Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-zolee-
tag
Hali. Nekem egy kis vásárlási tanács kellene. Jelenleg egy 19'' -os Samsung 940BF monitorom van és szeretném lecserélni. Sajna kezd kicsi lenni az 1280*1024 és ki szeretnék próbálni valami wide (leghetőleg MVA vagy hasonló) monitort. Szóval keresek egy olyan monitort ami az alábbi kritiériumoknak felel meg:
- A felbontása legyen minimum 1680*1050
- Mindegy, hogy milyen a gyártója csak jó legyen (azért jó lenne valami Samsung/LG/Dell/Viewsonic)
- Lehetőleg ne TN+Film paneles legyen
- Jó lenne ha kijönne kb. 100.000Ft -ból (talán kicsivel több is belefér)
- elsődlegesen filmnézésre, weboldaltervezéshez, képszerkesztéshez kellne, játék csak nagyon minimális lenne... úgy is mondhatnám, hogy a játékhoz nem használnám.
Előre is köszönöm.
[Szerkesztve]''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Daert
őstag
válasz probalaci #1050 üzenetére
Most még én is ezeket az ''olcsóbb'' 19''-os moncsikat nézegetem,De ha csak fizu környékére tudom eladni a 17-es lcd-m akkor elgondolkodom egy 20''os LG-n amit már láttam 53-55 körül.
A Samu-LG-knek jók a betekintési szögei,ezért 2 ember biztos jól fogja látni egymás mellett.
De alternatívának talán ez sem lehet rossz: FUJITSU-SIEMENS L19W-2 [link]
De azt hiszem ez is analóg bemenetű,de Látószög H/V: 160/160 .
Gyűjts minél több helyről infókat!
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
válasz -zolee- #1051 üzenetére
20''-osból kapsz a kritériumoknak megfelelőt. A topikban többször is említett IPS-es DELL jó választás. De élőben nem árt megnézned egy ilyet, mert alacsonyabb lesz, mint a mostani 19-esed.
22''-osból jelenleg inkább a TN-esek elterjedtek. Lassan lesznek majd mások is, de azok már drágábbak lesznek, mint 100k.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Khaal
őstag
válasz -zolee- #1051 üzenetére
Ha találsz még valahol Viewsonic vx2025wm, Belinea 102035, philips 200w6cs, FuSI S20-1W, Asus PW201 ezek mind ugyanazzal a P-MVA panellal lettek szerelve, vagy ott a Dell 2007WFP, azt hiszem S-IPS-es.
Itt egy jó táblázat, persze ebből már sokat nem kapni, és azóta az árak is sokat zuhantak: [link] -
Zin
őstag
szasztok!
Azt akarom kerdezni, h van egy tft monitorom, és ha ejjszaka a gepet hagyom, h menjen, akkor az energia gazda optional kikapcsolhatom a monitort 1 perc utan igaz?
Akkor gondolom nem melegszik, és nem megy.ennyit akartam.thx░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
tomix1982
csendes tag
[link]
Ha 22'' moncsira lenne szükség. Még megvan -
bumper
senior tag
Melyik éri meg jobban?
Samsung SyncMaster 215TW br: 110e
vagy
Dell UltraSharp 2007WFP br: 94e
Leginkább filmezésre kell... -
N3v3r7and
tag
Kérdésemre nem is tudom van-e rendes válasz, de már régóta várok egy 226BW megvételére, ami ugye TN paneles. Ezeknek a monitoroknak viszonylag éles képe van? (ponstosabban ennek)
Észreveszem, hogy egy HD filmet nézek rajta, vagy a TN panelesek ilyen szempontból egyformák? MM-ben megnézet a 206-ot, de őszintén mondva örültem, hogy egyáltalán volt wide monitor a rengetegben. -
q2w3
senior tag
HY!
Egy olyan monitor kéne ami 20''-os ez azért mert 720p-t tudni kell N Wii miatt amit tv tuner kártyán csatlakoztatnék a gépre. Így már tudjátok a másikat is, hogy TV nézésre kéne, meg persez Játszani. 16:9-es arány és a felbontás 1680x1050. Ezekkel a feltételekkel együtt milyen monitort javasoltok 50-70k környékén? Én kinéztem egy ASUS MW201U nevű monitort 65K-ért, de nem tudom, hogy megfelelő lenne-e nekem. Előre köszi a válaszokat. -
hitman,
őstag
Hali!
Szeretnék venne egy 19''-os moncsit csak játékra!
És még nem tom,hogy simát vagy Widescreen-est vegyek.
Az xp mivel nem támogatja a 16:10-et ezért hogy van megcsinálva az asztal felbontása?
Mindig torzít az asztal?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1064 üzenetére
Már miért ne támogatná az XP a widescreen-t? Ugyanúgy támogatja, mint a Vista. Vegyél nyugodtan wide-moncsit.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
hitman,
őstag
válasz Vistaboy #1065 üzenetére
Hmm ezt nem tudtam!
Nekem mindenki azt mondta,hogy később jó lesz a 16:10-es mert a vista fogja támogatni,ebből nekem az jött le,hogy az xp nem támogatja...
És akkor xp alatt is belehet állítani,hogy pl 1440*900-ban menjen?
Bár az asztal az mellékes nekem csak a játék számít!!!
[Szerkesztve]Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1066 üzenetére
Persze. Miért ne lehetne? Nekem is egy Samsung SyncMaster 205BW van, a natív felbontása 1680x1050, és bár most már Vistám van, előtte még XP-vel is használtam. És semmi gond nem volt vele. Sőt, ha egyszer kipróbálod, akkor nem is akarsz többet 4:3-asat...
Bár elsőre furcsa lesz, hogy kicsinek látod az ikonokat és a betűket, de mindent lehet az oprendszerben állítani, így ezeket kikorrigálhatod, ha zavarnak.
Mod: Ha a játék támogatja a wide-felbontásokat, akkor semmi bajod nem lesz vele. Ha nem, akkor sem, mert a driver-ben be lehet állítani a 4:3-as fixálást (Nvidia scaling with fixed aspect ratio), csak arra figyelj, hogy mindenképpen DVI-s moncsit vegyél, mert csak azzal működik.
[Szerkesztve]"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1068 üzenetére
Nekem a 932GW tetszik így első blikkre jobban, nem látok köztük egetverő különbséget.
Egy kép arról, milyen az Overlord nevű játék (Amivel most játszok), 1680x1050-ben: [link]
[Szerkesztve]"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1070 üzenetére
Akkor miért kérdezted meg, ha Te már döntöttél? Amúgy pedig, ha tényleg jó monitort akarsz, akkor inkább DELL-t vegyél. De a Samsungok is jók, Nekem is az van.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1072 üzenetére
És akkor az Oblivion-t még nem is láttad...
Hidd el, nem fogod megbánni..."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
Jó ez az ASUS Neked, de inkább olvasd el ezt a tesztet: [link]
hitman: Én ajánlom ezt: [link] Igaz, hogy ez 20''-os. Olyan 85K körül van.
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
Szerintem nincsen, de nézd meg magad is: [link]
Mod: ezt az egy képet találtam róla hátulról.
-
bumper
senior tag
Üdv
Szerintetek megéri a Dell UltraSharp 2007WFP br 95 rugóért filmnézésre, a Samsung SyncMaster 215TW (br 110e) helyett ?
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
Olvasd el ezt a részletes tesztet: ebben vannak képek is róla: [link]
Ennyit tudtam tenni Érted.
bumper: Szerintem igen, Én is a Dell-t venném.
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1083 üzenetére
Az, amit teszteltek, az a 2007WFP, amit Én írtam, az pedig a E207WFP.
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1086 üzenetére
Játékra mindenképpen. 16ms-es monitort már nem nagyon éri meg venni, hacsak nem CSAK filmnézésre kell.
-
Vistaboy
veterán
válasz hitman, #1088 üzenetére
Idézet a HWSW-ről:
''A feketéből fehérbe, majd újra feketébe (Black to Black, b2b) váltás, amit tipikusnak is neveznek, csak egy speciális eset, nem sokat mond a tényleges válaszidőről A szürkeárnyalat váltások ennél sokkal hosszabbak lehetnek, és hosszabbak is. (Különösen az xVA panelek esetén.)
Éppen ezért sokkal többet mond, ha a szürkéből szürkébe (Gray To Gray, g2g) adják meg a válaszidőt.
Ugye minden ''színváltás'' egy bizonyos szürkeárnyalatbó egy másik szürkeárnyalatba történő váltás. Tessék arra gondolni, hogy típustól függően egy szubpixel 64 vagy 256 állásban tudja átengedni a háttérvilágítás - elvileg- fehér ''színét''. Ezek mind szürkeárnyalatok. a színeket most felejtsük el, mert ezt csak a szubpixelek elé helyezett színszűrők biztosítják. Tehát a három szubpixel egyenkénti, beállítás szerinti szürkeárnyalat váltása világosból sötétbe, vagy sötétből sötétbe stb.... határozza meg a válaszidőt.
Az ''overdrive'' technológia hivatott ezt a folyamatot felgyorsítani, is így a szürkeárnyalatok terén is, a válaszidőt ''elviselhető mértékűre csökkenteni.
Ezért is tértek át a panel és monitor gyártók a sokkal jobban értelmezhető és a valósághoz közelebb álló g2g válaszidő megadására.
Sajnos azonban, itt is egy kis marketing trükközésnek vagyunk tanúi, hiszen nem egy súlyozott átlagot adnak meg a szürkeárnyalat váltások területén a gyártók, hanem a számukra legelőnyösebb és természetesen leggyorsabb szürkeátmenet értékét. Így lehetnek - jelenleg - 3-4 ms-os monitorok a piacon.
Ezek a monitorok, és ez különösen igaz az xVA (PVA, S-PVA, MVA, S-MVA) típusokra, általában gyorsabban váltanak szürkéből szürkébe, mint feketéből fehérbe és vissza feketébe. (Ami ugye, tulajdonképpen a szürkéből szürkébe egy speciális változata.''"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Tomcy7
tag
Sziasztok! Kb 1-1,5 hónap múlva szeretnék monitort venni, és kíváncsi lennék a véleményetekre. A kiszemelt áldozatok: Samsung Syncmaster 206BW vagy ennek a 22''-os változata, bár nem tudom, hogy megéri e azt a plusz pénzt, vagy szerintetek érdemes lenne inkább az ujabb változatot megvennem ami most van a ph-s hírekben?(Samsung SyncMaster 2032BW) Gondolom addigra már nálunk is kapható lesz.
Köszi! -
Vistaboy
veterán
Szia! Szerintem nem éri meg a plusz pénzt az újabb (2032BW), a 206BW és 226BW is ugyanazt tudja, mint az, és 20K-val többe kerül. Ez csak az újdonság jellegéből fakad. Egy kicsit más design, lehet hogy egy picit szebb, de 20K-t nem ér (Szerintem).
Az pedig, hogy Neked megéri-e a 20'' és a 22'' közötti árkülönbség, azt Neked kell eldöntened. A felbontásuk ugyanakkora."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Tomcy7
tag
válasz Vistaboy #1092 üzenetére
Hol láttad, hogy 20k-val többe kerül? Gondoltam erre az ''újdonság ereje'' dologra. Ahogy néztem csak a kontraszarányban különbözik a régitől, meg a 10fok plusz látószögben. Ezt a kontrasszos különbséget észre lehet venni? Nem volt még tft monitorom szóval nem tudom, hogy ezek a dolgok mennyire észrevehetőek. Szomszédomnak van 19-es samsung wide-os monitora, és az szerintem baromi szép.
Majd valahol meglesek egy 20 meg egy 22-es moncsit aztán majd döntök, de szerintem 20-as lesz belőle, mert lehet a 22-es nem fér el. -
Shad0w
senior tag
Hm, A 2232BW 369 euro (90563 huf). Ez kb. egy tizessel drágább mint a 226BW. És hogy mit is kap ezért a user? Sokkal nagyobb kontrasztarányt és nagyobb betekintési szöget. Sztm megéri kivárni legalább az első teszteket (külföldi oldalakon szeptemberre sztm már megjelennek).
A 206BW és a 226BW már kifutó termék, ezért már nehéz is beszerezni (edigital-ból én rendeltem az utsó 226BW-t, legalábbis azóta nemvolt raktáron..)
Ja és 20'' vs 22''. Ezis egy érdekes kérdés. Ha 20''-os mellett döntesz akkor számíts arra, hogy minden összetöpörödik pl. a betűk, amiket nem minden esetben lehet állítani (böngészésnél még nemgond, de pl. játékban én még nemtaláltam olyan opciót ahol a betűméretet lehetett állítani. 17''-os crt-n elvileg az 1280x960-as felbontással lehet elérni ezt a hatást). És effektíve kisebb képért ugyanannyit izzad a géped. (köszönhetően az ugyanakkora felbontásnak)
Ez csak az én véleményem. TE döntesz... -
hitman,
őstag
EMBEREK!!!
Most rendeltem egy ilyet
[link]
Remélem nem bánom meg...Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
N3v3r7and
tag
Mi a helyzet a 226CW-vel?
Csak most találtam... elméletileg pont olyan mint a BW, csak jobbak a színek és a bevilágítás. (Fura. Egy ideig úgy voltam, hogy kb ennyi a difi a 225BW és 226BW között is.) -
Vistaboy
veterán
A cikknek a hsz-eiben írta valaki, hogy 20K-val több. De ez igaz lehet, mert egyedül talán a 22-esnél egy picivel kevesebbel kerül többe, de a 206BW és a 2032BW között tuti hogy van annyi.
A kontrasztaránynál nem sokat veszel észre TN+Film panelnél, mert ezek az értékek csak akkor igazak, ha 100%-on használod a monitort, ami már vakító, ezért úgysem úgy fogod használni.
Sokkal szebb a TFT képe a CRT-nek a képétől, ezt majd Te is észre fogod venni.
hitman,: Nem fogod megbánni, jó kis monitor ez, Nekem a kistesója van, 205BW, és semmi bajom sincsen vele. Ez ráadásul már 2ms-es, tehát játékra Neked pont jó lesz.
-
Vistaboy
veterán
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Csak szeretném megkérdezni, hogy TFT monitoroknál lehet-e állítani a képméretet (szélesség, magasság) úgy, mint a CRT monitoroknál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UHD 4K Gamer Monitor Új 6Hó jótállás+Áfás számlával!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest