Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz d@minator #1740 üzenetére
gyorsan összenézek neked pár adatot
Samsung oldalán a monitorok közt kerestem
ezekszerint :
17'' TFT 1280x1024 --> 0,264mm
19'' TFT 1280x1024 --> 0,294mm
19'' wide TFT 1440x900 --> 0,285mm
20'' TFT 1600x1200 --> 0,255mm
20'' wide TFT 1680x1050 --> 0,258mm
21'' TFT 1600x1200 --> 0,270mm
21'' wide TFT 1680x1050 --> 0,270mm
22'' wide TFT 1680x1050 --> 0,282mm
24'' wide TFT 1920x1200 --> 0,270mm
27'' wide TFT 1920x1200 --> 0,303mm
30'' wide TFT 2560x1600 --> 0,250mm
(képponttávolságokat írtam le)
szóval mivel én 17'' TFT-hez vagyok szokva és számomra szebb képet ad mint a 19-es ezért én ha nagyobb monitort veszek olyat fogok majd venni aminek hasonló pixelmérete van. ezalapján esélyes a 20'' wide és sima (0,258mm,0,255mm) illetve a 21 wide és sima (0,270mm) meg persze a 22'' wide(0,282mm) és a 24'' wide(0,270mm)
nade
ha már monitort veszek nem vennék 4:3 képarányút szóval 20'' sima kilőve meg amúgyis drága lenne nagyon, 20'' wide okés bár annak egy pár százalékkal kisebb pixelei vannak mint a 17'' TFT-nek de még határeset, 21'' sima és wide is drága úgytudom úgyhogy marad a 22'' wide illetve a 24'' wide.
a 24'' rettentő drága még TN panelesben is számomra úgyhogy kiesett
ezek alapján 17'' TFT-ről válthatnék 20'' wide és 22'' wide-ra
egyik monitoron pár százalékkal kisebb pixelek lesznek (= szebb felbontás)
másik monitoron pár százalékkal nagyobb pixelek lesznek
úgyhogy erre írtam neked hogy nem a panel magassága a lényeg hanem a pixelméret illetve felbontás.
ha te csak a nagyobb pixeleket látod szépen akkor neked 19'' sima TFT kell
nekem a kisebb pixel tetszik jobban mert messziről is szépen látom
szóval nekem 20-22'' wide a menő.
üdvMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
d@minator
addikt
Nem tudom még nem próbáltam. 4:3 monitoron biztos. (pl. 17''-es CRT-is ha tudja)
A 22'' monitoron nagyobbak a pixelek.
Az LCD monitorok maximális felbontásban nyújtják a legjobb képet. Ha a 22-est maximumon járatod (1680x1050) nem lesz ''olyan csúnya'' hiába nagyobb a pixelméret.
Te eltértél a natív felbontástól ezért lett csúnya. -
-
d@minator
addikt
Legalább hasnos és szép kis gyűjtőmunkát végeztél.
Jól látod kétféle ember van. Egyik a pixelméretet a másik a monitorméretet részesíti előnyben.
Rengeteg ember gondolkozik úgy, mint én és 19''-es normál monitort vettek. Pedig rosszabb a 17''-nél, mert a felbontása ugyanolyan de nagyobb a pixelmérete. És sok ember aki 17-est vett is csak azért tette, mert drága volt neki a 19-es. Meg ha csúnyább képe lenne akkor miért gyártanak ilyet és miért veszik?
Widesreen-nél ugyanez a helyzet. Én a 22''-est részesítem előnyben. Te pedig a 20''-ast a kisebb pixelméret miatt.
Idézet egy internetes cikkből:
''Az egyes monitorméretek meghatározott felbontásra optimalizáltak. Néhány meghatározott monitorméretnél az alacsonyabb felbontás kevesebb képernyon lévo információt, de nagyobb méretu, könnyebben olvasható szöveget jelent. Vegyük azonban figyelembe, hogy minél nagyobb a felbontás, annál kisebbek lesznek a képen lévo objektumok, például a szövegek, ikonok stb. Adott monitorméret esetén a túl nagy felbontás rengeteg információt jelent, de a szöveg túl kis méretu lesz.''
Szerintem az utóbbi hozzászólásaink hasznosak mások számára és tisztáz egy-két dolgot. Ezek után mindenki döntse el maga, hogy a kisebb pixelméret-kisebb képernyőméret vagy a nagyobb pixelméret-nagyobb képernyő méretet részesíti előnyben.
[Szerkesztve] -
Norbi_01
csendes tag
válasz medvegy #1755 üzenetére
Nem hiszem h csalódott bárki is a külföldi tesztek alapján a 226-ban inkább a panel história miatt vannak, lehetnek gondok.Bár az általam belinkelt képek alapján a 226 csúnyán kikap a 2232-től!De hozzáteszem az egy 2232GW és nem BW csak remélni merem h ua panel van a BW-ben mint a GW-ben.
-
wwhy
veterán
válasz medvegy #1755 üzenetére
A te barátod (is) a guglii, annyi a teszt a 226BW-ről mint a nyű Lényegében (más esetekben is) az a gond, hogy a csúcsnak tartott saját panelt lecserélték, és az újak (pl. AUO), amelyek minősége (főként szín) elmaradt az S panel mögött. Ez a ''hiba'' különböző icc ill. icm színprofilokkal ''orvosolható'', de az emberekben ott a tudat, h ugyanannyi pénzért esetleg gyengébb monitort kaptak. Ha vkit tehát nem zavar ez a tény illetve elfogadja az adott színeket, akkor a 226BW (is) egy szuper monitor
[Szerkesztve]ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
d@minator
addikt
válasz d@minator #1756 üzenetére
''Az emberi szem felbontóképessége - fekete-fehér ábrát figyelembe véve - kb. 2', ennél kisebb látószög esetén már nem tudjuk megkülönböztetni egymástól a finom képrészleteket. Nincs értelme kisebb képelemek alkalmazásának, mint amekkorát ez a látószög - adott nézési távolságból - meghatároz.
Most rangsorolva TeeJay kigyűjtése alapján:
Legnagyobb információtartalom:
1. 20''W - 21''W - 22''W
2. 17''N - 19''N (bár csak 26 sorral)
Távolabbról is jól látod:
1. 19''N
2. 22''W
3. 21''W
4. 17''N
5. 20''W
Konkulzió: Ha távolabbról nézed a monitorod akkor a normál 19'' és a wide 20'' a jó választás. A 20''W-ot kell a legközelebbről nézni.
A pixelméret meg szerintem mindegy lehet az 1 cm-is ha mondjuk 100m-ről nézzük.
A munkahelyemen több mint 1 méterre van a monitor ezért nekem oda kicsi a 21W.
Itthon 70cm és 1m között nézem, a 17N épphogy megfelel ezért a 20''W nem lenne ideális.
Ezért rendeltem egy 21,6''-os Samsung 223BW-t amit holnap hoznak.- 62 300Ft
Már felnyomták az árát 70-re, nekem még a régi áron jön, az előbb hívtak. -
motivator
csendes tag
Milyen monitor van eladó?????????????
-
FuckeR19
senior tag
Sziasztok!!
Ma végre megkaptam a várva várt Samsung 225BW monitorom. Kérdésem az lenne h hogyan tudnám a szineket szépen beállitani? A betűk pedig el vannak mosódva kicsit, ezeken h tudnk segíteni? A progikat nem lehet feltelepitani Azok segítenének?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
d@minator
addikt
Fontolgasd csak. Árban ott van ahol a 206BW, ugyanúgy néz ki, 1,6''-lal nagyobb. DVI, HDCP, kompozit bemenetek, 3000:1 kontraszt. A ''tengerentúli'' változatáról (216BW) jókat írtak.
Ellenben ''csak'' 5ms válaszidejű. Most 8 asom van láttam már 14-est azzal sem volt gond. 5ms (GTG)-t még nem láttam de nem félek tőle, hogy kevés lesz. -
Vakbogár
csendes tag
Játékra mennyire jók ezek az értékek:16 ms (feketéből fehérbe), illetve 6 ms (szürkéből szürkébe).
A Dell-nek van két 24''-es monitora.Midkettőhöz ugyanezeket az értékeket adták meg.,
2407WFP
2407WFP-HCSzar az élet. Amikor már azt hiszed, hogy megkaptad életed legnagyobb pofonját akkor hirtelen, Bumm! Kapsz egy még nagyobbat.
-
Mauzes
addikt
válasz Norbi_01 #1757 üzenetére
Azért nem túl releváns ez az összehasonlítás, mert teljesen máshogy vannak belőve a monitorok, ezért összehasonlítani sem nagyon lehet őket. Elég, ha csak a könyvlapos képet nézed, teljesen kizárt, hogy azt fehéret a 226BW olyan sárgás-barnásan jelenítse meg normális esetben. És szerintem a 2232-nek magasabb a fényereje is, ezért a fekete összahsonlítása sem annyira korrekt az utolsó képen (bár ha mégsem, akkor viszont ebben pont a 2232 kapna ki csúnyán).
Ami mondjuk a legfurcsább, hogy a 226-nak mindig világít a bekapcsológombja, míg a 2232-nek csak az utolsó képen. Elég érdekes... -
TeeJay
félisten
ha jól olvastam a 2232BW leírását ott be lehet állítani hogy égjen-e a kék led a bekapcsoló gombon vagy sem.
azért van ez
nekem most nemtudom miért de nem jön be az a weblap (chello minimum)
de majd otthon megnézem én is a képeket mert nekem is jobban tetszik a 2232BW és árban meg úgyis kb annyira fog leesni mint a 225-226BW
príma monitor lesz azMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
d@minator
addikt
Egy hasznos link az ''öszes'' videókártya tesztjéről pár játék alatt. Két vidókártyát hasonlíthatsz egymáshoz többféle felbontásban.
Wide pártiak nézzétek az 1600x1200-as teszteket.[link] -
FuckeR19
senior tag
válasz d@minator #1773 üzenetére
Próbáltam aztis be nem segített. Sztem VGAvan lesz gond. Le sem merem írni h mivel haJtom meg mert röhögés lesz belőle (MX 400).....
Az én kártyám pont gariba van, de holnap kipróbálom egy normális kártyával, remélem segít. Az lehet a hiba h optimális felbontás 1680*1050 lenne és vga cask 1600*1024 bír és ezért kicsit elmosódott?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
FuckeR19
senior tag
-
addikt
válasz FuckeR19 #1778 üzenetére
Majd egy rövidebb használat után írj véleményt, érdekel mit gondolsz róla, lehet a topikjába is, nekem is ilyen van, és kiváncsi vagyok a véleményedre.
Még annyit, hogy mennyiért sikerült hozzájutnod?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Shad0w
senior tag
válasz Norbi_01 #1752 üzenetére
Úristen, mit tettek azzal a 226BW-vel?! Hát az nagyon messze van attól amit a sajátomon látok. Szal azaz összehasonlítás felejtős. (CRT-n is megnéztem, a jobb oldali képek semmivelsem jobbak, mint a saját moncsimon, bár nem egymás mellett néztem, de nemhiszem, hogy számottevő lenne a különbség)
-
N3v3r7and
tag
Valaki ért a kalibráláshoz?
Már egy ideje használom a 226CW-t, és végül kettő dolgot tudnék negatívumként megemlíteni:
- A jobb fent lévő color innovation felirat nem rendes felirat, hanem csak matrica
- A másik pedig úgy néz ki, hogy egy egyedi ''CW'' hiba: a fekete
Játékokban a sötét helyeken télleg semmit nem látni, mert egybeolvadnak a dolgok. (olyan részletmentes)
[link]
-erre szerencsére itt van a megoldás, de enyhén mondva nekem ez magas. Ami elsőre megzavart, hogy nekem ati driverem van.... valaki eligazítana? -
@Jack@
tag
Szevasztok!
Most szeretnék váltani széles képernyős tft-re, két példányt nézegetek komolyabban az ASUS MW221U-t és a Samsung 226BW-t.
Ha tundnátok pár olyan dolgot mondani róluk, ami segít a döntésben, azt megköszönném!
Üdv:
JackASUS P5Q-E; E8500; CoolerMaster HyperTX; 4GB CORSAIR DOMINATOR; BFG 8800GTS 512MB OC
-
-
N3v3r7and
tag
Miután már nincs feltűntetve sehol, így nem lehet megmondani de mindenhol azt olvasom, hogy S panel.
Nagy valószínüséggel viszont új panelról van szó. (''wide gamut...'')
Amúgy külföldi forumon olvastam, hogy másoknak is ugyanez a gondja és megoldható a lenti linkelt módon, de nekem nem megy -
d@minator
addikt
Samsung 223BW gyorsteszt:
Tegnapelőtt rendeltem ma már megkaptam. Röviden:
1.Külső
A doboza 15 cm-el nagyobb a 17''-énél LAN party-ra könnyen szállítható. A dobozt felnyitva abban a monitor, analóg és DVI-I kábel, hálózati kábel, CD papírok találhatók.
Kinézete, mint egy ravatalozó. Lakkfekete talp, lakkfekete keret aminek a betekintési szöge vagy 160 fok. Először zavaró, később úgyse azt nézed. Képen mindenesetre jobban néz ki. Jobb lett volna mattfekete keret és valami ezüst beütés a talpába. 51,4 cm széles 42,3 cm magas, 3,5 cm-el magasabb a 17''-esnél. A talpon a monitor nem forgatható és nem dönthető.
2.Kép
Először is pixelhibamentes vagy nyolc háttérszínnel is kipróbáltam. Bekapcsolás után csalódott voltam mert a fehér itt sem fehér és a fekete sem fekete.
Majd egymás mellé raktam a kétéves Samsung TFT-mat és ezt.
Ég-és föld. A régin a fehér koszos fehér ezen hozzá képest hófehér. A régin a fekete inkább barna ezen fekete.
Call of Duty alatt: a régin minden barnásabb. A 223BW-n a füst az fekete és az ég is kékebb. Nagyon jó a kontraszt amit a Magic Color-ral lehet még növelni. A windows színei szebbek majdnem, mint CRT-n.
3. Utánhúzás
Nincs. Call of Duty és Quake3 Arena ami elég pörgős, semmi utánhúzás.
4.Felbontás-teljesítmény
1680x1050 Call of Duty DirectX7 - 40-80 fps kiváló többi felbontást így nem néztem
1680x1050 Call of Duty DirectX9 - 13-22 fps játszhatatlan
1280x1024 Call of Duty DirectX9 - 18-32 fps még elmegy a kép homályosabb
1440x900 nem volt. Először zavart a nagy méret de aztán rájöttem, hogy messzire így könnyebb célozni, hamar megszoktam. Nagyon király. A fenti tesztek alatt minden csutkán volt pár dolgot visszavéve szerintem jól játszható lesz.
5. Betekintési szög. Ég és föld a régi és az új. Alig homályosodik, film alatt még úgyse. Nyugodtan körbe lehet ülni, de felesleges, mert 3-4 méterről is jól nézhető.
6.Alkalmazások
A betűk olvashatók és nem látok pixeleket! Sokkal ''simább'' a kép. Excel szuper széles a betűk mérete normális. Internet. Háát. Az nem használja ki a szélességet csak a magasságot. Bár az iwiwen nem kell görgetőt használni az egy oldalon lévő összes ismerős látszik.
Összegezve: Szuper a monitor, látszik a két év fejlődés. Ettől jobbat általános célra nem kell venni. Kutyát nem érdekli ha játszik, hogy feketébb még ennél is a füst és kékebb az ég. Akkor észre sem veszed.
Szerintem megérte a 63 000 Ft-ot. Örülök , hogy nem vettem 226BW-t azért a 3ms-ért és 0,4 inch-ért nem éri meg az árát. Nekem.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
válasz d@minator #1788 üzenetére
1000:1 kontraszt miatt jobb mint a régi TFT-d szerintem
én 17-es Fujitsu Siemens előtt ülök pesten aminek 400:1 a kontrasztja
na ott már alul felül jobboldalt baloldalt tényleg tiszta fehérség van vastagon
hát igen 2-3év alatt fejlődött picit a TN panel isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
d@minator
addikt
Neked is bátran ajánlom garantáltan nem fogsz látni lópixeleket.
Én is meglepődtem amikor megláttam hiszen a 17''-esnek kisebbekek a pixelei. Mégis valahogy jobban kirajzolódnak rajta a sorok és az oszlopok.
Kiegészítvén a táblázatodat:
21,6'' - 1680x1020- 0,276 mm pixelméret -
-
Cyno
tag
-
d@minator
addikt
válasz Vakbogár #1798 üzenetére
Igen MSI-7600GT-vel alapon. Rosszul írtam a Call of Duty 2-vel teszteltem nem a CoD1-el. De biztos rájöttetek, mert a CoD1-ben nem lehetett választani Dx7 és Dx9 között.
A word elég jó, 100%os nagyítás (azaz alap) 12-es betűméret kitűnően olvashatók a dokomentumok. Legalább a 80%-a látszik egy A4 lapnak mivel a fenti eszköztárban egy sorban elfér ami kell.
A vonalzó kikapcsolásával egymás mellet két dokumentum is elfér (pl az 1. és a 2. oldal)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest