Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ReSeTer

senior tag

válasz pmonitor #10197 üzenetére

Köszönöm megnézem.

@pmonitor most egy kicsit nehéz lenne, mert elég sok helyről épül fel. De majd megpróbálom valahogy szeparálni.

Viszont egy másik problémába ütköztem:

Van egy excel fájl. Egy c# programban az user beír egy kulcsszót, mely több sorban is megtalálható lesz valószínűleg az excelben, (felülről lefele vizsgál sorban a program).
    A program kinyeri, hogy mely sorokban volt megtalálható a kulcsszó. Ezzel kapunk egy int listát. Ezután ezekből a sorokból kinyerem egy adott oszlop tartalmát és listába szedem ugyanebben a sorrendben (ez fontos!), ahogy a sortalálatok jöttek. Ezzel elkészült egy string lista.
    Van egy listbox.
    A listbox source a string lista. Ezt fogja látni az user mint találat.
    User kiválaszt több elemet a listából, fogalmam sincs melyeket.
    Ezt a collectiont szeretném felhasználni egy methodban, amit elvileg a ListBox.SelectedIndices tartalmazza?

Na itt jön a bonyolult része, legalábbis amit nem tudom, hogy hogyan kellene csinálni.
    Ebben a methodban egy word dokumentumba be akarom illeszteni az user által kiválasztott elemeket tartalmazó excel sorból egy MÁSIK OSZLOP tartalmát egyenként.

Logikám szerint szükségem van arra az információra, hogy amit az user kiválasztott elemeket, azoknak mi az excel sorazonosítója és onnantól már tudok oszlopot választani.
    Ehhez tudom kellene, hogy amit kiválasztott user az hanyadik volt a string listában, az ugye egyenlő az int listával, ami meg már tartalmazza az excel sor azonosítót.
    Ezt a részét nem tudom, hogy hogyan lehetne kinyerni, hogy amit az user kiválasztott azok az elemek hanyadikak voltak a teljes string listában.

Valami ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák