Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz _kovi_ #33076 üzenetére
"A laptopon vevő oldalon próbáltam már fix IP címmel (mivel csak úgy lehet AP-t konfigolni), 192.168.0.112, gondolván hogy a Linksys DHCP-je 100-tól 200-ig oszt. Akkor itt átjárónak próbáltam beállítani az AP-t de ekkor az alhálózat ütközik, próbáltam átjárónak a router 1.1-es címét is de semmi..."
Én FIX IP-nek ilyenkor kerülném a router DHCP tartományát. Inkább 192-168.1.99-et állítanék be. És DHCP=Off.
mezis
-
eINN
csendes tag
válasz _kovi_ #33082 üzenetére
Szia!
Lehetek tényszerű ugye? Ha ilyen technológiát alkalmazol, akkor minden felezni fogja a sávszélességedet, hacsak nincs dupla rádió a TP-Linkedben.
Ja szóval akkor a TP-Link kliensént kapcsolódik az "adó"-hoz, neked pedig szolgáltat egy másik SSID-t, és te ehhez kapcsolódsz, vagy kábelt használsz?
Ha gyorsan szeretnéd megoldani, akkor én a következőket tenném.
TP-Linket levenném a falról, és átköltöztetném ideiglenese a szomszédba, hogy a távolság, antenna és egyéb rádiós dolgok biztosan ne okozhassanak gondot. Ott a szobában raknám össze. Minden szakaszt ki lehet debug-olni. Linksys <--> TPLink
- Linksys oldalról a TPLink egy kliens, meg tudod nézni kapcsolódik-e.
- Tplink (vezetékes) oldalról szintén rá tudsz kapcsolódni, és meg tudod nézni, hogy kliens kapcsolódás sikerült-e.
- Aztán a laptoppal próbálj meg az így kialakult bridge-re csatlakozni.Az IP cím kiosztás: Mivel AP-d van, gondolkozz úgy, hogy egy hálózatod van nem kettő. Minden kiosztott IP cím egy hálózatban legyen.PL: 192.168.1.1 Linksys router, 192.168.1.2 AP. Természetesen kérlek előzetesen egyeztess a Linksys oldalon, hogy ne legyen IP cím ütközés.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv:
eINN
-
mezis
félisten
válasz _kovi_ #33088 üzenetére
A kapcsolat kiépítéséhez Client, Client Bridge, Repeater, WDS üzemmódok valamelyike kell, de semmiképp AP !
Először tedd azonos alhálóba a Linksys-el, (192.168.1.99), aztán ha már működik, akkor kísérletezz elkülönítéssel.A Linksys routeren ne kapcsold ki a DHCP-t !
mezis
-
eINN
csendes tag
válasz _kovi_ #33088 üzenetére
Szia!
Ahha, szóval ha ott megy, otthon meg nem, akkor erős a gyanúm, hogy rádiós problémád van.
Fizikai: Antenna csatlakozások.
Rádiós: Csatorna zavar, belenőtt a két épület közötti fa, egyéb árnyékolások stbstb.Szóval:
TPLink 192.168.0.1-en
Tedd a TPLinket- 192.168.0.2-re (he nem ütközöl mással) Gateway, DNS pedig a 192.168.0.1-re mutasson.
Netmask: 255.255.255.0A gépedet pedig első körben ne FIX-re, hanem DHCP-re.
Ha kapsz a hálózattól DHCP-címet akkor már rendben is vagy, ha nem nyomozni kell tovább.
Üdv:
eINN
-
-
mezis
félisten
válasz _kovi_ #33098 üzenetére
Számodra az "Operation mode" közül az utolsó 3 a nyerő.
Próbáld ezek közül először a "Repeater" módot.
Állits be "Static" IP-nek 192.168.1.99-et.
DHCP=Off
SSID-nek ugyanazt ami a LinkSys-en (vagy kesrestesd meg vele, ha van ilyen lehetőség)
Titkosítást is pontosan a LinkSys-nek megfelelőtÚjraindítás után 1-2 perc alatt kapcsolódnia kell a LinSyshez és a vezetékkel csatlakozó PC-den az internetnek is működnie kell.
mezis
-
mezis
félisten
válasz _kovi_ #33106 üzenetére
Ezt a legegyszerűbb beállítani.
Beállítások csak a repeaterre (TP-Link) vonatkoznak ! (A többinek jó volt úgy, ahogy eddig. A TP-Link beállításához meg a PC-n a legjobb, ha "alternatív" beállítást használsz az automatikus mellett. Amikor módosítod a TP-Link LAN IP címét, akkor már az új IP címen lehet bejelentkezni hozzá !)
A TP-Link LAN portjain is csatlakozhatsz az internetre (hálózatra) repeater és a többi üzemmódban is.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
And
veterán
válasz _kovi_ #39287 üzenetére
Akkor okozhat problémát, ha a routeren is be van kapcsolva. Lényegében mindegy, melyiken engedélyezed, de csak az egyiken tedd. Célszerűségi okokból a routerben érdemes bekapcsolni, más eszközben pedig tiltani a DHCP-szervert. Ez a "néha megy, néha nem" viszont nem túl konkrét leírás, egy - akár csak egy tesz idejéig - fix IP-vel rendelkező kliensnél például teljesen irreleváns a DHCP-szerver(ek) megléte.
-
Topikgazda
-
félisten
válasz _kovi_ #50289 üzenetére
A fix IP a hálózat sarokköve. Ami csak lehet, legyen fix, persze jól konfigurálva. Attól nem lesz jobb, ha nem fix az IP.
Itt fix IP-t értek a DHCP address reservation alatt -- én így szeretem. Legyen egy helyen nyilvántartva, adjon ki minden címet egy egység -- de ne legyen konfliktus azáltal, hogy maguk az eszközök is követelőznek!
SOHO környezetben ez szinte mindig elég, az eszközökön beállított IP-címre nagyon speciális esetben lehet szükség
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz _kovi_ #50293 üzenetére
Nem igazán értem a topológiádat -- mi van összekötve milyen kapcsolattal?
Az örök klasszikus a végiglépkedés a hálózaton, eszközről-eszközre.
Ha van ping, akkor valami felsőbb szintű hibának kell lennie, érdemes soronként végignézni a menüket, letapogatni valamilyen hálózatfigyelő programmal.
Így helyi ismeretek hiányában nincs jobb ötletem.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Óra topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest