Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz floatr #39664 üzenetére

10GB-os / és 70GB-os /home a vinyó felosztása. Nem akartam legyalulni, mert kb. 2 éve telepítettem, elég sok progi ment fel rá pluszban. minden frissítés alaposan megdobta a méretét, már a /var/cache/apt meg az /usr/share könyvtárból több mappa átköltözött a /home-ba, és eredeti helyükön csak linkként szerepelnek, de akkor is elfogy a hely. az ubuntuval nálam pont a linux szépsége veszett el, de olyan szinten ellustultam, hogy már nem biztos, hogy vissza tudnék állni debianra.

az utolsó lépés (11.04-11.10) nem kellett volna, egy jól használható, stabil, gyors rendszerből lett egy számomra áttekinthetetlen és kezelhetetlen lassú akármi. nem tudom, minek erőltetik a Unity-t, nekem a normál, tálcás GNOME kell. a 3.0.0-s kernelnek is csak a hátrányait tapasztalom eddig, kb. 3x annyi ideig bootol, mint a 2.6.38. és ezt a folyamatosan romló minőséget mástól, profitól és kezdőtől is visszahallom.

ki lehet valahogy válogatni automatikusan/szkripttel/paranccsal, hogy mely csomagok mentek alapból fel, és melyek utólag, kézzel? ha igen, akkor kap a / egy gyalut, és megy vissza valamelyik 11.10 előtti.

Aktív témák

Hirdetés