Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #29281 üzenetére
Nem értem most mire akarsz kilyukadni. Szerintem nekem simán benne van az mft lomtáram 600-ban. Sőt. Mióta elszaporodtak a középkategóriás okostelók a családban nem viszem magammal sehova. Time laps, éjszakai fotók, makró, egy-egy portré. Fotóra ritkán, videóra alig használom. Ezért érdekelne egy tényleg jó és megbízható teszt.
KukacmanKukcaman hátha megejti egyszer.
Aki pénzt is keres vele azt ne keverjük ide. Ott az utómunka miatt kell a tartalék. -
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #29278 üzenetére
A pro három gyutávot kínál. 13, 26, 77 mm. Egy átlag kitzoom ennél gyengébb. Egy rendes turista zoom azért még mindig fél millió. Nem figyelsz. Maradjunk a keretnél. 600-ig vessük össze valamelyik ff kittel. Pl. Nikon z5 kit vagy fényerőben ekvivalens crop kittel.
Még mindig értelmesebb egy szifon, mint balfaszkodni egy XT3 vagy A7 kittel. Amit fél év után már soha nem viszel magaddal.
Engem egyetlen dolog tart vissza egy 13 protól. Egyszerűen nem akarok vigyázni a telefonomra. Használati fogyóeszköz a telefon nálam. -
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #29276 üzenetére
5 éve még lett volna értelme a kérdésednek. Iphone-ban nem a kamera a nagy durranás. Mindig volt a piacon fényerősebb, több megapixeles. A "computing photography" rész volt mindig a versenytársak előtt és lassan a céleszközöket gyártókat is lehagyhatja. Szerintem érdekes kérdés akár manapság is, hogy point and shot felhasználásban egyáltalán van e még létjogosultsága egy hasonló árú közepes vagy belépő kitnek. Van akkora minőségkülönbség, hogy megérje? Nyilván a csúcs vázak, csúcs obikkal még jobbak. De ott már több milliós az árfekvés. Engem érdekelne egy ilyen összevetés nem Iphone vagy Sony influencer kezéből.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #29274 üzenetére
Köszi! Szépen szűri a zajt. Azért egy 500 ezres vagy mire leírom 600 ezres cucctól (pravda szerint mo. baráti állam, jobbanteljesít) el is várható, hogy elfogadható eredményt produkáljon minden körülmények közt. Ezeknek a teszteknek úgy lenne értelme, hogy egy botra mellé rögzítesz egy szintén 600 ezres setupot standard-auto beállítással. G80-nal nem tudnád megcsinálni? Ha jól emlékszem neked az van.
-
hibavissza
veterán
válasz
taranis #29215 üzenetére
Szerintem te szivatsz. Nem èrtem mit nem lehet ezen èrteni. A ponyva a frontlencse. Ami ott nem jut be az nincs. A FF obi frontlencsèje àltal begyűjtött fènyt csak lencsès adapterrel tudod jól hasznosítani MFT-n. Màr az adapteren àtjutott maradèkot. Ha nincs lencse csak adpter, akkor a fotonok negyede (se) èri el az èrzèkelő. Az kèt blende.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
válasz
taranis #29188 üzenetére
Mert a vevőnek jelet adsz el, nem T értéket. A lényeg, hogy hány darab foton képes becsapódni a szenzor érzékelőjére.
Kiállsz az esőbe két kifeszített ponyvával, közepükön egy lyukkal, a lyukak alatt egy-egy üveg, melyek lehúzzák kissé a ponyvát, tehát a ponyva középtájra lejt, az üvegbe gyűlik a víz.
Az egyik ponyva 1 nm a másik 4 nm.
Egy óra alatt melyik üvegben lesz több víz? -
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #29173 üzenetére
Szerintem már az alapoknál elvesztetted a fonalat.
Szerinted hol van több pixel? 1 vagy 4 négyzetméteren? Minek belemenni fizikai meghatározásokba? Google keresője mindenkinek van. Ha nem tudod rákeresel b+
Azt mondtad elolvastad a Dpreview cikkét. Abban tök normálisan le van írva ez az egész.
-
hibavissza
veterán
válasz
taranis #29167 üzenetére
Nagyon lebutítva a modellünket, ebben az esetben - mármint a ff szenzoron is egynegyed rész leadott áramát tekintjük - akkor azonos. Miért különbözne? Ugyan akkora napelemmel ugyan annyi parciális sugárzásból csinálunk áramot. DE, az MFT szenzoron nem kapsz fókuszált - azaz azonos fényáramú - képet közgyűrű nélkül. Ami megint rontja a T(ransmission) értéket. Szóródás miatt. Tehát valós körülmények között még ekkor sem lesz azonos a jel-zaj viszony. (Továbbra is csak azonos szenzor technológiák esetén ügye.)
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #29164 üzenetére
Te az expót adod el vagy a feldolgozott jelet? Jelből a FF többet ad. Amiket írsz azok most nem releváns értékek. Kizárólag a T érték és a fényt hasznosító szenzor mérete érdekes. A többi nem befolyásolja az előállított áramot. (Értelemszerűen még mindig alap az azonos technológia.)
-
hibavissza
veterán
válasz
kovsol #29153 üzenetére
Egy X570-es lap nem azért kerül többe, mert csak. Hanem ha belerakod a CPU-t akkor teljes szávszélességet tud nyújtani neki minden területen.
És ez szintetikus teszteken kívül érezhető? PCIe 3 vs 4 egy darab lépcső. 20 Ft-ot megér látatlanban, de többet nem. Kérdés a napi rutinban jelent valós időmegtakarítást? A különbségből vegyen jobb hűtőt. Sztm.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #29162 üzenetére
Ennek kiküszöbölésére vetik be a focal reducert. De vele sem kapod vissza az eredeti fénymennyiséget, mivel a reduszerben lévő lencse és a szóródás igen nagy veszteséget okoz. Az eredeti FF lencse T értéke jelentősen romlik. Így a növelni kell az erősítést ugyan akkora záridő eléréséhez.
-
hibavissza
veterán
válasz
taranis #29132 üzenetére
Nem igaz. Egyszerűen fel nem foghatom miért gondolod ezt. Mostanában Nobel díjat osztogatnak a meghágásáért, de szerintem mi most nem ebbe az irányba haladunk.
X a belépő fénymennyiség. Ennek ügye leesik a háromnegyede (jóval több, de ezt most engedjük el), mivel az érzékelő negyed akkora részét fogja fel. X/4=X ? Ezt hogy?
Mi termel több áramot 1 nm napelem vagy 4 nm napelem? -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #29159 üzenetére
M1 Macmini a legjobb ma kapható PC. Összevetették valahol a legerősebb AMD APU-val (ki kéne gugliznom, de lusta vagyok). Kanyarban sincs az AMD. Pedig a Mac még olcsóbb is. Intelben az új I9 hozza a proci szintjét, de a fogyasztás sokszoros. Ami a pénztárcán kívül sem a méretre, sem a zajra nincs jó hatással.
3060-nal (1080/2070/stb) szerelt konfig hoz érzékelhető többletet teljesítményben, de zajban, fogyasztásban is. -
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #29128 üzenetére
Ja, ok. Ebből nekem az derül ki, hogy egyáltalán nem vagy képben. Akkora katyvasz amit írsz, hogy ehhez a fórum keretein belül nekem nincs türelmem. Nem bántásiból írom. Lehet csak késő van és én nem értem meg mit akarsz kérdezni. Próbáld kicsit átgondolni mit ír a nozs által linkelt cikk és amit írtam a redúszerekről. Minden le van írva. Ott amúgy megint "elqúrtam" egy számot teoretikus síkon, de tudtommal nincs 0,9-nél "gyorsabb" üveg FF-en.
-
hibavissza
veterán
válasz
Simon04 #29118 üzenetére
Egy-két furcsaság azért van ebben a listában. Minek külön rendszer SSD, ha van egy penge M2-es? Vegyél abból két terásat inkább. Memóriát mindig az elérhető legnagyobb tömbből és a pénztárcánkhoz szabott késleltetéssel veszünk. Tudtommal van 32 GB-os RAM is. Tehát 2/4x32 GB a RAM. Tápból CSAK Seasonic. A többi dzsunka. DVD???? Legföljebb külső, ha kell a nagyinak.
Alaplapból a legolcsóbbat amiben van elég konnektor. Minden más parasztvakítás. Csak tunungosoknak érdemes alapnál komolyabbat venni. HDD-ből az 1 tera nagyon szűk. 3x2 terra kell. Egy amit használsz, egy amire mentesz és egy más helyrajzi számon lévő backup. Ha van torrent akkor egy noti 1 terrás is kelleni fog. Én már csak noti hdd-t vennék amúgy. -
hibavissza
veterán
válasz
Simon04 #29118 üzenetére
Tudtommal Ropi megkárosította egy csomó ügyfelét ezért remetének állt. Bár itt a fórumon szerintem elég hasznos írásai voltak.
Gépvásárlás: bármelyik M1 procis Mac gusztus szerint. PC halott. Akinek Win only alkalmazásai vannak persze muszáj vagy aki elvan egy közepes APU-val az budget megoldást jobban talál, de esetedben egyik sem igaz. Amit írtál teljesen értelmetlen konfig erre a célra. Persze, ha gémerkedsz is rajta akkor vedd meg. Annyit tennék hozzá, hogy HDD-ben érdemes NAS-ban és min. 2 TB-ban gondolkozni az elejétől és akkor lehet mITX-ben is tervezni a gépet.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #29121 üzenetére
az apsc 18 mm f1,8 sem lesz egyenèrtèkű egy 28 mm f1.8-cal-->
-->az apsc 18 mm f1,8 sem lesz egyenèrtèkű egy MFT 14 mm f0,9-cel (ekv. 28 f1,8) -
hibavissza
veterán
válasz
taranis #29119 üzenetére
FF 2,8 az pont nègyszer "fènyesebb" mint MFT 2,8. Mert ha nincs focal reducer akkor ahogy írtad "elvèsz" a fèny hàromnegyede. Ha van akkor pedig elnyeli egy részét a focal reduszerben lévő gatya lencse. Hogy bonyolítsuk, az apsc 18 mm f1,8 sem lesz egyenèrtèkű egy 28 mm f1.8-cal mert alà pattintasz egy focal reducert. Egy natív, FF 28 milis lencsènek hasonló T èrtèkkel sokkal nagyobb àtmèrőjű üvegei vannak mint apsc megfelelőjènek, plusz foton elnyelès a reducerben. Remèlem így màr èrthető neked.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #29114 üzenetére
MFT-t könnyű ekv. FF-re számolni. Negyed annyi fotont képes gyűjteni, mivel az érzékelő a negyede. Az két fényérték. Tehát egy MFT f2,8-as rekesszel lőtt kép pont annyi információt (fotonból elektronáram) tartalmaz mint ugyan az a kép FF 5,6-tal meglőve.
A DOF-ot nincs értelme ilyenkor taglalni, mert az nem befolyásolja a fényerőt. Az a T érték.
Nyilván ez az összefüggés csak azonos technológiájú szenzorokra és T értékű obikra igaz.
Egyáltalán nem bonyolult.A focal reducer nem csinál FF fényerejű obit semmiből. Csak a DOF lesz hasonló, mivel van benne egy kétes eredetű lencse ismeretlen T értékkel és rendszerint a teljes optikai rendszer (fénygyűjtő lencsék) is kisebbek. Nagyobb lencse-->több döglött hangya. Már aki kiskorában efféle szadista játékokban részt vett és nem tud kör felületet számolni.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #29057 üzenetére
Azon gondolkoztam, ha nem megy nekik az Internal RAW csak dobják fel a forráskódot valamelyik ML threadbe. Kövi héten meg lesz.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #29064 üzenetére
Jó áron lenne, ha használnám az 50-est. Évek óta meg se piszkáltam a fiók alján. Pedig sokáig kedvencem volt. Ha 85-öst adnának ajándékba már rég megvettem volna.
Sajnos L bajonettre még nincs olcsó-szar. A Z5-öt is csak a Viltrox 85 miatt néztem. De abból meg folyamatosan van eladó használt úgyhogy tuti van valami gyíkja. -
hibavissza
veterán
Apropó! Beépített ND-ről van hír GH6-nál? Vagy az is csak ijesztés volt?
-
hibavissza
veterán
putler bábjátéka miatt lemaradok a lényegről
Se központi zár, se korszerű AF. Ez a dupla eősítéses dinamikanövelés már a GH5s-en sem jött be, nem érte el egy S5 dinamikáját. Most jobb lesz?
Mit kaptunk valójában: 4K120p-t és egy origami egérmozit. Internal RAW ígéretet
. 2300 dollárért.....
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28990 üzenetére
Ha pénzért jót kéne leadnom szerintem manuáloznék én is. Mert akkor érzékelem, ha rontok. AF-nél tényleg sokszor csak utólag venni észre. Amúgy nekem a Sonykban nem is az AF tetszik legjobban, hanem a peaking. Teljesen jól használható. Főleg külső monitoron. Panasonicon az is pocsék. Még a manuálok közvetlen meghajtásával is szenvedős. A gyári AF lencsék távvezérelt fókuszmotorjával szint lehetetlen a peaking. Én egyszerűen nézem az egérmozin az élességet. Ekkora DOF-nál monitoron sem lesz nagyon máshol. Ez akkor gond mikor rekeszelni kell. F5,6 felett MFT-n szinte minden élesnek hat az egérmozin, ha nem közeli a tárgytáv.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28984 üzenetére
Azért durva, hogy ekv. f8-on hogy eldobja a fókuszt. 0:44-nél. A többire szerintem a GH5 is képes. F1,7-es rekeszt használva lehetne kontextusba helyezni a konkurensekkel. Lenne kacagás egy f8-on készített a74 fókusztesztre....
Ezeken a tárgytávokon ezekkel a rekeszértékekel eddig sem volt tragikus a helyzet. Az Olynak az volt nagy hibája, hogy közelieknél random ráállt a háttérre. Azon úgy tűnik most sem sikerült javítani. -
hibavissza
veterán
Összefoglalom. Gyerekvideózás. Az a 6300 4K-ban alkalmatlan rohangálós eseményvideóra gimbal nélkül. Egyrészt a rolling és shaking másrészt a kijelző fényereje miatt. 6300 fHD vs Gopro10 4K (Iphone 13 pro) képminőség összehasonlításban mindenképp a Gopro 10 (Iphone 13 pro). És azt tényleg zsebre teszed.
Ha kell egy játszós gép ami tisztességes videót tud akkor teljesen jó vétel a 6300. Legfeljebb eladod.
-
hibavissza
veterán
Sokat nem èrdemes azèrt beletenni a projektbe. 6-7 èves kora utàn màr nem engedi magàt fotóztatni egyik gyerek sem. Videót meg felejtsd is el. Lopva, alkalmakkor engedik. Vagy színèsz lesz. Màsrèszt, ha màsra nem hasznàlod a gèpet mitől maceràs a szett? Nem kell hasznàlat utàn szètszedni. Egy mozdulat kivenni a fiókból, tàskàból.
-
hibavissza
veterán
Nem akarlak letörni, de ez gimbal nélkül elég tré eredményt fog adni. Az obiba épített stabi csak az apró kézremegést fogja. Nincs ezzel gond csak plusz kiadás. Erre azért számíts.
Ami az a6300-ból kipottyan az sem bajnok look. Mind fotóra, mind videóra ráfér az utómunka. Mondjuk ez teljesen szubjektív.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28910 üzenetére
Az 1,7 az durva. Obi szinten én ellenék a kittel meg egy 85-ös Viltrox-szal. A7-re nincs igazán jó kitobi. Sony ellophatná a Pana 20-60-at. Sonynak ellenben ott a 85-ös remek áron. A Pana S5 most jó akcióban lenne, ha nem 50-est, hanem 85-öst adnának ajándékba a kithez. Még nem az igazi. Megvárom míg minden drágább lesz.
-
hibavissza
veterán
Nikon z5-öt húzzátok le légyszi. Már megint mit nem látok, hogy jó vételnek ítélem. Elég pöpec fHD-t tud.
-
hibavissza
veterán
Ha elèg gyors a szenzor ès kèpes folyamatosan rögzíteni 240 fps-sel a dfd-nek elegendő felbontàsban, monokróm módban ès csak minden 24. vagy 50. kèpkocka full readout, tudna jó lenni. Fotó módban 240 fps-sel megy ès ott azèrt van egy elfogadhatóan hasznàlható követő af.
A pdaf nem jelent automatikusan Sony szintű c-af-et. Làsd Olympus. Èn mèg remènykedem. Màr egy S5 szintű rendszerrel együt lehet èlni amatőrkènt. Minden màsra Sony. -
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28814 üzenetére
Basszus minden le van írva a linkelt cikkben. Nem tudok hozzátenni semmit. A saját készülékeden nem véletlenül van lehetőség a gamma állítására. Mert kellhet. Viszont eltérő gammánál nincs értelme pontos színvisszaadáson lamentálni.
A jelenlegi rendszer rossz. Ideális az lenne, ha minden 10 biten futna. De akkor is valaki napfényes szobában akarja nézni a képeket, filmet és rátenyerel a fényerő gombra. Már megint oda a szín.
Jó dolog ez a color menedzsment, de helyén kellene kezelni. Ettől nem lesz valami jó vagy rossz. Túlliheged. Ez nem ipar. Itt józsipistának készítesz valami kézműves portékát a sárkunyhódban
Nem azt mondom, hogy szarni bele, de a mostani videós szabványok annyira ergyák, hogy nem nagyon tudsz mást tenni. Fotónál is ez van amúgy. A képek 99%-a Instán vagy fészen végzi egy mobilon megtekintve. Insta sRGB-t sem képes kezelni.
-
hibavissza
veterán
A denzitás mérés szép dolog. Örülök, hogy betartjátok a technológiát. Gondolom ma már nehezebb a piac. Muszáj minőséget produkálni. ( Remélhetőleg nem a 2001-es géppel és azonos gyártású festékkel, hordozóval. Különben oda a konzisztencia.) Amiben biztos vagyok, hogy mikor én jártam fotólaborba olyan ocsmány eredmények születtek, hogy nem sírom vissza. Manapság meg inkább kinyomtatom magamnak ami kell.
-
hibavissza
veterán
Nem tudom meggyőzni hogy a világ össze laborja egy színnel dolgozik , naponta korrigálja magát az adott szinhez és a képét hiába viszi be három várossal arrébb akkor is ilyen képet kap
Ezen nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Fotólabor meg a konzisztens színek...szerencsére már nincs szükségem a "fotólabor" szolgáltatására régóta, de emlékeim alapján ez akkora kamu, hogy leesik a hold az égről.
Vagy manapság minden fotólaboros évi 150 ezerért kalibrált spektróval méreget minden műszak után? Ha igen akkor tévedtem.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28793 üzenetére
Én úgy tudom HDR600 plecsnitől kell(ene) a 10 bit. De lehet a HDR400-nál is feltétel. Amire persze a gyártók tojnak nagy ívben. Az én TV-m is HDR400-as, de 8 bit. Samsung. Feltételezem az OLED-ek már mind 10 bitesek.
Ami 10 bit LCD az is FRC-s feltehetőleg. A natív 10 bites panel még monitorban is drága. -
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28791 üzenetére
Egyszer már leírtam. Ez amiatt van, hogy 8 bites a megjelenítés. Az analóg időkből itt ragadt, amúgy semmire sem jó gammával érik el a dinamikai lépcsőket. 9 bitnél már nem kellene gamma érték. Van input és korrekciós gamma. Ha 8 bites a lánc végig az input gammát kellene tartani. Ami valójában két külön görbe az emberi látás miatt. Ezt persze elsikálják az NLE-k és ráhúznak egy gammát. Sajnos szarni kell az egészbe. 8 biten nincs értelme színmenedzselésről értekezni még optimális láncnál sem. A tv-k 90%-a 8 bites.
Ezért fontos a kolorista. Olyan butított színpalettára tenni az anyagot ami Manyinéni teszkós tévéjén is kinéz valahogy, de egy moziban is le lehet adni. Nyilván Manyinéni sötétnek fogja találni a képet, ha a szomszéd nem tekeri fel a gammát a tv-n (kimeneti). -
hibavissza
veterán
A gx80/g80 gépekkel kapsz egy elég jó vázstabit. Ha nyakpánton van a váz és azt kifeszítve képelsz nem kell gimbal, állvány. Követő AF nincs bene cserébe. A Sonyval cipelhetsz gimbalt, állványt. Ha nem eladásra videózól nem kérdés, hogy Pana. Bosszantó az af gyengesége, de károd nem származik belőle. Kicsit előre kell gondolkodni. Ellenben a tököm cipeljen még egy táskát és a folyamatos rázkódás stabilizálása postban elég unalmas tud lenni egy idő után. Őszintén, sokszor a gx80 is otthon marad már. Egy 120-150 ezres Samsung igazából bármire elég emlékképek szintjén. Sokkal fontosabb a jó kompozíció és a pillanat elkapása.
Évek óta ez van egyébként. Ha értelmes előrelépést akarsz erről a szintről akkor valahol a milliós kategóriában találod magad. Oda már kell egy adag fanatizmus, ha nem keresel pénzt a felszereléseddel. Annyi minden értelmesebb dologra el lehet szórni a vagyonkát.
-
hibavissza
veterán
válasz
firefalcon #28739 üzenetére
Ha a Pana appon keresztül vezèrled a gx80-at, akkor vezetèkről, dummy aksival kell etetned a gèpet ès a telefon sem àrt, ha vezetèken lóg. Sokat àramot fogyaszt a wifi kàrtya ès bekapcsolt kijelző. Nem dealbreaker, de nem àrt tudni. Panàval azèrt jàrsz jobban, mert gyakorlatilag professzionàkis 4K minősèget tud gombokèrt. Igaz sok kompromisszummal. Úgy is 4k-ban fogod hasznàlni. Sokkal jobb.
A màsik kèrdès, hogy mièrt húztak el a telefonok szoftveresen? Darabszàm. Szinte làthatatlan a kameràk piaca a mobilokèhoz kèpest. Óriàsi üzlet. Cserèbe a kamera gyàrtók jó dràgàn mèrik a szabad utómunkàt biztosító formàtumban felvevő vàzaikat. Gondolom felmèrtèk, hogy úgy is csak az marad èletben akit Apple felvàsàrol.
-
hibavissza
veterán
válasz
firefalcon #28727 üzenetére
Az EosM50 elég rendesen ki van vesézve. Itt van egy random: [link]
-
hibavissza
veterán
válasz
firefalcon #28725 üzenetére
Nem ismerem a hasznàlt piacot. Újonnan 250 a kit. Ennèl a vàznàl a 4k elèg korlàtozott. Crop, jello, focus. A fHD-ja nem rossz, de a jó nem ilyen. Megint csak azt mondom, hogy nem hiperugràs. Ettől mèg neked megfelelhet.
-
hibavissza
veterán
válasz
firefalcon #28718 üzenetére
Nem tudom neked mit takar a flip kijelző. Ha magad felè fordíthatósàgot akkor kiesik a Pana GX80 ès az a6100 is necces. Nem kimondottan az objektívtől lesz valami mozis, de a mozissàgtól egy kitobi vagy alap normàk fix esik a legtàvolabb. A jó af egyàltalàn nem lesz meg 130-ból. De az rendezvèny videózàsnàl nèlkülözhetetlen.
-
hibavissza
veterán
válasz
firefalcon #28716 üzenetére
Ennyiből nem igazán. Én MIST filter, világítás, utómunka vonalon fejlesztenék, ha még nem maxoltad ki. Ha már igen akkor, egy Gopro 7 vagy 10 előrelépés lehet talán. Kamera vonalon egy Pana G7/gx800+valami manuális obi kijöhet ennyiből. Az ár eléggé korlátozza az elérhető látószögeket. UWA kizárva, míg telefonnal, Goproval adott. 60 fps csak fHD ezekkel a vázakkal. Ami azért nem egy hiperugrás az S9+-hoz képest, ha van fény.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28626 üzenetére
Fogd meg a söröm!
Én mindig csak annyiért veszek fotós cuccot, hogy ne érezze meg a havi keret. Nem spórolok rá. Így annyira nem is féltem. Használni szeretem a dolgaim, nem óvogatni.
Ezért van 10 éves avensisem. Kövi hónapba veszek egy másikat, ha gondom van. Gurulni meg ez is gurul.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28624 üzenetére
Itthon hallottam olyat, hogy 50 ezerért megcsinálnak egy komplett esküvőt. Mondjuk csak vacsora volt, lakodalom nem. Csókánál volt egy 70d meg egy 40d kitobival, 50-essel. Világítás kimerült egy vaku+terelőlap képében. Szerintem használt cuccokkal tolta. Láttam képeket a fészen. A képek nagy része nem is lett gané. Komponálni tudott. Ez a magyar valóság.
Videózásnál is meg van ugyan ez. 10 bit, 4K....hahaha. Az 50 ezres teszkós lcd tévére?5000 euróért váz...még ha bérled is, leejted azért dolgozol két évig, hogy kifizesd. Akár hogy számolom, nem lehet ezt sem színvonalasan csinálni főállásként.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28613 üzenetére
Van fotós ismerősöm aki ebből él. Nem tervez semmivel évekig. Sokkal hamarabb jönnek a problémák. A fő eszközei mindig pár évesek maximum. Iszonyatos darálás van, ha csak ebből kell eltartanod a családod.
Én kívülállóként csak megjegyeztem, hogy az itt elhangzott vállalási árakkal soha nem fogja kitermelni az árát egy 5000 dollár körüli setup. Bérelni mindig lutri. Egy 5000 dolláros setup bérlése, biztosítása ritkán olcsó mulatság. Fogalmam sincs ma mennyiért lehet bérelni, de ha mindenki bérelni fog, annak is elszáll majd az ára.
Tényleg egy A7s3 két Tamron zoommal mennyiért bérelhető 2 napra? Mi van, ha ellopják tőled, leejted, lespricceli egy részeg?
-
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28594 üzenetére
Én meg itt várom a megfizethető 4K 60 10 bitet az alsó szegmensben, de azt csak nem akaródzik egyik gyártótól sem jönni... pláne fullframeben.
Mi már nem fogjuk ezeket e fícsőröket fényképezőgépben használni. Megfizethető szintre max. valami kínai mobillal kerül 15 év múlva. Vagy veszel 5 év múlva egy széthajtott céges darabot. A telkók megették a belépő MILC-eket is. A sorosputri, nogo, döglődő nyugaton pedig megveszik 4500 dollárért is a hobbisták. Kicsit prüszkölnek, hogy pár éve még 2500-ért tudott venni, de meg fogják venni a darabszámot ugyan úgy. Mindenki jól járt. Kivéve a krumplisztáni hobbisták. De ők eddig sem húzták a darabszámot.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28570 üzenetére
“Kevés a szín” - fogalmam sincs miért. Visszatertunk a 4 evvel ezelotti problemamhoz, hogy mashogy neznek ki az exportok mint kellene. Nalam tuti volt, atdobtam a project filet, Dani exportálta ki, es nem jo a gamma es a szaturacio. De nem csak a youtubeon, a renderelt filenal sem.
WTF? -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #28567 üzenetére
A példa. Beszélő fejnek ez a beállítás szerintem marha jó: [link]
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #28561 üzenetére
Miért nem az angol keresztnevet használjátok, ha angol területet céloztok? Én mondjuk másként nevezném el a csatornám, ha érdekelne hányan nézik. Pl. Gone wiring, gone swaying vagy gone lighter
Jobban megmarad mint egy újabb név.
Tartalmi részhez nem tudok hozzászólni. Nekem informatívnak és tömörnek tűnt. Nem tudom egy natív angol mennyire fogja megérteni elsőre én teljesen jól értettem.
Viszont nekem nem tetszenek a fények és háttér. Mondjuk ez totál szubjektív. Látni láttam mindent.
-
hibavissza
veterán
Szolgálati közlemény. ACR és Lr immáron képes LUT-ot menteni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28408 üzenetére
Gyári proginak is van "loadere". Mondjuk azt nem értem minek. Soha az életben nem volt gondom a Windows "loaderjével".
Pont annyi klikk váltani Win alól, mint a loaderből. Megint nem értem. Persze ez gusztus dolga.
Gyári szoftver alatt a kalibráló eszköz gyártóját értem. A monitor hogy veckölődik ide?
Color Munkival nem működik normálisan. Míg a Calbrite (gyári) progival tökéletes. Látom szemre. Ami azért durva.
Mit kell tanulni egy nyomorult monitor kalibráláson? Ha nem next-next már régen rossz és megette a fene az egészet. Pont az a műszer dolga, hogy dolgozzon. Átlagos tartalom gyártáshoz nincs szükség pontosabb kalibrálásra amit az eszköz gyártója ajánl. Olyan ez mint a hangfalkábel vagy tranzisztoros erősítő összehasonlítás. Egy méterrel arrébb tolod a fikuszt a szobában és több lesz a változás.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28397 üzenetére
Nincs univerzális recept; ahány monitor annyiféleképpen lehet optimalizálni.
Kezdésnek azt derítsd ki milyen háttérvilágítása van és ahhoz a technológiához passzoló korrekcióval lehet nekifogni.
Hogy mi? Nem 1997-et írunk.
Display Cal már nem a régi. Sajnos csak a fizetősek maradtak vagy a gyártói. Ami a userek 99,9%-nak megfelel. A gyártói szoftverekkel persze nem lehet olyan jót recsizni a táblázatokra.
Miért jó bevinni az egység sugarú usert az erdőbe? Idővel, ha porcosodik neki is a deltaE-re és diagramokra majd továbblép. Meg berendez ehhez egy szobát -
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
Androidra nem tudtok valami jól működő YT adblockert?
-
hibavissza
veterán
Ez mind igaz, de a másik oldal védelmében fel kell hoznom, hogy mégis csak egy céleszközt gyártanak. Itt jogos elvárás, hogy amit tud azt "gombnyomásra", késlekedés nélkül, megbízhatóan tudja. Még a legjobb mobilokon futó appoknál is becsúszik egy-egy röccenés vagy akár fagyás az appon belül. Ezt elintézzük egy lebiggyedt szájjal, újraindítjuk vagy várunk picit. Fél-egymilliós váznál, ugyan ezt a jelenséget 48 ezer másfél órás Youtube videó fogja rommá elemezni már másnap.
-
hibavissza
veterán
válasz
kovsol #28269 üzenetére
Én azt olvastam csak akkor, ha az alkalmazás készítője nem írt alá ütemezőt. Inkább mankó lesz az. Itt az Intelen sok múlik. Mennyire és mennyiért supportálja az új procikat a fejlesztők felé. Ha az AMD nem áll át erre a biglittle konstrukcióra elég nyögvenyelős lesz ez a dolog. Most már nincs abban a helyzetben az Intel, hogy bármit átnyomjon.
Én most biztos nem ruháznék be, ha 10 évre gondolkozok. Megvárnám az AMD következő útitervét.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #28270 üzenetére
persze még mindig jobb mintha a kenyér árával történik
Nem nagyon jársz vásárolni....ha nem ipari szalonnával és kenyérrel táplálkozol 3 év alatt bőven 50% fölötti az áremelkedés. Csúnya válságba torkollhat ez az egész, ha nagyon elszáll az infláció. Márpedig el fog. Az Eurózóna nagyon messze van. Lyóbantejesit naa. -
hibavissza
veterán
Szerintem ez tök jó. Pláne úgy, hogy a Joy Division Dead Souls ment alatta nem a saját hangsávja. Mivel pont ezt hallgattam nem állítottam meg, hogy ne sokkoljon annyira amit linkeltél.
Most meghallgattam a saját hanggal. Ez nem valami régi Bee Gees szám újrarágott változata? Teljesen vállalható az egész. Szerintem. Az 50-es Fujian C-s obim rajzol így
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28257 üzenetére
Pasztmek épp be akartam írni, hogy biztos a vércse fejű néni ápolatlan hajáról akarták elterelni a figyelmet az igen "ízléses" fülbevalóval, sztán rájöttek, hogy így még gázabb plusz a fókusz is elmászott a csába és nyakon öntötték egy rakás film grainnel.
Először azt hittem paródia, de a dalszöveg alapján fullban tolják a kretént.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Politika
- Renault, Dacia topik
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hosszabb bemutatót kapott a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest