Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Trabecan

tag

válasz King Unique #138946 üzenetére

Tulajdonképpen ez egy "belakott" windows 10, nem is hinnéd mennyi beállítás, filmnéző , Total Commander, Chrome böngésző, hangfelvevő progi, windows "hack" :) stb. stb van a C:\ meghajtón, évek alatti próbálkozások gyümölcse :) . Nekem ez pár éve a "hobbim", hogy készítek egy ilyen pici, de ütős windowst és lementem mint "alap" windows, ezután teszek rá egy FL Studiot (20.8) és arról is készítek egy Macrium mentést, majd amikor olyan VST-vel küldöm meg a Studiot, ami nem tetszik, nem működik rendesen, akkor csak visszaállítom a lemezképről a cuccot és mehet tovább a próbálkozás, nem kell mindig újratelepíteni a rengeteg progit és sok beállítást újra beállítani. Mert ezek a VST-k sokszor úgy "összeverik" a C:\ meghajtót, hogy 3-4 perc alatt inkább visszarakom a Macrium lemezképet :) Az "óriási"-t tehettem volna idézőjelbe, de akkor is jó lenne tudni, hol "lakik" ez a közel 1 GB "szemét".

• Trabecan

tag

válasz King Unique #138944 üzenetére

Én most ( ha jól megfigyeled a méreteket :) ) megpróbálok egy nagyon kicsi Windows 10-et kreálni, ahol a 992 MB óriási veszteségnek számít :). A Macrium nevű programmal szoktam megcsinálni a "nagy mentést" és egy pendriveról indítva a gépet + Macrium már tehetem is vissza a lemezképet. Namost a lementett lemezképet próbálom minél kisebbre összenyomorgatni és így a 992 Mb nagy veszteségnek tűnik, amikor is a feltelepített Windows-om komplett mérete Offical és pár kisegító programmal nem éri el (!) a 12 Gb-ot feltelepítve :).
    De egyébként is idegesít, hogy van egy 992 Mb-os fileom és nem tudom, hol "bandázik" a vinyón.... Tudom, hogy marhaság az egész, de gondoltam jó kis kihívás megtalálni ezt a 992 Mb-ot és kinyírni. Egyébként ha a Win 10 nem engedi, van egy másik boot pendrivom, amiről Linux indul és ott ki tudnám gyilkolni a file(oka)t, ha tudnám hol van :) Már volt, hogy csak ezzel tudtam törölni bizonyos fileokat, mert win nem engedte...Arra persze vigyázok, hogy olyat ne töröljek ki, ami mindenképp kell a biztonságos futtatáshoz. Sok - sok újratelepítés után, már tudom, mit lehet törölni és mit nem :)

• Trabecan

tag

Egy gyors kérdés az ideiglenes fileok törlésére. Itt ugye 992 MB-ot ír : Kép 1 :

Kép 2 :

Minden kijelölve és mégis marad ~ 990 MB a gépen a windows szerint :( Hogyan tudnám ezt a 992 MB-ot eltávolítani a gépről ? Lehet, hogy valami frissítés maradéka, vagy ilyesmi, de meg szeretném szüntetni mindenképpen ! Windows Temp törölve, Prefetch törölve és a rejtett fileok közötti User... / Roaming / Temp is törölve. Aki tudja a megoldást, segítsen ! Köszi !

Új hozzászólás Aktív témák