Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Aktív témák
-
Gabró
tag
Elég a nyomorból, a kilátástalanságból...remélem soha senki nem lesz képes egyesíteni ezeket az erőket (mert azért most elég megosztottak). India el van foglalva Pakisztánnal. Afrikában polgárháborúk dúlnak és kiskirályok uralkodnak. Viszont ha elindul egy lavina azt nagyon nehéz lenne megállítani...
A gumi meg egyszerű dolog. csak vannak azok az okok amiket te mondtál. Meg a fejlett világ szereti inkább gyógyszerezni őket, mint az okokat megszűntetni, vagy mérsékelni. -
Gabró
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Africa is feltornássza magát 1milliárd fölé, és tovább..... Akkor ki állítja meg őket, ha egyszer azt mondják: elég? Akkor vagy valami nagy okosságot vagy erkölcstelenséget kell kitalálni.
-
Gabró
tag
Akkor lehet ilyet elképzelni, amikor már bolygókat fogunk kolonizálni, akkor kialakulhat egy közös földi összetartás, nyelv, kultúra stb. 1200 év múlva lehet, hogy azon fognak keseregni, hogy elcsatolták az Androméda-ködöt A Föld és Környezete Föderációtól. Pedig mi már itt vagyunk több1000 éve...(vagy csak túlsok lesz a sci-fit nézek?)
-
Gabró
tag
Az csakis az emberektől (neveltetés) függ, milyen lesz a társadalom. Szerintem most sem a legjobb kezekben van az irányítás. Nem az erkölcsök alpján használják fel a hatalmukat. Viszont, ha egyszer lesz neked valamekkora hatalmad, bármekkora is, te tehetsz egy lépést a ''jobb világ felé'' A világ már most is igazságtalan sajnos. De ez jó kérdés: lehet-e mindenkinek igaza? Élhet mindenki jól?
-
Gabró
tag
Ha jól értettem arra gondoltak, hogy nem te vagy a MODERÁTOR.(No offense barátom)
Lehet értelmesen is beszélgetni. Itt nem ''csak'' Trianonról van szó (sőt), inkább ''világnézetek ütközése''. Ha lehet ilyen hangzatos címet adni a topicnak. Más az értékrendünk, és ezt szeretnénk kibeszélni, ha megengeded. -
Gabró
tag
Igen szerintem is (mármint amit az ''egyesült emberről'' írtál, bár ez még nagyon messze van). Szerintem köztünk van egy kis világnézeti eltérés. Én most is elsősorban ember, és csak másodsorban vagyok magyar. Engem nem hiszem, hogy zavarna, hogy épp a világnak, melyik részén élek. (még sajnos nem volt szerencsém kipróbálni). Nekem valóban nem annyira fontosak a gyökerek.
-
Gabró
tag
Igazságtalanság?
Igen az volt. Súlyos igazságtalanság. Amiért soha senki sem kért még csak elnézést sem. (vagy mégis, ha így volt írjátok). Biztos vagyok benne, hogy akkor ez sokkolta az egész országot. Megértem, hogy mindent megtettek a területek visszaszerzésére, ezért sajnos rossz oldalon sodródott az ország a II. világháborúba. Persze ez csak visszanézve világos, hogy melyik a ''jó'' ill a ''rossz'' oldal.
Ezekután elbukta az ország a II. világháborút is, plusz volt 45 év szovjet megszállás. (Szerintem, utóbbi jóval nagyobb veszteség, mint Trianon.)
De így történt!
Nem lehet rajta váztoztatni. Még a dédszüleim is gyerekek voltak akkor. Semmi értelme azon agyalni, hogy lehetne visszaszerezni a területeket. Annak sincs értelme, hogy sírjuk: ''jaj milyen rossz nekünk szegény magyaroknak, elbánt velünk ez a csúnya világ.''
Inkább nézzük azt, hogy hogyan lehetne felülemelkedni a sérelmeken, és kiemelkedni a többi közép-európai ország (nemzet) közül. Hogyan tudunk mi lenni a legboldogabbak és nem a legszomorúbbak.
Még mindig aktuális:
''Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!''
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Revolut
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 Ti OC EDITION
- ThinkPad.15,6",FullHD IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)16-32GB RAM,256-512SSD
- X1 Carbon 10th, FHD+ IPS érintő, i7-1270P, 32GB, 512GB magyarított (lézerezett), ujjlolv, IR kam gar
- Sivga Phoenix
- HP ENVY X360 / TOUCH FHD / Ryzen5-4500 / 8GB DDR4 / 512gb NvMe SSD / WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanitas SBM 21 felkaros vérnyomás mérő / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi