Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrCsiT

addikt

válasz Dragon3000 #100718 üzenetére

"Az megint csak a te hibád volt" - na ez innentől LOL.

A felhasználóbarát megvalósítás az alábbi volna [a frissítések kezelésében, visszaállást követően]:

- mondjuk, "telemetriaként" begyűjtöm (a user lábméretét is) azt a tényt, hogy userke visszaállt egy korábbi verzióra. Jól beleírom a profilkája adataihoz.
    - visszaállást követően, ha ellenőriztem a neten, hogy userke bizony visszaállt, akkor nem tolom lefele a frissítést, mit süket a budiajtót, hanem rákérdezek, hogy "Kedves userke, ha épp visszaállítottál, hogyan tovább?"

Ez lenne egy normális hozzáállás, nem a felhasználó hibáztatása. :N

" igaz 2019-ben mindenről az ms programozói tehetnek" - nos, ha mindenről nem is, ERRŐL bizonyosan. :K

Szerencsére, nekem most nincs sok gondom a géppel.. hm, de tényleg, valami mégis van:

Olyannal találkozott valaki, hogy random nem töltődik be Win 10 Pro alatt a Desktop egy cold boot után?
    Ha ilyenkor egy feladatkezelőben futtatásban elindítom az explorer.exe-t, akkor szépen megjön a desktop az ikonkákkal, de magától, mondjuk 50-ből háromszor nem.
    Mit tehetnék ezzel, a nyilvánvaló "húzzuk újra az egészet" ötleten túl (mert annyit nem ér a hiba) ? :F

• Redneck

nagyúr

válasz Dragon3000 #100718 üzenetére

Már nem értetlenkedek, túl vagyok rajta, elszúrtam, csak jól esik leírni a véleményem, gondolom erről is szól a topik. Nem vagyunk egyformák, szerintem kicsit logikátlan ez az automata build update. Egyetlen dologban hibáztam, nem görgettem le, számomra nem volt elég látványos a görgetési lehetőség. Ha feltűnőbben jelölik, nincs ez az egész. Mondjuk senki se szólt hogy görgess le, pedig leírtam hogy nálam csak 8 napot kínált fel.

Az ilyen felesleges körök elkerülésére, így is lehetne:
    1. Ne induljon automatikusan letöltés egy build frissítésre. Jelenjen meg, hogy van lehetőség váltani, vagy szüneteltetni, és ha utóbbit választjuk, azonnal megadni a dátumot.
    2. Ne induljon automatikusan a háttérben, olyan build frissítési folyamat, ami vissza lett állítva.
    3. Ha már elindult, és a felhasználó észrevette, legyen egy azonnali leállítás gomb. Ne kelljen már offline módba menekülni, a frissítés megakadályozásához. 2019-ben ez komolytalan.
    4. A görgetési lehetőség, lehetne látványosabb a felületen. Nem tudom milyen a világos témán, de sötéten sem monitoron, sem TV-n nem tűnt fel ez az opció. El tudom képzelni hogy más is járt már így, hogy benézte.

Nekem ez az automatikusan, a háttérben főverziót frissítő rendszer, annyira nem szimpatikus, azért ez nem egy sima kis javítás. Persze elhiszem, hogy valakinek így is tetszik:
    1. Visszaállítás után, egyből menj offline módba, igaz erre nincs figyelmeztetés.
    2. Állítsd be a halasztást.
    3. Csatlakoztasd a netre
    4. Lemezkarbantartózz hogy eltakarítsd a felesleges fájlokat, amiket értelmetlenül kezdett újra leszedni.

A továbbiakban, elengedem a témát, ha szabad kérnem, tegyetek ti is így! Köszönöm a sok segítséget, megtanultam a leckét a Win 10 frissítések mechanizmusáról, és a továbbiakban igyekszem magamnak megtartani a véleményem, a Windows 10-et érintő logikátlanságok kapcsán. :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés