Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trak
addikt
válasz KriszBoy #249 üzenetére
Milyen monitor?
Az nvidia.com -on található leírás alapján kéne tudnia. Kikapcsoltátok a gépet, rádugtátok a monitort, be winbe és úgy nem ismerte fel?
Lehet, hogy érdemes leszedni a jelenlegi videókártya drivert és felrakni a legújabbat, ami jó hozzá.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
flegos
senior tag
Ja ja ez igy igaz, ahol most nem (szulinap van, hanem'' olcsosagok'') ott meg bekapcsolva sincsenek a monitorok, es csak nagysokara lehet ravenni az eladot, hogy ugyan mutassa mar meg oket.
Jo hogy nem irok kulon kervenyt, vegezze mar a munkajat, ha ott van.''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
pokadv
csendes tag
Nagy problémám lenne. Nemrég vettem egy 22 colos Widescreen monitort a 7600GT videókarimhoz. Sajnos a régi játékok elnyúlva jelentek meg a képernyőn. Kiderült hogyha Fixed aspect ratio-ra kapcsolok az advenced timing menüben, akkor jó lesz. Sokszori próbálkozás után sem volt semilyen hatása, amikor is hirtelen úgy kezdett el viselkedni ahogy az elő van írva (foggalmam sincs miért). Minden kisebb felbontású játék a jó arányokkal jelent meg, minden nagyon jól működött. DE! Windows reinstal után feltettem a legújabb 93.71-es drivert, és azóta egyszerűen nem tudom beállítani. Remélem tud valaki segíteni, mert Starcraft nélkül nem élet az élet.
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a F-S L22W-5-ben milyen TN-es panel lehet? A hivatalos oldalon azt írják, hogy 16,7M szín. Ez esetleg az új LG panellel van szerelve?
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Vistaboy
veterán
válasz KriszBoy #255 üzenetére
Próbáljatok ki másik driver-t. A natív Wide-felbontásokat támogatják a driver-ek. És tegyétek fel a monitor driver-ét is (Ha csak Plug&Play-ként van, bár úgy is kellene működnie).
Mod: Ha semmi sem jön össze, próbáld meg a PowerStip-el (Ha jól emlékszem, ezzel lehet egyedi felbontásokat hozzáadni a driver-hez.)
[Szerkesztve]"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Pí
csendes tag
Hell Mindenki!!!
Kaptam egy azaz két igen jó ajánlatot de nehéz a döntés ahogy lenni szokott tudnátok segíteni LG vs SAMSUNG?
LG: http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg-l226wa-p14430630.html
SAMSUNG: http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/samsung-226bw-p11300252.html
Légysz segítsetek 1-2 szóban indokolva
Nekem LG jobban tetszik mert azoknak ált jobb a színhűsége
(Van egy oldal http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=170&p1=1708&ma2=35&mo2=139&p2=1540&ph=1
középen a teszt sorban ki tudja mi az a ''Retad d'daffichage compare r un CRT? Mert abban a SAMSUNG vagy nagyon jó vagy nagyon rossz... -
vittuka
aktív tag
Nagyon jó benne szvsz.. De még mindig zsákbamacska melyik panelt kapod, valószínüleg itt ''S''-est teszteltek és minden bizonnyal ''A'' panelest fogsz itthon kapni..
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!
-
Scoobyka
addikt
[link]
erről a monitorrol mi a vélemény?...Most tervezek venni egy 19-20 vagy akkár 22 colos monitort és érdeklődnék mi az amit ajánlani tudtok.....hd filmnézésre...játékra és netezésnél szép képe legyen az összeg amit max rászánok az 70,de inkább kevesebb...
valamint ez is érdekel:[link]
tapasztalatokat véleményeket szivesen veszek...
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
válasz Scoobyka #261 üzenetére
Az LG helyett ajánlanám inkább a 206WTQ-t.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
current
tag
Nos, ha már LG, akkor feltennék pár keresztkérdést, remélem, vannak itt ''szakértőbbek'', akik tudják a válaszokat. Hasonlóan néhány fentebbi hozzászólóhoz, én is tervezek 22''-es LG monitort venni. Próbáltam is utánanézni, melyik merre. No, és elég furcsa dolgokat találtam. A két jelölt: L226WT-BF és L226WA. Hát ez elsőről itt van infó ugyebár, hivatalos honlap: [link]
Igen ám, de a válaszidő a ''key features''-nél 2ms, viszont ha rákattintok a pdf file-ra kicsit fölötte (product specifications), ott meg hatalmas betűkkel az áll, hogy 5ms. Hmm... akkor most mi van?!
A másik moncsinál a magyar LG oldalon ez áll: [link]
Itt is 2ms a válaszidő, viszont bármilyen nagyker, kisker árlistát nézek idehaza, mindenhol 5ms szerepel. Én ezt nem értem, valaki tudja az okát? Most akkor melyik a jó?!
A másik kérdésem, hogy ezek a monitorok tudják-e a kép a képben funkciót, mert volt itt róla szó korábban, hogy igen, a specifikációkban viszont sehol sem látok rá utalást. Ha lenne vkinek ilyen monitora, segíthetne! Köszi!!!
[Szerkesztve] -
-szabi-
őstag
Hy
22'' wide LG monitorok a WT kivételével mind 2ms-osak. [link]
Az LG-nél ez amit annyira nem szeretek, öszze-vissza kommunikálják a paramétereket.
A másik gondom vele, hogy egyszerűen sehol nem találni teszteket róla, minden nagyobb tesztből amit olvastam erről a méretről ők kimaradtak.
Van itt a fórumon LG ''belső ember'' őt kérdezd az a biztos.
Üdv
szabi -
Pí
csendes tag
Már már kezdtem azt hinni hogy egy LG rajongó tábór születik itt!
Igen Nekem is teszik az LG de semmi független teszt vagy információ csak anyit tudk rolla hogy pl a nootbukja kifogástalan... tehát minőségben monitor sem uutólsó.
De viszont aSAMSUNG ról sokat lehet olvasgatni és vannak jó húzásai a cégnek ráadásúl a monitor is szép LG ről meg semmi ezért gondoltam én is hogy itt utánna kérdezek szóval ha tényleg akad itt egy benfentes vagy csak aki tapasztaltabb mint mi az kérem tegye közkincsé amit túd vagy küldje el személyesen véleményét... . : -
-szabi-
őstag
A samsung-ban azt szeretem ebben a méreben, hogy nem tudhatod melyik panellel szerelt monitort kapod ha a 226-os érdekel.
Lehet AUO de lehet a saját gyártású panelje is.
Viszont ő szerepel tesztekben és sokkal öszeszedetteb a honlapja.
Üdv
szabi -
Vistaboy
veterán
Én ajánlom a Samsung-ot, Nekem 205BW van és semmi bajom sincsen vele. Sokan panaszkodnak a Samsung-ra több okból. Nekem eddig az utóbbi három monitorom Samsung volt, és egyiknek sem volt semmi baja. Persze lehet hogy csak szerencsém volt...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Trak
addikt
Annak az oka, hogy nincsenek benne az LG-k a tesztben, valószínűleg ugyanaz, amiért MO-n sem kaphatóak még: nagy a kereslet, csúszik a gyártása, hiány van belőle... ezért gondolom még egy tesztre is nehéz szerezni belőlük.
Remélhetőleg ez hamarosan változik.
Sajnos a paraméterek kommunikálása tényleg nem a legjobb, ez az miatt is van, mert sok féle modell van, és túl gyorsan változtatják a cikkszámokat. Például ezeknél a 22-eseknél a sima 5 ms-es WT volt először, de már ez sem volt kapható, csak távol-keleten, mire ideért volna, addigra pedig WTQ lett belőle 2ms-el. Persze ez már bőven elég arra, hogy sok ország ne is írja át teljesen az adatlapját. Természetesen az LG HQ is kommunikálhatná jobban a változásokat, de ha az adott országban lévő kirendeltségek jobban végeznék a munkájukat, akkor nem lenne ennyi probléma
De majd a ''belső ember'' jobban elmondja
Jó ez a prad.de-s táblázat, de sajnos ez sem teljesen pontos, mert emlékeim szerint nincs PiP a L226WA-SN-ben. Hazamegyek és megnézem, este megírom (még jó, hogy otthon van, de nem használom egyetlen extra funkcióját sem ). Ha nincs, akkor a prad-nak is ''jelentek'', hogy vegyék le.
A 24''-os LG-ken van PiP, a 22''-osokon nincs.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
Nagykereknek ne higgy, nem értenek hozzá
És mivel a kiskerek tőlük veszik át az infót, így ők sem
Az L226WT-BF-et, ahogy korábban írtam ne nagyon várj az országba, full fekete monitorok nem nagyon szoktak hozzánk jönni.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
current
tag
Hmm... érdekes, azért baromi jó, hogy ahány oldal, annyi féle infó. Ezek szerint bemegyek a boltba, ahol lehet kapni vmelyiket, hiába van ráírva talán ez-az, még az is lehet, hogy nem is tudja... azért ez elég gáz... így veygen az ember 100ezres moncsit. na szép.. de Trak mindenképp nézd meg ezt a funkciót nekem, köszi! Tudom, hogy fekete ritka, mint a fehér holló ( ), de az ember reménykedik.
Ja, ki az a belső ember???!!! Jelentkezz!!! (bocs, én nem ismerem)
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
De LG-ben viszont van fekete http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg-l226wa-p14430630.html
Egyébként én is kivagyok ezen akadva ehez a hülye ezüst höz nnem jó semmi nagyon kilógna a szobám hangulatából! Pedig egy monitor nem csak munka eszköz azt bámulom még akkor is ha nem akarom szóval nézzen már ki valahogy. -
Trak
addikt
Nem - nem, nyugi. A monitor tuti 2 ms-es lesz, mert csak ilyet fogsz kapni, az 5ms-es nem is nagyon került forgalomba sehol a közelben. A dobozra is rá van írva, meg a monitoron is rajta lesz. Szóval csak a weboldalakon van kicsit elrontva, de nem fogsz rosszabbat kapni.
Minek Neked a belső ember? Már válaszoltunk mindenre''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
Áááh, megint egy arukereso, depo szerű oldal... Sokszor leírtuk, ezeknek szabad a legkevésbé hinni. Kiraktak egy fekete képet a WA-SN-ről... oda is írják, hogy ezüst-fekete, de kiraknak mellé egy full fekete képet. No comment.
Senki nem mondta, hogy nincs full fekete. Van, csak sajnos nem szokott bejönni az országba.
Élőben az ezüst - fekete is jól néz ki, nem kell aggódni.
[Szerkesztve]''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Pí
csendes tag
BÁÁZZE!!!
Ezen lassan úgy felhúzum magam hogy veszek egy SAMUNGot az jól néz ki és valószínűleg teljesítményben is ott van legalább LG körül.
De viszont mintha LG re olvastam volna teljes pixelé gari!!! Minnyá utánna nézek...
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
Nem az SAMSUNGnál van!!!
Ez nállam hatalmas jó pont ha csak 1- pixel is hibás tuti azt nézném egésznap
Nállam most SAMSUNG fejhosszal vezet. -
Trak
addikt
-
Pí
csendes tag
Húh véletlenűl sem rajtatok húztam fel magam , már csak a félre értésért is elnézést kérek. Hanem azon hogy csúcstech cuccokat lehet venni bőven és azt nem lehet megválasztani hogy milyen festéket kennyenek rá .
A topik azon részét még tényleg nem olvastam és tök jó hogy mondod (ált olyan nagyok már ezek a topikok mikor rájuk találok hogy egésszet őrültség lenne végig ólvasni, így sajnos elkerülhetetlenek tartom az ilyen kisebb döccenőket hogy 1 kérdés többször előkerül, de akkor ismét ezért is bocsi) .
Nekem ez azért volt csak fura mert notbookban pl csak ASUS Apple meg még egy két gyártó válal pixel garit , ez tök jó hogy monitornál nem így van... .
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
Mármint azt akartam írni, hogy az általad választott LG helyett.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
-szabi-
őstag
Trak!
Te vagy a belső ember!
Mindig olyan infóid vannak amit tőled hallani először legalábbis ami az LG-t illeti.
Amúgy a PRAD-on volt már monitor aminek az adatbázisához én is küldtem módosítást, mert nem volt jó ahogy fenn volt.
Mivel ilyen nehéz tesztet találni az LG-ről nem gondolkodtál rajta - mivel neked úgyis van egy - te irjál róla bővebben?
Kiegészítve a tapasztalataiddal, mivel nálad nem pár napig van tesztre, igy gondolom van pár dolog amiről több az infód, mint amit a két-három napos tesztek alapján a tesztelők összeszednek.
Szivesen olvasnék erről bővebben.
Esetleg Racecam vagy fless tudna tanácsokkal segíteni.
Pixelgariról! Az LG is cseréli a monitort már egy teljes pixel hibája esetén.
A subpixel hiba már más kérdés.
Bővebb info [link]
Azt nem tudom a sansung, hogy áll a subpixel hibákhoz.
Közben megjött a válasz a CHS-től mert érdeklődtem a Dell E228WFP monitorról, de nem tudják milyen panel van benne.
Néztem a dell hivatalos fórumán is [link] kérdezték már de válasz az nincs.
Pedig érdekelne, mivel a WA-s LG és a 226-os samsung-nál kb 10e olcsóbb. [link]
Ráadásul rendelésre hoznak is, nem úgy mint az LG amit lehetetlenség felhajtani.
Persze azt nem tudom mi a dell hozzáállása a pixelhibákhoz.
Üdv
szabi -
Taci
addikt
Sziasztok!
Úgy tűnik holnap végre el tudom adni a monitorom, és nem akarok sok időt gép nélkül tölteni, úgyhogy légyszives ajánljatok már nekem monitort az E-Digital raktáron lévő készletéből (azért onnan mert ingyen házhozhozzák, és én messze lakom).
Ezek lennének a kritériumok:
- maximum ár: 60ezer Ft
- 19''-22'' (de ha tud valaki 24''-ost ilyen áron szóljon légyszi )
- DVI bemenet
- szélesvásznú
- ilyen hogy dinamikus kontraszt meg 2ms egyáltalán nem kell; mármint úgy értem ha két monitor csak ennyiben tér el egymástól, akkor az is tökéletes nekem amiben nincsenek ilyen fölösleges dolgok.
Légyszives írjatok konkrét típust (típusokat)! Ha elviszik holnap a moncsit már rendelném is megfele, ezért örülnék neki, ha még ma tudnátok válaszolni!
Köszönöm előre is! -
Trak
addikt
Ja, az más
Igazából gondoltam rá, hogy írok bővebben a monitorról, valakinek írtam is pár sort még régebben priviben, de a helyzet az, hogy baromira lusta vagyok
Annyi monitort láttam/látok nap mint nap, hogy már megcsömörlöttem
Nehéz dolog lesz megtudni a Dell paneljének gyártóját...''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
95%, hogy nincs benne PiP, a maradékot azért tartom fenn, hátha csak túl meleg van itt az irodában, és mégis rosszul emléklszem
Csak, akkor vedd ezt, ha kell a HDMI vagy komponens csatlakozó, különben felesleges. Én is gondolkodom, hogyha bejön, akkor lecserélem inkább egy L226WTQ-ra, mivel sosem fogom használni ezeket a csatlakozókat... pesze vásárlás előtt majd azt is jól letesztelem, nehogy rosszabb legyen valamiben, mint a WA-SN.
Nem szakértek semihez, csak kontárkodom''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
-szabi-
őstag
Azért reménykedem benne, hogy a köveljövőben csak összehozol egy kis ismertetőt.
Üdv
szabi -
tomiee85
senior tag
Hello!
Gondolkodás után erre a két 22 esre jutottam:
- Fu-Si L22W -3 58e
- Asus MW221u 63e
Melyiket ajánlanátok inkább??? -
bozont
veterán
A közeljövőben (ami olyan augusztus/szeptember) lehet számítani pva, ips paneles 22''-os monitorokra? Ha nem akkor a 21''-ak közül melyikre érdemes beruházni? Természetesen valamelyik pva vagy ips panelesben gondolkodom. Max olyan 150k-t szánnék rá, de nembaj ha olcsóbb.
Egy picit nézelődtem, eddig a Samsung SyncMaster 215TW tűnik a legszimpibbnek, 120k az ára ahol néztem. -
current
tag
Köszi, bár azért 100% a biztos. Egyébként itt a fórumban is volt erről szó, ezek szerint csak urban legend?! A HDMI ennyire haszontalan lenne? Mondjuk nekem nincs házimozim, de ekkora monitoron simán érdemes dvd-ket nézni, akkor azért meg csak hasznos lehet, nem? Vagy nem tudom, mire lehet még jó? Mert ha tényleg ennyire felesleges, a plusz 20ezret tényleg nem érdemes ezért kiadni. Egyébként Te miért vettél épp ilyet, ha nem titok?
-
Trak
addikt
Túl meleg volt az irodában
Van rajta PiP. Bár elég kicsi az ablak, én nem hiszem, hogy használnám. Arra jó, hogy netezés mellett lehet nézni a monitorra kötött asztali dvd-t, vagy egyéb komponens csatlakozón rádugható eszköz képét, ha valakinek erre van igénye...
Végülis ha olyan asztali lejátszót veszel amin már van HDMI és ezen akarsz dvd-t nézni, akkor akár jó dolog is lehet a HDMI. Maradok a TV-nél, nekem egy monitor monitornak kell
Én azért vettem ilyet, mert már vártam 2-3 hónapot a 22''-os LG-kre, és csak ebből jött 3 db az országba
Egy L226WTQ-WF-re pályáztam volna, mert nem kellenek az extra csatlakozók, ellenben a Flatron F Engine talán igen.
[Szerkesztve]''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
válasz Avicularia #297 üzenetére
Arra sajnos nem fogsz kapni...
Mivel hivatalosan nincs az országban ilyen monitor (értsd: az LG Magyarországnál nem elérhető), és 1 - 2 hétig még biztos nem jön, így a Tiéd egy nem teljesen hivatalosan az országba érkező példány lesz. A 3 napos garit az adott LG képviselet vállalja a hivatalos disztribútorokon keresztül, de mivel a Te példányod nem ebben a csatornában lett értékesítve, nem lesz rá semmiféle ''extra'' garancia, csak a Class II-es.
Sajna ez előfordul a rendelős, vagy gyanúsan olcsó monitorokkal''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
current
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Alienware 500hz
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest