Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Syl #2810 üzenetére

Igen, sejtettem, hogy ezért írtad, viszont ez nekem egyelőre X akta, hogy hogyan hozzá(to)k össze. A NAT csak annyit tesz hozzá a folyamathoz, hogy a másik irányban nem működik port nyitás nélkül (tehát ha a guest-en kellene elérni a share-t), mert a file-share nagyszerűen NAT-olható, így a guest-ről probléma nélkül meg kell tudnod szólítani egy adott IP címet fileshare-en (persze itt felmerülhetnek problémák, pl. ha a VBox belső NAT IP tartománya egyezik a külső NAT tartománnyal, vagy a megszólítandó (külsőnek hitt) IP is a belső NAT tartományba esik, viszont viszonylag ritkán használt IP-ket használ erre a VBox, így ezt kizárnám).
    A hálózatfelfedezés pedig csak a felfedezéshez kell (az elérhető host-ok listájának begyűjtéséhez). Egy konkrét host enélkül is megszólítható (persze itt még esetleg névfeloldási probléma is felmerül, így pontosítanám azzal, hogy IP alapján mindenképpen).
    Talán azt tudom elképzelni, hogy a gép rövid nevével szólítanád meg és azon segít, ha bridge módban van a kártya, mert valamilyen nem (egyszerűen) NAT-olható protokollal gyűjti be a nevét a guest.

Új hozzászólás Aktív témák