Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Falovas

aktív tag

válasz jokerone #8516 üzenetére

Szia!
    Nekem mindkét fajta diffusorból van. És csak ajánlani tudom őket. A Nissin i40 –hez gyárilag jár egy olyan diffusor mint amit először linkeltél be. Az is nagyon jó, de „ portrézni” egy kicsit erős mert elég kemény árnyékot produkál. Nagy előnye , hogy könnyű szállítani mert kis helyen elfér.( Mondjuk eleve a vakunak saját tokja van amibe könnyen elfér, a vaku tok pedig a fotós táskámban alig foglal helyet , mivel a vaku is kicsi).
    De a lényeg hogy két hete vettem egy „ pohár diffusort” ami a „ világhírű „Gary Fong szabadalma, legalábbis az ő neve alatt fut. A youtubeon vannak tesztvideók, sőt maga Gary Fong is bemutatja a saját csatornáján ezt a diffusort. Magyarországon olyan 30 ezertől kezdődik az ára , ha lehet kapni.
    Amit [most találtam] az 50 ezer fölött van a kiegészítőkkel együtt, biztos nem azért mert olyan szar lenne. A héten teszteltem egy óvodában, nekem nagyon jó a tapasztalatom vele, nagyon jól derít, a plafonra volt irányítva és remek, árnyékmentes képeket lőttem vele. Szerintem még a bepislogás is kevesebb vele. Egyetlen hátránya, hogy nem fér el a fotós táskámban, külön kell szállítani.
    Ezt a bizonyos Gary Fong Lightsphere diffusort többen is „ lekoppintották „ én a Dörr SLR Soft Diffusor néven futót vásároltam meg. A lényeg, hogy a Dörr több féle méretben gyártja, ezek [PRO-1-2-3-4] névvel vannak megkülönböztetve, a vakufej méretétől függően. Tehát egy vonalzóval le kell mérni a vaku fejét és ahhoz kell választani a megfelelőt. Viszont Gary Fong Lightsphere létezik [univerzális] kivitelezéssel is amikor egy pánttal kell rögzíteni a vakura, annál nem számít a vaku méret.
    Magyarországon csak[itt] találtam meg azt a helyet ahol forgalmazzák, ha éppen van.
    ;)

[ Szerkesztve ]

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

• Falovas

aktív tag

Sziasztok! Külső vakunál milyen kulcsszámú az ami ideális, vagy ajánlott? Vaku vásárlás előtt állok, a 44-es elfogadhatónak tűnik, az 52-es már sok lenne? Vagy a 36 is elég, ha falra derítéshez is lenne használva?
    Köszi a válaszokat!

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

• Falovas

aktív tag

Sziasztok.
    Megtudja valaki mondani azt, hogy mit jelent a master slave funkció?
    Az egyszerű slave üzemmód az, amikor a gépünk vakufényének hatására elvillan a vaku.
    Azt is értem, hogy slave 2 funkció az amikor a TTL elővillanásokra nem villan el, csak a fő villanásra.
    De mi a helyzet a master slave üzemmóddal? Az egyik vásárló panaszkodott egy Metz vakura, hogy ezt a funkciót nem tudja. Mi ez pontosan?
    Előre is köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák