Hirdetés

Aktív témák

• hogolyo

csendes tag

Sziasztok

Ismét lenne 2 kérdésem win7-el kapcsolatban.
    1: Gainward videokártyát használok és a HDMI kimenete a TV-re, a D-SUB pedig egy Iiyama CRT monitorra van kötve. A gond az, hogy ha kikapcsolom a monitort - mondjuk filmnézés közben - akkor visszakapcsoláskor megszűnik az extended desktop funkció. Minden ablak visszaugrik a monitorra és a TV átvált jel nélküli üzemmódra. Ilyenkor egy gyors képernyő felismerés és felbontás állítás után vissza lehet rakni mindent újra, de azért gondolom lehetne ezt valahogy elegánsabban is csinálni. "Természetesen" a TV-t ismeri fel elsődleges kijelzőnek amit folyton meg kell így cserélni, bár a csere után is a TV marad 1-es és a monitor 2-es hiába a monitor az elsődleges :S Van erre valami orvosság, hogy stabilan lefixáljam a beállításokat?

2: Telepítettem korábban egy Win-7-et a gépre. 4 vinyó van a gépben (van 1-2 régebbi darab amitől nem akartam megszabadulni, ha már szépen működik). Az egyik vinyó egy nagyon régi WD (csak tárolás), 1 sata Samsung (csak tárolás), 1 régi IDE Samsung (korábban XP rendszervinyó volt, még nincs formázva régi XP rajta) és egy új Sata Seagate. A legújabb vinyóra felraktam annó a Win7-et amit levágtam rendszer partíciónak arra automatikusan csinált egy 100Mb os részt magának (gondolom indítófájlok tárolására). Ment is minden rendben, de jött egy nagy ötlet, hogy felteszek egy ubuntu Linuxot az öreg WD-re. Felment gond nélkül, de nem akart többé indulni a rendszer :) Azóta leszedtem linuxot és win7-et is (persze volt még móka közte de ez lett a vége). Win7 vissza és nem indult a gép ismét, olvasgatás közben találtam egy tippet a bootfix /fixmbr parancs talán segít. Nem segített, de meglett, hogy a bootmgr a Satas Samsung vinyóra mászott fel. Most kicseréltem, és ez az elsődleges meghajtó, viszont szeretném, ha a rendszer ott maradna a rendszer meghajtón és az indító fájlok sem másznának át máshová. Van valami módja, hogy visszamozgassam?

Bocsi a sok rizsáért, lehet kicsit sok volt a háttér sztori :) Előre is köszi a válaszokat.

Aktív témák