Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Valami galiba van a Win7 64bit-tel. Többször előfordul, hogy egyáltalán nem tölt be, megáll a Windows töltődik képernyőnél, és csak a reset segít, de akkor meg újra kell állítani a billentyűzet nyelvét, meg egy s mást. Feltételezem, hogy a ESATA-val csatlakozó külső vinyó lehet a probléma, ugyanis az fel szokott pörögni, mikor bekapcsolom, és ilyen esetekben, mint a fenti, meg sem nyikkan a külső vinyó.. Ha neadjisten be is töltődik a Win7, akkor is előfordul, hogy a vinyót nem látja a gép, és nem tudom használni.
Kérdésem az lenne, hogy van-e valami megoldás a fenti problémára, valamint az, hogy ha telepítőlemezről nyomok egy javítást, vagy újratelepítem az operációs rendszert, akkor a már a gépen lévő alkalmazások használhatóak maradnak-e, vagy minden programot újra kell telepíteni?
Ja, meg az is érdekelne, hogy Rendszergazdaként miért nem vagyok képes a Documentums & Stettings mappán belül egy csomó mappát megnyitni?

-
Maksifül
senior tag
Mitől lehet az, hogy nem tűnik el az egérmutató mellől a "dolgozom" jelecske? Folyamatosan ott van, akármit is csinálok. Kikapcsolás, restart sem segít, de még ha az egérmutató beállításait meg is változtatom, akkor is megmarad ez a hülyeség csak más ikonnal.
Valami javaslat?
Köszönöm! -
Maksifül
senior tag
Továbbra is fennáll a probléma, hogy a Win7 nem mindig érzékeli az ESATA-n csatlakoztatott 2TB-os vinyót. Mi lehet az oka ennek, s hogy lehet orvosolni a problémát?
Randomszerűen hol működik, hol nem, amikor elindítom a gépet.. restartnál sem válik láthatóvá, ha korábban nem érzékelte.
Néha az sem segít, ha teljesen kikapcsolom a gépet, meg a vinyót, és utána indítom újra mindkettőt.ESATA-n csatlakoztatott vinyót menet közben lehet ki-bekapcsolni? Esetleg csatlakoztatni, leválasztani?
-
Maksifül
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Köszi, végtére is TC-vel így megoldódott a gond, bár minden indításkor valami figyelmeztetést küldött, de mikor kikapcsoltam az értesítéseket, már nem teszi. Egyébként az Intéző még így sem tudja használni a HDD ezen partícióját. Csak ilyen szükségmegoldások vannak? Normálisan nem lehet használni a vinyót?
Driver nem kell a külső vinyóhoz, normálisan felismerte az XP is.
-
Maksifül
senior tag
32bit-es XP-t Win7 64bit-re cseréltem.
Innentől kezdve az egyik - 2 partícióra osztott - ATA merevlemezemnek az egyik partícióját nem lehet használni. Látja az intéző is, meg a TC, de a meghajtó nevét már nem írja ki, és használni sem lehet. Csak TC-ben, mikor rákattintok, azt írja ki, hogy a Hozzáférés le van tiltva. Itt lehet "OK" vagy "Rendszergazdaként" közül választani. Ha utóbbit választom, akkor Megkérdezi, hogy használja-e a Total Commander Administrator Tool-t? Ha engedélyezem, akkor hozzáférek a meghajtó teljes tartalmához /intézőben még ezután sem!/, de csak addig, míg ki nem kapcsolom a TC-t. Új TC indításakor ugyanezt a műveletet végig kell csinálni.
Hogy tudnám a fenti problémát orvosolni? Hogy lehet az, hogy a HDD másik partíciója gond nélkül használható?Valamint van egy Verbatim külső vinyó csatlakoztatva a géphez ESATA-n keresztül. Az XP-vel hiba nélkül működött, Win7 alatt viszont hol látszik, hol meg nem. Bekapcsolom a vinyót, bekapcsolom a gépet, s jééé, tudom, használni... aztán órákkal később már nem látom a TC-ben sem, restart sem segít megjeleníteni, csak talán az, ha rendesen kikapcsolom a gépet, majd újra be.
Ennek mi lehet az oka, és mi a gyógyír vajon?Köszönöm a segítségeteket!
-
Maksifül
senior tag
Segítséget szeretnék kérni.
32bit XP SP3-ról váltottam Windows7 64bit-re, és szeretném a Skpye üzenetnaplóban tároltakat átmásolni, hogy az új rendeszeren is visszaolvashassam az előzményeket az elejétől a végéig. A kérdés, hogy honnan, mit, és hova kellene másolnom, hogy ez így használható legyen?
Megőriztem az XP teljes C: meghajtóján tároltakat, úgyhogy ezzel nem lehet gond, minden megvan.
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest