Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Itthoni használatra keresek fejhallgatót 30-40.000 Ft körül. Haszált is szóba jöhet.
Szeretem ha van a fülesben erő, és semmi sem idegesít jobban annál ha halk, és nincs benne tartalék. Szeretem a dinamikus hangzást, és ha van benne mély is bőven.
Zajszűrés nem igazán érdekel, mert itthon használom majd csak.
Tudtok esetleg ajánlani valamit?
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
darkrock
aktív tag
Sziasztok!
MARLEY POSITIVE VIBRATION XL 17.999 Ft
Szerintetek ez megér ennyit? Filmnézéshez, játékhoz lenne használva. -
Qadron
tag
Sziasztok!
Olyan vezeték nélküli fejhallgatót keresek, ami megfelelően hangos tud lenni a hallássérült Édesapámnak. Olyan kellene, amit valahogy túl lehet tekerni hangerőileg... Egy Samsung TV-hez használná Bluetooth-on keresztül és a jelenlegivel az a baj, hogy amikor olyan adást/videót/filmet néz ami alapból halkabb, akkor hiába tekeri fel a hangerőt teljesen, nem lesz elég hangos. Olyanra gondolok, amikor egy normál tv csatorna kb 15-20-as hangerőn teljesen megfelelő hangzású, de egy film/youtube videón fel kell tekerni mondjuk 60-ra, hogy halljunk is valamit, na ott vége a dalnak :S
Csak óvatosan kérdezem, hogy erre megoldás az, ha nagy érzékenységű fejhallgatót vennénk (mondjuk 110 DB fölöttit), vagy ez nem fogja megoldani a problémát? Esetleg erre valamiféle erősítőt, vagy bármit lehet vásárolni, mi egy ilyen helyzetben a megoldás?
A keret kb 35000 Ft lenne és egy elvárás van: elég hangosra lehessen állítani... Egy faék is megfelelő, ha elég hangos
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Dello79
aktív tag
Sziasztok,
végül, hogy nem írtatok.. eldöntöttem magam, vettem egy Sony 710N -et , nem rossz.. de köszönő viszonyban sincs a zajszűrése a Bose QC25-ömmel, nem is ez volt a cél persze.. de többet vártam.. Aki normális zajszűrős fülest akar annak sajnos mélyen a zsebébe kell nyúlnia.. minden vicc a QC25 , 30 < és Sony 1000XM3 , XM4 mellett és mást nem is érdemes venni a témában.. aki mást állít azon sose volt igazi zajszűrős füles.
-
Aaron14
őstag
Az XM3 egyáltalán nem muddy. Melegebb tónusú a hangja valóban, de nem telepszik rá a közép és magasra. Azok szépen elkülönülnek.
Aki nem szereti ezt, annak valóban muddy-nak hat. A Sony előtt BeoPlay H9i-t nézegettem, de az meg annyira harsh volt, hogy 5 perc után kapartam a falat.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
V.Stryker
nagyúr
Ez azért függ az igenyektől és pénztárcától. Nem hiszem, hogy lehet általánosítani. Ha jól rémlik Te zenész féle vagy, nyilván máshol van az ingerküszöbünk.
Nekem elég ha nincs alapzaja és szépen szól az én fülemnek, így a WH-CH710N-el is boldog vagyok zajszűrés közben is, mkkor ingázom reggel a vonaton.-
-
fattyu
veterán
válasz Aaron14 #4764 üzenetére
xm4 bright profillal is olyan volt mintha 6 réteg bársony függöny mögül szólt volna. Értem hogy magas az elvárás. de 130ezres fejes szóljon már valahogy akkor is ha vannak elvárások.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
Shure aonic 50.
Ha valaki szeretne zenét hallgatni értelmes minőségben felbontással tisztasággal részletekkel, reális hangkeppel
Zajszuresben jobb egy Sony xm4? Igen.
Minden másban egy ketpalcas fos. A touch fos. Hol működött hol nem. Fröccsöntött műanyag az egész. A hangja kritikán aluli.
A shure fém és bőr. Magas elvárásokkal is hallgatható zenei teljesítménnyel, gombok vannak rajta amiket megnyomsz és működik.
Mindezt ugyanannyi pénzért...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
csendes
őstag
Ok, neked valamiért nem tetszett. Lehet, hogy hibás volt, a telefon valamiért nem a megfelelő codec-et használta, stb.)
A kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében Itt van két magyar cikk [link] [link] és egy mérési adatokat is tartalmazó részletes teszt: [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
fattyu
veterán
válasz csendes #4769 üzenetére
sőt még A shure azt is tudja hogy tényleg működik két eszközzel egyszerre.
A sonynak ez sem ment.Ezt nem fogja meg a futó skype. Szól a tene telefonról. Ha csörög a skype beszélek, lerakom zene folytat....
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Zenehallgatásra mennyire megfelelőek a 20-30 ezres BT fülesek? Ne álmodozzak minőségről?
Sennheiser HD 350 BT -ról vagy AUDIO-TECHNICA ATH-SR30BT -vel van valakinek tapasztalata? (most egy Shure 240em van,amit nagyon szeretek, ha ezt a szintet hoznák az elég lenne -
Clark_1
csendes tag
válasz csendes #4745 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen a tanácsot.
Igazából az iPhone és iPad csak azért jött szóba, mert azokról esetleg zenét hallgatnánk, vagy valami rövid videókat néznénk, ha már van vezeték nélküli fejhallgatónk.A hang csúszása engem nagyon zavarna, így a rádiófrekvenciás megoldás jobban tetszik.
Egyikőnk sem audiofil, így csak egy átlagosan, szépen hang megfelelő lenne.
Azt szeretném még kérdezni, hogy a két fejhallgatót egy jeladó is ki tudja szolgálni vagy a TV-hez mindkét fejhallgató jeladóját csatlakoztatni kell?
Illetve ezekkel a fejhallgatókka egyáltalán nem lehet az Apple eszközökről zenét/videót hallgatni? Pl.: lightning-3,5 jack átalakítóval.Üdv.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Ismerősnek szeretnék segíteni, a barátnojének akar karácsonyra 15-20e Ft-ért BT-s fejest venni. Én nem követem ezeket, így hozzátok fordulok.. Ami fontos még, hogy a linken látható fejeshez hasonlóan jól össze lehessen csukni..nem tudom ez mekkora kérés.
Köszi szépen előre is.Samsung Galaxy A55 5G
-
Garsza
veterán
Helló! Erősen gondolkodom egy Asus ROG Strix Wireles headset vásárlásán. Caseking.de -n 70euro.
Jelenleg egy Asus ROG Oriont használok ami már elég leharcolt.
Érdemes meglépni egy ilyen cserét? Hoz bármiféle előre lépést a Strix füles az Orionhoz képest?
Kérdeztem már a Gamer fejhalgató topikban de az eléggé kihalt. -
csendes
őstag
válasz Clark_1 #4772 üzenetére
Csak egy adót szabad használni az RF fejhallgatóknak, értelemszerűen a két RF fejhallgató ugyanaz a típus legyen.
Gyakorlatilag egyáltalán nem lehet használni ezeket iPhone-hoz, mert az adónak kell tápfeszültség, maximum úgy, hogy a konnektor mellé le van téve a telefon, de ennek semmi értelme, akkor már egyszerűbb egy notebook-ot vagy desktop-ot használni.[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Halley
tag
Sziasztok!
Rendeltem a fiamnak egy Bluetooth 5.0-ra képes fejhallgatót (még nem érkezett meg).
A kérdésem az lenne, hogy bluetooth kapcsolatra nem képes TV vagy pc-hez milyen adaptert vegyek? Van ezek között lényegi különbség? Ki mit ajánlana, mivel van jó vagy rossz tapasztalata? Fontos hogy az adapter nevében legyen benne az audió? Fő felhasználás zenehallgatás. -
csendes
őstag
PC-nél egy USB-s adapter elég, itt a stabilitásban, illetve a hatótávban vannak csak különbségek, a profilokat és a codeceket az operációs rendszer kezeli. Elég a BT 4 támogatás.
BT nélküli tévénél a BT fejhallgatóhoz BT transzmitter használata ajánlott. Hogy pontosan milyen az alapvetően attól függ, hogy milyen codec-eket támogat a fejhallgató, illetve attól is, hogy a tévének vagy STB-nek milyen analóg vagy digitális kimenete van.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Csápájev
őstag
Ez a Boltune még mindig bestbuy? Honnan érdemes rendelni?
-
Orc
senior tag
Sziasztok!
Légy szíves segítsetek vezeték nélküli fejhallgató vásárlásban.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, gép előtt.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Nagyrészt játék, FPS is, tehát hang késésről szó sem lehet
Állványosat első sorban, ha még van (és nem Sennheiser)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
40-60k, de jóért kicsit többet is adok
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Sennheiser RS165-őt kellene válltani, annál rosszabbat nem szeretnék. Utálom ha alapzaja/sistereg a füles.
8.) Honnan vásárolnál?
Itthonról, de külföld is játszik
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asus Xonar DX, de előny, ha van optikai bemenete a fejes(állvány)nakKöszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
nbencee
tag
Ez csak tipp, de: nem igazán értem, hogy ha csak otthonra kell, számítógép elé, akkor miért vezeték nélküliben gondolkozol. A két szempont ami neked fontos, hogy ne késsen, és ne sisteregjen, ez pont a vezeték nélküliek világában gond csak, vezetékes fejhallgatók nem tudnak késni, és csak akkor sisteregnek ha rossz a forrásod. Ilyen nagy keretben rengeteg olyan cserélhető kábeles fejes van, amihez 3 méteres kábellel egyszer bedugod, elvezeted szépen igényesen, és amikor nem használod, a fejhallgatót magát lehúzod a kábelről, és még tölteni sem kell. Gondolom azért szeretnél vezeték nélkülit hogy ne kelljen mindig bemászni a gépház mögé, de amit leírtam ezzel kiküszöbölhető.
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
Win 10-hez jó, de a 10 métert érdemes fenntartással kezelni, lehet jóval kevesebb a párosított eszköztől függően. Csak valódi BT egér és billentyű megy vele, az olcsó wireless-ek csak a saját USB adapterükkel működnek. Értelemszerűen csak a Win 10 által támogatott audio profilok és codec-ek fognak működni.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Mivel Összefoglalót nem találtam, így Orc fórumtárs hozzászólásából loptam a kérdéseket, amik megválaszolásával bízom benne, hogy tudtok ajánlani számomra olyan vezeték nélküli fejhallgatót, ami otthoni használatra, főként esti TV nézéshez lenne használva.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, TV-hez
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elsősorban TV nézéshez este, mikor a gyerek már alszik.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20K így elsőre, de sajnos fogalmam nincs mennyibe kerülnek ezek a kütyük
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Ez milyen nyelven van, mit jelent?
6.) Zárt vagy nyitott?
zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Ne legyen alapzaja/ne sisteregjen a füles. Adja át a filmek hangulatát minél jobban.
8.) Honnan vásárolnál?
Itthonról, de külföld is játszik
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Sony Bravia KD-55XE8096Köszönöm előre is a támpontokat, segítséget!
#4778Csápájev 2020-12-02 09:38 hsz-ban szereplő linken lévő fejhallgató sajnos már nincs raktáron, nem tudják mikor lesz újra.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
st6969
őstag
válasz jano_77 #4786 üzenetére
Szia,
azt kihagytad, hogy nem szeretnéd, hogy csússzon a hang
Tud a tv-d olyat, hogy a hangot a képhez képest késlelteti ill. előbbre hozza? Ha igen, akkor az nagy szerencse, mert a BT fejhallgatók nagy részénél a hang alapból késni fog. Nagyon nem jó így filmet nézni
Az RF fejhallgatók nem késnek, de ott meg van alapzaj.Nálam pl. az van, hogy a TV-vel nem tudom a hang csúszást korrigálni (csak tovább késleltetni), úgyhogy én attól várom a csodát, hogy aptX LL protokollt tudó fejhallgatót rendeltem. LL=low latency, vagyis nem észrevehető a késleltetés elvileg. De ennek csak akkor van értelme, hogy ha az adó rész is tudja ezt a protokollt, így egy olyan transmittert is kellett rendelnem. Egyik sem jött még meg, de már nagyon várom. Majd megírom, milyen. De ez nem 20k volt, hanem a duplája blekkfrájdéjos áron mérve
-
Garsza
veterán
Wifis fejhalgatóknál is van hang késés?
Egy ROG Strix Wirelest rendeltem, és játèkhoz használnám. -
csendes
őstag
A saját USB-s adapterről a (nem BT) vezetéknélküli egér és billentyűzet szokott menni okostévével is az újabb típusokkal. De az ilyen speciális audioeszközök nem valószínű, hogy működnének egy okostévével az USB csatlakozóról.
-
jano_77
nagyúr
Köszi a választ. Hát ez nem hangzik túl jól! Hogy a TV tud-e késleltetni azt nem tudom, igazából azt sem tudom, hogy hol keressek ilyen lehetőséget a Menüben!?
RF (gondolom ez Rádió Frekvenciás) fejhallgatóknál mennyire zavaró az alapzaj és milyen áron van olyan, ami már vállalható TV-hez?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
st6969
őstag
válasz jano_77 #4793 üzenetére
Valahol az audio menüben kell lennie, ha van ilyen. Bár az enyémben is csak média lejátszás közben tudtam előhozni.
Itt volt ajánlás RF fejhallgatókra. Jó hír, hogy olcsón megúszod.
Arra is figyelj még, hogy a hangot honnan tudod kihozni: jack fülhallgató kimenetről (ez esetben ki-be kell húzgálni, ha nem használod, mert nem szól a tv, cserébe a távirányítóval szabályozhatod a hangot.
Vagy optikai kimenet: ez független a tv hangszóróktól, de erre alkalmas BT transmitter kell.
Vagy direktbe tudja a tv-d fogadni a BT fejhallgatót (nézd meg a tv manual-t, hogy tudja-e, ha igen, kérj kölcsön egyet, próbáld ki, hogy működik-e, késik-e) -
fericske
addikt
válasz jano_77 #4793 üzenetére
RF-nél azért van alapzaj, mert a user nem tekeri fel a hangerőt a tévén.
Tehát RF használatakor bedugod a tévé fejeskimenetébe a fejhallgatót és a tévén akkor a hangerőt maxra tekered, és a fejhallgatón szabályozod a hangerőt, így nincs alapzaj.
Kellemetlen tud lenni, ha elfelejted a tévé hangerőt visszaveni, mikor kihúzod a fejest -
st6969
őstag
válasz jano_77 #4796 üzenetére
Két részből áll az RF fejhallgató.
-
HF77
őstag
üdv
játékhoz tudnátok ajánlani zárt bluetooth fejest olyan 10-15e körül!
egyáltalán van ennyiért használható?
köszi[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
jano_77
nagyúr
Elvileg van fejhallgató bemenete a TV-nek, de megnéznéd, hogy szerinted a csatlakozási lehetőségek alapján mit lenne érdemes venni hozzá? Köszönöm
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Linux Mint
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest