Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Tuty
csendes tag
Helló
Érdeklődnék szerintetek melyik éri meg jobban:
Samsung 206BW vagy LG L206WTQ-SF
Árban nincs nagy külömbség, és ahogy elnézem - hozzá nem igen értő szemmel - tulajdonságaiban sincs sok külömbség.
Szóval szerintetek melyiket vegyem meg inkább??
Válaszokat előre is köszi!
Jaa, még vmi mit jelent az az ''SF'' a nevében? -
Trs
csendes tag
válasz Mr. Tuty #1304 üzenetére
Hello Mr. Tuty!
Mind a 3 modellben TN panel van! Az LG-nél az SF jelzés a káva színére vonatkozik. ''S'' a Silver azaz ezüst, ''F'' pedig, hogy F-engine chip van benne, de nem a kávában !
A WF jelzésű pedig fekete kávával és fehér talp résszel rendelkezik!
Mind a 3 cucc teljesen jó! Az LG dinamikus kontrasztal van ellátva ennyi difi.....Ami késik az csak közeledik...
-
Trak
addikt
válasz Mr. Tuty #1303 üzenetére
Ahogy mondod is, a kettő nagyon hasonló monitor, igazából sok különbség nincs, vedd azt, amelyik jobban tetszik (külsőre, vagy valami más miatt).
''SF''
S - SILVER (ezüst)
F - Flaton F Engine képjavító chip
Szerk.:
A topikban már leírtam párszor, de ismétlés a nem tudás anyja:
SF - ezüst káva, fekete talp + hátsó rész
WF - fekete káva, fehér talp + hátsó rész
Trs ''kollégát'' (ha jól gondolom ) úgyis mindig kijavítom
[Szerkesztve]''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
waterman_
aktív tag
Üdv!
nem olvastam végig az eddigi hozzászólásokat, mert egy kicsit hosszú lenne, de azért megkérdezném amit már előttem sokan megkérdeztek: amig még elérhető, érdemes-e Dell Ultrasharp 2007wfp modellt vásárolni?
több helyen olvastam, hogy az első modellekkel gond volt, ez gondolom mostanra nem jelent problémát, viszont a 16 miliseces válaszidő kicsit aggaszt. látható? nem látható? most egy samsung 713n-em van, erre 8 milisecet írtak, ez nekem megfelel, bár a feketéje nem túl szép. netezésre, programozásra, film nézésre, és programozás szüneteiben néha játékra használnám.
a Dell-ben sem igazán a panel minősége, vagy a bemenetek mennyisége fogott meg igazán, hanem a design. nézegettem rengeteg monitort, de egyik sem olyan tetszetős mint a 2007wfp, ha netán valaki ajánlana valami másmilyet...egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
Vortex07
tag
válasz waterman_ #1310 üzenetére
Hat ha te design utan mesz monitorvasarlasnal...
Na de nem szolok semmit, ha mar errol van szo akkor a HP W2207 szerintem jobban nez ki es van annak is allithato alvanya, valamint 22''-es. [#1236-os hozzaszolasomban talalsz hozza infot/kepet]
A Samsung 226BW / 226 CW -nek meg szintugy nincs szegyenkeznivaloja design teren.
Persze mindketto TN paneles [es 22''-es] a vele jaro osszes ''betegseggel''
[Szerkesztve] -
medvegy
aktív tag
üdv,
20-22'' -os widescreen TFT szeretnék venni, kb 60k körül, esetek nagy többségében xbox360-al összekötvén játékos célra használnám...
Mit gondoltok ebben a kategóriában mit lenne érdemes választani?
Az én jelöltjeim a következők: Samsung 206BW, Samsung 205BW, LG L204WT-BF, LG L206WTQ-SF, Acer AL2016Ws, Acer AL2216wsFOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Vortex07
tag
válasz medvegy #1313 üzenetére
Ezek kozul csk az LG 204WT-hez volt szerencsem szemelyesen de szerintem TN panelhez kepest eleg jo kepe volt. Az Acer 2216WS-t is dicsertek az arahoz kepest.
En talan az Acer fele hajlanak, azt viszont nezd meg hogy van e rajta DVI es VGA bemenet is, maskepp fog kelleni cserelgesd a kabelt mikor X360-at akarod tolni -
ToxLee
őstag
Nem tudjátok ,hogy hol lehet kapni samsung 206BW monitort pesten?
-
molec
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy új monitort bámulni, csak még nem tudtam eldönteni milyen legyen.100e forintot szánok rá és minimum 22-es legyen. Most jelen pillanatban a 226BW és a 226CW a legfőbb esélyes, de nem tudom eldönteni melyik legyen. A neten keresgéltem a CW-ről de elég kevés infót találtam róla. Ha valaki tud segíteni kérem tegye meg!
Köszi!! -
Vortex07
tag
A ketto kozul hatarozottan a CW. Ez az ujabbik valtozat, es ha minden igaz mindegyik Samsung paneles, mig a BW-nel panel lotto van.
Ezen kivul ajanlani tudom meg a HP W2207-et [keves boltban kaphato meg egyelore], de eginkabb talan a 24''-es Acer AL2416w-t tudnam ajanlani, ez legalabb nem TN paneles. -
ZSOOLT2
tag
Hello, ismeri valaki az LG L194wt-SF monitort? Érdemes ilyent venni? 19'', Wide screen, DVI, 46k ért, nem tűnik rossznak....
-
GrandeP
addikt
Szaisztok!
Mit gondoltok a most akciós auchanos samsung monitorrol?
Sajnos nem néztem meg a típust de 19-es wide. 500 a kontraszt, 5 ms-os és 39 990 ft....
jó vétel lenne? Már mint arra gondolok, h filmnézés és egyébre (játékra nem igazán már) jó lenne-e?NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Sylar_
tag
válasz Vortex07 #1312 üzenetére
miért ne menne a design után? amennyit előtte ülsz, ugyanannyit bámulod magát a monitort és nem csak a képét, de ha még csak nem is használod akkor is ott díszeleg az asztalod közepén, szóval minimum, hogy jól nézzen ki
lehet benne bármilyen jó panel, ha hányás keretbe teszik akkor a fene megette az egészet, mert nem szívesen ülök le elé - ez persze fordítva is igaz, hiába a szép design, ha béna a panel, de a design ugyanolyan fontos a választásnál
egyébként én is a HP w2207-et keresem, jobb szeretném megnézni vétel előtt, hogy van-e rajta pixelhiba, mint webshopból zsákbamacskát rendelni
szólj ha találtál boltot ahol árulják
[Szerkesztve] -
ent
őstag
Szaszall!
Szerintetek menjen a SONY?
Sony SDM-HS95P/B részletes információ:
Tulajdonságok:
Kijelző típusa: 19'' TFT
Képpontméret: 0.294 mm
Láthatóméret: 19''
Képarány: 5:4
Vízszintes frekvencia: 28 - 80 kHz
Függőleges frekvencia: 48 - 75 Hz
Felbontás: 1280 x 1024
Fényerő: 400 cd/m2
Kontraszt: 1000:1
Rálátási szögtartomány: 170°/ 170°
16.77millió szín
Válaszidő: 12 ms
Bemeneti csatlakozó: HD-15(analóg), DVI-D(digital)
Ami jönne:
ASUS MW221U (2 ms) 22'' TFT
Szín 16,7 millió
Pontméret 0,282 mm
Felbontás 1680 x 1050
Fényerő 300 cd/m
Kontraszt 700:1
Vetítési szög 170° / 160°
Válaszidő 2 ms
Videó bemenet /Típus PC bemenet: DVI-D & D-Sub
PC audio bemenet: Mini-jack 3,5 mm
Frame Rate Analóg jelfrekvencia: 30~86 KHz(H) / 56Hz~76 Hz(V)
Digitális jelfrekvencia: 30~83 KHz(H) / 56Hz~75 Hz(V)
Hub USB Nem
HP audió Igen
Maximális fogyasztás Működés közben < 65W
Energiatakarékos üzemmódban < 2W
Méretek 514 x 401 x 228 mm
Súly 6,1 kg
Köszi a seggítséget...
páWEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
Vortex07
tag
Nemtom, en ha leulok gep ele akkor a kepet nezem, nem a keretet Szerintem az elso es legfontosabb a kepminoseg. A monitort azert veszem hogy a kepet nezzem, nem szobadisznek. Amugy meg az is elmondhato hogy azert nehezen talalsz olyan monitort ami tenyleg annyira ronda legyen h ne tudj leulni eleje... az hogy nem ultradizajnos az egy dolog, de inkabb legyen egyszerubb jo kepminoseggel mintsem ultradesign ratyi keppel.
Persze izlesek es pofonok... -
Vortex07
tag
Neten talalt review alapjan nem dicsertek agyon az ASUS-t.
Ha a fent emlitett 226BW mellett dontesz,ugyelj arra hogy lehetoleg ''S'' paneles legyen [Samsung]
A Samsung 226CW viszont allitolag mar tuti Samsung paneles, ha van lehetoseged akkor inkabb olyat vasarolj!
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
válasz Vortex07 #1329 üzenetére
Nemtud rá ügyelni. Eleve a panel mizéria azért jött elő, mert nagyon sikeres lett a monitor, és a samsung nem akart lemaradni a profitról, ezért bevont más gyártókat is. Ennek azlett a következménye, hogy remlott a minőség, és a nép felháborodott. És a végén már rásem írják a monitorra, hogy milyen panel van benne. A Samsung szerint azért, mert közben megoldódott a panel hiány, és mostmár mindegyik Samsung paneles, ezt vagy elhiszi vki vagy nem (én nem...).
Viszont a 226CW pontosan ugyanazt a panelt fogja tartalmazni mint a 226BW(S), csak a háttérvilágítás lesz az új fejlesztés. Sztm, márcsak a panel biztossága miatt is megéri a 226CW-t választani. De akinek nincs plusz 20 e Ft-ja az sem jár rosszul a 226BW-vel sztm, akármilyen panel is legyen benne. -
Sylar_
tag
válasz Vortex07 #1327 üzenetére
nem értetted amit írtam, a képet nézed, de a keretet is látod
hacsak nincs totál sötét a szobában, vagy nem hordasz ilyen ''kapucnit'' , akkor látni fogod a környezetet is, nem csak a panelt
az nem baj, hogy téged annak a kinézete már nem annyira érdekel, de attól még nem kell lekicsinyelni azt akit igen
amúgy az egyszerű design is lehet szép és az ultra pedig ronda -
Khaal
őstag
A kép jóval nagyobb lesz, a használt felbontás miatt több hely az asztalon, és persze a filmek is sokkal jobban néznek ki wide monitoron.
DE a Sony MVA paneles és fényes bevonatú ahogy láttam. Ha már megszoktad a fényes panelt és nem zavar a tükröződés akkor el fog tartani egy ideig mire átszoksz a az anti-glare bevonatú monitorok képére. Emellet a TN-film panel miatt a betekintési szögek is kisebbek, szóval alulról nézve hamar elsötétedik a kép. Ha pont szemből és megfelelő magasságból nézed akkor nagy gond nincs, a 226cw már egy egész jó monitor TN-es létére, bár a színek másmilyenek lesznek mint a Sonyn. Kevesebb színt tud megjelelníteni, ezen kívül a Sony fényes bevonata is dob a kép élességén és élénkségén.
Szerintem majdnem olyan lesz a váltás mintha CRT-t cserélnél tft-re, persze ez egyéntől is függ.
Azt ajánlom mindenképp nézd meg müködés közben a kiválasztott monitort, vagy ha azt nem megy akkor egy hasonló anti-glare bevonatú 22''-est. -
ent
őstag
-
addikt
Vásárlásnál engem sem nagyon érdekelt a monitor kinézete.. ha érdekelt volna akkor 226bw-t veszek a 225 helyett, mivel a fekete asztal, hangfalak, bill, egér, szék környezethez jobban ment volna. De én helyette az ergonomiát helyeztem elsőbre, így egy ujjal tudom emelni a monitort ha szükség van rá, néha még állva is szoktam gépezni, mert simán beállítható úgy is.
Egyedül a pivot hiányzik picit.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Sylar_
tag
hát nem vagyunk egyformák, te az ergonómiát helyezted előtérbe, Vortex csak a panelt nézi, én meg olyat akarok ami jól is néz ki, jó panel van benne, ergonómikus és nem vészes az ára, ezért keresem a HP-t
ha csak a kinézet érdekelne már rég megvettem volna a Dell E228WFP-t, annak az ára is elviselhető, viszont nem írnak túl jókat a paneljéről és a magasságát sem lehet állítani (bár utóbbival még kiegyeznék, mert nagyjából pont jó magasságban van rögzítve)
a Viewsonicnak lennének tök jó monitorai jó panellel jó árban jó kinézettel, ha nem raknák őket marha magas állványra állíthatóság nélkül, ami meg esetleg állítható, annak szintén béna a panelje (VX2255wmb)
és ott a Samsung 215TW amiben nagyon frankó panel van, ergonómikus, letisztult design, csak a fentiekhez képest 30-cal drágább és ezért csak 21 colt kapsz, ha 22-es lenne már venném is, mivel a benne lévő panel minősége megéri a plusz pénzt, de a mostani 20-asomról 21-esre nem lenne túl sok értelme váltani
még egy pár HP w2207 review, ha valakit érdekel:
[link]
[link]
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
Vincsó
aktív tag
Sziasztok
Az van, hogy megrendeltem a Dell 2407wfp-t, ez nagyon szuper, meg is jön hétfő-kedd környékén. Viszont a videókártyám meg megsült... (megállt benne a venti és kijött belőle a füst mire hazaértem ) Mivel csak egy régi szar van jelenleg (gf2 mx 400) az a kérdésem lenne, hogy ez elviszi gond nélkül 2d-be Szerintetek Igaz hogy nincs rajta DVI stb... de pár hónap és gépet is fejlesztek és nem akarok egy AGP-s kártyát venni... ha úgyis lecserélem hamatosan. -
ToxLee
őstag
61000Ft megér egy teljesen új Samsung 206BW? Vélemények a monitorról?
-
Sylar_
tag
Dell 2407WFP: 1920x1200, GF2 MX400: max. 2048x1536 (75Hz)
ez alapján elvileg el kell vigye, a gond nélkül már más kérdés, mert elég határeset, valszeg lassú lesz és melegszik is, majd utóbbit nézd meg, nehogy abból is kijöjjön a füst
én kezdetnek kisebb felbontást állítanék be, nem muszáj 1920x1200-on futtatni, ill. meggondolnám, hogy szenvedjek-e pár hónapig, ami nem kis idő, főleg ha ott figyel az ember orra előtt egy ilyen király monitor, és ne vegyek-e egy használt kártyát valami értelmes ár/teljesítmény arányban ami még kijön a pénztárcámból, de te tudod, majd meglátod hogy muzsikál a gf2, utána ráérsz eldönteni -
Vincsó
aktív tag
Hát igen ezen gondolkodok én is hogyha nem megy akkor valami használt kártyát pár ezer ft-ért beszerzek. Na azért majd a héten kipróbálom ha megjön majd leírom a fejleményeket
Ui: Hát jah lehet melegedni fog de ezen még szenzor sincs amivel mérni tudnám a hőt
Amúgy nem kis cink egy 166 ezer ft-os monitort meghajtani egy ilyen kártyával -
hehehehe
tag
hali
megtudna valaki mondani mi a kulonbseg az aron kivul az alabbi monitorokban?
ACER AL2216WSD -1680x1050,700:1, 5ms,DVI 67 036 Ft 3 év
ACER AL2223W -1680x1050, 800:1, 5ms,DVI, PIVOT 78 767 Ft 3 év
ACER AL2251W -1680x1050, 800:1, 5ms,DVI 92 174 Ft 3 év
ugye mindegyik 22 colos az addig oke.mindegyiken van dvi bemenet.talan a panel? az elso az biztos hogy tn+film de sztem a tobbi is...de nem sok mindent talaltam rola neten.tudnatok segiteni?
mod: jah es az uccso araert mar kapok egy ilyet is: Acer AL2416W (najo 5kval dragabb ez).mondjuk ha jol latom ennek nincs dvi bemenete
[Szerkesztve] -
ToxLee
őstag
1342-re légyszi. Kösz.
-
cybermage
csendes tag
a regi 4:3 aranyu kepernyo felbontas mar nem letezik TFT-ben? en egy 1400x1050es felbontasu TFT szeretnek, de meg nem lattam egyaltalan lehet kapni? gyartanak ilyet? ha nem akkor mit erdemes venni, ha leginkabb game-re hasznalom meg sima windows-os alkalmazasokra. erdemes widescreen-t venni vagy nem?
-
Vortex07
tag
válasz hehehehe #1345 üzenetére
Mindegyiken van DVI es VGA bemenet,eddig minden forgalomba kerult 22''-es TN paneles.
AL2216WSD -> nincs HDCP
AL2223W -> pivotos, HDCP
AL2251W -> 800-as kontraszt, 5ms, nincs HDCP, az alvany sokkal dizajnosabb, es ha jol latom allithato a magassaga, 1.5W-os hangszorok
Forras: [link]
Probaltam rakeresni az Acer oldalan a monitorokra, hogy megallipitsam mennyire pontos a HDCP-re vonatkozo info [elvegre ketlem h a legujabb 2251W ne tamogatna] de sajnos nem talaltam.
Ha engem kerdezel a legjobb valasztas az Acer AL2416W, ami mar 24''-es, DVI bemenet ide vagy oda, legalabb P-MVA paneles.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UHD 4K Gamer Monitor Új 6Hó jótállás+Áfás számlával!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision T24d-10 LED IPS Monitor, 24", WUXGA
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest