Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
válasz nebancsa #5886 üzenetére
Igen, a kondikat ha púposak kötelességük cserélni.
Sajnos minden tápon spórolnak.
Nekem is meghalt már egy csifi.
Most vettem egy giga superB tápot.
Egy megoldást látok ezekre a hibákra, a 2 évenkénti tápcserét.
Ennyit illik elmennie egy minőségi tápnak, és használtan még el is lehet adni.
Nem buksz olyan sokat. -
didyman
őstag
Elárulom, még a japán kondik mellé is raknak be szar, kínai gagyikat a mai napig a legjobb tápokban is . Eszerint többé ne vegyél tápot :-) .
Jellemzően a kondi az egyetlen gyenge pont. maga a kapacitásnem spórolt, csak az élettartam. Félvezetőnél nem divat, tekercset nehéz elrontani, marada kondi, mint tervezett élettartamot szavatoló alkatrész. Ennyiről van szó, mindennek tervezik az élettartamát, tudja jól az FSP is, hogy a Rubycon az "életben" nem fog elhervadni.
Az elektrolit az alacsony ESR kondikban vízbázisú. Az pedig nem kristályosodik, hanem gázosodik, ésvagy elillan. A maradék nem egykristály lesz, alaplapoknál és erősítőkben is (egy táp, csatolt kimenet) elég gyakori, hogy a kondit hallod zenélni, és száradó kondik első jele is ez szokott lenni."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
TA68
őstag
Bizony az olcsó nevenincs tévéknél, DVD lejátszóknál (ott még a gagyi motorral is, amibe van, hogy 3 hónap után lekopnak az érintkezők) is a rossz minőségű kondenzátorokkal határolják be a gyárak az élettartamot. Rengeteg olyan tévét javítottam már, amibe a rossz kondik zenéltek, vagy miattuk hangoskodott a táptrafó.
Ha a tápban az impulzus tarafóban meglazulnak a tekercsek, azt külső lakkozással nem lehet elhallgattatni! Ezeket a trafókat (tekercseket) vákuum kamrában impregnálják.
A tápban minden képen érdemes kondikat cserélni, mert sokkal jobb minőségűeket lehet beletenni, mit amit a gyárban használtak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest