- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esetleg egy régebbi verziót odatenni, amiben az van, ami neked még megfelel?
Mondjuk security updateket kiiktatni nem biztos, hogy érdemes, de mindenki azt csinál, amit akar
-
PSti
tag
Ügyes a megoldás, köszi a cikket!
-
Ha persze elég csak a spectre/meltdownt kiiktatni akkor elég hozzá az inspectre progit használni.
https://www.grc.com/inspectre.htm
Ez már önmagában igen sokat segít régi gépeken.
Igazából játékoknál [link] és háttértár kezelés amit javít [link]
Pontosabban nem javít hanem visszaállítja a teljesítményt az eredetire.
Értelemszerűen minél inkább cpu limites egy játék és függ a HT-tól annál nagyobb lesz a visszanyert teljesítmény. Lemezművelet gyorsulása látványos ugyan teszteken de gyakorlatban már az nvme vs sata sem annyira érzékelhető játékoknál. -
anulu
félisten
válasz
MasterDeeJay #2 üzenetére
ah, ok, köszi a listát.
-
Igazad van azt nem írtam mivel igen sokrétű dolog maga a téma, ez leginkább azoknak segítség akik tudják mit is akarnak elérni vele. Szükséges az is hogy magában a biosban is ki legyen szedve a friss mikrokód.
Pár dolog:PS emulátor TSX utasításkészlet Intel általi tiltását feloldja, nem gyakori de azért régebbi procik tudják.
Specktre/Meltdown patch kiiktatása - ezt nem igazán kell részletezni, régebbi procikon igen nagy segítség, tipikusan procilimites játékoknál HT-t használva ad nem kevés pluszt valamint általánosan lemezműveleteknél. Hátránya nyilván a csökkent biztonság de ennek kihasználása otthoni gépen nem életszerű.
Stabilabb tuning némely procinál, nem mentem bele, googlén van rá példa.
Xeon V3-asoknál turbo hack esetén a régi bios mikrokód miatt én jobbnak láttam kiiktatni az OS féle kódot is
LGA2066 platformon ECC REG támogatás régi kóddal lehetséges, nálam ha a szoftveres kód fut akkor kékhalálozik a rendszer.
Fejből csak ennyi, de sok olyan dolog van ami nem érint engem és nem foglalkoztam vele. Ezért írtam hogy túl sok a lehetőség hogy mindent felsoroljak.
Összegezve részemről plusz 5-10% teljesítmény és stabilitás cserébe biztonság csökkenéséért. Nyilván nem egy céges gépen hanem egyszerű játszóson van értelme az egésznek.
-
anulu
félisten
ééééés ennek a hákolásnak a valós értelme az, hogy:
?
Új hozzászólás Aktív témák
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest