Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• demweb

csendes tag

válasz sike! #8639 üzenetére

Üdv Mindenkinek!
    Akinek VPS-servere van az hol üzemeltet.
    Eddig az Aruba cloud-on voltam, nem volt gond, max annyi hogy a lassú volt már az 1 mag 1gb ram (régen fizettem elő és akkor még elég volt) meg a Debian 10 valami kernel frissítéssel volt baja és nem tudtam frissíteni a szerveren már semmit. elengedtem ezt a szervert.
    Egy pár hete egy izmosabb VPS szerverre átköltöztettem az oldalam név szerint a Kamatera-nél.
    Eddig is nagyon komoly hekkerkedést nem tapasztaltam de ma reggel 500-as hibával hulla volt a szerveren az összes oldal. Az index.php-ba a 2. sorba ír egy hosszú sort és át volt írva a .htaccess is. Itt nem tudtam értelmezni a dolgot.
    Vissza írtam a file-ok tartalmát az eredetire backup-ból.
    Ekkor rájöttem hogy a költöztetés során a htaccess file-t nem tömörítettem be és azt nem másoltam át. Nah most ezt pótoltam.
    A hiba elhárult az oldalak mentek tovább újra is indítottam a teljes szervert.
    Memóriába nem maradjon semmi szarság.

Most itt ülök a gép előtt és jön #Wordfence Alert mail.

Azt a mindenit mondom! :W MI A SZAR? :Y
    Jó felmentem a wp-admin-ra és kikapcsoltam az említett plugin-t és töröltem.
    Felmentem a szerverre és megnéztem az index.php file-t és már látom hogy van két új file is aminek nem kellene ott lenni. :Y

Az elsőben: root:root
    A másodikban volt a titkosított jelszavam (a szerveren a root-é)

A .htaccess file is módosult a következőre:

Jó jelszót változtattam.
    Az összes file-t vissza állítottam backup-ból ahol még nem volt gond.
    Azért állítottam vissza, nehogy maradjon egy fertőzött file valahol.
    SSH-n nem tud bejönni mert a jelszavas csatlakozás ki van kapcsolva.
    Nekem meg fel van másolva a kulcsom a szerverre.
    Még azt is megnéztem hogy a saját kulcsét nem másolta fel, hogy be tudjon lépni.

Tehát hova költözzek, hogy ne lőjék szét egy nap 2x a szerverem?
    (és még nincs vége a napnak) :DDD

Üdv demweb

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés