Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
Ha van rá zsé, akkor nyugodtan lehet venni 16ms-os S-IPS paneles TFT-t, garantáltan nem lesz utánhúzás (pl. Dell 2007WFP). A TN-esek esetében pedig már a 12ms-nál is sasszemed kell legyen, hogy észrevedd illetve Q szar monitor esetében látható (nekem Samu 913V volt, 12ms, és ment minden szépen rajta: NFS, Quake, Doom stb.)
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Khaal
őstag
Ez szerintem a te saját szemedtől függ... Nekem 8ms g2g P-MVA-s monitorom van és nem látok rajta utánhúzást. Mások állítólag a 4ms és 2ms között is különbséget tudnak tenni. Input lag ugyanilyen szubjektív dolog, van akit megőrjít, van aki észre sem veszi.
215TW játékra úgy halottam nem az igazi, de olvasgass bele a topikjába ott biztosan írják. Nem szoktam TN-es monitort ajánlani, de az újabbaknak állítólag már egész jók a színei, ha főleg játékra kell akkor jobban jársz velük.
Persze itt is érvényes, hogy le kell ülni elé, megnézni haveroknál, ismerősőknél, esetleg boltban mennyire zavaró számodra az input lag, mennyire látod a 8ms/2ms között a különbséget. -
Djuree
félisten
minden megy rajta fullon ne félj
azt a 6600-at ált. fel lehet húzni 3500-3600mhz-re is.
egyben vetted a konfigot zsír újan szakboltból vagy használtan itt a ph-n? mennyi volt?
én lecserélem xbox360-ra a gépem, meguntam hogy fél-1évenként vagyonokért fejlesztek.
venni akarok egy jó 22''-os wide moncsit hozzá.
[Szerkesztve]LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
1920*1080 a legnagyobb felbontása de ehhez full hd tv kell, ami felejtős.
persze vagy 100 másféle felbontást is be lehet állítani.
sokkal jobb a képe a játékoknak mint egy mai csúcs pc-nek, és nem kell fejleszteni.
ha nincs több szászezrem azt mondták a nagy szakik jobb a wide tft erre a célra.
[Szerkesztve]LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
vante
aktív tag
Már írtam régebben ide aspect ratio ügyében, és akkor azt mondtátok, hogy nem lehet, csak DVI-vel. Nos, nemrég játszottam egy 2004-es játékkal, és ott nincs úgy látom wide támogatás, és akármit állítgatok, úgy teszi be, hogy mintha nem wide lenne, és mindkét oldalt hagy fekete csíkot. Akkor mégis valami progival csak be lehetne ezt állítani mindenre, nem?
-
vittuka
aktív tag
Itt mindenki oyan könnyen dobáózik ezzel, hogy ''böven elég ne viccelj már''.. Azért ennyire nem egyszerü a helyzet... Fogalmazzunk úgy, hogy most kb elég alsóhangon. Colin dirt átlag 40 fps-eket produkál, lost planet is valahogy így.. colin folyhatna kicsit jobban is, de nincs gond vele. Viszont most dobálják majd az ennél is nagyobb igényü cuccokat, szerintem a full felbontást el lehet felejteni. Colinban lejjebb vettem az árnyékokat, mert ilyen gyors mozgásnál nekem nem elég 40fps. Egy fps játékot meg méginkább nem fog az ember így tolni, szóval butítani kell majd picit én aztmondom! ;)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!
-
Khaal
őstag
Valami olyasmit olvastam róla, hogy az új patchet felrakva beállíthatóak wide felbontások is, de a játék csak sima szélességű képet ad. Gondolom te is ezt tapasztaltad, milyen verziójú a játék? Azt hiszem 1.4-es patch csinálja ezt. Gondolom be lehet állítani valahol a felbontásokat, próbálj ki egy sima 4:3-as vagy 5:4-es felbontást, azt már szét fogja húzni.
-
Drizzt
nagyúr
A monitort látás szempontjából milyen távolságra ideális tenni? 20''-ról van szó.
I am having fun staying poor.
-
kokii
tag
hi all.
most szeretnék venni 1 22'' es monitort, elérhető áron, és ezért gondoltam a Dell E228WFP -re.
de mielőtt megvenném szeretnék véleményeket kikérni -
Djuree
félisten
ezt nem is tudtam, ha igaz egyáltalán, sztem oda a jó tenni ahol a legjobban megfelel
vittuka: na ezért veszek én xboxot
kokii: mennyiért veszed?
-
wwhy
veterán
Ez tényleg igaz, legalábbis szemészeti/szemorvosi (vö. pl.szemtengelyferdülés és rövidlátás kialakulása a közeli tv-nézéstől), szemszögből. Az, h a legjobbhelyre teszed, természetes, de hogy milyen távolságról nézed, az már nem.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Khaal
őstag
Ez érdekes, gondolom érzékeli mire van állítva a felbontás xp-ben aztán az alapján adja a képet. Nem hallottam olyanról hogy analógon ez megoldható lenne. Szerintem natívban adja ki a képet a játék, csak középre berakja amit beállítasz felbontást, köré meg nyomja a feketét.
Én 3x20''-ról már semmit se látnék a szövegből a monitoron, ph így is 110%-ra van nagyítva, pedig kb. 20''-ról nézem. Mondjuk filmeket meg legalább 1,5-2 méterről szoktam, de van hogy 4-ről.
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
Hopp kérem, hopp itt nézésről van szó, nem olvasásról Egy másik dolog, hogy munka szempontjából egy íróasztal sem igazán teszi lehetővé az ideális használatot illetve a betűk mérete miatt valóban kénytelen az ember használhatósági távban maradni
[Szerkesztve]ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
peeta
csendes tag
Szakboltban vettem, a Király utcában, asszem boltnevet nem illik ide írni.
P5K Delux WiFi; E6600 (@2,6), 2*2*1GB Kingston cl4; evga 8800gtx; Zalman CNPS 9500; mx518; gigabyte 3D ház; seagate barracuda 320GB; valamilyen DVD író; chieftec 550W moduláris k; Logitech 2.1 X230 hang''fal''; + VISTA Home Premium
Ez volt: 435 000
eredetileg 300-340 körül akartam, de így belefért a gtx és +2GB memória, amiről azt írták kell a Vistához, és tényleg.... (mondjuk a 4GBból 3,2-t lát valamiért) - ehhez remélem nem kell hozzányúlni 1-2 évig, mégha később nem is megy majd minden maxon.
Te milyen 22'' wide monitort vennél a helyemben? (fps, strategy gaming)
thxP5K Delux WiFi; E8400; Zalman CNPS 9500; 2*2*1GB Kingston cl4; EVGA 8800 GTX; Chieftec 550W; --VISTA--; mx518; Xgamer Fi
-
Djuree
félisten
tudom melyik boltról van szó, én is vásároltam már ott
lehet ha szétnézel itt a bazárokban olcsóbban kijött volna, habár nem sokkal.
a vistához 2gb is elég bőven, de a jövő gémjeihez nem jön rosszul a 4giga.
azért csak 3,2-őt lát mert a 32 bites vista van fenn, asszem a 64bites már látja a 4gigát, de a vista totyikban megmondják a tutit.
biztos hogy elég lesz 2 évig ez a gép, persze akkor már (2 év múlva) nem fullon mennek majd a gémek csak médiumban, de hát akkor már a meduim graf 5ször olyan lesz mint most a high
lentebb említettem egy igen jó és olcsó moncsit, én azt venném.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam teszteket és fórumot is, de mégsem tudok dönteni:
Dell E228WFP vagy Samsung 226BW (a panel-szarsággal együtt) közül melyiket választanátok? Árban most kb ugyanaz.
Vagy, nem tudja-e valaki, hogy mikor lesznek Samsung 2232BW és 226 CW tesztek (vagy vannak-e már)? Van-e hír arról, hogy ezek milyen panellal készülnek? Ugyanis ha tényleg jobbak, akkor talán megéri várni még 1 hónapot, de többet nem. Teszt nélkül viszont nem merek monitort venni...
Előre is köszi! -
N3v3r7and
tag
Sok helyen azt olvasom, hogy a 226CW-nek elég vöröses a képe, főleg internetnél... illetve a fekete ''részletmentesen'' fekete, sötét (vagyis fear-ben pl alig látni valamit (fényerő???) de nem mindenkinél!! Szerintem egy-két tesztet érdemes kivárni, de az hogy 105K-ba kerül!? kicsit drága szerintem. Vagy van olcsóbban is?
kérdés: A Dell *Ultrasharp* 2007WFP és Dell 2007WFP között van különbség? -
diegoam
csendes tag
Hoppá! Most láttam az újságban, megosztom, hátha valakit érdekel, mától kapható akciósan a ''madaras'' hipermarketben Samsung 940BW 39900,- HUF-ért.
-
Torry
addikt
Hi all!
Mindenki ilyen szép nagy monitorokról beszél.
19-es kategóriában mit ajánlotok? -
Vortex07
tag
En is ekozott a 2 moncsi kozott vacilaltam: DELL E228WFP // Samsung 226BW illetve gondolkoztam meg az LG 226WA-SN -en is.
A DELL-t azt lattam eloben is az en velemenyen h ocsmany a kepe... azt viszont hozzateszem hogy eddig egy Samsung 970P-t hasznaltam es ahhoz viszonyitom a TN paneles E228WFP-t.
Vegul ugy dontottem hogy varok egy kicsit es leszukitem a valasztasi lehetoseget 2 masik monitorra 226CW illetve HP W2207. Idokozben olvastam nehany tesztet a W2207-rol es asszem azt fogom majd megvenni, sajnos nalunk meg nem kaphato [Magyarorszagon is csak 2 helyen]
Kepek es mini-review a HP W2207-rol [link]
Nagyon korrekt review: [link]
Erdekes modon a HP W2207-et a ket edigi helyen eleg nagy arkulonbozettel lattam: egyik helyen 69900 HUF, masik helyen 85k huf [ha erdekel gugli a legjobb baratod, nem emlexem mar hol] de akarhogy is, meg mindig joval olcsobb mint a 226CW
Amugy a 2232BW és 226 CW is elore lathatolag TN paneles monitotok lesznek [mint amugy minden eddigi 22''-es kiveve EIZO-t, de az 5k EUR]
[Szerkesztve] -
peeta
csendes tag
Mondták a boltba, hogy nem fogja az összeset látni, én ragaszkodtam, hogy több legyen benne mint 2GB mások tanácsára, és az tényleg kevéske lenne. 3 már bőven elég.
Azt mondták, azért ne vegyek 64bit-es Vistát, mert sokkal több kompatibilitási probléma lesz vele, mint a 32 bitessel. Fene tudja..P5K Delux WiFi; E8400; Zalman CNPS 9500; 2*2*1GB Kingston cl4; EVGA 8800 GTX; Chieftec 550W; --VISTA--; mx518; Xgamer Fi
-
peeta
csendes tag
válasz Vortex07 #1236 üzenetére
én is 22'' wide-ot akarok venni, és kb ugyanezek között vacilálok.
Hol láttad a HP-t? Mert jóval olcsóbb a 226CW-nél, ami 105 körül van, és ahogy nézem csak a válaszidőben marad el valamennyire.
A HPnél az up-to 1000:1 kontrasztarány gondolom nem a dinamikus kontrasztot jelenti, ami 3000:1 a Samsungnál. Termék spec:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00908018&lc=en&cc=hu&dlc=en&product=3363837&lang=en
Miért nem kapható? Új termék, vagy alapból nem forgalmazzák?P5K Delux WiFi; E8400; Zalman CNPS 9500; 2*2*1GB Kingston cl4; EVGA 8800 GTX; Chieftec 550W; --VISTA--; mx518; Xgamer Fi
-
Mauzes
addikt
válasz Vortex07 #1240 üzenetére
Úgy igazából engem nem győztek meg a review-k, amúgy is csak 2 van belőle. Ráadásul a pixmániától elég merész vállalkozás rendelni, a másik hely, ahol kapható (ha egyáltalán kapható), az meg Mosonmagyaróváron van, elég nehézkes lenne a pixelproblémákat vagy más garanciális dolgot érvényesíteni...
Szóval eddig marad talán a Dell E228WFP, vagy a várakozás a 2 új Samsung tesztjeire. -
peeta
csendes tag
válasz Vortex07 #1236 üzenetére
Itt egy kis info a 22cw-ről:
http://displayblog.wordpress.com/2007/04/02/samsung-226cw-22-wide-monitor/
Úgy tudom, hogy ennél másfajta háttérvilágítást alkalmazak
a 2232BW kicsit gyengébbnek tűnik 8ms, 700:1
http://displayblog.wordpress.com/tag/1680-x-1050/
kérdés persze az ár.
Vajon megér a 226cw 20e-rel többet a 226BW-hez képest?P5K Delux WiFi; E8400; Zalman CNPS 9500; 2*2*1GB Kingston cl4; EVGA 8800 GTX; Chieftec 550W; --VISTA--; mx518; Xgamer Fi
-
mleslie
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy nagyobb fajta wide monitorban, de elkelne néhány tanács...
Olyan 100eFt körül szánnék rá és hosszú távra választanám.
Szóval lehet ennyiért valamilyen jobb panelest venni, vagy csak TN+film fér bele?
A másik kérdésem, hogy mi újság a HD felbontás lejátszásával? Csak a 24-es és nagyobbakkal megoldható? Néhány éven belül gondolom a mainál elterjedtebbek lesznek az ilyen felbontású videók...
A harmadik pedig, hogy van olyan monitor esetleg amiben már benne van a tv tuner? Kissé macerás a mostani tv-kártyás megoldásom és nem is nagyon használom ki az általa adott lehetőségeket.
Megtennétek, hogy ajánlotok pár tipust, ami esetleg megfelelő lenne? -
Khaal
őstag
válasz mleslie #1247 üzenetére
20''-asban vannak S-PVA, P-MVA és S-IPS paneles monitorok is, csak már kevés helyen kaphatóak, egyedül talán a Dell 2007wfp a kivétel, ez már 100 körül is kapható és nem TN-es (azt hiszem IPS, de ebben nem vagyok biztos). Kis szerencsével el lehet csípni Belinea 102035W, FuSI S20-1W, Viewsonic vx2025wm közül is valamelyiket, ezek P-MVA-sok, 80-90 körül jó vételnek számítanak szerintem.
20-22''-os wide monitorok felbontása 1680x1050, HD felbontásból filmekből/videókból több fajta is van 480,720,1080 vízszintes sorral, egy 20-22''-es monitor már nem tudja a legnagyobb felbontású 1080-as anyagok összes sorát megjeleníteni. 24'' és afeletti monitorknak van 1920x1200-as felbontása ezen már megy az 1080-as anyag is, persze ennek dekódolásához megfelelő gép is kell alá.
Beépített tuneres már nehezebb az inkább csak kisebb méretűben fog beleférni a 100ezres keretbe. -
wwhy
veterán
Ez ügyben jómagam végigtelefonálgattam szinte az összes számottevő on-line illetve komolyabb off-line boltot is; egyedül az Ipon vállalta, hogy Belinea 102035W-t tud szállítani, 84e Ft környékén, a többit meg csak külföldről lehet(ne) megoldani.
-
Mauzes
addikt
válasz mleslie #1247 üzenetére
Azért abba is gondolj bele, hogy a mai hardverdömping mellett elég nehéz hosszútávra tervezni (ha a hosszútáv legalább 3-4 év), hisz azt sem nagyon lehet tudni, hogy milyen technológia jöhet egy éven belül. Ráadásul ok, hogy HD, de azok közül is eleinte a 720-as cuccok fognak elterjedni, amire már jó az 1680x1050, ráadásul hiába tudja a monitorod 1900x1200-zal az 1080-at is, de gondolom nem lesz az összes videód HD, és a kisfelbontású dolgok már marhára nem néznek ki jól ekkora monitoron. És ha ezen játszani is akarsz, akkor elég mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod a konfigod fejlesztéséhez is...
Ilyen megfontolásokból szeretnék én is 22'' wide monitort, ami már elég nagy (felbontásban is), de még elfogadható az ára (igaz, hogy egyelőre 99% TN paneles, de átlagos felhasználásra már azok közül is lehet választani a jobbakat).
Tuneres monitorok közül a Samsung 225MW-t szokták ajánlani, 110K körül van most az ára, én nem nagyon ismerem, inkább nézz utána!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG UHD 4K Gamer Monitor Új 6Hó jótállás+Áfás számlával!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest