Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vimes

senior tag

válasz Karma #5386 üzenetére

Köszönöm a választ, illetve a javaslaatokat. Ha időm engedni fogja, az általad megírt "1 sor/feladat" programot is megnézem. Viszont most ehhez szólnék hozzá:
    " Azt még elfogadom sok szemöldökborzolás mellett, hogy a LINQ 2 Objectset nem tanítják -mert így az összes érettségi feladat megoldható lenne egy-egy sorban -, de tömbök? Komolyan? Mindkettőtöknél nagyon megy ez, ezért hiszem hogy valami központi oka van..."

Ha a struktura használatát az "informatika" tanárunk mutatta volna. Az a szomorú helyzet, h erre az érettségi megoldás forráskódjából jöttem rá, h "jé, így is lehet". Valószínűnek tartom, hogy azt sem tudja, hogy mi az. Az, hogy egy hónapja nem viszek fakultációra programozást, az elárjulja, hogy milyen szinten is van az informatikaoktatás az iskolában. Tudnék mesélni érdekes dolgokat az emelt info felkészítésről. Mondjuk Excel meg Access terén nem ilyen rossz a helyzet, de jó se. Visszatérve az előző gondolathoz, akkor találtam rá, a struktúrára, amikor már meguntam minden feladathoz külön FileStream-et nyitni. Azt hiszem van még egy olyan forráskódom valahol, de azzal nem ijesztegetek senkit. Nyilván az is közrejátszik, hogy az iskola profilja nem az informatika, és kevesen mennek innen info érettségizni (főleg emeltre). Na oda akartam kilyukadni, hogy te gondolsz vmit, hogy milyen rosszul oktatják a programozást/informatikát, közben meg annál is rosszabb egyes helyeken a helyzet. :(

• MATEO6600

őstag

válasz Karma #5386 üzenetére

A közoktatás le van maradva, ez igaz, de te könnyen beszélsz ekkora tudással.
    Egy kezdő diáknak, szerintem, először az ilyen alapokat kell megtanítani rendesen, hogy értse a későbbi technikákat is.
    Én biztos nem tanítanék Lista, meg LINQ használatot, amíg rendesen nem tud valaki tömböket meg ciklusokat használni. Az érettségi erről szól, az alapokra helyezi a hangsúlyt.
    Egyébként oké, hogy a Listát könnyű használni, de így kevésbé alakul ki a diákokban az algoritmikus gondolkodás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés