Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Óriási gond van.
Otthon, készítettem egy SD kártyára a win7 x64-ből egy telepítőt. Sima. Bootolt, ahogy kell. A laptopon is az sd kártyaolvasóból.
Viszont kellett az az sd kártya, linux alatt DD-vel lemásoltam majd tömörítettem. Aztán vissza akartam tenni erre az SD kártyára DD-vel, de ekkor már nem bootolt be. Nem is értem miért, mert bitről bitre átmásolt mindent rá.Sebaj, átbootoltam win7-re windows USB/DVD download tool-al megcsináltam a laptopról.
Reboot, DE nem bootol be. Azt írja read error occured.
Ok no para, Rufus. Ugyan ez.
Ok no para kézi particionálás a diskpart-al parancssorból majd másolásl... UGYAN EZ A HIBA.
Egyszerűen nem bootol az sd kártya.
Sd kártyaolvasóból a DD előtt indult, most meg már nem.
Apró megjegyzés, hogy bármely linux distro simán bootol erről a kártyáról a beépített sd kártya olvasóból, de ez a nyomorult win7 telepítő akárhogy csinálom nem bootol sehogy sem.
Igen, aktív partíció, 16 gigás SD kártya, az hogy X64-es verziót készítenék x86 alatt nem kellene gondnak lennie.Hajam kihullik most már, nem tudom mitévő legyek.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz King Unique #60627 üzenetére
Korábban jól bootolt a win7 telepítő laptopon az SD kártyáról.
Igen, van USB-s telepítőm, csak ott a bökkenő, hogy a laptop mindkét USB portja használhatatlan, mert kitört belőle a műanyag pöcök, és így csak az SD kártyaolvasó használható telepítő futtatására.--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz King Unique #60647 üzenetére
Helló!
Kettő usb port volt alapból a gépben. Úgy vettem, hogy a jobb oldali eleve rossz volt, be van ragasztva. A bal oldali kb 9 hónap után tört el, mármint ahogy írtam a kis pöcök belül. 2009-es noti amúgy, 7 éves gép, gondolom elfáradt a műanyag darab a portban, azért tört el végül.
Én se találkoztam ilyennel amúgy még, nem is gondoltam volna, de éppen egy pendrive-ot dugtam bele, amikor eltört a port.
Vettem már nem is régen egy USB 3.0-s Expresscard bővítőkártyát, ami müködik is simán, de erről nem lehet bootolni a gépet eleve, mert driver kell hozzá.
Az SD kártyaolvasóról meg szerencsére lehet bootolni, a BIOS-ban megjelenik mint SD card reader a boot opciók közzül.Még mindíg olcsóbb volt venni egy expresscard-os usb vezérlőt, mint 20kért maszeknál, 40kért meg rendes szervízben megcsináltatni... Az egész gép nem volt 40k...
Amúgy ránézek még arra az iso képfájlra hogy egyáltaláb bootolható-e rendesen...
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz jimmy399 #60652 üzenetére
Nos, megoldottam a gondot.
Elég fura megoldás lett mondjuk. Valamikor régebben, valamiért kihagytam 10 GB-nyi üres particionálatlan helyet a noti merevlemezén. A windows telepítő létrehozta a kis 350 MB-os elsődleges partícióját a boothoz, aztán létrehozta a 210 GB-os rendszerpartíciót, ahová telepítette a windows 7-et, majd készítettem egy kiterjesztett partíciót (10GB) amire telepítettem az Arch-ot meg a swap (2GB) partícióját. Ezután maradt egy üres 10 GB-os partícionálatlan hely, amit így utólag Win7 alól ntfs-s partícióvá alakítottam, mint elsődleges partíció. Igaz, így az fdisk jelez, hogy a partíciós tábla bejegyzések nincsennek sorrendben (Partition table entries are not in disk order.)
Nos, erre simán felmásoltam a win7 telepítőt, majd futtatva a grub-mkconfig-ot megtalálta mint Windows Recovery image, és betette a menübe, mint választási opciót. Kiválasztva elindul a telepítés. Előtte mondjuk virtuális gépben indítottam azért a letöltött iso telepítő képfájlt, ami el is indult, de mivel 32 bites win7-ben akartam volna indítani a 64 bites telepítőt hibával elszállt.
Még szerencse, hogy a Grub ilyen rugalmas, mert még aktívvá sem kellett tennem a partíciót, hogy tudja indítani róla a telepítőt.Örülök, sikerült megoldani végül. Remélem majd éles használat mellett nem lesz semmi gond, amikor újratelepítem majd a win7-et. Mellétettem a telepítőnek a drivereket, meg mindent amit szerettem volna.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Nálatok amúgy milyen gépen fut a Windows 7? Mert én random megpróbáltam UEFI módban telepíteni párszor, virtuális gépbe is meg natívan is, de kb nem lehet telepíteni csak Legacy/BIOS módban, amit már sok újabb gépben nem is lehet beállítani.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz Doky586 #71086 üzenetére
Nekem 2013-as AMD APU (Trinity) Asrockos alaplapom van, ezzel már nem boldogul.
Akkor az újabb EFI implementációval már nem megy.Amúgy szerettem a rendszert hatalmas nosztalgia néha beindítani VM-ben. Már a béta korában feltelepítettem éles rendszernek annó, és végigkísértem az RC-n át a RTM-ig és a hivatalos verzióig.
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz MasterDeeJay #71997 üzenetére
Olyat tudok csinálni, hogy UEFI boot manager és MBR lemezről tud bootolni (Grub2), de UEFI boot és GPT lemezről egy nem UEFI képes oprendszert futtatni, és még Windows is a rendszer olyat nem.
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs