Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Miklós315

aktív tag

válasz BE4GLE #28283 üzenetére

1. Idézlek: "Sem Darwin sem én nem állítjuk, hogy állatok vagyunk." #28277
    Szóval akkor: ne hazudozz, mert sánta kutya, stb....
    Másrészt: az ember biológiai élőlény (van ösztönvilága, genetikai kódja, meg még valami, amitől több, mint minden más élőlény). Szóval 1. nem kell az állatokkal összevetni (ekvivalencia) az embert, mert az ember nem állat; 2. ha mégis megteszed, megcáfolod a saját érvelésedet, mert környezeti hatás éri az összes élőlényt, és az állatvilágban a sikertelenség ráfanyalíthatja az adott állatfaj adott egyedét a devianciára (alternatív stratégiák alkalmazása) - hiszen az ivaros szaporodású élőlények esetében is szükségszerűen természetes módon a heteronormativitás az egyetlen lehetőség az életképes fajfenntartáshoz - (ez pedig egybecseng az ember élőlény környezeti hatásra való konformista stratégiaalkotásával, annyi különbséggel, hogy az ösztönökön túl sajátosan absztrakt mozzanat is közrejátszik az emberi döntésmechanizmusban).

2. Ha nem tetszik a válasz, így jártál. Ettől még a tanítás adott. A Teremtett rend az élet körül kulminál. A halál kultúrája rombol és pusztít, nem marad fenn, nem tartja fenn az életet.
    Egy teljes értékű párkapcsolatban, amelyben két idegen - kölcsönös, szabad elhatározással és sok munkával - a legbensőségesebb bizalmi-intim viszonyt létesíti, és elmélyíti, amely két ember között kialakítható, a legvégső elérhető csoda a szeretetből fakadó élet létrehívása (röviden: az apa férfi, az anya nő).
    /Az anya-gyermek kapcsolat a másik csodásan mély viszony, mely két ember között kiemelkedő jelentőségűként értelmezhető, de a rokoni kötelék és a gondoskodás aránytalan időzítés-eltolódása szerintem "második helyre" sorolja (slendriánul megfogalmazva)./

4. Tőled semmit nem várok.

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés