- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Őskoczka
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chello
tag
válasz
apriliabenny #39378 üzenetére
Szia.
Nekem is GA G41MT S2PT lapom van.
Benne egy e5400-as procival.
Így azt tudom írni amit nekem sikerült eddig.
Aztán majd lesznek kérdéseim is a többiek hátha tudnak vmit.
(Még annyit talán, hogy én nem leltem bios frissítést)Szóval nem volt nehéz húzni a 2700 mhz-es procit. Fesznek nem emlékszek mikor feküdtem neki.
Nagyjából éreztem, hogy 1.45 sok neki.
Utánnaolvasással kiderítettem, hogy 1.4 nek tartották a tűrhető szintet ezért a maximumot beállítottam arra a minimumot pedig kb. 1.35-re.
Asszem azóta is úgy van.
1.288 az alap.Nekem kijött 4 ghz stabilan amit a torchligh vagy a swine megcáfolt 2 kékhalállal. minden más hosszú ideig ment simán. (Játékok is)
Visszavettem és elkezdtem leosztani a ramot. Most az addig 1333 as ramok mennek kb. 1233-on
8-8-8-22 időzítésekkel. 7083 MB/s ram olvasást produkál így használat közben és 7000 fölött ír is.
A másodlagos időzitéseket nemtom fejből, de jó alcsonyra sikeredtek az elejét tudom, hogy 3-3-6-valamik.Az a megveszekedett érzésem van, hogy remekül reagál a gépem.
Azért is maradt így.Memóriáknak adtam (ezek hyper-x ek) 1.7 volt feszt.
A procin sima 2 részes alu hűtő van, fel van rá polírozva és csavarokra cseréltem a pőckös lefogatót, mire egy boltban szóltak, hogy vigyázzak, mert meghajtja a lapot.
(Nincs felfogató keret mint korábban) És hát tényleg durván hajlítaná úgyhogy csak addig húztam a csavarokkal egynletesen amíg éppenhogy láttam kezd hajolni a lap és megnéztem már nemtom mozogatni el a hűtőt a procin semerre
44/33 fok fölé még nem mászott fel bár ebben nem bízok, majd írom, hogy miért.Lach hagytam had mnjen a vezérlő 333-on asszem, de a mostanit nemtom, ha érdekel megnézem.
PCI-e fixáltam.Nem tom fejből A-B-C beállítású-e az osztó, de egyel a legnagyobb alatti.
Eist-et használok és virtualizációt (nekem kell a virtuális gépek szeretik) viszont az energiagazdálkodás sémát kikapcsoltam. Én ne altatom mivel távol van a gép és vmiért a bilivel meg nemtom ébreszteni pedig deszerettem.Többit nemtom fejből. Asszem ennél már nincsen is spread, csak régebben kellett a környező készülékeknek átadott zavarokat csökkentendőn. (akkor sem győzött meg)
Az vmi elektromos zavarcsökkentő állapot.Graphics boost és a turbo állapot felejtősek. Bár visszaidőzitett cuccnál egy darabig látványos javulást hoz, de csak közepesen alacsony értékekig stabil.
Enyim commandrate nullás viszont az ramfüggő.
Csak jelzem, hogy tudja a lapod.Advanced fase adjustment-et használok.
Kb. 100 vagy 200 picoseccel toltam el az adat és cím vonalakat ez jót tett neki így is, hogy nincsen halálra húzva, de a vége stabilabb lett.Ugyanezért jó a pull level is, amennyire tudom megnöveli a jel erősségét a memóriavezérlőben, de én azt nem használom főleg azért nem, mert maximum a próbálgatás alapján tudnám gondolni, hogy jófelé változtattam-e rajta.
quickboot-ot szeretjük.
Write leveling memória fázis kompenzáció nekm jobban üzemel mint a training.
A két eljárás ugyanarra van. Kiegészítik a skew funkciót.
Lényege, hogy a ramba érkező adatkérések és küldések között próbál a valós felhasználásukhoz
igazodni pici késleltetésekkel, mert nem biztos, hogy pont olyan korán kell felhasználásra az adat mint amilyen hamar a vezérlőnek megvan és így a kieső időben más adatot fogadhat vagy küldhet.A training is erre van, de szerintem az kudarc, mert fifozni akarja az adatokat ami meg már nem hozzáigazítás hanem feltartása a rendszernek. Ugye a fifo a korábban kért adatot akkor is előbb adja ki, ha közbe egy később kért már régen kiadható lenne. Ez nem az élelmiszer ipőar itt nem romlik meg a tárolt holmi ráadásul a fifo még a raktározást is lelassítja. Aki közületek dolgozott kereskedelemben az elvileg érti amit mondok.
Azért kipróbáltam, is-is meg vegyesen és "szerintem" meg aida szertint is, kevéssel lassabb volt mindkettő esetvben mint tisztán leveling mellett úgyhogy az maradt egyedül.
Ráadásul az oc kihegyezett első próbáknál a végét zavarta a training, kevesebbre tudtam kihúzni.Néhány időzítést nekem nem volt időm bejátszani, így én jópár értéket az autónak hagytam.
-
válasz
apriliabenny #39378 üzenetére
Szeretnénk bios fotót, ne kelljen folyton user manualt töltögetni netről minden kérdés után...
Nem a tápod lövi le a tuningot, az csak életveszélyesen szar.
A lap lehet a ludas, de bios nélkül nem tudunk semmi használhatót.
Addig is advanced menüben tiltsd le a C1, speed step, Vanderpool, Virualization, spread spectrum pontokat (disabled).
Ramot hagyd a francba, ha nem fut a gyári érték felett. Semmi értékét ne piszkáld, az nem kezdőnek való és alig hoz érezhető változást (ha egyáltalán).
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest