- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
válasz
Kendek #28367 üzenetére
Nah, átkonvertáltam az éles rendszerem alatt is az ext4 partíciót btrfs-re, csak pár perces meló volt az egész. Tegnap jó pár órát eltököltem az új rendszer telepítésével és beállításával, ez nem túl kellemes, de persze szükségtelen is lett volna, csak a legalapvetőbb módszer nem jutott eszembe a GRUB 2 újratelepítésére. A menete:
Elindítottam a frissen telepített rendszert (de jó lett volna a régi is), GParted segítségével vágtam le az átkonvertálandó rendszer partíciójából 100 MB-ot, majd azt ext4-re formáztam, aktívra állítottam. Amiből levágtam, azt átkonvertáltam btrfs-re, majd csatoltam, mint ahogy az újonnan készült 100 megásat is. Ez utóbbira áthelyeztem az előbbin levő boot könyvtár teljes tartalmát. Az fstabot módosítottam úgy, hogy a / UUID-jét átírtam a konvertálás miatt megváltozott új karaktersorozatra (meg az ext4-et btrfs-re), meg kiegészítettem még a /boot alá csatolandó 100 MB-os ext4-es fájlrendszer UUID-jével. A grub.cfg-ben is átírtam ez utóbbi UUID-re az ottani karaktersorozatokat. Ezután nyomattam egy sudo update-grub-ot, majd újraindítottam a gépet. Nyomtam erőteljesen a Shift billentyűt, kiválasztottam az újonnan átkonvertált rendszert, és szépen el is indult. Ott aztán a Synaptic segítségével újratelepítettem a grub-pc csomagot és megint újraindítottam, de úgy, hogy már le volt húzva a másik merevlemez, csak ez maradt. Voilá, elindult rendben a rendszer, ennyi volt az egész, semmi ördöngősség.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Peugeot, Citroën topik
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest