- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
darál0w
Jómunkásember
akkor még mehetünk egy kicsit feljebb....
minden fesz marad.
prociszorzo 10.
FSB 333
ramszorzo 2,4 (így megint 800on lesz)
ha nem bootolna, akkor addig emeled lépésenként a procifeszt, ameddig nem bootol és írsz, h mennyi az annyi. ha bootolna egyből, akkor mehet rá a teszt. ha fagy, akkor írsz. ha megvan, akkor írsz
-
darál0w
Jómunkásember
de gondolom ez így nem ment....mivel én nem is ezt mondtam...
CPU Frequency 3.60GHz ( 300x12) - szorzora mit írtam? emlékeim szerint 10et...nem 12t....
Memory Frequency (Mhz) 800 1200 és ezt is elárultam neked, h hogy kellene csinálni...ehhez képest hozzá se nyultál....kicsit olvass vissza....nem fogom leírni ugyan azt 1 embernek 2x-3x...
ha a gyártoi oldal 1.8Vot ír, akkor annyi az alapfesz.
-
darál0w
Jómunkásember
Fine CPU Clock Ratio (Note) [+0.5] - ez nem kell...kapcsold ki.
CPU Host Clock Control [Disabled] - enabled...és akkor tudod állítani az FSBt. ami ez lesz :
x CPU Host Frequency (Mhz) 200 - és ezt 300ra
CPU Termination 1.200V - normal opcio...biztos, h van
CPU Reference 0.820V [Auto] - ezt is...
>>> MCH/ICH
MCH Core 1.100V [Auto] - ez mehet 1.2Vra
ICH I/O 1.550V [Auto] - normal opcio
>>> DRAM
DRAM Voltage 1.800V [Auto] - gyárto által előírt feszre...amit nem írtam azt vagy jol írtad, vagy ugy kell hagyni.
és ezzel a beállítással a procid 3ghzen fog menni és 800on a ram...kezdetnek ennyi...aztán teszt IBTvel...
max stress. 10-12 kör. hőt figyeld közben coretemppel...74°C fölé nem mehetsz.
de majd holnap visszatérünk rá...mára befáradtam kicsit..
-
Amoroso
aktív tag
Nem gond, ezért van, Én csak próbáltam tanácsot adni.
Gondolj bele...
Úgy alakul, hogy lecserélsz valami, mondjuk a procit, nem sok minden változik, de kapásból új beállítások kellenek, a lapról meg ne is beszéljünk...
Szóbakerül egy beszélgetésben, hallod tök király megtuningoltam-tuk a gépem, sokkal jobb, ohh bakker Én is akarom, hogy kell?...
És tudnám folytatni. -
Amoroso
aktív tag
A felkészülést. Tudom, hogy szájbarágós topik, de egy pár 100 hozzászólást tessék elolvasni, hogy valami képet kapj arról, mit is csinálsz. Ha egyszer elkezded a tuningot akkor úgyse fogod abbahagyni, mert a kis ingyen+ mindig jól jön. És így jobb ha már az első beállításoknál tisztában vagy dolgokkal.
-
darál0w
Jómunkásember
természetesen a BIOSban...
a ramorajel az ugy alakul, h FSB * ramszorzo ( ez biosban Dram vagy System multiplier SPD lesz...) = ramorajel. és ezt mindig ugy kell állítanod ( mivel a ramod nincs kitesztelve, h mit bír...), h alaporajel felett ne menjen semmiképp...inkább alatta és majd később finomhangoljuk, ha megvan a procinak a stabil orajel alapfeszen...
kezdésnek FSB 300
prociszorzo 10.
ramszorzo 2,66.
a többi beállítást pedig már említettem...feszek stb...
-
darál0w
Jómunkásember
akkor az a VID. oké.
BIOSban ezt kell beállítani procifsznek, mert csak ezen a feszen tudunk tuningolni, mivel alaphűtőd van.
összes többi feszt normal értékre állítsd be ( van ilyen opcio...)
pci-e freki 100mhz.
majd ezekután elkezdheted emelni az FSBt. és ezzel egyidejűleg vissza kell osztani a ramokat is, h alaporajelen vagy alatta menjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest