Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Ringman #45293 üzenetére
Korábban fog érkezni az 5-11 évesek Pfizer-oltása, kétmillió adag jön belőle, ezért a korábban bejelentett december 20-ai dátumnál korábban kezdődhet a gyerekek oltása. Gulyás Gergely ugyanakkor azt cáfolta, hogy visszaléptünk volna az uniós vakcinaszerződésbe, mert van elég vakcina Magyarországon. Csak akkor veszünk új vakcinát, ha új típusú oltóanyagra van szükség.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Ezekiell #45262 üzenetére
Magyarország előre hátrál! Most a 3. oltás számában kell mérni a győzelmet.
A miniszterelnök már felnőtt fejjel tanult meg síelni, és amikor egy síversenyen felesége futott be elsőnek, és ő csak második lett, mire az eredményhirdetés következett, elintézte, hogy külön férfi és női kategória legyen. - Story magazin
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t72killer #45242 üzenetére
Vagy nem és akkor antivaxxereknek csak az marad meg, hogy eü-i dolgozóként biztos volt oltásuk, mert nekik kötelező, mégis meghaltak, na ugye. Közben - ha igaz a sztori - kettejüknek volt összesen egy oltás, az is későn. Mit lehet erre mondani.
A matek sem erőssége az ilyen embereknek. -
törölt tag
válasz Csatravi #45036 üzenetére
Igen, csak a 15 éves kölyök kiváló eséllyel megússza simán a fertőzést, akár észre se veszi, míg az 55 éves tanár számára célszerű lenne az oltás. És éveket elcseszni a gyerek formatív éveiből nem igazságos. Most egy közösségben, levegőben terjedő vírusnál alap, hogy tanárok, eladók, vendéglátósok, irodisták stb. ahol napi szinten sok emberrel kapcsolat, hogy kötelező kellene legyen. Nem a konteós egyedül üldögélő kamionos és mozdonyvezető nyomatják a görbét amin látszik hetek óta Mo. felfele megy!
Egy kis bónusz, plusz szabadnap, helyi felhívások stb. már is lehetne ösztönözni gyártósori melósok körében is. Ha ész és érzelem kevés, akkor pedig szigor.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Viktoár #45028 üzenetére
Az immunmacsó. Az aluliskolázott, aki addig nem érti amíg az IFA nem hajt a lábára. A diplomás, de hülye, mindent is jobban tud virológusoknál. A vallásos, az isten megvédi. Apátia: hát valamiben meg kell halni, 60 felett jellemző. A konteó hívő idióta. A tűtől rettegő. Az önző zéró empátiával, akit nem érdekel a társadalom amíg neki nincs szüksége kórházra, akkor persze azonnal legyen minden neki. A nagyon zen guru természetes druida a gyógytea és kevesebb maszk több mosoly pozitivitás megvédi. Az érzelemből gondolkozó: amikor valaki tények, adatok helyett a szomszéd véleményére ad, mert hát milyen ügyesen megcsinálta a mosogatót, biztos ért ehhez is és facebookon is kapja a megerősítést, hát egyszerű az angol Lancet cikket nem érti, Kemenesit nem ismeri, Karen fodrászát viszont ezer éve. Meg aki átesett a víruson viszonylag könnyen és akkor minek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csatravi #45019 üzenetére
Hát ez az, a döntésképtelen hatalom csak maszatol és áthárítja a felelősséget. Tekintve, hogy 100 ezer fős foglalkozási rétegeknek van már előírva az oltás, már az se nagyon áll a szavazatok miatt aggódnak. Egyébként a tanárok 90% amúgy tök fasza eredmény, nézzük a 60 év felettieknél mennyi? A görögök most jelentették be pénzbírság az oltatlan öregeknek, mert ugye jellemzően rájuk a legveszélyesebb a vírus, ők terhelik jobban az eü-i rendszert. Persze az is jó üzlet a kormánynak kevesebb nyugdíjt kell kifizetni, lehet miből osztogatni a maradéknak választás előtt.
-
törölt tag
válasz bigdady #44998 üzenetére
Ez megint a hülye kormány hülye döntése miatt van így. Ha egyértelmű lenne a rendelet, akkor nem lenne hova vándorolni a hülye tanárnak, mert az egyházi és magán oviban és suliban is kötelező lenne az oltás.
Amúgy hogy is van ez, az oktatási intézmény kiírhatja jogosan a hajtetűs, hányós Pistikét nem szabad vinni közösségbe, de az oltatlan
nevelőgyerekmegőrző ott lehet?Most azon mosolygok a Rogán Tóni vizsgálja meddig legyen érvényes a védettségi igazolvány. Mert nagyon használták eddig?
Oltásösztönzés jól: 2 ezer főt foglalkoztató Rossmann 60 ezret ad a dolgozóknak oltásért, visszamenőleg is.
-
törölt tag
válasz Ringman #44428 üzenetére
Nem úgy esik le egyeseknek, ahogy neked és nekem. Szlovák és osztrák lockdownból most azt szűri le a nép egyszerű oltásellenes gyermeke, hogy az oltott is otthon ül este és az oltatlan is, akkor minek. Napközben átjöhetnek Győrbe shoppingolni, beülni étterembe nálunk kutya se kér tőlük semmilyen QR kódot és még spórolnak is a csodálatos HUF - EUR árfolyam miatt. Hülyének áll a világ.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Golyobis #44281 üzenetére
EMA, FDA, CDC elég hivatalos?
COVID-19 vaccines | European Medicines Agency
COVID-19 Vaccines | FDA
Vaccines for COVID-19 | CDC -
törölt tag
válasz szabi__memo #44029 üzenetére
Állami feladat a többség érdekében a hülyéket korlátozni. Ismét közlekedési példa: gondolj bele hány hülyét látsz az utakon vezetni, képzeld el nem lenne jogsi feltétel se.
A részletkérdés nekem teljesen mindegy, hogy de jure kötelező oltás vagy csak de facto "kötelező" oltás felé terelés. Ha ész és érzelem közül egyik se működik kommunikációban, akkor szigorral. Különben sokáig nem lesz vége a lófaszkodásnak.Az szép eredmény! Én a család többi tagjával kértem most novemberben a harmadikat is, mert az ingyen van, a mérés nem. Annyira nem voltunk kíváncsiak fejenként 10+ ezerért, és később nem kell gondolkozni nem tettünk meg mindent tőlünk telhetőt. Tavaly ilyenkor wuhani veteránként és 3 Pfizer pajzs kombinációval szerintem egy darabig jó vagyok a csatatéren. De az is jó taktika aki teheti, érdekli, hogy időnként méretni és az alapján időzíteni a boostert.
-
törölt tag
válasz Stanlee #44021 üzenetére
Németeknél talán a homeopátia divat is probléma, nem tudom. De legalább ott a vezetők - ha késve is - lépnek is szigorúan oltás felé terelve és jobb a tájékoztatás. Olaszoknál nyáron amikor béke volt, akkor is kérték bizony az oltási igazolást vagy tesztet. Mo-on most hullám közepén (?) is ugyanúgy nem tudom az étteremben szomszéd asztalnál ülő oltott vagy sem, mert nem használjuk az igazolványt, QR kódot.
"Persze nekem is nehez elviselnem, hogy oltattam magam, mert az volt a mondas, hogy ha oltakozunk, akkor legyizzuk a virust, es most 70%-os atoltottsag mellett rosszabb a helyzet itt a bajoroknal, mint egy evvel ezelott volt."
A wuhani óta lettek új variánsok. Nem lett elég átoltottság, teljesen tévesen dőlt hátra a politika több országban a nyári 60-70% átoltottságra. Portugáliától Dániáig igyekeztek 80-90%-ra feltornázni. Ha Németországnak van huszonvalahányezer intenzív lélegeztetős ágya, akkor amíg több millió oltatlan van, továbbra is lehet, lesz rossz helyzet.
Ha egyébként is öregebb, van betegsége ember akkor oltással is kerülhet intenzívre, az oltás nem örökélet, csak segítség. Ha az omikronról esetleg kiderülne kellene módosított vakcina, akkor megint egy mezőt vissza kell lépnünk.
Előfordulhat minden évben kell majd oltani, meglátjuk mit mond a tudomány eltelt idő és új információk alapján. Mi a terv, nem oltatsz többet mert valamikor wuhani idején a szarakodás elején azt mondták egy oltás örökre elég lehet?
-
törölt tag
válasz szabi__memo #44017 üzenetére
Ne IT fórum angolul értők buborékból induljunk ki. Sok embernek internet = facebook, google nulla, szövegértés és forráskritika nulla. Virológus járhatja az utcát közérthető magyarázatokkal és tényekkel, akkor is sok embernél a saját egoja vagy az ismerőse véleménye erősebb.
-
törölt tag
válasz szabi__memo #43940 üzenetére
Komolyanvétel kérdéséről leszek az ördög ügyvédje:
Milyen volt a kommunikáció fentről? "elhunyt többségében idős, krónikus beteg" ami végül is igaz abban a halmazban kaszál a vírus, de annyit szajkózták, az átlag fiatal azt hiszi nem az ő problémája, főleg úgy ugyanúgy beengedték akárhova mert nem használjuk az igazolványt, amikor pedig kijárási tilalom szintű korlátozás kell (lásd most osztrákok, szlovákok) akkor is azt látja az oltatlan, hogy na az oltottra is vonatkozik.Aztán itthon nem nagyon mutatták meg belülről a kórházakat. Aztán statisztikai alapon egy fiatal a környezetében inkább hallja azt, hogy könnyen vagy gond nélkül letudta a fertőzést, ami szintén igaz. A fiatalokat is érintő long covidról itthon nem igazán beszélnek, ellenben a hülyeség az terjed facebookon és beszéddel. Egy fiatal az Instagram pörgetés közben nem fogja a csodálatosan magyarosan gagyi koronavirus.gov.hu hulladék oldal eldugott statisztikájából bogarászni, hogy bizony 30 évesek is alapbetegség nélkül is halnak meg. Rosszabb esetben látja a fiatal ismerősét megcibálta és akkor kapcsol na mégis kell menni oltani.
Aztán az ország minimum harmada csóró, tehát nem számít neki külföldi utazáshoz milyen oltás kell. Aztán fentről a győzelmi kijelentések, nem lesz 4. hullám, nyári beleszarás a felkészülésbe. Alapból bármilyen témában milyen a társadalmi szolidaritás, egyéni felelősségvállalás, hatóságokban való bizalom? Béka segge alatt.Szerintem ha már mutogatunk, akkor a kormány alkalmatlansága mellett én az 50-60 feletti korosztályra haragszom, rájuk veszélyesebb, ők inkább tapasztalják hasonló korú ismerőst elvitt a vírus, ők terhelik túl az eü-i rendszert jobban és mégis ebből a korosztályból több százezer oltatlannal indultunk neki az őszi deltának. [link]
Aztán jöhet a következő probléma, hogy valaki kettőnél megáll, idővel elkopik az oltása, a vírus már új variánssal támad. Akkor inkább olyan köhögjön mögöttem a boltban, aki bár késve kért első oltást, de most frissen oltott.
Ha nem ördög ügyvédje vagyok, csak a saját véleményem: Lassan majdnem egy éve ismert a vakcinák éles bevetése, hány milliárd adagot beadtak már, egyszerű kockázat/haszon elemzés, ideális esetben minden felnőttnek magától rá kellene jönni mi a helyes lépés. Ha nekem a covid aláírná személy szerint engem és szeretteimet soha nem bántja, akkor is elmennénk oltásért, mert unalmas, ha sok oltatlan miatt ősztől tavaszig korlátozások és űrgamma variáns kialakulási lehetősége.
Ez így nem igazságos oltás óta, ennyi erővel valaki egy 3x oltott tünetmentestől is elkaphatja bár az kevésbé durva adag, nem az oltott "hibája" lesz, hanem az oltatlané. Oltás óta mindenki a maga pajzsával foglalkozzon.
Simán látszik egyébként szerintem ilyen egyedi beszámolókból is, és az akcióhétből is, hogy normális kommunikációval van még sok meggyőzhető ember. Nem mindenki keményvonalas oltásellenes, csak bizonytalan. -
törölt tag
válasz Ringman #43902 üzenetére
Én is általában közlekedési példákat szoktam felhozni. Oltás a biztonsági öv, forgalomban részvétel feltétele jogosítvány, közösségben a védettségi igazolvány lenne, és hát hiába figyelek nagyon a forgalomban, ha egy KRESZ-ben nem hívő részeg barom mégis belémkarambolozik védhetetlenül. Magyarul hiába van bennem három adag Pfizer, ha valaki leköhög űrgamma verzióval, ami talán nem is terjedt volna, ha ő is be van oltva már kezdettől.
Nem tudom még meddig fog tartani ez a szarakodás. Ezúton is elismerem tévedésem, hogy amikor zombis filmeknél mondtam hát ilyen hülyék nem lehetnek az emberek. De, lehetnek.
"További tesztekre van még szükség, hogy bizonyított legyen a variáns jelenléte."
Ezen mi nem világos? Nincs ebben semmilyen rémhírkeltés. -
törölt tag
válasz Nordik #43887 üzenetére
Első dózis utáni nem tudom jól emlékszem-e 14-21 nap során is már beindul a szervezet és van bizonyos szintű védelem, amit a 2. dózis után húz fel még jobban, csak ugye most már deltáról van szó. Minél előbb jobb az elérhető max. hatás, ez a leírások szerint 2. dózis utáni 2 hétben alakul ki.
Így van, a nyári hónapok békeidő során még megértem valaki taktikázik oltásközzel a frissebb tanulmányok miatt, de most ősszel, télen amikor action van akkor a mielőbbi elérhető max. védelem a jó stratégia aki első oltásra megy. Ráadásul később még booster is van. -
törölt tag
válasz BlackV #43801 üzenetére
Az osztrákokról is ezt írtam, az oltottak is szívnak az oltatlanok miatt. Nem is értek egyet vele. Mert a kis lépést nem akarják megtenni az oltatlanok, akkor amikor nyakig ér a szar és komoly intézkedésre van szükség, akkor az is szív miattuk aki megtette a magáét. Érdekes olyankor sok foteljogász előkerül miért nem lehet kötelező oltást, politikusi kifogás miért nem, mert választás, na és akkor hogy valahol a 3x oltott is kap kijárásit, olyankor hol a jogászkodás és az oltott többségtől nem tart a politikus? Szerintem már májustól rá kellett volna szoktatni a népet egész EU-ban arra, hogy igazolvány nélkül nincs buszozás, éttermezés, mozizás.
-
törölt tag
Ha se ésszel, se érzelemmel nem lehet meggyőzni valakit, akkor kell felelős döntést hozni a hatalomnak és gyakorlatilag kötelező oltást elrendelni. Különben játszhatjuk minden ősztől tavaszig a hadiállapotot a kórházakban.
-
törölt tag
Nem látom a zemegyen és zorigón hol a breaking news, az EU már megint beavatkozik a nemzeth belügyeibe:
„Az Európai Bizottság 250 millió eurót juttat Magyarországnak a REACT-EU forrásaiból az Európai Szociális Alap magyarországi operatív programja, az »Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program« módosítását követően tudatta pénteki közleményében az Európai Bizottság.
A 250 millió eurós összeg 13 millió vakcina beszerzésére alkalmas, azonban a kormány hivatalosan kizárólag olyan oltóanyagot vehet belőle, amit az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is jóváhagyott.
„Ezenfelül a többlettámogatás arra szolgál, hogy pénzügyi kompenzációban részesüljön az a mintegy 7000 magyar orvos és ápoló, aki túlórában dolgozott a világjárvány során” – tették hozzá a közleményben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Soulfly842 #43454 üzenetére
Ha R=2 akkor ezt a szart már nem lehet visszalapátolni a lóba.
The chief medical adviser to the UK Health and Security Agency has warned that a newly identified Covid-19 variant in southern Africa is the “most worrying we’ve seen”, with transmission levels not recorded since the beginning of the pandemic.
Dr Susan Hopkins said the R value, or effective reproduction number, of the B.1.1.529 variant in Gauteng in South Africa, where it was first found, is now 2. For an R of anything above 1, an epidemic will grow exponentially. [link] -
törölt tag
válasz kw3v865 #43345 üzenetére
Milyen névnap van ma? Mennyivel más sztori lett volna, azt mondják azért maradunk ki az uniós beszerzésből, mert Karikó Katalin receptjére modern mRNA gyárat csinálunk itthon WHO, EMA engedéllyel. Vagy mert most még van elég első rendelés Pfizer és Moderna és várunk pl. a Novavax mit hoz ki 2022-ben, vagy azt külön rendeléssel vesznek még, vagy bíznak a másik 26-nál lesz felesleg.
De nem ezt mondták, hanem azt Sinopharm és Szputnyik recept szerinti gyártás egyelőre. Ez továbbra is kérdéses hatékonyság és engedély, kereslet szempontból. Egyelőre csak mutyifaktorban előnyös. Hogy mezei influenza ellen, kötelezők, hpv ellen stb. is gyárthatnak majd ott, az jó. Úgy tudom a H1N1 ellenit is itthon gyártották. (konteósoknak: azt is megkaptam 2009-ben, abba is elfelejtettem meghalni)
Ha lesznek még új vírusok, én nagyon fáznék ettől: "teljesen hazai vakcinában is lehet gondolkodni...még akkor is ha régebbi technológián alapszik" Bevásárláskor sem csak azt lesem micsodán van magyar termék jelzés, hanem először azt nézem jó cucc legyen. Ha a külföldi a jobb, azt veszem. Mivel egy Pfizer vagy Moderna szurit nem lehet csak úgy a patikában megvenni, nagyon is érdekel mi a kormány terve a jövőre nézve. A vélhetően valahogy úgyis lesz olyan is, az nem túl konkrét terv számomra. Nekem nem annyira tetszik csomó mindenben kimaradunk, máshogy stb. Nem tesztelünk annyit, mert... Nem szekvenálunk annyit, mert... Nem veszünk részt közös beszerzésben, mert... Nem használjuk úgy az igazolványt, mert... Nem lépünk időben, mert... sorolhatnám. Számomra az EU-Pfizer 2021 végétől 2023 végéig garantált szállítás mRNA akár módosított változat című konkrét szerződés nyáron jobban hangzott. Tovább nem ragozom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Soulfly842 #43336 üzenetére
Mindjárt december 6-a, Miki bácsi virgácsot hoz Gergőnek és Bélának amiért eltértek az ajánlástól? Az asszisztense pedig ellenőrizze a szöveget posztolás előtt: "Jansen" "Sinopahrmot"
Én is eltértem a hungarikum Pfizerre Sinopharm ajánlástól, mert egyrészt a vírussal már találkoztam korábban akkor minek, másrészt EUtazás igazolvány, harmadrészt vektorost már nem akartam, negyedrészt ha facebookon és kocsmában azt a hülyeséget terjesztik a zsidók átveszik a hatalmat az oltással, akkor legyen nekem is úgy három Pfizer, mint nekik ott Izraelben.
Egyébként az olyan apróságokat nem kellene megemlíteni, hogy külföldi módszerek, tapasztalatok szerint ha van más szuri is, akkor adott életkor felett kínait inkább már ne, fiatal nőnek vektorost inkább már ne, fiatal férfinak Modernát ne stb. Vagy mi kemények vagyunk és vérrög para, szívizom gyulladás para nálunk nem téma? Érdekes még, hogy káslerkoktél receptnél szinte minden mehet mindenre, csak a két mRNA-t ne keverjük egymással, hiába van már tanulmány 2 Pfizer + 1 Moderna bika kombináció és jól emlékszem itt olvastam kérésre be is tolták többeknek? -
törölt tag
válasz kw3v865 #43279 üzenetére
A magyar adagolási tervekről én nem olvastam. Csak azt, hogy lekötöttek külön gyerekeknek Pfizert. USA-ban harmada kakaónyi dózis lesz. Az FDA engedélynél írják az 5-11 évesek Pfizer for Kids adagjához:
The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine for children 5 through 11 years of age is administered as a two-dose primary series, 3 weeks apart, but is a lower dose (10 micrograms) than that used for individuals 12 years of age and older (30 micrograms).
Számomra szimpatikusabb felkészülés a 2021 nyár elején kész biztos EU terv 2023-ig, mint az hogy "vélhetően lesz még és vehetnek külön is". Még Románia és Bulgária se maradt ki, pedig ott kisebb az oltási hajlandóság. Továbbá, ha tervezik lesz még mRNA akármilyen úton akármennyiért szerezve, vagy pl. Novavax nyugatról, akkor minek a Sinopharm és Szputnyik receptes épülő vakcinagyár? Vietnámi és üzbég kipcsák barátaiknak gyártják majd?
Ha az EU beszerzésből kimaradást azzal indokolták 120 milliárd forint (eucharibasszus kongresszus és vadászlófaszkodás kiállítás ára), akkor úgy lenne igazságos a külön rendelések árát is közölnék majd. -
törölt tag
válasz kw3v865 #43246 üzenetére
Pfizer for Kids adag gondolom, ami külön le van kötve a hivatalos oldal két mai híréből tippelve:
Galgóczi Ágnes közölte: elegendő vakcina áll rendelkezésre, Magyarország a gyerekeknek külön lekötött oltóanyagot
van elég Pfizer-vakcina és a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat – jelentette be ma Galgóczi ÁgnesHa márciusra, áprilisra kiderülne a most augusztustól harmadikat kapottaknak kellene negyedik is esetleg, és a most először oltakozóknak biztosan kell harmadik, ha bevezetnék a védettségi igazolvány használatát (tudom ez csak álom) és megugrana a kereslet, arra is van elég mRNA? Bizonyára azzal számolnak kelleni fog még oltás, hiszen építik a Sinopharm, Szputnyik receptes gyárat. Biztos lehet majd külön mRNA-t venni ki tudja mennyiért, biztos lesz felesleg pl. románoknál. Nem pánikról van szó, hanem a tervezésről. Egyszerűbb lett volna nem kimaradni az EU beszerzésből, kevesebb mint két vadászati kiállítás árán. Hiszen azt mondták övék Európa egyik legjobb járványkezelése és nem sajnálják rá a pénzt. Ha külön olcsóbban veszik Brüsszelnél, azzal már eldicsekedtek volna. Cinikus ember hirtelen arra gondolna, az a baj az EU beszerzéssel, hogy alacsony a mutyifaktor?
-
törölt tag
Spoiler alert: Nincs tulterhelve bro, nem baj kimaradunk csoda ejropa parizer uzletebol, oltsal sinoval bro
#43235 t72killer
Shetland? Üdvözlöm Detective Inspector Jimmy Perez szép lányát.#43237 Sir Pocok
Sajnos az eltelt idő és a delta variáns már felülírta ezt. Időben kellene releváns adatokat közölniük. Külföldről tudjuk 6 hónap után mRNA vakcinára is ajánlott utánpótlás, akkor remélem minden idős sinos, vektoros kért már boostert delta bulira. Adott esetben egy eddig oltatlan most előnybe kerül, ha most elmegy akcióhéten, mint aki két adag féléves kínaival, megkopott astrával stb. azt hiszi már semmi dolga. Ugye most nagyon a 6 milliót mondjuk végre sikerült elérni, valójában azért kevesebb az aktuálisan lehető legjobban védettek száma.Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ma jelentette be, hogy engedélyezi az 5-11 évesek oltást is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, van elég Pfizer-vakcina és a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat – jelentette be ma Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának vezetője.
-
törölt tag
Remek, dőljünk hátra. Ennyi lesz karácsonykor is? Van országos adat is megyénként? "A polgármester sajnálja, hogy a kormány nem ad ki adatokat, pedig azok segítenék az eredményes védekezést."
Növekszik vagy csökken hétről hétre a kórházi kezelésre, intenzívre szorulók száma? Növekszik. Tavasszal kellett Szombathelyről máshova is vinni beteget? Kellett.Tíz jel, ami arra utal, hogy gyorsan romlik a helyzet a magyar kórházakban, főleg keleten
-
törölt tag
U.S. Has Lost More Lives to Covid This Year Than Last
Experts say the higher death toll is a result of a confluence of factors: most crucially lower-than-needed vaccination rates, but also the relaxation of everyday precautions, like masks and social distancing, and the rise of the highly contagious Delta variant.
-
törölt tag
Bergamo és Románia emlegetéséről annyit, tudod ott megmutatták a helyzetet. Egyik különbség. Másik különbség az olaszok idén nagyon sok intézkedést hoztak, amire te kifogásokat írsz itt miért nem lehet, hogy ne legyen ismét olyan durva helyzet. Nem katasztrófa turista vagyok, nagyon remélem nálunk nem volt, lesz durva, viszont nekem tájékoztatásnak kevés Kásler győzelmi jelentése, és hogy random kommentelő leírja nem kell aggódni.
Számodra rendben a túlterhelés, ha szinte csak sürgősségi és csak covid egy kórház. Számomra nem. Orbánék tehettek volna túlterhelés ellen, felkészülni egész nyáron, nem tették. Delta hatása adott, oltatlanok száma adott, kapacitás adott. Külföldi példák és szakértői javaslatok ellenére semmi. Csak novemberben kezdtek el vakarózni megkésett látszatintézkedésekkel.
"2020-ban 1976 után először negatív volt a természetes népmozgalom az Egyesült Királyságban"
Brexit? -
törölt tag
válasz fatal` #43146 üzenetére
Sajnos van egy tévképzet az emberek fejében, hogy az eü-i rendszer összeomlása, térdre kényszerülése, túlterheltsége mindegy hogyan fogalmazunk valamelyik hónap valamelyik hetének valamelyik napján délután háromkor történik meg, tehát amíg ez nincs így látványosan akkor nincs baj.
Pedig az egy lassú eróziós folyamat és fogalom kérdése. Az én értelmezésemben már akkor riadó van, amikor halasztani kell műtéteket, vizsgálatokat, amikor egy kórház szinte csak sürgősségi és csak covid állapotra áll át, amikor egy betegre jutó ápoló és orvos száma csökken, amikor fogász és szemész átvezénylése, rövid póráz utasítások, adatközlés maszatolás, PTSD amikor felmondanak stb.
Én pedig nyilvánvalóan de facto "kötelező" oltásról beszélek, amit rajtad kívül mindenki ért, csak te vagy ekkora nyelvész és alkotmányjogász.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"A 48 órán keresztül érvényes negatív PCR- vagy antigén gyorstesztet továbbra is elfogadják munkavégzés esetén, de nem lesz elegendő a metrón utazáshoz, az étterembe, moziba, múzeumba vagy diszkóba történő belépéshez, és kötelező lesz a szállodai szoba elfoglalásához is."
Te nyelvész vagy? Mit nem értesz azon, hogy szigorú szabályokkal GYAKORLATBAN oltás felé terelik az embereket, ami látszik is növeli az oltottak számát, mert nem fognak heti háromszor tesztelni vagy már nem fogadják el a tesztet. Ha attól boldog vagy, akkor igaz nyelvtanilag ELMÉLETBEN nincs kötelező oltás.
-
törölt tag
válasz BlackV #43150 üzenetére
Segítek:
Ez politikai propaganda spam a hivatalos koronavírus oldalon, ha emailben is küldenék anyáznék:
Szijjártó: a magyar gazdaság teljesítménye másfél év alatt elérte a járvány előtti szintetAz hogy Mari néni kapna egy sms-t járvány van, minden hónap utolsó hete akcióhét, csak meg kell jelennie, az hasznos lenne. Ha már az egyszerűbb kötelezőt nem merik meglépni.
-
törölt tag
válasz Ringman #43133 üzenetére
Igen, nyilván Felső-Ausztriában, Szászországban, Floridában szarabb a helyzet mint pl. Koppenhágában.
Olvasom Cecília néni meglepődött, hogy a regisztráció nélküli akcióhét működik, tehát logikus, hogy nem terveznek többet. Portugáloknál az állam kereste az embert. Ha havazáskor üljön át másik autóba sms-t tud küldeni a Belügyminisztérium, politikai telefonhívások, akkor esetleg járványban is küldhetne, akár már berögzült volna minden hónap utolsó hete akcióhét, boltoknál standok elvégezni adminisztrációt lustáknak és IT hátrányosoknak. Persze azt az embert se értem, aki egész nyáron, szeptemberben, októberben nem ment el, de most áll egy órát akár utcára érő sorban a hidegben. Regisztrációnál én a rogános pipát nem jelöltem be, nem is kaptam propagandát. Az oltás nyilatkozatra is ráírtam telefon, email, nincs spam félév alatt. Kopp-kopp.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AMD Power #43105 üzenetére
Milyet fordult a világ, az olaszok Bergamo után 2021-ben már éltanulók lettek járványkezelésben.
"intenzív osztályon 573 beteget kezelnek, utóbbiak 64 százaléka nem volt beoltva"
Ott kevesebben vannak intenzíven és sokkal komolyabb intézkedések.
Egyébként idén dőlnek a sztereotípiák, portugálok és spanyolok kb. önként oltanak szervezetten, mert talán közelebbi emlék nekik a diftéria, tbc, az olaszok szigorúan terelik oltás felé a népet, ellenben a "precíz" németajkú területeken megállt a dolog részben homeopátia divat, részben afd, fpö szavazók miatt, de késve még ott is bevállalja a vezetés a szigorúbb lépéseket az oltatlanok felé. Szóval amíg a németek és osztrákok szégyenkeznek a gyenge oltottság miatt és intézkednek, nálunk még ahhoz képest is csak maszatolás és győzelmi dumák.
-
törölt tag
válasz FіkuszKukіsz #42898 üzenetére
Ezek ilyenek. Képesek pókerarccal komolyan előadni ilyen dumákat:
Szijjártó: Magyarország az egyik legsikeresebb választ adta a járványra Európában -
törölt tag
Emlékeztek a márciusi havazás ülj át másik autóba sms-re? Most járványban miért nem küldenek: ennyien lélegeztetőn, ennyien oltatlanok, menj oltásért
Agyhalál:
Seven doctors contract Covid after attending Florida anti-vaccine summit[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Úgy látszik helyszín és gárda függő a pontosság és szervezettség, szerencsére nekem mindhárom Pfizer 15 perc alatt megvolt, aminek nagy része az oltás utáni várakozás.
Látszik, hogy vannak még megfogható billegők. Olyan akció is kellett volna már nyáron, hogy forgalmas helyeken, boltok előtt elintézik a regisztrációt, papírmunkát az öregek, lusták és IT hátrányosok számára. Falun becsöngetni. Farhát kupon, adóvisszatérítés és 13. nyugdíj feltétele, Szerencsejáték Zrt. állami cég sorsjegy oltásért stb. Nem tudom, bármi ötlet. Ha kötelezőt nem mertek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Chesterfield #42504 üzenetére
És kinek adják be? Mert én nem csak Szijjártó alapú országokba szeretnék utazni. Egyébként amikor mentem harmadik Pfizerért, előttem idős néni is mondta az ablaknál, hogy Modernát vagy Pfizert kér. Ezt a keleti szurizást egyszer lehetett eljátszani, illetve nyugatiból is a két vektoros hírneve kissé megkopott a vérrög hírek miatt, Astrazenecát százezrével passzolják el külföldre, tehát többszörösen hülyeség volt kimaradni az uniós mRNA szerződésből. Max. Brüsszel félretesz nekünk, hiszen nekik se érdekük oltás nélkül maradó tagállam, vagy külön veszünk pl. románoktól, ahol rosszabb az oltási hajlandóság és csak raktárra fog szállítani a Pfizer kamion.
-
törölt tag
válasz radi8tor #41967 üzenetére
"Szerintem már nem lehet oltatlan tömegről beszélni."
Szerinted? Ez nem vélemény kérdése, hanem tény: úgy indultunk neki az ősznek, hogy több millió oltatlan, köztük több százezer 60 év feletti. A sinosok egy része eleve kérdéses volt, idővel pedig a jobb oltások is elkopnak az erősebb variáns ellenfél ellen. Karácsony, január során gyenge védelem aki nem kapott ősszel boostert, nem féléven belüli az oltása. Egyszerű matematikai oldalról: van X intenzív kapacitás az országban, ha több százezer védtelen van, akkor belőlük így hullámokban féléven át túlterhelik az eü-i rendszert és mindenki nagyot szív a lófaszkodással.
"hol lehet találkozni velük?"
Akárhol. Körül kell nézni hány helyen kint a fekete zászló, hirdetnek lakásokat, 60+ oltatlan "hirtelen betegség után elhunyt", a facebookon foteljogász önző tanár és rendőr, a széljobber megmondó konteós a kocsmában, a homeopátiás nő akinek erre is van gyógyteája, azok akik eddig se foglalkoztak az egészségükkel hiába látható (elhízás, alkoholizmus, cukorbetegség) akkor miért egy láthatatlan dologgal foglalkozzanak. Összefoglalva, ugyan a népszámlálás elmaradt, de oltottsági adatokból kiderült hány hülye van az országban.
"Mindenhol kérik már az igazolványt..."
Hol mindenhol? Munkahelytől függ, hol kérik. Én nagyon örülnék, ha étteremben a szomszéd asztalnál aki köhécsel egyet-kettőt, tudnám legalább be van oltva mert csak olyan mehetne be, és akkor tudom kisebb viral load vagy csak a borstól. -
törölt tag
válasz radi8tor #41956 üzenetére
"Aztán lehet már jövőre nem is lesz ekkora buli a dologból."
Nehogy ez a mondat úgy öregedjen, mint Bélától a nem lesz 4. hullám. Egyelőre azoknak lett igaza, akik azt mondták több millió oltatlannal a vírus nem unja meg magától és túlterhelt lesz az eü-i rendszer.
Plusz az oltatlan tömeg melegágya az újabb variánsok keletkezésének.
-
törölt tag
Scientists mystified, wary, as Africa avoids COVID disaster (apnews.com)
Some researchers say the continent’s younger population -- the average age is 20 versus about 43 in Western Europe — in addition to their lower rates of urbanization and tendency to spend time outdoors, may have spared it the more lethal effects of the virus so far. Several studies are probing whether there might be other explanations, including genetic reasons or past infection with parasitic diseases.
On Friday, researchers working in Uganda said they found COVID-19 patients with high rates of exposure to malaria were less likely to suffer severe disease or death than people with little history of the disease. -
törölt tag
Kötelező oltás mintájára kötelező szavazás se lenne rossz kezdésnek. A többi problémát a választási rendszerrel és politikusi, állampolgári alapanyaggal most el se kezdem sorolni.
-
törölt tag
Egy kormányfő merjen döntést meghozni vagy takarodjon.
A bíróság szerint nyilvánosságra kell hozni a visszatartott kórházi járványadatokat
Hétfőtől teljes lezárás, februártól kötelező védőoltás jön Ausztriában
Majority of public in Europe support Covid vaccine passports
-
törölt tag
válasz Drizzt #41077 üzenetére
Vannak erre szakmai ajánlások. Laikusként pl. amikor a normálisnál jóval több beteg jut egy orvosra, egy nővérre, amikor el kell halasztani egyéb vizsgálatokat és műtéteket, amikor ICU ágyak hány százaléka foglalt, amikor normál kórházból gyakorlatilag csak covid kórház lesz.
Klasszikus hit & run taktika, trollkodás elegánsabb formában. -
törölt tag
válasz bLaCkDoGoNe #41067 üzenetére
Hajmeresztő hogyan néz ki a hivatalos honlap. (gagyi szar és politikára használják)
Hajmeresztő, hogy lehet olyan az adatközlés és tájékoztatás amilyen. Hiteltelen megmondó arcok. A bohózat csak adja a lovat az oltásellenesek alá. -
törölt tag
válasz Ezekiell #41026 üzenetére
Engem is ez idegesít fel. Világjárványban politikai, népszerűségi, jogi kibúvókat magyaráznak miért nem lehet a hópihe oltatlanokat korlátozni. A politikus miért nem inkább az oltott többség haragjától tart? Az idióták által túszként tartottak, akik unják már a szarakodást.
Aztán amikor majd a nyakig érő szar már hullámozni is kezd, akkor kényszerből muszáj lesz tényleg népszerűtlen intézkedéseket csinálni, pl. én 3x oltottként elég mérges lennék elvből, ha nekem is lenne pl. kijárási tilalom megint. Maszkot felteszem zárt térben, az nem probléma természetesen. És én még nem panaszkodhatok, viszonylag könnyen kikerülöm a hülyéket. Hát mit szóljon az, aki valós okból tényleg nem kaphat oltást? Mit szóljon az orvos, aki 40 éveseket is tesz gépre, pedig elkerülhető lett volna. Mit szóljon a diák, akinek egy tanéve már taccson és még egy legyen úgy, mert a megfejtésben lévő pedagógus nem akar oltást?Tavaly ilyenkor nem volt vakcina, most van harmadik oltás lehetősége is, akkor talán először használni kellene a védettségi igazolványt. Ha az oltatlan élete is olyan kényelmes, mint az oltotté, az csak tovább rontja az oltási hajlandóságot és booster programot is. November közepére sikerült nehezen elérni a 6 milliót, ami eredetileg májusi cél volt, csak elengedték már akkor azzal, hogy az oltatlan is mehet bárhova, az igazolvány csak dísz.
Társadalomban élünk vagy nem? Szemetet a kukába, 2+2=4, biztonsági övet bekötni és STOP táblánál meg kell állni. Nem vélemény kérdése. Aki felnőtt létére ezeket nem fogadja el, húzzon el. Persze majd a facebookon művelődött zenetanár és egyházi szarházi jobban tudják a virológusnál.#41059
Béla következetesen következetlen. Itt kell lenned, hogy elhidd. -
törölt tag
válasz Drótszamár #40616 üzenetére
Mert a Down-szindróma kapásból több problémát okoz, szív, szervek fejlődése, pajzsmirigy működés stb. a veleszületett kromoszóma hiba miatt.
-
törölt tag
válasz t72killer #40559 üzenetére
Alternatív oltáskampány ötlet: Hülyeség ellen hülyeséggel? Ugye többször olvastam azért kértek kínait, mert hallották az gyengébb és hagyományos. Aki még azt se akart, úgy éppen milyen baromságban hisz az illető, ahhoz igazítani még nagyobb baromságot, hogyan lehet kicselezni egyszerre a vírust és a kötelező vakcinát is: Bemesélni kérheti nyugodtan az oltást, mert a következő telihold "hatástalanítja" de a vírus ellen már védve, két legyet egy csapásra. Két bögre gyógytea gyorsan kihajtja, lehet vinni termoszban az oltópontra, utána húsz perc szolárium. Aki Baktól Ikrekig csillagjegyű az Pfizert kérjen, Ráktól Nyilasig Modernát. Ha jó nő, akkor tudok egy szertartást ágyban.
/szarkazmus a hozzászólás, gyengébbek kedvéért, sajnos valós probléma tegnap olvastam ezt:
Oltásellenes édesanyát nektek hogy sikerült meggyőzni, hogy az oltás nem rossz dolog?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sir Pocok #40294 üzenetére
Még hányszor veszik át a hatalmat és hányféleképpen? Nem úgy volt, a bankokkal és tőzsdékkel már megtették? Milyen ügyetlenek, ha mindig új módszer kell. A zenetanár ismerős ezek szerint jól becsapott és csak álcából él szerényen, a hegedűtokja valójában Pfizer részvényekkel van tele és bármelyik percben átveheti a hatalmat! Fun fact: a pestis járványokban is megtalálták őket, mert kevésbé voltak betegek mivel többet adtak higiéniára. Amúgy a megfejtő ismerősöd szerint hogyan működik a dolog? Mert én már harmadik Pfizeren vagyok túl és még nem vettem észre módosultak volna a génjeim, orrom is változatlan és sajnos a Wonder Woman színésznő se kopogtatott az ajtómon beavatási ceremóniára.
A nagy drámai bejelentéseken szoktam röhögni, hogy valaki inkább felmond, ha kötelező lesz az oltás. Hát végül is, átmeneti hiányon túl nem látom hátrányát, ha olyan tanár és mentős felmond aki nem hisz a tudományban, olyan rendőr aki nem tesz a közbiztonságért.‘Detox’ routines won’t undo Covid vaccine, experts tell anti-vaxxers
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hétfőtől szigorú korlátozásokat vezetnek be a be nem oltottaknak Felső-Ausztriában
Covid: Austrians heading towards lockdown for unvaccinated
Szlovákia és Ausztria szigorít oltatlanok ellen, Mo-on még decemberben is arról fognak csámcsogni talán kellene maszkot viselni.
-
törölt tag
Azoknak, akik szerint a régióban nem lehet nyugati példákat meghozni szabálynak: Tovább szigorít Szlovákia (vg.hu)
-
törölt tag
válasz daneel_hu #39718 üzenetére
Hát nyár óta, de szeptember óta mindenképp amiket írnak a szakértők: Nem rendezni felesleges tömegrendezvényeket. Oltásösztönzés, booster ösztönzés. Normális tájékoztatás, hiteles adatközlés. Exponenciális görbe elmagyarázása. Elmagyarázni 5,5 millió oltott nem elég, mert a maradékból főleg több száz ezer 60 felettiből be tud telni a kórház. Védettségi igazolvány használata. FFP2 maszk oltatlanoknak stb. részletkérdések nekem mindegy, hogy friss oltottnak nem kell se maszk stb. Az rossz ötlet volt, hogy májusban bejelentették az oltatlan is azt csinál amit akar, az is hogy szajkózták nem lesz 4. hullám. Több példa van a világon intézkedésekre, csak körül kell nézni. Mondjuk ezekről inkább a csúnya hvg és 444 szokott írni, M1-en nem biztos belefutsz, akkor marad a nem lehet többet csinálni álláspont széttárt karokkal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AMD Power #39496 üzenetére
Talán még az igazolvány?
Várhatóan november végéig hatályba lép az a törvénymódosítás Szlovákiában, amely egyebek mellett a munkába járást és az éttermekbe vagy más szolgáltatói egységekbe való belépést oltási, vagy gyógyultsági igazolvány, vagy negatív vírusteszt felmutatásához köti - az erről szóló tervezetet szerdai ülésén fogadta el a pozsonyi kormány. [link]A bátor ember talán csak várja a környező országok mit lépnek, úgy már nem lesz ciki neki se szigorítani? Soha nem késő, viszont most már inkább csak tűzoltás. Nyáron, legkésőbb szeptemberben kellett volna hallgatni a szakértőkre. Nem most kapkodni. Az látszik kicsit beszartak a számokon, két hete még birkamenet, vadászlófasz, sajátjaik is elkapták aztán most csak oltottak a kongresszusra.
-
törölt tag
Sajnos. Mennyi más társadalmi probléma, amit el lehet kenni, mert lassabb folyamatok és nem vonatkozik mindenkire. Ellentétben ez a vírus gyorsan tud nagy szart csinálni, nem lehet félrenézni. Elkaphatja szegény és gazdag is, pék és politikus is. Hány hullám kell még rájönni, hogy a beleszarás nem működik?
-
törölt tag
Komoly szövegértelmezési zavarba kerültél. Éppen azt mondom, hogy NEM tetszik a cseh kampányból, hogy ki tudja milyen egyéb beteg láthatóan öreg haldoklóhoz odaírták hiányzott a harmadik adag, lehet nem kaphatott volna még harmadikat, lehet olyan kor és egyéb baj öt se segít, az oltás nem örök élet, egyébként is booster kampány elején jár a világ, tehát nem szép dolog két oltásos öreget a fullos antivaxxerekkel egy lapra tenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A csehek helyében én azt a képet hagytam volna ki, amelyiken szemkitakarással is láthatóan öreg haldokló és odaírva hiányzott a harmadik adag. Akinek volt kettő, az nem hardcore antivaxxer, az oltás nem örök élet csak segítség a szervezetnek, egy öreg egyébként is beteg más esélyekkel indul alapból és a booster program elején vagyunk még, azt se tudni mikori volt a kettő. Túl könnyű kiforgatni az oltáselleneseknek. Ha szép szóval nem megy, nem bánom a "cigis dobozon lévő sokkoló kép" módszert, ha úgy csinálják ne legyen rajta fogás.
-
törölt tag
"A 4. hullámra vonatkozó becslésem pontosabb, mint a rektoré, aki azt mondta, nem is lesz."
A győzelmi jelentésén akkor júniusban csak mosolyogtam, most ismét elolvasva sírni lehetne:
Merkely: ahol magas az átoltottság, ott nem lesz negyedik hullám (gov.hu)Szinte mondatonként elemezhető mennyire rosszul látta és mennyi ellentmondás. Nem utólagos mostani helyzet miatt, hanem már akkor nyáron a kiindulási helyzet miatt. 5,5 millió nem elég, hiszen az több millió oltatlant jelent és az oltottból is melyik vakcina mennyit tud durvább delta ellen? Szerinte átesettnek elég egy oltás is (hát nem, a rendszer egyébként se követte ezt szerencsére), azt mondta a külföldre utazók vigyázzanak nyáron, most a hazai tömegrendezvények és külföldi járványgócból buszoztatni embereket az Magyarország működik.
-
törölt tag
válasz Chesterfield #39402 üzenetére
Az valóban szempont. Jól sejtem arra sincs nyilvános statisztika? Úgy vettem észre oltások során, hogy sokan öt percet se várnak és távoznak. Külföldön egy-két helyen működik ez a patika és az autós oltópontok is. USA biztos van ilyen, két shopping közt a CVS-ben letudják az oltást is. Ha egy épületben van orvosi rendelő és patika is, még könnyebb. Gyógyszerész képzés feltételeit megnézve, szerintem nem nagy feladat nekik egy injekció beadása.
Amikor néha kell valami tanács, simán leállok beszélgetni velük. Gyakran jobban képben van egy fiatal mint az öreg háziorvos, szóval nem csak eladónak tekintem őket.
Számomra inkább az furcsa, amikor reklámozzák nagykutya rektor doktor hány ezer embert beoltott, neki nem mással kellene foglalkozni a járványkezelésben? Mintha az Apple igazgatóját kérném segítsen beállítani a telefonom. -
törölt tag
válasz junior11 #39358 üzenetére
Megnéztem a BMJ cikket, amire hivatkozik ez a 16 svéd orvos. Ki akarják önteni a gyereket a fürdővízzel. Szerintem gyenge lábakon áll az érvelésük.
Egy texasi alvállalkozó tavaly nyáron egy felügyelő szerint szar munkát végzett a próbával. Ha jól értem (lehet nem) nem is a tényleges adatokkal, csak a feldolgozás nem volt profi. One photo, provided to The BMJ, showed needles discarded in a plastic biohazard bag instead of a sharps container box. Another showed vaccine packaging materials with trial participants’ identification numbers written on them left out in the open, potentially unblinding participants.
Nem tudom a teljes trialt ez mennyire befolyásolhatta, hiszen nem egy alvállalkozó adatból indul ki a Pfizer a trial során. Az éles bevetés óta pedig több száz millió ember kapott és lett sok éles adat. Az esetleges mellékhatásokról is. Egymástól független tanulmányok a világ több részéről. Ami kiderült kockázat, fel is van tüntetve és még mindig felülírja a vírus lehetséges hatásait. -
törölt tag
Rettentően idegesít az emlékeztető oltás fikázása, mert mondják hát azt "ígérték" (kicsoda egyébként?) egy éve örök életre elég, mégis kell új akkor gagyi? Hogy közben lett új komolyabb variáns, eltelt idővel új információ az mindegy nekik. Ha esetleg az lesz, hogy évente érdemes beadatni akkor mi van? Oltott-oltatlan után lesznek majd alkategóriák? "3. oltásellenes barátkozna hasonlóval együtt röhögni a teljes oltáselleneseken és a 4. oltásos rettegőkön?"
Azt már sajnos nem tudjuk meg, ha önként vagy kötelezve lett volna 90% átoltottság legtöbb helyen, talán már szelídebbé mutálódott volna a vírus. Így talán az lesz, oltatlanok és elavult oltottak körében még lesz valami, az oltott mehet akár évente frissített védelemért. A két év lófaszkodás már biztos, mennyi lesz még? -
törölt tag
Megfogadhatnád a saját tanácsod magadra nézve. Írom ismét: nálunk a nyár elején leállt oltási programmal hány millió oltatlan van? Azért lehet kötetlenül menni most a 20 évesnek is a harmadikért Pfizerért, mert különben raktárban porosodna a vakcina. A tavaszi oltottaknak milyen régi az oltása? Hány kétes Sinos, megkopott Astrás és Janssenes akiknek fontos a booster? (egy-két arab ország is már nyáron ráoltott sinora biztos ami biztos) Neked miért lenne jobb, ha augusztusi booster meghirdetés helyett a raktárban és elajándékozva lenne a vakcina?
Azok az országok, amelyek csak nyugatival, akár nagyobb oltásközzel csinálták, és nyáron jelentősen nagyobb átoltottsággal, nekik kicsit frissebb az oltásuk, tehát ráértek későbbre tenni a booster lehetőséget, és mivel nyáron se álltak le, a készleteket is be kell osztani korosztály szerint. De így is Európa szerte több millió ember már jogosult és kapja folyamatosan. USA is. Valahol bárki, valahol 60 felettiek és betegek, valahol 6 hónaposnál régebbiek. De augusztus, szeptember, október, november folyamatosan kezdték. Helyetted nem tudom elolvasni a híreket.
Austria
Everyone aged 12 and over is encouraged to get a third jab as of November 3rd, and can do so as long as at least six months have passed since their second dose. Those who have had the one-dose Johnson and Johnson vaccination are encouraged to get a booster with an MRNA vaccine at least 28 days after their shot.
Booster doses were rolled out to people in at-risk groups and aged over 65 starting from late August.
CDC Expands Eligibility for COVID-19 Booster Shots | CDC Online Newsroom
Pfizer asks FDA to authorize Covid booster shots for all adults (cnbc.com)
December közepétől 65 év feletti francia embernek booster nélkül érvényét veszti az igazolványa, hónap elejétől 50-64 közöttiek booster kampánya kezdődik. Osztrák síszezont már említettem, régi szurival nem lesz síelés. Bedughatod a fejed a homokba, de zajlik a booster kampány sok országban, egyáltalán nem csak Izrael és Mo. témája ez, akármit magyarázol.Magam részéről tavaly átesettként és 2 Pfizer kombinációval simán halogattam volna még a harmadik oltást, ha nyáron a kormány nem gyáva és nálunk is minimum 80% átoltottság lett volna már szeptemberre legalább felnőttek körében. Mivel nem ez a helyzet, világosan látszott az adatok alapján és intézkedések hiányában megint baj lesz, hogy inkább beadatjuk most novemberben a harmadikat 5 -6 hónapra az előzőre. Olaszoknál lett 80% és ezért csak januárra tervezik az általános bárkinek boostert, addig csak öregek, betegek. Nem tudom megérteni a logikádat, miért baj Mo-on rosszabb helyzetben, hogy legalább lehet kérni aki akar és mivel sok az oltatlan azaz sok a vakcina, van is miből.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Olvasd el hány ország vásárolt be booster shotokat, zajlik már vagy szervezik a kampányt, X hónaposnál régebbi már nem lesz érvényes áprilisi Janssennel ne akarj most télen Ausztriába síelni menni stb. Olvasd el a tanulmányokat hány hónapos oltások mennyit gyengültek idővel (plusz nálunk a Sino kérdés is), ha szerinted egyszeri oltással letudtad a témát örökéletre, hát akkor ér majd meglepetés ha kimozdulsz kicsit. Amúgy nem is értem ezt a félantivaxx álláspontot. Egy, kettő dózisban hiszel, háromban már nem? És ha évente ajánlott lesz beadatni, elbújsz? Ha Győrből Budapestre autózol, Tatabányánál kikapcsolod a biztonsági övet, mert szerinted annyi elég volt nem történt semmi?
[ Módosította: Parci ]
-
törölt tag
Nálunk a több millió oltatlan miatt mehet bárki és kérhet kb. bármit a kínálatból, ha a 2x oltottak számát nem tudta/akarta növelni a kormány egész nyáron, akkor legalább örülnek aki nem antivaxxer az 3. oltással együtt készül a télre. Ezért mehet bárki, akár utcáról beesve.
Olyan országok, ahol 80% vagy felett már nyáron az átoltottság, ott még egyelőre csak 60 felett adják a harmadikat. Máshol bárkinek 6 hónap után. Illetve már kezdik felvázolni hány hónapig érvényes az igazolvány.
Olyan országok, akik nem keletire építettek, hanem más intézkedésekkel kezelték a tavaszi hullámot, tehát kicsit később lettek beoltva 1-2 dózissal, nekik nem kellett már augusztusban elkezdeni a booster kampányt csak most.How Germany’s booster jab campaign compares to other countries (thelocal.de)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz catroot #39260 üzenetére
Ha fent szarnak bele, akkor lent is. Ilyenkor a doki nem tudja név, TAJ alapján megnézni EESZT-ben, hogy igaz-e? Fogorvosnál voltam szeptemberben, a gépben ott volt tíz évvel ezelőtti dolog is.
Egy kicsit visszaugorva. Eljött november 10-e, Sir Pocok ma:
Kórházban kezelt betegek száma: 4830
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 463Szakértők mondták előre. Ned Stark hiába mondta már nyáron winter is coming, még októberben se hallgattak rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ringman #39011 üzenetére
Faramuci helyzet, hogy EMA és WHO engedély nélküli mehetett külügyminiszteri szakmai engedéllyel, de aki félév után szeretné megoldani az EUtazás problémáját, az nem kérhet a keletijére kettő mRNA-t, csak egyet? Miközben a szakmailag nem szerencsés kombináció oroszra Janssen oltás zajlik.
Osztrák Janssenes + mRNA szerintem is alap lesz ott, az az ajánlás, amit én olvastam korábban linkelve nem muszáj ismét Janssent. A kérdés az, hogy aki magyarként kapott tavasszal két keletit, rá egy Janssent augusztusban és lett végre EU igazolványa, akkor az a Janssen X hónap múlva lejár Ausztriában. Itthon nem kap negyediket, kint egy oltásosnak számít, nem mehet síelni. Csak ha külföldön kér újabb oltást, eltitkolva valójában hányadiknál jár.
Nem kell pocsékolni,2021 vége és 2023 közti EU beszerzés 1,8 milliárd dózis Pfizer, ja várj abból kimaradtunkvan elég az oltatlanok miatt. -
-
törölt tag
válasz buherton #38990 üzenetére
Persze, de itthon harmadiknak számítana a két Szputnyikod miatt. Tehát ha a most beadott Janssenre azt mondják külföldön X hónap múlva már nem elég, akkor külföldön kell kérned rá valamit, mert itthon mostanában nem kapsz negyediket.
Eszembe jutott egy másik kérdés is: aki tavasszal Janssent kapott, az most boosternek hány dózis Pfizert vagy Modernát kap? Ha csak egyet, az nem megint két szék között a pad alá esés Ausztriában síelés szempontból? A régi Janssent már nem fogják elfogadni az osztrákok, az egy dózis mRNA még nem elég? Vagy ezt a kombinációt már friss teljes oltottnak nézik? Az alap, hogy tavaszi két Pfizerre adnak Janssent, a kérdés, hogy a tavaszi Janssenre is jár most a két Pfizer? Vagy ha csak egy, EU igazolvány szempontjából nem hátrány?
-
törölt tag
válasz buherton #38977 üzenetére
Két hülye helyzet:
kérsz egy Janssent, megvan az EU papír, de majd azt mondják XY országban egy dózis már nem elég -> itthon egyelőre nem kaphatsz megint, nem biztos a védelem se mert adenovírusosra még egy adenovírusos
elmész Romániába, titkolod kaptál már Szputnyikot és kérsz két dózis Pfizert vagy Modernát, EU papír, biztosabban védettebb leszel
igazából nem értem, hogy tavasszal segget csinált a szájából Vitya bácsi az egy dolog ("lehet majd utazni keletivel is"), de nyáron már számára is kiderült nem jött be a mondása, akkor miért nem szerveztek két dózis mRNA-t 4-5 hónappal a keleti után, ha egy mehet boosternek, kettőnek mi az orvosi akadálya? Max. nagyobb oltásközzel. Pl. márciusi Szputnyikos augusztusban Pfizer 1 és decemberben Pfizer 2 kész mehet síelni 5G chippel 2G pályára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radi8tor #38916 üzenetére
A józan ész alapján nekem nem meglepetés a helyzet, hónapok óta írjuk:
fertőzőbb delta variáns adott
több százezer 60 év feletti oltatlan adott
szinte semmi más intézkedés, sőt inkább külön tömegrendezvények
logikus így ennyi oltatlanból megint betelhet a kórházés a buták posztolhatják fb-ra, hogy na tessék hiába a sok millió oltott megint ugyanolyan a baj
késve jöhetnek a szigorúbb nagy lépés kényszerintézkedések, ahelyett időben kis lépés dolgokkal kordában tartani, persze majd a korlátozások ellen is az oltatlanok fognak legjobban kiabálni
triázsnál (ha megint kell) remélem már figyelembe veszik, hogy oltott kezelésre szoruló előrébb, mert ő legalább megtette amit lehetha szilveszterkor nagyon berúgok, szeretném ha a Zacher doki rám érne lecseszni miért ittam annyit és ne oltatlanok közt túlórázzon
oltott is lehet újra beteg, kerülhet kórházba, nincs 100% garancia, csak az arányok és a lefolyás nem mindegy, az Floridától Romániáig látszik az adatokból milyen esélyek, intenzíven lévők döntő többsége oltatlan
3. Pokémon is begyűjtve tegnap, mint az első két Pfizernél izomfájdalom a beadás helyén, nem azon az oldalamon aludtam, láz most sem volt. Család többi tagja ma megy harmadikért. Ismerősi körben sajnos van aki még mindig nem akar egyáltalán oltást, posztolja a hülyeséget, de én nem győzködök senkit. Örülök legalább a rokonság ment magától tavasszal is és most is. (egy-kettőt kellett csak eligazítani milyet kérjen EU igazolás miatt, dolgozás, utazás, nyaralás, síelés szempont)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lemaradtam valamiről? Osztrákoknál is Janssen után mRNA az ajánlott következőnek, kérésre persze lehet ugyanazt megint.
Ist eine 2. Impfung für den Impfstoff Johnson & Johnson (Janssen) vorgesehen? - Corona-Schutzimpfung (impfservice.wien)
Österreich: Welche Impfstoffe verwendet werden - Infopoint Coronavirus: Österreich impft - ORF.at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest