Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
Aktív témák
-
drachos
tag
válasz
FixY67 #20520 üzenetére
Igen, valóban igaza van, mert nem írtam oda, hogy én xp-ben gondolkodtam windows alatt, aminél láttam már, hogy első bootolásnál vírusos volt a gép egyből, ilyet azért linuxon nehéz elérni, mivel eleve a jogosultságok nem engedik ennyire könnyen megfertőzni a gépet. Valószínűleg a vista/7 valóban biztonságosabb. Nem is ezért voltam szarkasztikus, hanem azért, mert ha már ennyire okos, esetleg beírhatta volna azt is, hogy ez nem igaz, ezért meg azért, nem pedig egyből oltani az embereket, de nekem mindegy, 2 napja csak szívok, már fontos adatot is sikerült vesztenem, megvan a magam baja, hadd örüljön, hogy még egy embert leoltott. Na jó, részemről ennyi a téma.
-
drachos
tag
válasz
78zolika #20512 üzenetére
Hát, kezdjük ott, hogy linuxon a tűzfalak csak egy front-end program a linux ip-tables-jéhez, attól, hogy felrakta, még be is kell állítani, de ez lényegtelen, tegyük fel nincs semmiféle tűzfal vagy vírusírtó fenn, a linux így is százszor biztonságosabb, nem véletlen használják szervereken inkább a linuxot, sokkal nehezebb bejtuni, és adatokat szerezni. Simán lelophatták az adatait windowson még, és akkor használták fel, de ezt se tartom annyira valószínűnek, hacsak nincs valami ellenséges informatikus ismerőse. Én nem a linuxot hibáztatnám, az biztos. Pedig elvileg wndows párti vagyok
-
drachos
tag
válasz
FixY67 #20511 üzenetére
Phoronix csomag tesztjei közül választottam, így használtam:
phoronix-test-suite benchmark hdparm-readNem tudom ez cache nélkülivel mér -e.
Megnéztem a hdparm-ra mit ír, de én ott nem nagyon láttam tesztet, csak beállítási lehetőségeket. Nem vagyok egy nagy linuxos
Szóval hogy kéne futtatnom a hdparm-ot hogy cache nélkül tesztelje az olvasási sebességet?
-
drachos
tag
Köszönöm, találtam egy tesztet (tényleg sok van
) ami ezt adta eredményül:
####################################
hdparm Timed Disk Reads:
Disk To Read: /dev/sda56.02 MB/s
55.96 MB/s
55.86 MB/s
56.08 MB/s
55.92 MB/sAverage: 55.96 MB/s
#####################################Ezek szerint a HDD olvasási sebességével minden rendben van linuxon? Mert akkor windows re-install lesz. Ott max 4MB/s-ot kapok. Létezik, hogy valami vírus/program/akármi miatt az xp ennyire gajra menjen, hogy képtelen normálisan kezelni a HDD-t? (bocsi, ez már félig off, tudom, hogy itt megvan a vélemény a windows-ról, de fontos lenne, mert garis a HDD, és ha van rá esély, hogy a HDD a ludas, visszaviszem)
-
drachos
tag
válasz
body007 #20506 üzenetére
És a HDSentinel hogy teszteli le nekem az olvasási sebességet? :s Most raktam fel, gyönyörűen kiírja, hogy minden rendben a vinyóval, mint windowson is, ja, csak épp nyöszörög ha 3-4 MB/s-os sebességnél többel kéne olvasnia, és nem is olvas gyorsabban. Kiváncsi lennék, linuxon tud e gyorsabban olvasni.
-
drachos
tag
Sziasztok,
valami értelmes programot keresek ubuntu alá, ami ugyanúgy letesztelné nekem a HDD-t, mint a HD Tune Pro. Keresgéltem már egy csomót guglin, de semmit nem találtam, vagy nem is tudtam használni amit találtam. Wine-ra felraktam a hd tune pro-t, de persze, hogy nem talál merevlemezt , mikro elindítom. A fontos nekem az olvasási sebesség tesztelése lenne.
Aktív témák
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Megérkezett a Dolby Vision 2
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Facebook és Messenger
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest