Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
''hogyan kell egy usb-s vinyot bemountol amin egy ntfs és egy fat32-es partíció van?''
'' 8 16 156290903 sdb
8 17 156289848 sdb1''
Ez eddgi csak egy. Hol a másik? Akkor most sdb1 milyen fájlrendszer?
sima:
sudo mount /dev/sdb1 /media/usb1
mit lép?
Adj egy: cat /proc/modules | grep ntfs
kimenetet. -
eddie303
őstag
Szerintem nem kell feltenni, benne kell legyen a kernelben, probald meg allitgatni amit lehet, IEC kapcsolok vagy hasonlok nincsenek? Nekem is regi hangkartyam ugy szolalt meg, hogy valami hulyeseget be vagy ki kellett kapcsolni, mar nem tudom... Azelott semmi hangja nem volt, utana uvolteni kezdett

-
doc
nagyúr
ne adj magadnak root jogot, ez nem vindóz

Ubuntu alatt egyszerű a dolgod: alapban berak a sudoers-be, vagyis bármit csinálhatsz root-ként, csak a jelszavadat be kell írni hozzá.
pl. ha a menu.lst-t akarod szerkeszteni, add ki a következő parancsot:
sudo vim /boot/grub/menu.lst
(illetve vim helyett a neked szimpatikus szerkesztő)
vagy grafikus felületen a gksu-val, de abban majd mások kiokosítanak, és nem szoktam használni
mountolni hogy akarod? ill. mi a hibaüzenet?
ha jól emléXem, az Ubuntu felismeri alapból a rádugott vinyókat, nem? a /media könyvtárban nézted?
amúgy ha már témánál vagyunk: hétvégén, megunva az örökös szopást, feltettem anyámnak (idén volt 50 éves!) egy Xubuntut, azóta alig kelt fel a gép elől, imádja
viszont ott is találkoztam azzal, amivel sima Ubuntu alatt is: egyszer csak nem működik neki a sudo, mintha kivenné a gép a sudoers-ből, ezt miért csinálja?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- AliExpress tapasztalatok
- EAFC 26
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest