Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz martonx #9772 üzenetére

Kérdése alapján már a táblákban kódolva van a struktúra (ki-kinek gyermeke) ezt kéne dekódolni és meghatározni, hogy a gráf csúcsai hogyan nézzenek ki kódba öntve, illetve hogyan tárolják a köztük lévő relációkat.

A kérdés nekem arra utal, hogy nem tudja, hogy a "normál" tömbökön túl van még dinamikusan bővíthető tömb, több dimentiós tömb illetve más ravaszabb struktúrák. Tapogatózik, hogy hogyan lehetne sok relációt flexibilisen tárolni, felépíteni.

Sokimm
    Én azzal kezdeném, hogy
    -(1)
    körbenéznék, hogy milyen az általad használt UI-keretrendszerben támogatott gráf-megjelenító komponens van és melyiket szeretnéd viszont látni.

-(2)
    Megnézném, hogy annak mi a publikus interfésze, milyen formában várja a gráfot. Valószínűleg előírja a csúcsok és esetleg élek osztály-formátumát. Neked ehhez kell alkalmazkodni, ebben a struktúrában kell felépítened az adatbázis alapján a gráfot. Feltéve, ha nem akarsz saját UI- komponenst gyárani ;]

-(3)
    Megnézném, hogy az adatbázis által kódolt gráf-csúcs szomszédossági információt hogyan tudom dekódolni és ebből előállítani azt a runtime-struktúrát ami a UI-komponensnek kell.

Minnél közelebb van az adatbázis által kódolt struktúra ahhoz ahogyan a UI komponens várja annál inkább jobb pozícióban vagy. Minnél távolabb, annál rosszabb.

-(4)
    Lehet hogy kell egy C# és/vagy gráfalgoritmus gyorstalpaló. Kérdésed alapján csak az egydimenziós tömböket ismered. Jó lesz ha képbe kerülsz a List<>, Queue<>, Stack<>, Dictionary<,>, HashSet<>, LinkedList<> típusokkal C# oldalon, ha csinálni is kell valamit a gráfokkal. Ugyanez vonatkozik a gráfalgoritmusokra. Feljebb volt is egy olvasós link #9770.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés