Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
falaci2002
tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Most már tudom, hogy csak egy "igazi" hangkimenet van egy videokártyán, hacsak valaki nem 5.1 vagy hasonló rendszert használ. Ezt a kimenetet - ami gyakorlatilag a pc hangszórójának a kimenete - "kettőztem" meg egy audio elosztóval (HAMA, 999 ft MM-ban). Így most már rendben van a hang a tv-n meg a pc-n is. Most értettem meg, hogy "tothbe" mit értett azon, hogy hol osztottam el a hangot?
Köszi "Fefeex" és "tothbe"!
-
falaci2002
tag
Igen értem a dolgot. Köszönöm!
A dolog onnan indult, hogy egy olyan (gyári) kábelem van, ami egyik fele scart (tv), a másik s video (videókártya) és jack (hangkártya). A kép tökéletes. A hang viszont nem. A filmeknél semmi baj a hanggal sem. A játékoknál viszont nem minden hang hallatszik. Pl.: van zene de nincs motorhang. Vagy hallatszik, ha leesem valahonnan, vízben megyek meg ilyesmi. A beszédhangok fele hallatszik, másik fele nem. A menü alatt van zene, a játék alatt már nincs. Egyébként az Insane-ról beszélek. Ez mind a tv-re vonatkozik, emelett a pc-n minden tökéletes. A monitor és a tv klón üzemmódban vannak.
Öt csatlakozási hely van az alaplapi hangkártyán. Három már foglalt volt (hangszóró, mikrofon, meg azt hiszem a tv kártya) gondoltam a másik kettő is ad hangot. Hát ilyen felemás hangot kaptam. Ha rádugtam a pc hanszórót, akkor is ilyen fele-fele hang jött. Sőt az egyiknél azt hiszem semmi.
Itt értem el az utolsó hozzászólásomhoz, melyben az elosztó merült fel megoldásként, amit te is javasolsz.
Egyébként így néznek ki a hangkártyám csatlakozói.
[link]
Filmekhez miért ad jó hangot a fekete dugalj, játékhoz miért nem jó? -
falaci2002
tag
Nem osztom ketté. Egy másik csatlakozóba dugom a jacket. Van rajta a hangszóróknak, mikrofonnak, még azt hiszem a tv kártyának is egy. Még maradt kettő. Egy fekete és egy rózsaszín. Ezekbe mindegyikbe próbáltam, de semmi változás. Tény, hogy a hangszóró kimenetet nem próbáltam.
Lehet, hogy úgy működne, de mégis furcsállom ezt a szelektív hangátvitelt. Meg szerintem a másik kettőben is mennie kellene. Persze lehet, hogy tévedek.OK! Kipróbáltam. Ha a hangszóró vezetékét átdugom az üresek valamelyikébe, ugyanaz mint a tv-n, szelektív hang. Nyílván a tv hang meg jó lenne, ha a hangszóró helyére dugnám a veztékét (ezt nem próbáltam). Egy jack (audio elosztó) elosztóval nyílván megoldható a probléma. Ez lenne a megoldás?
Kérdés: Mire szolgál a két üres kimenet, ha így adja ki a hangot?
-
falaci2002
tag
Legalább 5 m a kábel, de gyári. A tv-be menő oldal scart, a gépnél a videokártya kimenetet nem tudom, de a hang az alaplapi hangkártyába van bedugva, egyszerű jack dugóval. A videókimenet és a hang jack-je egyesül a scartban, amit a tv-re dugok.
Nem lehet tv beállítás?
Ez egy "új" tv. Nálam új. 6-8 éves SONY. A másikkal azt hiszem nem volt ilyen gond. Már nem nagyon emlékszem, mert elég régen használtam ezt az összeállítást. Most, hogy tv-t cseréltem, próbáltam ki megint.
Realtek AC97 a hangártya típusa, és ALC650 a codec típusa a Sound Manager szerint. -
falaci2002
tag
Sziasztok!
Nekem a kép rendben van, ellenben a hanggal van némi gondom. Ilyesmivel is foglalkoztok itt?
Azért csak leírom.
Igazából a hang csak a játékoknál tűnik el. DVD lejátszás, klippek, zene műkszik, de a játékoknál néha nincs. PL: INSANE. A betöltés menü alatt végig van zene. Elindítom a játékot és nincs zene ill motorhang. A beszédnek is fele működik. Van amit mond, van amit nem. Viszont ha vízben megyek, vagy törik a kocsi, de még a váltás hangja is hallatszik. A FLATOUT 2-nél szintén eltűnik a játék alatt a hang.Ha lenne valami ötletetek és közölnétek velem, nagyon megköszönném!
Esetleg egy link ahol kérdezhetnék ezzel kapcsolatban?Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- Sapphire PULSE RX 6700 XT 12GB GDDR6 Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6 VGA!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest