Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zotya84

őstag

válasz -Faceless- #85503 üzenetére

Hát, akkor lehet, hogy a GPU-d van elmelegedve már, és az okozza a bajt.

#85504 enginev3.0: Okozni okozhatja. Nem valószínű, de nem is kizárt. Ami még beugrott: nézd meg a SATA-tápcsatikat, hogy az aljuk/tetejük nincs-e kicsit is kipúposodva. Mert egy ideje elég sok tápnál (sajnos néhány jobb márkájúnál is) azt tapasztaltam, hogy nem bírják a meleget a csatik, és púpossá válnak. Onnantól viszont nem tökéletes a HDD áramellátása, ami viszont nem kerül be a SMART-ba így a HDSentinel nem jelzi, viszont okozhat az adatátvitelben hibát, ami a programból való kilépést eredményezi. Ugyanez igaz magára a SATA-kábelek mindegyikére. Melóban sorra dobálom ki a két évnél öregebb nem túl jó kábeleket. Az Asrock piros kábelei, meg az olcsóbb SATA-kábelek, elég pocsékak, az MSI, ASUS, Gigabyte kábelei (köztük a magasabb kategóriás Asrock lapok fekete kábelei) már egész jól bírják. A legjobban a Gigabyte kék/fekete csatos SATA3 kábelei bírták, de ha nagyon meleg a gép belseje azok is megadják magukat olyan 4-5 év után. (próbáltam keresni képet, de gugli barátom sem segít, én meg hétfőn tudnék neked ilyet fotózni.)

Új hozzászólás Aktív témák