Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
Miért írja ki azt a memtest, hogy a windows korlátozza az egy program által használható memóriát, ha a boot.ini-ben benne van a /pae kapcsoló? Max 1200MB memóriát tud tesztelni, ha többet írok be, akkor nem indul, és azt mondja, hogy 2 memtest-et futtassak egyszerre.
Honnan lehet tudni, hogy hatásos-e a kapcsoló használata?
Ez van most boot.ini-mben:
/noexecute=optin /pae /fastdetect /bootlogo /noguiboot2 GB ram van a gépben, amiből 128 MB-ot elvisz az integrált vidkártya, és van emelett kb 2 GB virtuális mem is.
-
KMT
addikt
# 7485-re valaki?
-
KMT
addikt
válasz Sk8erPeter #7610 üzenetére
Azért használom, mert úgy tudtam, hogy a /pae kapcsoló korlátlan memóriafelhasználást enged a programoknak. Ehhez képest a memtest miért csak 1200MB-ot kaphat?
Nekem csak annyi kéne, hogy ne 2 GB-ot kaphassanak a felhasználói programok.
Megpróbálom most a /3gb-ot, hátha... -
KMT
addikt
/3gb-tal is ugyanaz. :S
Szóval nem tudom, hogy ez most a memtest hülyesége-e, vagy nincs hatása a kapcsolónak?!
Egyáltalán hogy jön ki ez az 1200MB?
-
KMT
addikt
Nem érted... Most nem a memtest-en van a lényeg. Csak az az ami jelez, hogy a windows a beállítások ellenére sem engedné, hogy (legalább) 3 GB mem jusson a felhasználói programoknak.
(Az adobe premier miatt érdekel a dolog, az használna fel több, mint 2 GB memóriát. Az meg dos alatt nem megy. )
Várom továbbra is az ötleteket.
-
KMT
addikt
Ugyanaz...
Lehet, hogy ez a memtest hülyesége? Viszont akkor megint az a kérdés, hogy hogyan derül ki, hogy működik-e a kapcsoló...
Vagy ez a /3gb-os dolog az összes felhasználói alkalmazásra vonatkozik, de attól még 1 db alkalmazás nem kaphatja meg azt a 43 GB-ot!?
Cseppet belezavarodtam már. -
KMT
addikt
válasz Sk8erPeter #7704 üzenetére
Mondom, az Adobe Premiere-nek nem elég a 2 GB memória. Azt szokta csinálni, hogy használ valamennyit a ram-ból, és elkezdi növelni a virtuális memóriát (a használat során). És ha ez eléri a ~1,5 GB-ot, akkor hirtelen kilép. (Marad még szabad virtuális memória.) Ha nem volt elmentve a munkám, akkor bukó.
Gondolom ezt azért teszi, mert nem kaphat több memóriát, pedig kellene neki. (Több féle premiere is ezt csinálja, nem programhiba)Szóval ezért szeretném, hogy többet kaphasson 2 GB-nál egy felhasználói program.
-
KMT
addikt
válasz Sk8erPeter #7708 üzenetére
Ezt csinálja CS3-mal is, meg a pro 2.0-val is csinálta.
Valószínűleg azért, mert sok kis apró filet importálok, nem egy nagyot. De ezen nem tudok változtatni. -
KMT
addikt
Közben tesztelgettem a premiere-t is, és úgy tűnik, hogy működik a /3gb.
Ha a /pae kapcsoló van bent, akkor max 1,2 gb vituálist és 0,8-0,9 GB fizikait használ (összesen picit több, mint 2gb), utána memóriahibára hivatkozva kilép. Ezek alapján a /pae tényleg hatástalan.
/3gb kapcsolóval összesen kb 3,1 GB-ot is el tud használni, viszont nem lép ki, csak szól, hogy ennyi volt, nincs több memória.
Úgyhogy végülis így jó. A hiba ezek szerint a memtest-ben van.
De a fene enné meg ezt a memória éhes premiere-t... semmi nem elég neki. -
KMT
addikt
Ha használsz nagy memória igényű programot, vagy játékot, akkor érdemes bekapcsolni. Lásd a fent tárgyalt adobe-os példát.
És a virtuálist tényleg fix-en érdemes használni, így ugyan vesztesz valamennyi helyet, de ha kell a gépnek a virtuális mem, akkor nem azzal telik az idő, hogy a fájlokat rendezgesse a rendszer.
Azt mondják úgy a legjobb, ha egy nem rendszer vinyó legelejére rakod a pagefilet, fix méretre (kezdeti és maximális méret uaz), valamint a biztonság kedvéért a rendszer partíción is hagysz egy kis page filet, mondjuk 2 MB kezdeti, 50 MB maximális mérettel. Ha ez nincs, akkor állítólag a win bizonyos esetekben magától csinál, de az nagyobb méretű lesz.
Ha van elég helyed, mehet a 2 GB is szvsz.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
"Hagyok én 1gigát is a rendszer vinyón ha kell, csak akkor gondolom azt használná, aztán csak ha az betelik akkor a másik vinyón lévőt."
Igen, és evileg úgy picit lassabb, mintha másik vinyón lenne. És valószínűleg a rendszer vinyó elején, ahol a leggyorsabb a vinyó, már nincs szabad hely.
A 64 bites win meg lassan tényleg megkerülhetetlen lesz ezek miatt
-
KMT
addikt
válasz Cyberslider #7808 üzenetére
Nekem a start menüben van olyan, hogy csatlakozás --> vezetéknélküli kapcsolat. Ha arra jobb klikk, és tiltás, akkor nincs net. Ez elég egyszerű
Más kérdés, hogy mennyire találékony a kölök. -
KMT
addikt
Egy elég zavaró problémám van az xp-vel. Azt csinálja, hogy indításkor miután szépen bejött az asztal, meg az ikonok, és látszólag rendesen betöltött, kb 3-4 (néha több) percig nem lehet semmit sem elindítani.
Pl a total commander-t sem hozza be, ctrl+alt+del-re is kb 1 perc múlva reagál. A feladatkezelő szerint a processzor terhelés pár százalék, a vinyót se használja szerintem semmi. Gyakorlatilag "vár" a windows. Aztán hirtelen megindul, és szépen megy tovább.
Ha a jelszót késve írom be, akkor meg az tart több percig, hogy bejelentkezzen.Mi a fene okozhatja ezt?
-
KMT
addikt
A vezetéknélküli kapcsolaton kívül van itt valami "helyi kapcsolat", ott adtam a TCP/IP-nek IP címet, de nem lett jó. Pontosan mit is kellene csinálnom? Nekem ezek a rövidítések nem sokat mondanak.
Az az érdekes, hogy pl az msn automatikusan elindul, és simán be tudok lépni vele. Ellenben új program elindulására perceket kell várnom.
Már a legtöbb progit kiszedtem az automatikus indításból, bár van olyan, amiről nem tudom mi lehet... -
KMT
addikt
válasz Sk8erPeter #8010 üzenetére
Azt írja mellette, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. Ebből arra következtettem, hogy nincs is értelme, hogy ott legyen, mert amúgy is ott van mellette a vezetéknélküli kapcsolat, amivel csatalkozni tudok a netre. De ha mindkettő kell akkor legyen.
Az a gond, hogy xp betöltése után (azaz közben) több percet vár a windows, nem lehet semmilyen programot elindítani, de ami előbb betöltött automatikus indításból, az megy rendesen.
Tök jó, hogy mire megoldódik az egyik problémám, jön a másik.
Most pl hiába van beállítva a képernyő auto kikapcsolása, miután kikapcsol, gyorsan bekapcsol. És a tálca sem hajlandó eltűnni. Áá. Winfos.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Mostanában elég sokszor kékhalálozik az xp-m tcpip.sys-re hivatkozva. Ez mi lehet?
-
KMT
addikt
válasz Steelmanus #11287 üzenetére
Túlhúzás nem valószínű, eddig is bírta.
Eseménynaplóban sok tcpip figyelmeztetés van, de nem derül ki több.
Hogy kellene megtörni?[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
válasz Steelmanus #11294 üzenetére
Tényleg.
Viszont akkor mit csináljak?
Visszavehetem a tuningot, de be van kapcsolva a C&Q, és nem nagy terhelésen fagy. Tehát emiatt kizárnám ezt a lehetőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Wise (ex-TransferWise)
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest