul máshol (E50 és Spahpanzer).
Ahogy én tekintek a T10-es statjaimra: szerintem elég ahhoz, hogy a saját részemet kivegyem a meccsből és támogassam a többiek teljesítményét, de átlagban ahhoz kevés, hogy saját magam direktben befolyásoljam a kimenetelt. Egyébként az első 100 meccs után az E50M-et 35%-ról küzdöttem fel (???), míg a Leopard 1 56%-ról ment le...
T5-től T9-ig semmi "gondom" nincs, de T10-ben nincs sikerélmény, és ott legalább annyira hektikus a miliő, mint T1-T4-ben; de utóbbit teljesen természetesnek tartom, mivel T5-ig - legalábbis szerintem - tart a "belépő".
Egyébként a legeredményesebb tankom a Jagdpanther II, ami - szerintem - távolról sem OP, bár a T8-as környezetben (értsd: gépek és játékosállomány) úgy hiszem kiemelkedő.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sikerült megdönteni az egyéni rekordomat... Valamire csak jó a TOG* event.
This is an automated e-mail to inform you that a chat suspension will be applied to your account for the amount of 5 days. The action was taken after analysis of our in-game report system.
To avoid future action against your account, please familiarize yourself with our game rules: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/forum-29/announcement-26-world-of-tanks-game-rules/
Please note that these rules apply to all our games and that our decision is based on a very thorough investigation and cannot be overturned. The above action is applied immediately.
We are sorry that we had to take such action, but please note that our aim is to guarantee fun, fair play and strategic satisfaction to all our players.Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Szepi1979 #17689 üzenetére
@Szepi1979
...és a SAJÁT artynk lő ki. Legutóbb is7 vs ISU csata volt és már leszedtem az is7-ről 1600 hp-t közelharcban, kerülgettük egymást, adrenalin egekben, lőttem volna és 600 hp-ról kilőtt a saját artynk.
Azt hiszem ilyen sztorija már majd' mindannyiunknak van...
Velem történt, hogy egy (zöld) US T-34-est köröztem VK3002-vel egy domboldalban, full HP-ról már csak ~500 volt neki vissza, amikor a saját GW Panter-ünk kilőtt. Utána a T-34 hozta le nekik a meccset.
Illetve még hasonló történet: egy E-75 (egyetlen T9 a csapatban, a többi T8 és alatta) és én IS3-mal mentünk be a városba, ahol sikeresen lerendeztünk mindenkit. Egy Teki maradt vissza, akivel az E-75 még ~1000 HP-val face hug-ra ment, mire szrencsétlent a GW Tiger-ünk egy lövésből kikapta. Volt flame... Utána én még egy lövés voltam a Tekinek, de szerencsére a többiek közben sikeresen foglaltak.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Patrick76496 #16223 üzenetére
@patrikgtaivs
Konisch 8.5 előtt:
Damage: 65 / 165 HP
Pen: 167 / 225
A RoF pedig kb. a mostani volt, 10-12 (?).
Btw, szép PT kör.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz dfsz34 #16187 üzenetére
@dfsz34
Az addig rendben van, hogy gyenge pont meg oldal, hát, de a leggyakoribb helyzet nem az, hogy az ellenfél szépen engedi az oldalát vagy hátát lőni. Illetve kiemelkedő sebesség kéne, hogy tudjak flankolni vele, de az nincs, úgyhogy a fene tudja mit lehet ezzel a tankkal kezdeni.
Sebesség és mozgékonyság van, ellenben a gyorsulása tényleg kissé szegényes. Ne menj egyedül, hanem 2-3 lépésre elmaradva, oldalról kövesd a nagyobbakat, és akkor odapofátlankodni az ellenhez, amikor ellőték magukat vagy láthatóan másokkal fogalkoznak. A távolról való harcot ne próbáld erőltetni.
A fenti, gondolom, közhelyesen és idealisztikusan hangzik, de - szerintem - ez a tank erre van, így illik erre törekedni vele; auxiliary machine.
Sokszor nem fog összejönni, de ezzel a géppel nem fogod megváltani a világot magadban, tehát törekedj arra, hogy a potensebb gépeknek könnyebb dolga legyen, és rajtuk keresztül nyerj. Közben neked is fog potyogni sebzés bőven.
Nagyon durván alul van méretezve a tűzereje a tier-hez képest. Az egyik lexarabb tier7 tank, még akkor is, ha lesz olyan, aki meg áradozik róla.
Izlések és pofonok... Szerintem az egyik legjobb.
An Indien más lesz, sokkal kevésbé medium jellegü, de a szerepe szinte ugyanez; ott viszont a célzási idő és ruszki módra szétugró célkör fog örületbe kergetni...
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Patrick76496 #16167 üzenetére
@patrikgtaivs
Ott a pont, ebben nagyon igazad van. Nap mint nap fogom a fejem a T6-7-es VK (3601H, 3001P, 3002DB) játékosok miatt, akik a 88 milis csővel használják a gépüket, még szerencse, hogy a Pantherről levették azt a löveget.
Amikor a VK 3601H-t vittem, a Konish még nem volt opció, csak gold ammo-val, így maradt a 88-as; de ma már szigorúan az előbbivel hajtanám.
Ugyanakkor a VK 3002(DB) számomra a 88-assal volt az igazi; kb. egy hónapja végeztem vele.
A szokásos közhely: oldalról és hátulról elég T9-ben is elég, minden másra ott a gold ammo. Természetesen játékstílus kérdése.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Patrick76496 #15696 üzenetére
@patrikgtaivs
Egy 54%-os emberről én már azt hinném, hogy használ XVM-et, de ezek szerint ő nem. Írtam is neki, hogy az a T-150 (aki a nevéből ítélve nagy valószínűséggel magyar is) NAGYON messze van az zwack unicum szinttől, de ő ezt nem hitte el.
"Unicum retard" mint "egyedülállóan fogyatékos", és nem "fogyatékos" WNx Unicum...
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Patrick76496 #13389 üzenetére
@patrikgtaivs
Nekem a T9-10-ből csak az esik le, hogy a csaták nagy része csak camp, senki sem mer megmozdulni a TD-k és az arty-k miatt, meg azért sem, mert már a legkisebb zizzenés miatt is felspotolják.
Sz'tem már T5-től kezdve ugyanez van: zárt pályán megindulnak az első chokepoint-ig, és ott mindenki képességeitől függően addig revolverez, amíg az egyik oldal elhullik; nyílt pályán pedig a nép nagy része tábort ver, a néhány hős meg gyorsan elvérzik az elején.
Így van az, hogy pár (időnként akár csak egy) játékos, akik tudják mit csinálnak (vagy csak szerencséjük van), könnyedén viszi a hátán a játékot. Az egész statikus.
Kivéve amikor jól jön ki a tömegpszichózis, és a Borg bedarál mindenkit 15-0-ra; legtöbbször ilyenkor sem a skill viszi a játékot, hanem csak a szerencsés együttállás.
T9/10-ben annyi a diffi, hogy az emberek nem valami érzésre jó helyet keresnek, hanem a tapasztalat alapján jó/megfelelő helyre mennek, és már mindkét csapat tudja a megszokott forgatókönyvet.
Állítom, ha T8-T10-ben valaki valami szokatlannal rukkol elő, sokkal nagyob pánikot tud okozni, mint alacsony tierben.
Nekem megvannak a saját bevált helyeim (bár mostanában rákényszerülök, hogy újakat próbáljak ki), nagy részt mindig oda megyek, persze ezt befolyásolja a tier, a tankok típusa és a csapat mozgása is.
Sok régi hely már nem olyan jó, mint régen, vagy a játékosok vagy a pálya változása miatt.Nekem is, és gondolom mindenkinek. Én pontosan ebbe kezdek beleunni. Egyre gyakrabban nyúlok light tankokhoz, mert azokkal mindig lehet és kell variálni játék közben; csak ott az árnyoldal: engem zavar, hogy nincs közvetlen ráhatásom a csata kimenetelére, minden attól függ, hogy a többiek odafigyelnek-e rám, illetve én rájuk...
Ugyanakkor, ha farmolok vagy grindelek valamit, akkor én is biztosra megyek: Encounter mode bekapcsol, és megyek a fix helyeimre, ahol már közelítőleg meg tudom saccolni előre, hogy mennyi sebzésnek illik meglennie; a többi már csak bónusz...vagy mánusz...
Monoton, de valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Patrick76496 #13362 üzenetére
@patrikgtaivs
Ezzel azt szeretném mondani, hogy egy T5-ös tankban sokkal könnyebb lesebezni már csak a saját HP-t, mint egy T10-esben (eltekintve az ellenfelek és a csapattársak játékostudásától). Nem véletlen nem látni olyan statokat, ahol az ember egy T10-es tankkal a saját HP-jának 2x-esét sebzi átlagban (mint T5-ben pl). Valaki érti mire gondolok?
Azt hiszem igen...
1. Játékosállomány + 2. Metagame + 3. Hard stats & main roles, thus "team work" (sic!)
Szerintem a fenti három nagyobb halmazba szét lehet osztani a játék összes jellemzőjét, és ezek jól korrelálnak a Tier kiosztással is (inc. DPM & HP scales)
1. T4/5-ig a játékosok képessége dominál és döntő többségében deatmatch minden battle
2. T5/6-tól jönnek elő igazán a különböző nemzetek és osztályok közötti különbségek, és már nem csak az számít mit csinálsz, hanem azt hogyan teszed. El lehet ökörködni továbbra is, de ha az ember figyelembe veszi és kihasználja a gépek eltérő tulajdonságait (+ crew & equipment), illetve a rendelkezésre álló háttérinfókat ("alapok" by Diegho), akkor hatványozhatja a teljesítményét és ebből kifolyólag a sikerélményt; és ez utóbbi kell ahhoz, hogy az ember élvezze a dolgot.
3. T8/9-től 'shit just gets real' - ahhoz, hogy itt jól érezze magát az ember már nem elég, hogy csak játsszon, hanem képben is kell lennie, hogy mi történik, miért történik, kivel történik és emiatt val'sz'eg mi fog még történni, és ebből kifolyólag nekem mit kell tennem, illetve mástól mire számíthatok. Ideális esetben a másik 14 csapattag is így gondolja, optimális esetben legalább egy része. Nos, legtöbb esetben még az optimum is csak egy ködös derengés a horizonton...
Felvetésedre a rövid válasz: szerintem igazad van. T5-T7 játszani, T8/T9 komolyabban játszani, és T10 tartósan csak azoknak, akik tudják mit és miért csinálnak.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Magany #13068 üzenetére
Magany
Igen, ez kissé félelmetes.
A Tigris legénységét húztam az event miatt, és többször is Confrontation-be dobott, főleg USSR gépek ellen (t.i. ~80%); gondolom a német és orosz ág a legnépszerűbb, ezért hozta ki így a "sorsolás"...
Na most 10-ből hétszer az IS hordákon úgy vágta át magát a Tigris-falka, hogy már én éreztem kínosan magam...
A vesztes csaták jellemzően zárt pályákon voltak, illetve ha az orosz gépek teketóriázás nélkül lerohantak minket.
T7-ben a németekre - szerintem - egyedül az USA és a francia tankok igazán veszélyesek.
...és miért félelmetes: nem akarom, hogy a WG a következő nerf-hammer-rel a Tigrist kalapálja formára.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz kicsitrash #13055 üzenetére
kicsitrash
Nekem ez a legnagyobb bajom, ha td-zek. Nem birok megülni a seggemen, és megyek a heavykkel. És ha 1-2 perce vacakolnak egy sarkon, akkor berusholok 50-el, legtöbbször ha csak 2 ellenfél van, bejön... JP2-vel simán oldalba lehet kapni egy is3-at, vagy rammolásra használni (irányitott ütközéssel 3-400 is leugrik nála).
Volt már olyan is, hogy elindultak utánam, de ritka. Viszont gyorsabban töltök, nagyobbat sebzek, s ha rámászok, nem is tudja az alját lőni... Rambó mód rulz
Bár lehet, ezért nincs 2e sebzésem átlagban...Vitatkoznék...
Miután a "rambó" stílust feladtam, vagyis igyekeztem a háttérbe visszahúzódva játszani, az avg-dmg elkezdett esni ~2.4k-ról és 1930 körül fékezett; a win rate pedig 63-66%-ról 60%-ra esett - egyébként az első 50 játékban ~3k/~67% volt...
Jelenleg: ~1950 avg-dmg és 60% WR, ~660 csata.
Most ismét a "gunship" stílusban megyek vele, hátha sikerül legalább részben visszatornázni mindkét értéket.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
-
LZs?!
aktív tag
válasz robogo81 #9934 üzenetére
@robogo81
Ugye a fullos Su-152 már mozgékonyabb ,mint az alap változat,mert kicsit Jt88 filingje van,kissé lassan gyorsul,lassan forog,a pálya feléről visszamenni gáz,ha az ellen foglal.
A fejlesztett motorral és lánctalppal mozgékonyabb, de csak annyival, hogy picit jobban érezd magad...
Egyenletesebben tartja a sebességét, illetve kevesebbet veszít belőle egyenetlen terepen, de forogni ugyanolyan rosszul fog. De vígasztaljon, hogy amennyivel rosszabb a SU-152 ezen a téren a SU-100-nál, annyival jobb a majdani ISU-152-nél; utóbbi egyenesen még csak-csak megy, de úgy forog, mint egy TOG.
A top lövege meg olyannak tűnik a papíron,mint a su100 122-se,csak dupla dpm-mel,meg kissé pontosabb.
Az löveg papíron nem rossz, de ellentétben a SU-122-44-gyel, ezen a tankon leginkább csak kihívásként érdemes használni; túl pontatlan és alacsony az átütése ahhoz, hogy messziről lehessen operálni vele, ugyanakkor a SU-152 nem elég agilis a közelről "peek-a-boo"-hoz, illetve fogocskához, amiben a SU-122-44 viszont nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Antonius1978 #9300 üzenetére
Én gyulladni még nem gyulladtam vele, bár összesen talán 50-60 csatám van benne eddig.
A "golyószóró" jelzővel egy picit vitatkoznék: a RoF az egyetlen, amit megváltoztatnék a tankon. A'szem Rammer-rel 14-et lő percenként, amit én feltornáznék legalább 16-ra; de ha nagyon elfogult akarok lenni, akkor inkább 18-ra.
Ennek oka a sebzés: ha eltekintek a 0 dmg, lepattanó és Holdba zúgó lövésektől - amelyek bármelyik más löveggel ugyanannyiszor fordulnak elő statisztikailag -, a kedvező szituációban kitolható egységnyi sebzés alacsony volta zavar leginkább; persze a Tier-jéhez képest.
Sokszor fordul velem elő, hogy egy ellenséges tank feltűnik vagy kibújik a fedezékből, mire én rálövök, de a relatív lassú töltés miatt egy második biztonságos lövésre már nincs időm, mivel vagy visszabújik/fedezékbe ér - illetve nekem kell fedezékbe mennem - vagy elmozog/elforog. Viszont az egy helyzetre kalkulálható avg 135 dmg T7-ben nem tényező...
Természetesen a fent vázoltak nem képeznének problémát, ha a tank nem lenne ennyire csapat- és szituációfüggő.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Antonius1978 #9297 üzenetére
Köszi szépen az elismerést.
Ha le kellene tenni a voksomat ezzel a géppel kapcsolatban, akkor én is azt mondanám, hogy szeretek vele játszani, elsősorban a szívószál miatt - szerintem ez egy eléggé alattomos fegyver...
...ugyanakkor összességében ez egy kényes tank, és ebből kifolyólag az összkép - számomra - meglehetősen ambivalens. A "kényes" kifejezést azért használtam, mivel ez a gép rendkívüli módon ki van szolgáltatva a csapat maradékának.
Ideális esetben az ember távol marad a többiek mögött (300m+), egy jó leshelyen és onnan borotválgat az L/100-zal - a pontosságot és átütést tekintve a lövegnek ez nem kihívás. Kvázi TD...
A Mastery-hez is tulajdonképpen csak ez kellett: Artic region, a térkép baloldaláról indultunk, én felkapaszkodtam a "teraszra", onnan osztottam az ellent akik fent jöttek (T-43, 2db Tiger, Chaffee) amíg ők alul, a folyó és a hegy között át nem törtek; akkor arra fordultam és ahogy ott fedezék nélkül próbáltak "osonni" (az összes KV1-S + a 2db M6), én szépen felapróztam őket 130hp/lövéssel. Mire spottolni tudtak a távolság miatt, addigra nekik már mindegy volt.. Majd rámentem a maradékra, akik a bázisukat "védték" (KV-2, 2db Hummel). A KV-2 meglett, de a két arty futott; mivel addigra odaért az addig "arty-kat védő" M6-osunk és elkezdett foglalni, illetve mivel már 1 perc alatt jártunk, így inkább én is beálltam foglalni.
Ne de általában a fenti scenario nem áll, sőt...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Elnézést, ha ez nem feltétlenül idevaló, de ez az egyetlen Mastery badge, amire igazán büszke vagyok, így gondoltam megosztom.
A Panther egy eléggé kelletlen tank: nincs sebzése, se páncélja, nem forog/nem gyorsul és a sebessége is csak "so-so", így ezért az M-ért meg kellett küzdeni - legalábbis nekem...
A csatáról szerintem mindent elmond, hogy a 15 percből kb. 15 másodperc maradt vissza, és a játék végig kiegyenlített volt; ezen kívül még mindig pörgetem, hogy ezt most tényleg mi nyertük meg, vagy ők vesztették el.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Nem tudom mi ez az új divat, hogy az ellenség foglal, akár hárman is és mindenki a legnagyobb nyugalommal sniperkedik meg kempel. Kicsit q. anyázok a chat-ben, de semmi. Egyedül meg nem megyek oda szétlövetni magam, inkább kiosztok még pár sebzést aztán annyi.
Gondolom a többiek ugyanezen az állásponton vannak... Magyarul senki sem hiszi, hogy valakire még számíthat, ha megpróbálná menteni a helyzetet; így inkább kivárás, majd ha ez lejárt, akkor jön következő kör...
PS: ha ügyesek, még repair cost sincs :cinikus félmosoly:
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
Új hozzászólás Aktív témák
- Iqos cigaretta
- Szemüveges topik
- Autós topik
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AI a játékokban és azon túl
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital