- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
Dragon3000 #100718 üzenetére
"Az megint csak a te hibád volt" - na ez innentől LOL.
A felhasználóbarát megvalósítás az alábbi volna [a frissítések kezelésében, visszaállást követően]:
- mondjuk, "telemetriaként" begyűjtöm (
a user lábméretét is) azt a tényt, hogy userke visszaállt egy korábbi verzióra. Jól beleírom a profilkája adataihoz.
- visszaállást követően, ha ellenőriztem a neten, hogy userke bizony visszaállt, akkor nem tolom lefele a frissítést, mit süket a budiajtót, hanem rákérdezek, hogy "Kedves userke, ha épp visszaállítottál, hogyan tovább?"Ez lenne egy normális hozzáállás, nem a felhasználó hibáztatása.
" igaz 2019-ben mindenről az ms programozói tehetnek" - nos, ha mindenről nem is, ERRŐL bizonyosan.
Szerencsére, nekem most nincs sok gondom a géppel.. hm, de tényleg, valami mégis van:
Olyannal találkozott valaki, hogy random nem töltődik be Win 10 Pro alatt a Desktop egy cold boot után?
Ha ilyenkor egy feladatkezelőben futtatásban elindítom az explorer.exe-t, akkor szépen megjön a desktop az ikonkákkal, de magától, mondjuk 50-ből háromszor nem.
Mit tehetnék ezzel, a nyilvánvaló "húzzuk újra az egészet" ötleten túl (mert annyit nem ér a hiba) ? -
Redneck
nagyúr
válasz
Dragon3000 #100718 üzenetére
Már nem értetlenkedek, túl vagyok rajta, elszúrtam, csak jól esik leírni a véleményem, gondolom erről is szól a topik. Nem vagyunk egyformák, szerintem kicsit logikátlan ez az automata build update. Egyetlen dologban hibáztam, nem görgettem le, számomra nem volt elég látványos a görgetési lehetőség. Ha feltűnőbben jelölik, nincs ez az egész. Mondjuk senki se szólt hogy görgess le, pedig leírtam hogy nálam csak 8 napot kínált fel.
Az ilyen felesleges körök elkerülésére, így is lehetne:
1. Ne induljon automatikusan letöltés egy build frissítésre. Jelenjen meg, hogy van lehetőség váltani, vagy szüneteltetni, és ha utóbbit választjuk, azonnal megadni a dátumot.
2. Ne induljon automatikusan a háttérben, olyan build frissítési folyamat, ami vissza lett állítva.
3. Ha már elindult, és a felhasználó észrevette, legyen egy azonnali leállítás gomb. Ne kelljen már offline módba menekülni, a frissítés megakadályozásához. 2019-ben ez komolytalan.
4. A görgetési lehetőség, lehetne látványosabb a felületen. Nem tudom milyen a világos témán, de sötéten sem monitoron, sem TV-n nem tűnt fel ez az opció. El tudom képzelni hogy más is járt már így, hogy benézte.Nekem ez az automatikusan, a háttérben főverziót frissítő rendszer, annyira nem szimpatikus, azért ez nem egy sima kis javítás. Persze elhiszem, hogy valakinek így is tetszik:
1. Visszaállítás után, egyből menj offline módba, igaz erre nincs figyelmeztetés.
2. Állítsd be a halasztást.
3. Csatlakoztasd a netre
4. Lemezkarbantartózz hogy eltakarítsd a felesleges fájlokat, amiket értelmetlenül kezdett újra leszedni.A továbbiakban, elengedem a témát, ha szabad kérnem, tegyetek ti is így! Köszönöm a sok segítséget, megtanultam a leckét a Win 10 frissítések mechanizmusáról, és a továbbiakban igyekszem magamnak megtartani a véleményem, a Windows 10-et érintő logikátlanságok kapcsán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged