- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJános
addikt
válasz
bronin7
üzenetére
Nem egészen.
Mert a "jó" dolgok nem a keresztényektől vannak. Azt a kereszténység jobban, többször, tartalmasabban átéli, de nem tőlünk van.
A birka lét jó! Ha az Úr a pásztor. Ha nem Ő, akkor persze farkasok vannak a nyájban, akik eszik őket.
Ki mit tekint bűnnek, az annyiban szubjektív, hogy ki mennyire "Krisztusi"
Nem minden felekezet annyira "keresztény" A katolikusoknál szabad vért enni, a biblia tiltja.
Még sütve is.Különbséget tennék hit, és vallás között. Ha jól megfigyeled, akkor te is tudsz különbséget tenni.
Vannak egyházak, akik minden igét a saját szájaíze szerint adagolnak a híveknek, azért vannak nagy különbségek. Ezért értelmezik a szentírást sokféleképpen. -
JJános
addikt
Látom pörög a topic nélkülem is. Jó van!

-
JJános
addikt
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Ez logikátlan, hogy mást ne mondjak.
Jézusnak volt génállománya, mert ember volt. Istennek nincs génállománya.Jézus ember volt, de mint Isten sem szűnt meg létezni, csak embernek született meg.
Azért Isten fia, mert mielőtt emberré lett az volt már. Egyszerű ez, mint pofon.Az Istenségét nem Máriától kapta, tehát nem Istenszülő, hanem csak egy szűz. Ahogy ezt Ézsaiás előre megmondta. A szűz fogan, és szül fiút. Nem Istent.
Aki nem a feltámadást várja, azokról ír a biblia. Akik a feltámadást várják, egy elkészített helyen várakoznak. Kivéve a vértanúk, mert ők a mennyben az oltár alatt vannak.
Tehát mária mint isten anyja megdicsőülése, egy buta dogma. Hazugság. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
"Akkor ugyanilyen aggályos a 'Jézus, az Isten fia' kifejezés is. Hiszen nem az apja génállományát örökölte, mert az Atyának nincs génállománya. Fizikai kontaktus sem történt az Atya és Mária között. Tehát emberi értelemben nem is a fia, főleg, hogy Jézus az Atyával együtt az idők kezdete előtt is létezett."
Ez így katyvasz. ha nincs génállománya, akkor nem is örökölhette. Ezen nincs mit gondolkodni. Jézust mint magot Isten szelleme hozta el, és Mária mint talaj a növénynek, volt anyja Jézusnak. Az ember Jézusnak. Aztán Jézus az Ő dicsőségét visszakapta, amivel bírt a világ teremtése előtt. Vagyis nem mint Isten született meg, hanem mint ember. Szolgai formában. Ezt irja erről a biblia. Az idők kezdetén Jézus már létezett, és amikor megdicsőült, onnantól ugyanabban a minőségben. Közben meg ember volt. Ember fia, és nem Isten fia, de mint olyan Isten fia is volt, de ebbe ne menjünk bele.
Illés is eljött a földre, mint keresztelő János. Nem kell ragozni."A Mária-kultusznak több gyökere is van. Egyrészt más ókori vallások, de Magyarországon az ősmagyar hagyományokból is ered."
Ezt mondom. És még azt, hogy Mária nincs feltámadva. Várja az időt, mint majdnem minden ember. Kivételek: Énok, Illés, Mózes.
-
JJános
addikt
Máriáról meg, mint Isten anyjáról az a véleményem, hogy ő Jézust, mint embert szülte.
Jézus pedig nem ezután lett isten, mert már az volt előtte is, tehát Mária nem lehet istent szülő, és így nem lehet Isten anyja. Mert Istennek nincs anyja.
Egyébként pedig szült Máris Jézus után több gyermeket is, tehát szűz sem maradt. Jakab levél írójáról is úgy beszél a biblia, mint az Úr atyjafiáról, testvéréről.Ráadásul meg sem dicsőűlt, mert még fel sem támadt. A r.k. egyház a mária kultuszt egy ősi babiloni kultuszból szedte, telepítette át. A bibliában mint ég királynője néven van említve, a fogságravitel környékén.
Nem ragozom tovább, úgy undorodok az ilyentől ahogy van.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Írj amiről akarsz, csak akkor ne engem szólíts meg vele!
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Visszaolvastam, és többször is. kár tagadnod.
"Nem a tudomány mond ellent hitemnek, hanem csak annak kicsiny, és vitatott része, ami mellesleg feltevésekből áll, elméletekből áll, és egyáltalán nincs bizonyítva."
Én nem arról beszéltem, hogy a tudomány feladata bebizonyítani, hogy nincs Isten.
Arról beszéltem, hogy ha a tudomány ezt teszi, nem biztos, hogy jó úton jár, és aki a tudományt akarja segítségül hívni ahhoz, hogy rombolja hitemet, az sem biztos, hogy jó úton jár.Te miről beszélsz? Katyvaszolsz itt össze mindent, megint. Undorító.
Elősször olvasd el mit írok, aztán azzal kapcsolatban írj. Inkább arról írj, hogy a vallásod Máriát miért hívja szűznek? Amikor le van írva, hogy Józsefnek, és Máriának több gyermeke volt Jézus születése után? Ott is csak megy a katyvasz. Meg Mária, mint Isten anyja?
Ennél nagyobb hülyeséget életemben nem hallottam. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Érdekes módon téged már többször moderáltak, engem pedig nem. Mégis mindig én vagyok a rossz. Már leírtam, hogy nem vagyok hajlandó veled kommunikálni.
Nem vagy vitapartner, mert amit írtam, az korrekt. -
JJános
addikt
Engedj meg egy gondolatot.
Ha én meg vagyok győződve valamiről, és te annak ellenkezőjéről, akkor azért valamelyikünk meggyőződése helytelen? Ha feltevésem helyes, akkor onnantól engedtessék meg nekem, hogy kétkedve fogadjak mindent, ami a feltevésemmel ellentétes.
És még annyi, hogy ha egyikünk feltevése helytelen, akkor nem törvényszerű, hogy az enyém az.Mindig úgy akarjátok rombolni hitünket, hogy a tudomány bizony bebizonyította, hogy nincs Isten. Pedig itt nem erről van szó, mert nem a tudomány mond ellent hitemnek, hanem csak annak kicsiny, és vitatott része, ami mellesleg feltevésekből áll, elméletekből áll, és egyáltalán nincs bizonyítva. Ez az igazság.
-
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Nagyon nehéz eset vagy. Innentől nem vagyok hajlandó veled szóba állni.
Hazudsz is, mert nekem bizonyítékot nem írtál, csak katyvaszt.Az ilyen írásaidtól hányok. Ez maga a csömör.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Érvek sokaságát hozom fel, amit szépen kikerülsz. Te meg nyomod nekem a rizsát.
Te nekem nem fogod felnyitni a szemem, mert már nyitva van. Te vagy az, aki nem hajlandó gondolkodni, és következtetni aztán már végleg semmit.A tudomány az én hitemet cáfolja? Te meg vagy zakkanva? Hogyan tehetné? Az én hitem él!
Még, ha azt írtad volna, hogy a teremtést.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Ehhez képest a biblia mást mond, mint amit te. Én a bibliának hiszek, és Istennek.
Ahol Jézus parancsa ellenére atyáknak hívatják magukat néha fiatal emberek, akik senkinek nem apjuk, az nálamegy eleve kizáró ok. Ilyenkor lóg ki a lóláb! Mit mond a biblia? Legyen egy feleségű józan életű.
Tudom neked minden belefér! Ez is. Pedig ez csak egy, mert sorolhatnám.
Az evolúció is csak annak a másik istennek, és nem Krisztusnak fér bele a vallásba.Egyet jegyezz csak meg, hogy a ti Istenetek, és a Krisztus nem ugyanaz a személy.
Mert Ő nem mond önmagának ellent, mert akkor meghasonlana.A kedélyes beszélgetés itt véget is ért, gondolom. És ha te ezek után sem gondolkodol, a te bajod. Nekem nincs bálványom, bár tudom, ha az igazat megmondom, minden vagyok csak jó nem. Nem Isten jelenti ki ezeket a dolgokat nekem, mert ehhez nem kell sem kijelentés, sem tudomány, ez akár egy általános iskolai diáknak is szemet szúrhat, annyira nyilvánvaló.
Pont. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Én úgy tudom, hogy Darwin megbánta tanait.
Elég jót szólóztatok Kymco-val. Figyelj oda rá, ha már nekem nem hiszel.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Ki beszélt itt 6000 éves földről. Az ember él itt hatezer éve, de a bibliában erről nincs utalás.
Csak egy-két szófoszlány.
A tudósok nem csaltak, csak a feltételezésüket akarták igazolni. Ez itt a gond.
Nem abból indultak ki, hogy itt teremtés volt. A vallást mindig is az egyszerű emberek dolgának, hobbijának gondolták.
A tanult emberek között ritka az Istenhit. Legalább is az egyetemet végzettek között.
Persze ez országtól népcsoporttól függő. És vallástól. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
"De egyébként ezért sem szeretem papokra az atyám megszólítást alkalmazni, mert az Atya az egyetlen van"
Ez lett volna a lényeg!
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Akkor egyetlen igét írj le nekem, hogy hogyan érted.
Máté 23,9. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Példákat. Mert ez így összemosás. Amit akarsz másképp érted, amit meg nem akarsz, azt nem. Ez így nem egyenes, és hitetlenségre, önkényességre vezet.
-
JJános
addikt
Igen, ez az igazság. A bilia apró nehezen érthető dolgokba kutatható. A főbb dolgokat pedig bármelyikből meg lehet érteni.
Nekem is van református bibliám, és King James. Ha valamit nem tudok, akkor azokat nézem át elősször.Innentől a bibliát nem értelmezi kell, hanem olvasni.

-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Emberek, ez butaság. Isten azt mondta, hogy itt van ez a biblia. Én garantálom, hogy ami oda le van írva, az neked mindenre elegendő. Hasznos a tanításra, feddésre, jobbításra, mert ez az élő ige, ami testé lett. Felfogható? Isten garantálja, hogy nem kell vizsgálni, hanem olvasni.
Innentől minden bibliát el nem fogadó csak süketel, és ez az amitől hányok.Ezt nem tudom elfogadni. Érthető? Ergo, innentől az illető se Istenről, se a bibliáról ne beszéljen.
Innentől jön a zagyvaság, a katyvasz, ennek értelme nincs. Ez hitetlenség. Mars az ateista topicba. -
JJános
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Te is ám csak tolod. Érvek? Elutasító vagyok? Nem! Nem vagyok elutasító csak következetes. Nem utasítlak el. Figyelj oda mit mondasz.
"Sokan azt hiszik itt, hogy tévedhetetlenek, szép dolog a hit, de akármennyire is vizsgálja az ember vannak mindenben kérdéses dolgok ahova a saját emberi felfogása szerint odaképzel valamit"
Kiről beszélsz? Ki képzel oda valamit? A vérnyomásoddal méred az írásokat. A biblia a tükör, miért nem nézel bele? Miért kell a vakvilágba nyomatni, ezt a szöveget.
Az egyetlen amit felhoztok ellenem az a stílusom. Ne legyek mérges, amikor ilyet leírtok? Rajtam köszörülitek a nyelvetek? Emberke gondolkodjál el ezen.
Érvet tudsz felhozni, vagy csak szubjektivitást?Nem haragszom rátok, csak nehezen viselem ezt a néha fölényes beszédet, és a nyomatást.
Nem fogadod el a biblia szavait? Akkor innentől nincs mit megbeszélnünk. Akkor ez innentől nem vita. Az ateisták is többet gondolkodnak Isten beszédén mint ti.Béke.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Miről beszélsz? Milyen tényeket, érveket írtál le?
Ugyanúgy tolod, mint egy ateista, érvek hivatkozások nélkül, tényként említve meg dolgokat. Például, mint az evolúciód. Meg a makogás. Van itt pár hívő ember. Nevezd meg melyik tudja elfogadni irományaidat! Vagy nevezzél meg ateistát.
Nyomatod itt ész nélkül, én meg ne akadjak ki?
Mit méltatlankodol állandóan a személyemmel? Gyerünk elő a farbával.
Nem is ismered a bibliát.Ami vádat ellenetek leírtam, azok melyike nem igaz, vagy melyik nem áll összhangban a bibliával?
Te ne beszélj a bibliáról, és Istenről! Csak mert nem vagy hiteles! Érthető?
Nem vagy h-i-t-e-l-e-s !Egyik részét elhiszed, másik részét meg nem. Ez nem a tetszik, nem tetszik alapon működik emberke! Fejezd abba nevem írogatását! Felelj meg! Vagy legyél csendben.
-
JJános
addikt
válasz
csemberlen
üzenetére
Nem haragszom. Nem tudok minden felekezetnek megfelelni, de a bibliára nagyon figyelek, hogy egyezzek vele. Béke.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
". Ő ugyanígy van velem."
Nem én vagyok így veled, hanem a biblia.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
"Szó sincs erről. Sokkal inkább arról, hogy mindent úgy értelmezek, ahogyan azt kell. És ahogy lehet."
Inkább ahogy neked tetszik.
És itt fejezzük is be, -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Abban az értelemben nem vagyok keresztény, és vallásos, amire te gondolsz. Dw az is igaz, hogy ezek egyike sem üdvözít.
Én hívő vagyok. Az a dolgom, hogy hirdessem a helyes utat. Rövid uval, vagy hosszúval nem lényeg.
Az igazság a lényeg. -
JJános
addikt
Így van! Örülök, hogy ha nem is mindenben, de van egyetértés köztünk. Nem értem, de miattam állandóan lángol a topic. Ha meg nem jövök, alig mozdul.
Azért azt a nemzetségi táblát légyszi kutasd meg nekem.
7763. Igen, bár nem is azt mondom, hogy nincs ilyen, csak én nem hiszek benne.
Bár én úgy gondolom, hogy valami felkelésben vett részt, és katonákkal csatázott.Nem szántszándékkal ölt, és nem kiszemelte az áldozatát, hanem a csata, összecsapás hevében.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Értem én. Vagyis kiválogatod mi az ami tetszik, és azt is ami nem.
És mi meg alkalmazkodjunk hozzá? -
JJános
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Mégegyszer vegyük át akkor.
Amikor kikelek magamból, akkor tényleg nagy butaságok lettek leírva. Amik persze a bibliától távol állnak. Nem szeretek senkit lehülyézni.A ne ölj, azt jelenti, hogy önkényesen ne vedd el mások életét. Én nem hiszem el, hogy ha valaki ezt tette, akkor még lehet hívő, utánna meg pláne nem.
Vagyis hívő ember nem veszi el mások életét, és aki pedig ölt, nem lesz hívő. Max. vallásos.
Ez a hitem.És az orbitális butaságok miatt azért akadok ki, mert félrevezethet másokat.
Még annyit, hogy a hit nem elég.
-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Megadod a választ magadtól is!
"De van egy saját értékrendem, amihez elég gyakran kötöm is magamat."Látod, ez az értékrend az, ami miatt te fenyegetésnek érzed, és félelemnek érzed, azt amit leírunk. Csak mert nincs összhangban Isten beszédével, az értékrended.
Egyszerű.
-
JJános
addikt
-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Ez már nagyon ki van sarkítva. Isten teremtett téged, az anyád méhétől fogva.
És szeret. De az igazságot jobban szereti.Ha olvastad, gondolj a szombaton fát szedegető emberkére, akit meg kellett kövezni.
Mit követett el, a te szavaid szerint semmit. De Isten törvényét által hágta, ezért büntetést érdemelt. A bűn zsoldja a halál. Aki nem érti meg, vagy nem akarja, vagy ki akarja vonni magát alóla, arra is vonatkozik.Ha neked azt mondják a szüleid, hogy ezt többé ne tedd, és teszed, bármilyen kicsi dolog, akkor is büntetni fognak, vagy elvetemülsz. Ez így műxik.
-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Olyanokat mondsz, hogy feláll a hátamon a szőr. Én nem a saját szájízem szerint ítélek. Te írtad, hogy "Pár miatyánkkal nem lehet kiváltani 1-1 bűn elkövetését."
Ezt már te is meg tudod ítélni. Innentől rájuk nem vonatkozik a valld meg a bűnt a másiknak, mert ezzel megerőtlenítették a törvényt. Ez farízeusság.
Így kell gondolkodni.Nem értelmezhető könnyen félre a biblia. Itt csak a biblia nem ismeréséről, és Isten nem ismeréséről van szó. Aki alapjaiban nem olvassa nem ismeri, ne fogadj el tőle szót, mert félrevezet. Leírtam, a gonosz egyik legerősebb fegyvere az elmosás, katyvaszolás.
Halál, büntetések, kárhozat, ezek bizony rémisztő dolgok. Azért van visszatartó hatása is.
Ha belátod, hogy életed a saját bevallásod szerint is eltér attól, amit isten szeretne, akkor elindultál a meg valósítás útján. Ne dugd be a fejed a homokba, mert az emberi élet nem ér véget a halál után.
Gondolj arra, hogy Jézus halálakor sokan feltámadtak, szeretteikkel is beszéltek, aztán mentek menybe. Nem mindegy hogy hol éled le az életed, mert ez a földi lét csak kicsiny töredéke annak, ami jönni fog. -
JJános
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Simán lelövöm a terroristát, mégpedig állampolgári jogon, kötelességből.
Aki jogot tanult, az tudja, hogy ez így van.Példabeszédek 8, 15-16!
Róma levél 13,1.Isten a garancia arra, hogy ami le van írva a bibliában, az igaz. Nem kell itt terelni, hogy erre-arra fordítgatták. A mi dolgunk olvasni, és nem ítélgetni.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Honnan veszed az ezer milliárdot? Csak mert te hitetlen vagy, attól még Isten mindenre ad megoldást.
Jelenések 22, 1-2-3. Olvasd el. Csak mert le van írva.
-
JJános
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Nézd. Amit írok, azt a biblia alátámasztja. Mondhatod, hogy nem az igazat írom.
A te dolgod.
De az biztos hazugság, amit írsz, vagy legalább is nagy tévedés. Ez a dolog nem úgy műxik, ahogy gondolod. Ezt nem te, nem az ismerősöd, hanem Isten szabályozza.A törvény nem tudása nem mentesít. A tévedés vihet rossz utakra, és akkor a pokolra jutsz.
Mert a tévedés hazugsággal jár. Az igazság pedig napvilágra fog jönni. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
(Ezt honnan?) Miért kellene? Csirke is lesz, és minden más is. Nem leszünk vegetáriánusok, és sok gyerek is fog születni az ezer év alatt. Nekem legalább két focicsapatra való gyerekem lesz, és együtt fogok velük rohangálni, és rúgni a lasztit.
-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Kezdjük a végén. nem vagyok tévedhetetlen, de ismerem Istent. A hitemhez jó cselekedeteket, a jó cselekedetekhez tudományt ragasztottam. Bennem már leülepedett Isten ígéje.
A bűnért nem lehet bűnhődni, csak kegyelem útján töröltetik el, vagy jön a végleges büntetés.
A bűn zsoldja, a halál. Aki pedig nem Istené, a halál után a pokolba jut.
Nem mindegy hova kerül az ember, mert aki a pokolra jutott, az már bűnhődik, büntetésben van!Feloldozás nincs, tisztítótűz sincs, csak az örökkéégő tűz van, és a gyónást is buta dolognak tartom. Van bibliai alapja, de nagyon el van ferdítve, az eredeti céltól.
Ezt pontosan, a bűnért kiszabott 20 miatyánk, vagy hiszekeggy, vagy üdvözlégymária miatt.Nincs eleve lefutva a táv, mert bármikor megérinthet Isten, és helyes útra is térhetsz, bár abban igazad van, hogy futni kell. De aki az ellenkező irányba fut, nem mérik az idejét. Azt mondom, hogy gondolkozz el azokon a dolgokon,hogy hát, mi van akkor ha nem az a másik téved, hanem én. Illetve, hogy te. Én azért már sok mindent tudok, és nem úgy járok, hogy ezt Isten úgy sem engedi meg. De eddig is engedte, és ezután is fogja, vagyis minden úgy fog történni, ahogy le van írva. Ahogy ezt Isten elrendelte.
Fentebbi hsz-ekben írtam erről bővebben. Ha nem nekem hiszel, az a te dolgod, ha viszont rossz döntést hozol, te fogod meginni a levét.
Nem rémisztgetés céljából írom, hanem a döntések fontossága miatt! -
JJános
addikt
Bele fogunk menni mi is, és meg fogunk próbáltatni, ez tény. De azt mondja a biblia, az Ézsiás 57,1-ben, hogy a veszedelem elöl ragadtatik el az igaz. Tehát a legvégén a haragnak, már nem leszünk itt. Vagyis elragadtatunk, és előtte Isten dicsőségétől elváltozunk, és az utolsó trombitaszóra megyünk. (Alig várom. Nagyon várom.)
Szelídebben nem tudom közölni, mert így talán még felébred valaki. Egyébként szelíd vagyok a mindennapi életben, mint Pál is. De az írásai neki is kemények voltak.
-
JJános
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Egyáltalán nem nézem le a katolikusokat. Szoktam értük sírni Isten előtt. Hogy mutassa meg nékik az üdvösség útját.
Én 19 éve tanulom a bibliát, és 19 éve járok Istennel. A fanatizmust elismerem, mert bár te ezt negatívan írod, lehet ez pozitiv is.A bibliából mindent szóról szóra értelmezek, mert hiszen le van írva benne, hogy ami oda le van írva az az igazság. És minden, és mindenki ehhez képest fog megítéltetni.
Igaz dolog hát a bibliát magyar fordításban értelmezni. Amit pedig nem tudok értelmezni, azt kérem Istentől, hogy adjon segítséget, az értéshez.
Aki a bibliát (Károly) nem fogadja el, ahogy van, az Istenről se beszéljen.Nem kell keresni a különböző fordításokat, ferdítéseket, mert kezünkben van, ami kell.
Az ige pedig testté lett, az ige Jézus, és ez a biblia. Ezért nem keresek mást. -
JJános
addikt
válasz
bronin7
üzenetére
Ezt már szeretem. Ez nekem való kérdések. Ügyes vagy.
1. Úgy lesz, ahogy a biblia írja. A föld sokat fog szenvedni, sok égi jel is lesz, és Isten országlását mindenki aki akkor még él, tudni fogja. Mert Isten fiának dicsőségét látni lehet majd az égen, amikor jön a földre!
2. Nem pusztul el semmi, illetve a föld újjá lesz teremtve Isten által.
3. Ugyanúgy fogunk létezni, aki lesz, és a vadállatok szalmát esznek, és az ember szolgálatában fognak állni. Minden más létforma hozzánk fog igazodni, és nekünk szolgál.
Én két medvével fogok szántani, és két oroszlánnal.
Mindenki mindent magának fog csinálni. Építeni...satöbbi. A fák havonta adnak gyümölcsöt, évente sokszor lesz aratás, a mérgeskígyókkal gyerekek fognak játszani, mondhatnám, hogy mindenki számára öröm-e bódottá lesz.
-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Ellentmondás nincs. Én nem érzem. A késik szót felejtsd el, a biblia azt írja nem késik.
Csak Isten a hosszútűrését gyakorolja.Ha a menyben leszünk, már nem emberi testben leszünk. Ergo igazad van, hogy az emberi létforma nincs ilyenmódon jelen, de azért azt tudhatod, hogy Énok is, Illés is emberi testben ment a menybe fel. Illetve vitték.
"Ha Isten mindenható, márpedig elvileg az, akkor nagyon jól tudja minden egyes emberről, hogy milyen. Belelát mindenkibe, mindenféle ima, vagy gondolat nélkül Ő tudni fogja, hogy az az adott ember milyen ember is valójában."
Ez egy katolikus beszéd. Persze, hogy tudja isten, hogy milyenek vagyunk. Ennek ellenére, a bűn, bünhődéssel jár. Akár tetszik, akár nem. Értünk Jézus bünhődött.
Akiért meg nem, az maga fog fizetni. -
JJános
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Le van írva, hogy nagy irgalmasságú. És az is, hogy szomorkodik a bűnök miatt, és az is, hogy a bűn zsoldja a halál, és vele a pokol.
Ha ezt össze tudod egyeztetni, a mindent megbocsájtással, az a te dolgod.Nincs jogom, csak lehetőségem. Ha neked van jogod hazugságot írni, akkor nekem is van jogom az igazságot írni.
Döntse el mindenki, hogy melyik igaz. Én az igéből támasztom alá érveim, te pedig azzal, hogy egyszer valaki azt mondta neked. 7689hsz!
Bármennyi vallást felsorolsz, hogy ők hisznek Istenben, erre csak azt tudom modani, hogy az ördögök is hisznek. És ők nem fognak üdvösséget nyerni.
Bár a katolikusok inkább a katolicizmusukban hisznek. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
A fórumos szájtépések az igazságról szólnak, és érted, hogy az igazságot megleld.
Ha nem akarod, akkor nem, de legalább gondolkodnál el az érveken!"Remélem nem hagy senkit elkárhozni." Na látod, ez az amiről beszélek.
Le van írva a bibliában, hogy kik nem mennek be Isten országába, és ezzel nyugtatgatod magad, és másokat?A pokol a kín helye. Aki pedig nem nyer üdvösséget, oda fog kerülni. És kárhoztatni fog a tűz által, mindig. Onnan kijövetel nincs.
Kik fognak oda kerülni? Okkult dolgokkal foglalkozók, bálványimádók, ebek, paráznák, gyilkosok, hazugok.....
Az eb pedig az, aki Istenhez tartozónak vallja magát, és bűnökben jár.Kik jutnak be Isten országába? Az igazak. Aki isten szemében igaz. Megigazulni azért hit által lehet, és Isten kegyelméből.
-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Nincs ellentmondás, csak a felfogásunkban. Vagy csak ellentmondást vélsz felfedezni.
Nem is volt ősember. Illetve én a teremtésben hiszek. Isten a teremtés után, még kommunikált az emberi egyedekkel, tehát a nyelvet is, és beszédet is Ő adta az embereknek.
Csak ha Józsué könyvéből olvasunk, akkor tudjuk, hogy Józsué kőkéssel metélte körül Izraelt.
Kőkés-kőkorszak. Én kőkésről beszélek, ti kőkorszakról.Az utolsó időket a biblia alapján 2000 éve joggal várják a hívők. És ebben nincs semmi nevetséges. Hitetleneknek adott Isten időt még, hogy megmeneküljenek, mert a harag jönni fog. Aki akkor él, azoknak ez a világkatarzis kemény lesz. Tűz fog végigsöpörni a földön, és az emberiség egyharmada pusztul majd el, egyetlen csapás alatt. Ezekből a csapásokból hét lesz. A harag hét pohara lesz kitöltve a földre az Istentelenekre.
A hívek a világkatarzist nem itt a földön fogják, fogjuk bevárni, hanem fent a mennyben.Ha valaki jó ember, az semmit sem használ, hiszen Isten ellen beszélsz, élsz és sorolhatnám.
Csak Isten fiai lesznek pozícióba! És nem azok, akik annak gondolják magukat, hanem akiket Isten gondol fiainak. Jézus azt mondta, hogy emberek ezt nem tudják megmondani. Én sem. De azt igen, hogy mi az az életedben, felfogásodban, ami ellenkezik Istennel, Isten beszédével.
Én sem tudom biztosan, hogy kik között leszek, de igyekezem futni. Igyekezek a keskeny úton járni, és nem a bűn útján.Nem vallás, és nem felekezet az, ami üdvözít. Csakis egyének mennek be Isten országába. Persze ettől még hirdetheti némely felekezet, hogy az ő vallásuk az egyedüli, és igaz. Ez hazugság!
Nyerhet üdvösséget más is, és nem biztos, hogy aki odajár, jár neki az üdvösség. -
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Lehet, hogy van múltja, akkor sem kötném Istenhez.
A jóslás okkult dolog, és mint ilyen a hívők írtóznak ettől. A katolikusok lehet, hogy nem, mert azokon már meg sem lepődök. Azok bármire képesek.
Nem a világnak lesz vége! Csak eljön Isten a földre, és itt fog uralkodni.
Csak úgy mondják, hogy világvége. A gonoszságnak vége lesz. Béke köszönt a glóbuszunkra. Minden dolog helyre lesz rakva. A gonoszok elnyerik méltó büntetésüket, az igazak jutalmat kapnak. -
JJános
addikt
válasz
fordfairlane
üzenetére
Így van! Bár az első nyelv nem tudom, hogy mi volt. Talán magyar?
Viccet félretéve, Bábelig az emberi faj egy nyelvet beszélt. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Nem vagyok kénytelen elfogadni, mert ez ahogy van, hazugság. Hangadással kommunikáltak? Így is lehet mondani.
Nem akarlak minősíteni, de ez már mindennél nagyobb ostobaság. Te hiszel benne, de nézz körül, itt az ateisták is tudják, hogy butaságot irsz.
Mi az, hogy kénytelen vagyok? Egyetlen tényt sem közölsz, csak épp felrúgod a szentírást?
Majd a szentírás is fel fog rúgni téged.
Előemberek? Evolúció? És te mondod magad kereszténynek.Inkább válaszolnál azokra a pontokra, amit a vallásoddal kapcsolatban írtam. Írd le, hogy mi az ami abból nem igaz. A r.k.-nál az evolúció az elfogadott. Előember, makogás. Még ekkora baromságot nem hallottam. Egyébként mindegy, hogy a biblia melyik részét vizsgáljuk. Ki fog derülni, hogy tele vagytok tév, és rögeszmékkel.

-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Ej ember. Nem érted, hogy vagy a biblia, vagy a világ.
Addíg meg makogtak? -
JJános
addikt
válasz
bronin7
üzenetére
A 4. pontot fontosnak látnám, de ahhoz több idő kell. Végül is, ami a bibliának ellentmond, az győzött meg. Például a reinkarnáció. A biblia így ír erről: -"vak vezérek, akik megszűrik a szúnyogot, de elnyelik a tevéket." Vagyis a fától nem látják az erdőt.
Vagy Isten helyett emberi rendelések követése. Mosd a kezed evés előtt. Evés előtt nem kezet kell mosni, hanem hálát adni Istennek. Mert nem az fertőzteti meg az embert, ha mosatlan kézzel eszik, hanem akinek a szívéből gonosz gondolatok jönnek ki a száján.A legtöbb vallással az a gond, hogy egy kicsit tartalmaznak Isten gondolataiból, akaratából, és a többi dolgot, csak úgy hozzárakták. Vagy épp elferdítették. Nem nagyon, csak épp annyira, hogy nem Isten, hanem más dolog, más személy áll a dolgok mögött.
Vegyük a tízparancsolatot. A r.k. egyház a ne csinálj magadnak faragott képeket kihagyta, a saját tíz parancsolatából. Aztán Istenfélelem helyett elhintették, hogy Isten ezt a bűnt is meg tudja bocsátani, csak mondj el egy miatyánkot. A rózsafüzér, és satöbbi társai, az ima, az Istennel való személyes kapcsolatot, egy monoton semmitérő monológgá változtatta.
Az "Istenem kérlek bocsásd meg a bűnöm helyett 40 üdvözlégymária.
Ugyanezt a célt szolgálják az un. imamalmok, hogy már ne is kelljen imádkozni.
Ítéld meg te ateista, hogy ez kinek az érdeke. Istennek? Nem!!!!
Az embernek? Nem!!!! Az ördögnek? Igen, mert nem akarja, hogy az emberek Istennel a kapcsolatot tartsák. De bármit veszünk, bármilyen vallást. Ahol azt hirdetik, hogy bármi más üdvözít, mint Jézus, ahol bármit lehet keresni, csak Istent nem, ott az a dolog azért van, hogy az emberek figyelmét Istenről eltereljék. Még akkor is, ha az nagyon szimpatikus, kívánatos. Mindenhol van ferdítés, ahol nem Isten, ahol nem Jézus áll a középpontban.
A legtöbb vallás megnyugtatja, "elaltatja" az ember lelkiismeretét, ez a legnagyobb baj.Aztán ahol Jézus lenne a középpontban, ott legtöbbször a fürdővízzel ki is öntik a gyereket. Tévtanítások. Eretnekségek. Itt nem a katolikusokra, hanem olyan tanításokra gondolok, amik okkult dolgokba mennek be. Vagy a bibliából valamit kiemelve, amiben van kicsi igazság, de így hazugsággá válik. Ez a gonosz legfőbb praktikája.
Aztán ahol az emberek egymást támadják. Ez is a gonosz munkája.Sorolhatnám, de ez a lényeg.
-
JJános
addikt
válasz
bronin7
üzenetére
1. Nem. Őt nem Isten állította hivatalba, hanem emberek.
2. Igen! Mert így egész. Bár az értelmezésekkel sok vita van, innen tudhatod meg, hogy az ítélet közeledik a földre, és lakosaira. Aki pedig megtér, arra örök élet, aki nem, arra örök ítélet vár.
3. Nagyon várom magamért, és szeretném késleltetni a hitetlenek miatt, hogy legyen idejük hitre jutni.
4. Nem mi, hanem ki. Isten. Nem minden vallás üdvözítő, valamelyik csak megvilágosodást ígér.
De az idők végén Isten helyett, összegyúrt vallás lesz az elfogadott. Antikrisztus idején.Ennyi. Ha bővebben kéred, szívesen.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Az én vak hitem áll szemben a te tévedéseiddel. Tudod rólam, hogy mit hiszek, mégis le mered írni újra-újra, azt a dolgot, hogy hogyan alakult ki a nyelv.
A nyelvet, a beszédet Isten adta az embernek."Ádám beszélt? Milyen nyelven? És Ádámnak hívták? Biztosan? És Isten valóban járkált, sétált Éden kertjben? Azaz a Földön járkált? Mert ez olvasható a Bibliában. Nem úgy van, hogy Jézust, a fiát küldte a földre, ő maga nem járt-kelt itt?"
Ádám beszélt. Isten is beszélt Ádámmal, és Évával. Azok a bizonyítékok, amik ennek ellent mondanak nem bizonyítékok, hanem kitalációk. Mert más nem képzelhető el. És bábel volt az, ameddig minden ember ugyanazt a nyelvet beszélte. Hoppá.
Isten valóban sétált az édenben.
A Krisztus, amikor még nem volt Jézus sokszor járt itt a földön. Gondolj Jákóbra, aki birkózott vele.
Ha nem hiszed el, amit ír a biblia, akkor innentől nem hitelesen idézel belőle. Olyan nincs, hogy valamennyit elhiszel, valamennyit nem. Isten a garancia arra, hogy a bibliádat szó szerint értheted.
Amit pedig a biblia ír, Isten beszéde, isten ígéje, aki testé lett. Vagyis Jézus. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
"Ne felejtsük el, hogy maga a beszéd sem egy túl régi dolog, az első civilizációk is alig 10.000 évre tehetők."
Nagyon okos! Ádám is, és leszármazottai is beszéltek. Miről beszélsz?

-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
"Vagyis a másik ember földi, fizikai teste többé nem lesz képes az életre!"
Te lehet, hogy nem úgy látod, de a házasságtörő a házastársa, és a saját teste ellen is elkövet olyant bűnt, ami nagyon kemény, bár kívülről nem annak látszik. Nemcsak egy tisztátlanságot, nemcsak egy árulást, annál sokkal többet. De ezt talán kymco tudná megfogalmazni, én inkább csak érzem a bensőmben. És aki paráználkodik, az mind a saját teste ellen is vétkezik.
-
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
"Egy házasságtörés meg messze nem az, akármit is akartok belemagyarázni."
Nem tudom miről van szó. Erről annyit, a könyebb megértés végett, hogy ha te lefekszel egy nővel, akkor benned marad abból a nőböl egy rész, és a nőben belőled marad. A személyisége egy része. Ezért már megfigyeltem, hogy akik sok időt töltöttek el együtt, már nagyon hasonlítanak egymásra.A házasságtörés nemcsak egy nagyon komoly bűn, hanem árulás is. Aki arra képes, az másra is.
Egyébként meg a biblia azt írja, hogy aki vét egy törvény ellen, azt az összes törvény megszegéséért fogják számon kérni. Aki házasságot tört, az ölt is. Aki pedig szándékosan életet oltott ki, nem méltó, hogy emberek közé engedjék.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Bár te sem válaszoltál minden kérésemre, de legyen.
Jézus azt mondta, hogy "ahol a dög oda gyülnek a keselyők. Én úgy gondolom, hogy ez Iz raelről szól. Aztán azt is mondta, hogy ha lássátok a fügefa virágzását, itt van az idő.
A fügefa is Izrael. Ha megnézed, akkor láthatod, hogy a negev sivatag már virágzik, él. De a többi dolog is. Kőolaj, földgáz kincseket találtak, nem kis mennyiségeket. Sorolhatnám.
A vég idején Róma utóda, és itt mindenki gondoljon amit akar, de Dániel állóképe alapján mondom, lesz egy hatalom, és egy személy, aki sikeres lesz, és vezetője lesz mondjuk Europának. Akkor eljön az antikrisztus korszaka, és ez a személy istenként fog lenni minden ember számára.
-
JJános
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
Nagyon tévedsz.
A Forma-1 drukkolásának eldöntéséhez más logikát használsz, mint én. Ergo neked furcsa.
Nekem nem.
Egyszerűen szeretem az autósportot, de senkit nem bálványozok. Ezért még az év eleje sehol, amikor én kijelentem, hogy ebben az évben kinek, és mely csapatnak fogok szurkolni. -
JJános
addikt
Nem Istennek kell megfelelni, mert az ember gonosz, Isten pedig szent! Minden ember bűnös, csak aki kéri, és kapja Isten kegyelmét, az nem.
Ha nem igyekezel megérteni azt, hogy mit, miket követtél el Isten, és emberek ellen, akkor hogyan fogod megtalálni Őt? Ha megtalálod, és ízleled az ingyen kegyelmet, akkor fogod megérteni Őt. És akkor akarod majd naponként kapni Isten drága kegyelmét, amit az Ő fia szerzett az emberi faj számára.
De erről kymco-t kérdezd. Ő meg tudja fogalmazni, amit én csak gondolatokkal tudok leírni. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Én magam vállalom magam. Lehet, hogy holnap már másikba megyek, ezért inkább nem mondanám.
A r.katolikus vallásra nem kígyót dobáltam, csak az igazságot, Van ott kígyó anélkül is, hogy dobáljam. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Sejtem ám, hogy miért akarod tudni. De ezt azért a gyülekezetem miatt nem mondom meg.
A kigyót, békát inkább rám dobáljátok.
-
JJános
addikt
Én is szerető vagyok, és szelid, de néha próbálok úgy beszélni, és csak itt, hogy észhez térjenek az emberek.
Látom, hogy ezzel nem érek el eredményt. Sajnálom mert nagyon szeretem az embereket, és nagyon sajnálom az elveszőket.
Szeretném őket kiragadni a gonosz kezéből. Szerettem volna rámutatni arra, hogy nem jó helyen van. Senki hibáira nem akarok rámutatni, mert ezt Isten nem engedte meg egyetlen hívőnek sem. Tudom, hogy nem vagyok tévedhetetlen, ezért jön is a vád mindig, hogy ezt én miért tudom jobban. Nem tudom másképp ezt magyarázi, csak azzal, hogy látom. Érzem.Az emberek sajnos okkult dolgokkal foglalkoznak, szeretnek vallásosak lenni, rossz értelemben. A gonoszmindenféle csapdájába esnek bele, miközben azt hiszik, azt gondolják, hogy ez Isten útja.
Ez is isten útja, de nem azé az Istené, akit én ismerek. Az én Istenem féltőn szerető Isten, aki nemcsak szeret, de bánkódik is a bűnök, a gonoszságok miatt, aki nem tud mást csinálni, mint az emberek saját döntéseinek következményét az emberek fejére borítani.
Mert meg van írva, a bűn zsoldja a halál.
Fáj a szívem az elveszett emberekért. Úgy látom nem hiába könyörgök a magyar emberekért, nap, mint nap, de kevés embert látok az igaz úton haladni.Az ember legkisebb döntései is hozhatják nagy bajba, és nem is látják a legtöbben.
-
JJános
addikt
"Természetesen az életem nem egy tökéletesen idealizált keresztény ember története. Számos küzdelmem elbukásom van. Mikor megtértem, akkor ezzel egy olyan döntést is hoztam magamban, hogy az Isten szabhatja meg az értékrendemet, magyarul, mint egy királynak, átengedtem az "életem trónját".
Tökéletesen egyetértek.

-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Most egy új fejezetet nyitok, és elfelejtek mindent mindenkinek. Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől velem bármit lehet.
Az az igazság, hogy a Jónás könyvéből idéztem a kezekre vonatkozóan.
Innentől bármilyen kérdésedre válaszolok, de csak egyenként, hogy ne értsd félre minden szavam. Nem miattam, hanem miattad.Shalom!
-
JJános
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
Ezzel az a gond, hogy én meg titeket látlak vaknak.(kivétel)
És amikor a vak vezeti a világtalant, verembe esnek.Nekem van kegyelmem Istentől! A templomba járóknak nincs. És ha lehet ne nyilatkoz rólam mert sért. És nincs velem semmi baj, csak az ilyenek miatt akadok ki, mint te.
Aki azt mondja, hogy Istenhez tartozó, és megenged magának olyan dolgokat, amivel kirekeszti magát eleve, és aztán Istenről beszél. -
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
"Ezzel egyetértek, és tényleg hiba. Sok elvakult hívővel találkoztam már, de JJánoshoz hasonlóval még nem a katolikusok között. Pedig tény, hogy köztünk aztán mindenféle -fajta megtalálható, de én JJánoshoz hasonlóval még nem..."
Meg nem is fogsz! Ez egyébként téged minősít. Csak mert a jobb kezed nem tudod a baltól megkülönböztetni.
-
-
JJános
addikt
Ne haragudj, de úgy nézem, erős korlátok közé szorultál.
Túlnépesedés, egy ekkora világegyetemen?
A biblia arról ír, hogy Jézus azt mondta: -Az Én Atyám házába sok lakóhely van! Sok!
És én azt mondom, hogy nagyon sok! Nagyon sok földet is tud Isten teremteni!Vagy csak azért írtad, hogy érvet tegyél le az mellé, hogy ez a project nem működött volna?
Nem minősítem most, de ne irj. -
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Nem, nem.
A tudomány nem minden vonala bizonyított, és korrekt. Ezt én így nem tudom elfogadni!
A fizikai törvények közül rád mind, de rám nem mind vonatkozik, illetve te nem tudsz arról, hogy ahol Isten benyúl a dolgok alakulásába, ott ezek borulnak.
Ezékiel leír olyat, hogy nagy távolságokat egy-két pillanat alatt tett meg.
Ezt egy helikopter nem tudja megcsinálni, a repülő meg nem száll le akárhova.
De ezer példát mondhatnék.
Időnk vége szöveget kéteze éve írják a keresztények. Aktuálisan. És azért, és csak azért nem jött el előbb, hogy sokan Istenhez tudjanak térni.
És aki rosz helyen van, (és akár hiszed, v nem, én meg tudom ítélni, és annak bambi.
És az örök létben is lesz mindig mit csinnálni, és végre az ember felrúghatja a fizika törvényeit, és tudósok sem lesznek. Végre gonoszság, harag, bosszú, ....nélkül élhet mindenki aki kapja az örök létet.
Az ezeréves királyágról szóló próféciák nagyon szép jövőt tárnak elénk. Már aki üdvösséget nyer.A jó oldal mögött, és a rosz oldal mögött is állnak hatalmak. Aki nem veszi észre, az nem tud különbséget tenni. Aki észreveszi az tud.
Bármelyikre számos példát tudok felhozni.
A dolgok vége pedig úgy lesz, hogy egy ember kezében összpontosul a hatalom, aki sok jót fog tenni, és jeleket is, de aztán Istenné fogja tenni magát.
Többet erről nem. -
JJános
addikt
Én ezt a fa dolgot úgy gondolom, hogy ha Ádámék esznek erről, és Nem a másikről, akkor ők, és utódaik is örök életet kaptak volna. Szvsz. szó nincs arról, hogy mindenkinek kellene arról enni.
Majd azok kapnak ennek gyümölcséből, akik örök életet kapnak Isten kegyelmi ajándéka által. -
JJános
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
"Szerintem pont az okozza a viták ill. félreértések alapján (vagyis a közös nevező részleges hiányát), hogy a fizika, ami közös, az a keresztényeknél nem mindig ugyan az, vagy ugyan olyan forma mint nálunk." ?????
Miért kellene közösnek lennie? Én hiszem, hogy a veres tenger ketté vált, a kősziklából víz ömlött ki, a kovakőből méz. Te ezt nem hiszed. Mi hiszünk a csodákban, jelekben. Te nem.
Közeledik az időknek a vége! Nagyon közel van anak a megvalósulása, hogy létrejöjjön egy szuperhatalom. Vagy nevezhetjük europa úniónak is. És lesz egy vezető, aki a vallásokat összegyúrja, és kap három, és fél évet. Az antikrisztus ideje lesz ez.
Azután jön vissza a várva várt Messiás, és elkezdődik itt a földön, az Ő királysága.Mindebből te semmit sem tudsz, a hívők pedig várják. Minden dologban nagy a különbség.
Az egyik dologban elfogadjuk a logikát, de mikor azt akarod bebizonyítani, hogy nincs Isten, akkor itt belül, elindul egy ekkenkezés, és azt mondja, hogy nem, ez nem. Amikor az evolúcióról beszélsz, szintén.
Az amit egy hívő tud tenni, hogy meghallgat, de átvenni már szinte semmit sem vesz át, mert tudja, hogy kinek hitt, és tudja, hogy te vagy a rosz oldalon. Térj át, és onnantól egyezhetünk.
Én nem fogok Istentől eltávozni, az tutti!Ennyi.
-
JJános
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Megint kezded?
Leírtam neked is, és a fórumba is az egyik katyvaszolásod. Hogy Isten megengedi a háborúkat. Isten nem megengedi, hanem nem avatkozik bele, vagyis hagyja.Nagyon nem mindegy, hogy valakinek a tudtával, vagy akaratával történik valami, vagy csak a tudtával. Ha a világban meghal egy ember, akinek a környezete jó embernek tartotta, rögtön azon sóhajtoznak, hogy ezt Isten miért engedte meg. Isten ezt nem megengedi, hanem hagyja, hogy az ember a saját döntéseinek következményeit learassa. A bűn zsoldja, fizetsége a halál. Isten kegyelmi ajándéka, pedig az örök élet. Mindenki válassza meg melyiket kéri, és utánna senki ne mutogasson Istenre! Mert ez nonszensz.
És mindezek után nekem azzal jössz, hogy a megengedi, és a hagyja rokonértelmű szavak. A nénikéd az rokonértelmű. De ez ég, és föld különbség tekintetében. Vagyis hazugság, Istenkísértés, az Istefélelem teljes hiánya! Akár tetszik, akár nem!
Nem vagyok hajlandó megegyezni az ördöggel akkor sem, ha te megegyezel vele.
Mert ez az ördög módszere, hogy kicsi igazságot kever a sok hazugsághoz. Így lesz katyvasz.
Nem vagyok tökös, és nem elégít ki. Miattad írom ezt te agyament. Ébredj fel! Nyisd ki azt a csippás szemed, és gondolkodj! Hagyd abba a hazugságaid!
Olvasd el az értelmező szótárban, hogy mi a különbség, és ne irkálj hazugságokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És itt fejezzük is be,