- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
DeltaPower #880 üzenetére
Én meg remélem hamaroan meglátom, mennyire jó a zalmi chipsetborda
Igaz, csak design funkciója lesz. 7végén Kecsón vagy?
-
Chaser
legenda
Esetleg nem bírja a 400-as FSB-t, kezdetnek adj neki 9x300-at. Ctrl F1-gyel tudod előhozni a memóriaidőzítés beállításait.
A emmória úgy legyen állítva, hogy picivel 800 fölött, vagy alatta legyen.szerk: #871 trunkz : BIOS-ban EIST menüpont alatt ki tudod kapcsolni, ha zavar
-
Chaser
legenda
Ne foglalkozz azzal az üzivel, nekem p31 lapom van, BIOS-unk 1forma. Szépen rakj mindent manualra, hadd villogjon a "System Voltage NOT Optimized" felirat, ha autora teszed mindent visz az egekbe.
szerk:#866 DeltaPower
Itt nagyobb eséllyel tudnak segíteni. Emlékeim szerint 1.5V a max, amit tartósan elvisel, jó hűtővel. -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #840 üzenetére
Akkor nem egy cikkről beszélünk.
#849 ttower : Lehetséges, ha a lap nem tud többet, akkor mindenképp.
Pl: volt valami viá-s lapom, 66 v 83 FSB-t tudott, egy 633-as cerka volt benne, aminek nagy a szorzója, ha minden igaz, 66 mhz FSB-vel. Beleraktam egy p3-ast, talán 733-as volt, aminek meg 133 mhz volt az FSB-je, szorzója nyilván kisebb, ebben a lapban 4-450 mhz körül ment, mivel szorzót nem lehet állítani felfele, de én úgy tapasztaltam lefele se, hiába állítod át, nem változik. Szóval a lényeg: ezeknél csak FSB növeléssel lehetett mahinálni.szerk: nemmintha a mostani inteleknél lehetne szorzót felfele állítani
-
Chaser
legenda
Nyugi nem sok az, 50 alatt bőven jó vagy..ez a hűtsük a vinyót halálra dolog nem tudom honnan pattant ki, számtalan gépet összeraktam, sehol sincs hdd hűtés. Valamikor olvastam egy cikket server vinyókról, tesztelték a hdd részleget, hogy hűtve, vagy hűtés nélkül nyernek tovább..az utóbbi nyert.
szerk: #837 ttower : tudtommal nem lehetett p2-eseknél szorzót állítani, de még 3-asoknál se
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #229 üzenetére
Ebben viszont maradéktalanul 1etértünk, ha másban nem is
-
Chaser
legenda
Sztem belenyúltál egy antituning lapba..mást tudsz állítani? Ha GB lapot veszel, S3 nem árt ha szerepel a nevében, Speed-Safe-Smart...ebből az első a legfontosabb
szerk: win alól is lehet frissíteni, kicsit rizikós, van hozzá progija a GB-ne sztem, vagy a másik floppyról, usb-ről nem tudom megy-e
-
Chaser
legenda
Lehet, hogy ott a proci vége alapfeszen, minél nagyobb az alapórajel, annál kevésbé húzható. Kis feszt adhatsz neki, de ne sokat. Bár én a feszemeléses tuningot nem szeretem.
Időzítés: minél kisebb, annál jobb, ált cl5 szokott lenni, 5-5-5-18, valami hasonló számsort kell látnod, lehet próbálkozni cl4-gyel is, 4-4-4-12, nem tudom mit tud a ramod, 1T/2T am2-nél nem igazán számít, úgyhogy azzal ne foglalkozz.szerk:2T-re állítsd, a ramokat cl5-re, és egyelőre alapórajelhez közeli értékre oszd vissza, így jutsz el a proci végéig, utána lehet játszani a ramokkal is
-
Chaser
legenda
válasz
FischiPiSti #182 üzenetére
Kis plusz feszt adhatsz neki, mondjuk 0.1V-ot, MSI+945-ös chip nem sok jóra vezet..nézelődj hátha van a lapnap topikja, ott jobban tudnak segíteni.
szerk: majdnem + 1V-ot írtam
-
Chaser
legenda
válasz
FischiPiSti #178 üzenetére
Jaja, ramot oszd vissza, és sztem menni fog. Ez a lap rossz választás volt
A procid szorzója kicsi, a 945-ös chip meg nem az über FSB tudásáról híres. 965/P31/P35-ös lap kellett volna.
Kezdetnek tedd az FSB-t 300-ra, feszt nem kell emelni sehol. Ha mákos vagy, 350-es FSB-ig tudsz elmenni, azok a lapok nemigen tudnak többet. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
A tápot lecserélném, ha ez a gond, ha nem ez.
Rammal lehet gondja, nálam is volt, hogy én 280-as FSB-vel küldtem egy sempront, ugyanaz a lap+proci akinek eladtam, másfajta rammal 210 FSB-nél behalt.
Sztem jók a beállítások, a HT speedet veheted 3-ra is, auton ne hagyj semmit, hanem manuálisan állítsd be, a szorzót is pl, ha minden igaz, a te procidnál az 12, esetleg ramnak is adhatsz 0.1V pluszt, meg procinak is, lehet nem pontosan annyit ad le a lap, amennyit ír, és azért vacakol. És ha van lehetőséged, próbáld ki egy kölcsön rammal.szerk: jah, linkelni úgy tudsz, hogy kijelölöd azt a szöveget, ami a link lesz, aztán kattintasz a link gomra, előugrik egy ablak, oda beírod/másolod a linket, leokézod és k_é_s_z☺
-
Chaser
legenda
válasz
tibcsi0407 #152 üzenetére
Akkor passz..
#153 James680i: 900@cl4
#155 Tomate : később majd részletesebben leírom, most nincs időm
-
Chaser
legenda
válasz
tibcsi0407 #150 üzenetére
Mennyi az a pici húzás?
-
Chaser
legenda
válasz
CeleronD420 #148 üzenetére
Nincs mit
Remélem összejön.
-
Chaser
legenda
válasz
CeleronD420 #146 üzenetére
Ment válasz a conroe cerka stbstb totyikban
-
Chaser
legenda
Azt a ramot csak azért kell kivenni, hogy ne kavarjon be, hogy csak 667-es. FSB alapon 200, igazából az már nem is FSB, de az 1xűség kedvéért maradjunk annál, lehet a BIOS-odban másképp van. Minden am2 procinak az FSB-je 200mhz, ha növeled pl 250-re egy 10-es szorzójú procinál, akkor 2500mhz a végeredmény. Azt még elfelejtettem, hogy a HT-t oszd vissza mondjuk 600-ra, mert az FSB emelésével az is nő, és nem egészséges, ha 1000 fölé megy, meg értelme sincs, mert nem lesz gyorsabb a gép.
-
Chaser
legenda
Kapd ki a 667-es ramot, FSB-t told fel 250-re, ramot oszd vissza 667-re, vagy 533-ra..kb ennyi első nekifutásra, alapfeszen ennyit illene tudnia a procinak, ha mégse, akkor próbálkozz 240-es FSB-vel. Ha véletlen valamelyik próbálkozás után nem indul a gép, akkor cmos reset, vagy kiveszed az elemet kb 10 másodpercre. Hogy sikerült-e a tuning, azt pl a cpuz nevű progival tudod megnézni.
szerk: nekem meg itt kellene segítség, nem hinném, hogy a lap vagy a proci nem tudna többet ennél, csak intelben még kezdő vagyok
aki tud pls help
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel core I7 8700k
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest