Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Aktív témák

• upszilon

őstag

válasz Sk8erPeter #23609 üzenetére

"amikkel esetleg Windows alatt egyszer sem találkozott"

Ott meg van más, amivel szenvedni kell. Én évek óta csak rakom vissza az XP-mentésemet, ha valami gond van. Aztán most új gépet vettem magamnak. Előlről kellett felépíteni az egészet, mert sajnos nem lehetett másképpen megoldani a kékhalál miatt. Szóval mire minden fennvolt, az összes frissítés, az összes program és minden be volt állítgatva, elment vele két teljes napom. Értsd: kb 22-25 valódi munkaóra. Azért egy Ubi9.10-essel messze nem kell ennyit foglalkoznom. Bár igaz-ami-igaz, nem is tudok rajta megoldani olyan "elsődleges" feladatokat mint amilyen például a könyvelés, a videóvágás, kiadványszerkesztés, vagy a speciális programokkal történő honlaptervezés, grafikai munkák. Pedig ezekkel napi szinten foglalkozom, tehát nem legyinthetek rá, hogy nem megy aztán kész. Szóval az Ubi már kezesebb bárány és lényegesen fejlettebb, mint az XP. És tegyük hozzá, az XP-kényszeremet a W7 sem oldotta fel. Végülis az Ubi alatti WINE-ben több windowszos prigim fut hibátlanul és gyorsan, mint a W7 alatt. Mára kikistályosodott a kép. Internetezésre és napi dolgokra, szórakozásra Ubi. Munkára XP. A MAC-et már nem is használom szinte. Teljesen átvette a szerepét az Ubi. Szóval egy szó mint száz, a Linux jön fölfelé nálam nagyon. El tudom képzelni, hogyha még kicsit fejlődik a WINE, egyszercsak már nem lesz szükségem egyáltalán az XP-re. Na, azok lesznek ám a szép idők! :K

• kovaax

őstag

"az ő szellemi képességeit minősíti"

Szerintem ne legyünk ennyire szigorúak velük, az ezután lévő szöveged viszont teljesen helytálló. Én inkább a disztrókat hibáztatom emiatt. Pl. milyen dolog már, hogy openSUSE install közben beállítom az adsl kapcsolatot, elfogadom az általa felajánlott "kézi indítás kinternet segítségével" opciót, majd nem rakja fel a kinternet csomagot (szerencsére az install dvd-n rajta van)...

• Kendek

MODERÁTOR

Én rendszeresen használom a felfüggesztés funkciót, most is abban az állapotban van otthon a gépem. A nyílt meghajtókkal, amik alapból benne vannak a rendszerben, azokkal gond egy szál sem, de mikor az fglrx-et használtam a HD3200-as integrált GPU-hoz, akkor bizony nem ártott, ha a rendszer komolyabb frissítése után újratelepítettem az fglrx-et, mert nem jött vissza a felfüggesztésből.
    Lényegében, legtöbbször a hiba itt szokott lenni, mármint a videókaresz meghajtójánál, az szokott rakoncátlankodni. Érdemes belenézni a BIOS-ba is, szokott ott lenni néhány opció, amelyet állítani lehet hozzá (bár nem mindenhol).

Aktív témák